Kültür Seyahat

18 Nisan 2021
Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2022

Samimi Akdeniz ülkesi Yunanistan’da bulunan birbirinden güzel turkuaz plajlara bir göz atalım. Kilometrelerce uzunluktaki kumsalları, meşhur koyları, Ege Denizi’nin kristal sularının ev sahipliği yaptığı plajları ve gözlerden uzak koyları ile deniz aşıklarının vazgeçemediği plajlardan bir kaçını, sizler için derledik. 

Navagio Plajı (Shipwreck Bay), Zakintos Adası: Bir gemi enkazının eşliğinde güneşlenip denize de girilir mi hiç demeyin? Bu plaj, dik beyaz tepeleri, turkuaz suları ve bembeyaz kumları ile sihirli bir atmosfere sahip. Bu göz alıcı plajı görür görmez, derin sulara dalmak isteyeceğinizden eminiz. Ulaşım için İstanbul’dan Zakintos’a Atina aktarmalı olarak 5 saatlik bir uçuşla ulaşmak mümkün.

1

Myrtos Plajı, Kefalonia Adası: Yunanistan’ın şüphesiz en ünlü adalarından olan ve Yunanistan deyince ilk sıralarda yer alan Kefalonia’nın güzellikleri dillere destan. Yüksek tepelerin ayakucunda gök mavisi bir deniz, nazik çakıl taşları, beyaz kumlar ve siz. Adeta rüyaları andıran bu plaja gitmek, çok zor değil. İstanbul’dan Atina aktarmalı olarak Kefalonia Havalimanı’na 7 saatlik bir uçuşla gitmek gerekiyor.

Elafosini Plajı, Girit Adası: Ada’nın güneybatısındaki sevimli pembe-beyaz kumları, ışıldayan suyu, büyülü sahnesi ile Elafosini Plajı, deniz tutkunlarını bekliyor. Kırmızımsı pembe kumların üstüne düşen dalgalar, yüzerken insanı mest edecek türden. Yazın şemsiye ve şezlong kalabalığına bulaşmak istemiyorsanız, sakin olan sezon dışı zamanları deneyin ve plajın keyfine varın. İstanbul’dan Girit Kandiye ya da Hanya Uluslararası Havalimanı’ndan aktarmalı olarak gidilebiliyor.

Porto Katsiki Plajı, Lefkada Plajı: Diğer İyonya Adaları’nın aksine, Lefkada’da bulunan plaja, anakaradan karayolu ile geçilebiliyor. Sörfçüler, denizciler ve süper starlar için ideal sayılan Porto Katsiki Plajı, yüksek bir dağın hemen dibinde kumların ardından başlar ve ziyaretçilerini masmavi suları ile mest eder. Yaz kalabalıklarından biraz uzaklaşmak için yemyeşil çam ve kestane ağaçları arasında sürüş yapmayı ihmal etmeyin.

2

Voidokoilia Plajı, Batı Messinia, Peloponnese: Adeta bir tasarımcının elinden çıkmışçasına etrafı ağaçlarla çevrili bir gölü andıran mükemmel yarım daire görünümü, Voidokoilia Plajı’nın ününe ün katmıştır. Bu etkileyici plaj, özellikle bozulmamış doğası ileülkede görülmesi gereken plajların ilksıralarında yer alıyor. Etrafta ne şemsiye ne de şezlong, sadece deniz ve kumun dansı, bu sakinliği arayanlardansanız, Voidokoilia’da dinlenme fırsatı sizindir.

Canal D' AmourBeach (Aşk Kanalı Plajı), Korfu Adası: Oyulmuş beyaz kayalıklar, yeraltı mağaraları, küçük plajları, mavi yeşil suları, alışılmadık yapıları ile Canal D' Amour, misafirlerini ağırlamaktan mutluluk duyuyor. Bu farklı plajda kayanın ilk dar giriş kısmında kim yüzerse, o kişinin kanalın diğer tarafında hayatının aşkını bulacağına inanılıyor. Adeta bir doğa harikası olan plaj, suyun aşındırıcı etkisiyle ve kumtaşlarının oluşan tepelerin üstündeki hava yoluyla oluşmuş. Atina aktarmalı Korfu uçuşları, tercih edilebilir.

Kolympethres Plajı, Paros Adası: Naoussa Koyu’ndaki plaj, görkemli yeşil mavi suları, dümdüz ve hayal oyunları yaratan grimsi kayalıkları ve farklı boyutlardaki kumdan mağaraları ile sezon boyunca muhteşem görüntülere ev sahipliği ediyor. İstanbul’dan Mikonos uçuşları, Kolympethres Plajı’na gidebilmek için mantıklı bir seçenek olabilir.

Seychelles Plajı, Ahikerya Ada (İkarya Adası): İkarya Adası’nda Manganisit’in 3 kilometre doğusundaki çarpıcı Seychelles Plajı, mermer gibi incecik çakıl taşları, baş döndürücü zümrüt yeşili suyu ve adeta sizi Hint Okyanusu’ndaymışçasına hissettiren büyük kayalıkları ile şaşırtıcı bir güzelliğe sahip. Kayalıklarda düşmemek için parmak arası giymemeye özen gösterin.

1
Yeme İçme

Komşuda Pişer Bize de Düşer: Enfes Yunan Mezeleri

Komşu ülke Yunanistan ile tarih boyunca öne çıkan tartışma konularından birisi de yemeklerle alakalıdır. Bu konuda pek çok lezzette iki ülke arasında…

Devamını Oku
Kadınların Sevdiği Rotalar
Kültür Seyahat

Kadınların En Sevdiği 10 Tatil Rotası

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne 1 gün kala, gezgin kadınların en sevdikleri 10 tatil rotasını derleyip sizlerle paylaşmak istedik. Bakalım sizin favori…

Devamını Oku
Symi Yunanistan (0)
Kültür Seyahat

Yunanistan'ın Su Perisi: Symi Adası

Symi, Yunanistan'ın en küçük ve en güzel adalarından bir tanesi. Akdeniz'e ve Ege'ye olan kıyısı, doğal güzellikleri, kültür mirasları…

Devamını Oku