Kültür Seyahat

7 Mart 2023

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne 1 gün kala, gezgin kadınların en sevdikleri 10 tatil rotasını derleyip sizlerle paylaşmak istedik. Bakalım sizin favori tatil destinasyonunuzu tahmin edebilmiş miyiz?

Atina

Kadınların en sevdiği ilk tatil rotası hiç şüphesiz ki Atina. Öte yandan Atina, seyahatinizde size hem ucuz hem de unutulmaz bir deneyim sunuyor. Avrupa’nın yemek ve eğlence cenneti olarak bilinen Atina’da her şey inanılmaz ucuz. Ayrıyeten sınırsız konaklama seçenekleri ile birlikte her bütçeye uygun bir alternatif sunmayı başarıyor. Bunun yanında renkli gece hayatı ve alışveriş caddeleri kadar müzeleri de Atina’yı çok daha cazip bir hale getiriyor. Bu bağlamda dünyanın en ünlü müzelerinden birisi olarak bilinen Akropolis Müzesi yenilenerek yeni açılan bölümleri önceden görmüş olanları bile kendine çekerek büyük bir ilgi gördü. Dolayısıyla Atina, kadınlar için adeta biçilmiş bir kaftan.

Athens

Barselona

Sırada İspanya’nın en güzel şehri Barselona var. Barselona’yı bir kez gördükten sonra kolay kolay unutmanız kesinlikle mümkün değil. Ayaklarınızı yerden kesen La Rambla Caddesi, her gün gidilip saatlerce vakit geçirilebilecek mekanlar, kafeler, mağazalar, sokak satıcıları, ressamlar ve çiçekçilere kadar rengarenktir bir yer olan Barselona, özellikle kadınların ilgisini çekiyor. Dünyanın en ünlü inşaatı Sagrada Familia Bazilikası ve bir o kadar ünlü olan Casa Mila ise Barselona’ya gidildiği zaman mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Günlerce kalsanız canınızın bir an bile olsa sıkılmayacağı ve muhtemelen tek bir ziyaretin size asla yetmeyeceği Barselona, gidenlerin aşık olduğu bir şehir olarak tarihe geçiyor.

Gaudi'nin Şehri: Barselona

Barselona

Milano ve Roma

Bir sonraki durağımız Milano ve Roma. Bu bağlamda İtalya’yı gezmeye dünyanın en ünlü şehrinden başlamanız mümkün. Bilindiği üzere Milano, alışveriş demektir. Birbirinden çeşitli pizzaları yerken aynı zamanda bolca alışveriş de yapabilirsiniz. Öte yandan dünyanın tüm ünlü markaları, yüzlerce dükkanın peşi sıra sıralandığı caddeleri, benzersiz alışveriş merkezleri ile Milano’nun güzelliği de baş döndürücü olup kadınların ayaklarını yerden kesecek türden. Aynı zamanda tarihi bir şehir olan Milano’da motosiklet kiralayarak şehri gezmek de mümkün. Bu bağlamda Duomo Katedrali, Scala Meydanı ve Fortezza’yı ziyaret etmeyi kesinlikle unutmamalısınız.

Pizzadan Dondurmaya: Roma’da Mutlaka Tatman Gereken Lezzetler

House of Gucci'den İlhamla: Dünyanın Moda Başkentleri

Milano

Singapur

Şimdi bahsedeceğimiz yer büyüleyici atmosferiyle Singapur oluyor. Biraz vaktiniz, biraz da bütçeniz varsa, Avrupa’dan uzaklaşıp egzotik bir tatil yapmayı planlıyorsanız Singapur, harika bir seçim olacaktır. Oldukça küçük bir şehir olarak bilinen Singapur, kıtanın en güvenli şehri olarak nam salıyor. Öte yandan gecenin her saatinde sokaklarda yürüyebilir, vakit geçirebilir ve huzurlu bir tatilin keyfini dibine kadar çıkartabilirsiniz. Sıcak ve nemli bir ülke olan Singapur’da unutmamanız gereken tek şey şemsiyeniz diyebiliriz. Çünkü bu egzotik şehirde her an yağmur başlayıp sizi ıslatabilir. Her anlamda kadınların dikkatini önemli ölçüde çeken Singapur’u mutlaka ziyaret etmelisiniz.

singapur

Münih

Sıradaki durağımız dünyanın yaşanabilecek en güzel 5 şehirden birisi olarak bilinen Münih oluyor. Bu bağlamda Münih, Almanya’nın doğa içinde kalmış benzersiz şehri demek mümkün. Avrupa’nın en büyük yeşil alanı olarak nam salan İngiliz Parkı da dahil olmak üzere Münih’te sayısız park, ve bir o kadar da bahçe bulunuyor. Dolayısıyla bahar sonu ve yaz başında gidip hemen hemen günün her saatini açık havada geçirebileceğiniz eşsiz bir yer olan Münih, size terapi gibi gelecek.

Münih’in "Tatlı" Mekânları

Münih

Cunda Adası

Evlerinin camlarından usul usul sarkan çiçekleri, birbirinden dar sokakları ile Cunda Adası, gezilecek bir yerden ziyade dinlenip deniz ve güneşle baş başa kalınabilecek bir yere ev sahipliği yapıyor. Bu noktada Cunda Adası, size tam bir kafa tatili sunuyor. Kaz Dağları üzerinden benzersiz bir manzara ile keyifli bir araba yolculuğu yaparak ulaşabileceğiniz Cunda’ya vardıktan hemen sonra, Ayvalık’a geçip Şeytan Sofrası ve Cennet Tepesi’ni görerek, güneşin batışını izlemeniz mümkün.

Bozcaada

Türkiye’den eşsiz bir tatil rotası planlıyorsanız ve henüz Bozcaada’ya gitmediyseniz, hem tek başına yakın kız arkadaşlarınızla gidilebilecek tatil yerlerinin ilk maddesinde Bozcaada olmalı. Öte yandan denize girilebileceğiniz sakin ve küçük koylar, sokaklar boyunca uzanan eşsiz kafelerdeki ev yapımı yemekler, bağ evleri arasında yapılacak yürüyüşler ile birlikte Bozcaada, ayaklarınızı yerden kesmek için en ideal yer diyebiliriz.

Kaş

Masmavi bir tatil sunan Kaş, gitmesi biraz zahmetli de olsa kesinlikle karşılığını veren bir yer. Hemen hemen her tarafı dünyanın en ünlü plajlarıyla çevrili olan Kaş’ta, mis gibi güneşin ve kumsalın tadını çıkarmanın yanı sıra derin deniz dalışları yapmanız mümkün. Ayrıyeten Türkiye’nin en ünlü dalış merkezlerinden biri olarak bilinen Kaş’ta suya doyacaksınız. Öte yandan Akdeniz’in en ünlü tekne turu rotası da Kaş’ta yer alıyor. Kekova Adası ve Akvaryum Koyu için mavinin tüm tonları ifadesini kullansak yalan olmaz! Bu eşsiz rotayı da seyahatinize eklemelisiniz.

Kaş'ta Mutlaka Görmeniz Gereken 10 Yer

Kaş

Kapadokya ve Peri Bacaları

Tam anlamıyla bir cennet olan Kapadokya, Peri bacaları haricinde açık hava ve yer altı müzeleriyle birlikte adeta göz kamaştırıyor. Bu bağlamda en akılda kalan geziyi Ihlara Vadisi’nde yapabilirsiniz. Dünyanın ikinci büyük kanyonu olarak bilinen Ihlara Vadisi, içinden geçen Melendiz Çayı ve dağların içine oyulmuş tarihi yapıları vesilesiyle tadına doyulmaz bir tatil diyebiliriz.

Göbeklitepe

2000’li yılların en büyük ve sarsıcı tarihi keşfi olan Göbeklitepe, kitapların da yeniden yazılmasını gerektiren bir atılım oldu. Öte yandan dizi mekanı olarak da son günlerde adı fazlasıyla ön planda olan bu tarihi alan; Gaziantep Zeugma ve Şanlıurfa ile birleştirilerek yapılan turlarla keyifli anlara şahit olmanız mümkün. Aynı zamanda Göbeklitepe’yi Mardin ile de büyülü bir maceraya atılım yapabilirsiniz

1
İyi Yaşam

Yunanistan'da Yapılacak En Eğlenceli Aktiviteler

Tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri ile büyüleyen Ege’nin incisi Yunanistan arkeoloji, tarih, sanat ve felsefe severlerin mutlaka uğraması gereken…

Devamını Oku
1
Kültür Seyahat

Sokak Sanatı Dendiğinde Akla Gelen Şehirler

Sanatın ve sanatçının sokakla buluştuğu şehirler, bizi her daim büyülemiştir. O şehirlerden birkaçına bizimle birlikte göz atmak ister misiniz?

Devamını Oku
Yunan Adaları-0
Kültür Seyahat

Cruise Gezisi ile Yunan Adaları'nı Keşfediyoruz

Sonsuz bir deniz manzarası, çeşit çeşit lezzetli yemekler, muhteşem eğlenceler, adaların mis gibi havası, her yeni güne yeni bir limanda uyanış, ayrı…

Devamını Oku