Yeme İçme

30 Temmuz 2020
Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2022

Almanya’daki şehirler kendilerine has karakterleriyle bilinir. Hamburg ticaret kenti olarak hareketlidir, Frankfurt bir finans merkezi olmanın soğukluğunu taşır, Berlin hareketli ve kozmopolittir. Münih ise dışarıdan bakıldığında ulaşılmaz ve soğuk görünen, hâlbuki hayatın canlılığının sakinlikle buluştuğu bir şehir. En hareketli olduğu noktalardan biri ise gastronomi. Münih, dünya genelinde en çok Michelin yıldızlı restoran barındıran şehirlerden birisidir. Münih mutfağının iddialı olduğu alanların başında ise tatlılar gelir. Geleneksel tatlılardan gelato dondurmaya, hafif ve vegan tatlılardan çikolatayla yoğrulmuş tatlara kadar Münih tam bir lezzetler durağı. İşte sizin için Münih’teki tatlıcı mekânlarından birkaç örnek.

Konditorei Kaffee Schneller

Eğer şehrin merkezindeyseniz ve turistler tarafından çok keşfedilmemiş yerel bir mekân arıyorsanız çok düşünmeyin. Münih halkının oldukça sevdiği Bavyera lezzetlerinin olduğu kadar küresel tatları da bulacağınız bu mekân Münihli bir arkadaşınıza sorduğunuzda size ilk önereceği yerlerden birisi olacaktır. İngiliz Bahçesi’nin yakınında, üniversite bölgesinde bulunan bu küçük mekân enfes Bavyera tatlılarından käsekuchen, yani cheesecake çeşitlerine; tartlardan kahve yanı atıştırmalıklara kadar tam bir Münih mekânı. En zor kısmı ise tatlılar arasından seçim yapmak. Bu da işin en tatlı kısmı. 

Ruffini

Şair Rilke’nin, ressam Kandinsky’nin ve birçok sanatçının yaşadığı bir kültür kenti Münih’in bu kültür yönüyle gastronomiyi, yemekle tatlıyı birleştireyim diyorsanız Ruffini tam size göre. Şehrin merkezinde yer alan bu mekân sanatçılar tarafından bir kooperatif olarak kurulmuş bir kültür merkezi. Aynı zamanda son moda yemekleri, vegan alternatifler, ev yapımı tatlılar, taze kahveler ve güzel şaraplar bulabileceğiniz bir yer. Münih’in kozmopolit yapısını derinden hissettiğiniz bu yerde aynı zamanda konserler, dersler ve söyleşiler de düzenleniyor. Yalnızca tatlı yemekle kalmayıp burada sosyalleşerek gününüzü güzelleştirebilirsiniz. Münih’te tatlıcı arayışımızın ikinci durağı olan Ruffini, sizi fazlasıyla etkileyecek. 

tatlı 1

Vits der Kaffee

Münih’te yediğim tatlı kadar yanında içtiğim kahve de birinci sınıf olsun diyorsanız Vits der Kaffee’ye hoş geldiniz. El yapımı tatlılardan taze kavrulmuş kahvelere kadar bu mekânın kokusu sizi büyülüyor. Dünyanın en büyük teknoloji ve bilim müzesi Alman Müzesi’nden çıkmışsınız, İsar Nehri doğunuzda, İngiliz Bahçesi kuzeyinizde kalmış, şehrin sakinliğinde kahvenizin yanına belki enfes bir tereyağlı kruvasan, belki elmalı ve cevizli bir kek ve belki de çikolata yemek istiyorsunuz. Kafanızdan tüm bunlar geçerken gideceğiniz en doğru adres bu güzel mekân olacaktır. Vits der Kaffee yerel halkla turistlerin buluştuğu bir mekânda size hepsini sunuyor. Buradan çıkınca yolun karşısındaki, Münih’in en iyi butik kitapçılarından Literatur Moths’a da uğrayın derim. Ağzınız tatlanmışken ruhunuz da doysun, öyle değil mi? 

Viktualienmarkt

Kuruluşu 19’uncu yüzyılın başına kadar uzanan bu şehrin en önemli lezzet pazarı Münih geleneksel gastronomisinin kalbinin attığı yer. Birçok alternatifim olsun, farklı lezzetleri deneyimleyeyim diyorsanız burası tam size göre. New York Times gastronomi yazarı Mimi Sheraton tarafından okyanusu geçmeye değer yerler arasında gösterilen bu pazar size yerel halkın tatlarına ve alışkanlıklarına dair de pek çok şey söylüyor. Avusturya usulü elmalı strudel’den, Bavyera tatlarına, çikolatayla denenen keklerden Portekiz tatlılarına kadar damak tadınıza hitap edecek her şeyi bu şirin yerde bulabilirsiniz. Sadece damağınıza değil gözlerinize de inanılmaz bir şenlik yaşatmak istiyorsanız doğru adrestesiniz. 
Evet, Münih’teki tatlı mekânlarından kısaca bahsettik. Ancak unutmayın, gidebileceğiniz yerler yalnızca buralarla sınırlı değil. Eğer daha fazla tatlı yemek istiyorsanız Münih’teki diğer mekânlara da uğrayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun. 
Başkent Berlin'den başlayarak Almanya'nın diğer şehirlerinde neler var göz atmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

1
Tips

Seyahatseverler İçin En Güzel Hediyeler

Gezmek, bir seyahatsever için en güzel hediyedir aslında. Fakat yine de seyahatseverlere verilebilecek birbirinden anlamlı hediyeler bulunuyor, gelin…

Devamını Oku
Araç kiralama
Tips

Seyahatlerde Araba Kiralamanın Faydaları

İster turistik ister iş gezisi olsun, seyahatlerinizde araç kiralamanın birçok faydası var. Konforlu bir seyahatin yanı sıra zamandan tasarruf ve…

Devamını Oku
Words to Learn Before Your Trip
Tips

Seyahate Çıkmadan Öğrenmeniz Gereken Kelimeler

Dilini bilmediğiniz bir ülkeye doğru yolculuğa çıkmak bazen zorlayıcı bir durum olabilir. Bu yüzden en azından birkaç kelime öğrenmek çok önemli.

Devamını Oku