İpucu

1 Mart 2023

Maceraseverler için güzel bir haberimiz var! Kamp yapmayı seviyorsanız, doğa ile iç içe olmak ve ufak kaçamaklar yaparak günün yorgunluğundan kurtulmak istiyorsanız ufak bir kamp tatili tam size göre.

Kamp yapmak oldukça keyifli olsa da zaman zaman zorlayıcı olabilir. Hele en gerekli malzemelerden birini yanınızda getirmediğinizi veya yanlış malzeme seçimi yaptığınızı fark ettiğinizde! Bu bağlamda sizler için en iyi 10 kamp malzemesini derledik. Dilerseniz gelin, hep birlikte malzemeleri inceleyelim.

Kamp Çadırı

Listenin en başında Kamp Çadırı yer alıyor. Bu noktada çadır, kamp için olmazsa olmaz diyebilirim. Daha önce hiç kamp yapmamış kişiler için çadır satın almak oldukça zor bir karar gibi gözükebilir. Bunun başlıca sebebi de ismi otomatik olan çadırları görüp diğer çadırların zor kurulduğu inancına kapılması. Günümüzde birbirinden farklı model kamp çadırı oldukça pratik bir şekilde kurulabiliyor. Bu bağlamda en yaygın olan modele sahip olan çadırlar; İç tente, dış tente, poller ve kazıklar olmak üzere dört parça olarak sunuluyor ve bununla beraber kurulumları da oldukça basit.

Uyku tulumu

Uyku Tulumu

Sıradaki malzememiz yine olmazsa olmazlardan uyku tulumu oluyor. Bu noktada eğer kampa yeni başlıyorsanız ve ilkbahar – sonbahar mevsimleri arasında kamp yapmayı planlıyorsanız evinizden yorgan yastık da götürebilirsiniz. Tabi teknik kamplar diye isimlendirdiğimiz kamplarda sizi hayatta tutan en önemli ekipman hiç şüphesiz uyku tulumu oluyor. Kısacası ana kamp malzemeleri arasında bütçenizin büyük kısmını ayırmanız  gereken en mühim ekipman uyku tulumu. Bu bağlamda sentetik ve kaz tüyü olmak üzere iki ayrı çeşit uyku tulumu olsa da farklı görünüşlere sahip uyku tulumlarını bulmanız da mümkün. Ayrıca belirtmiş olalım;  piyasada en çok satan klasik uyku tulumu modelleri çoğu zaman mumya tip modeller oluyor.

Kamp Matı

Uyku tutulumun öneminden bahsettik. Şimdi de uyku tulumuyla paralel olan kamp tulumundan bahsedeceğiz. Kamp matı, ısının sağlanması açısından büyük önem taşıyor. Bu sebeple de kamp matı da ana kamp ekipmanları arasında yer alıyor. Ayrıyeten kaliteli bir kamp matı, yerden gelen düşük ısının oldukça büyük bir kısmını engellemeye yetecektir. Bu durumda uyku tulumunuzun belirtilen ısı değerleri ve sınırları içinde sizi korumasını sağlanacak.

sırt çantası

Kamp İçin Sırt Çantası

Şimdi de bir sonraki önemli kamp malzemesine geldik. Kamp için sırt çantası! Kamp için sırt çantası seçimi sizi fazlasıyla zorlayabilir. Kaç litrelik sırt çantası almalıyım sorusu, yanıtlanması en zor soru işaretleri arasında yer alıyor. Bu bağlamda cevabı kolaylaştırmak için ya ilk önce sırt çantanızın litresine karar verip satın almalı ya da ekipmanlarını aldıktan hemen sonra uygun sırt çantası incelemelisiniz.

Hangi çantayı alacağına karar veremeyenler, Bir Gezginin Seyahat Çantasının Sahip Olması Gereken 6 Özellik yazımızdan da ilham alabilir.

Katlanır Kamp Sandalyesi ve Katlanır Masa

Belki de kamp malzemeleri listesinde en başta gelen ekipman katlanır kamp sandalyeleridir. Bu bağlamda birçok kişi için ana kamp malzemesi listesinde yeri olmasa da konfor arayışında olan bireylerin olmazsa olmazı diyebiliriz.  Ayrıyeten sırt çantası ile kampa gidenler hem dayanıklı hem de hafif bir kamp sandalyesi arayışında oluyor. Eğer siz de konforunuza düşkünseniz katlanılabilir kamp sandalyesi ve katlanır masalara göz atabilirsiniz.

Kafa Lambası & Fener

Listemizin devamında kafa lambası ve fener yer alıyor. Bu bağlamda bu iki ekipman, kamp malzemelerinin olmazsa olmazlarındandır. Bunun en büyük sebebi de acil durumlarda aydınlatmada güçlük, yaban hayvanı riski ve gece çadırdan çıkılması gerektiğinde yaralanmaların önüne geçmek olarak sıralanabilir. Dolayısıyla bu denli önemli olan bu ekipmanları edinmenizde fayda var.

Kamp ocağı

Kamp Tüpü – Kamp Ocağı

Kısa süreli kamplarda ya da yürüyüş için çıktığınız rotalarda kamp ateşi yakmak ne yazık ki her zaman mümkün olmayabilir. Özellikle de ormanlık ve yangın riski olan bölgelerde diyebiliriz. Bu yüzde sırt çantanızda kamp tüpünüzü rahatlıkla taşıyabilmeniz mümkün. Gerek çevresel faktörlerden gerekse kamp yapmak adına önemli bir gereklilik olan kamp tüpü önemli bir konumda.

Kamp Çaydanlığı

Kamp varsa çay olmazsa olmazdır demek mümkün! Bu yüzden kamp malzemeleri listesi içinde kamp çaydanlığının da güzel bir yeri olmalı. Bu noktada kamp çaydanlığı konusunda birbirinden farklı alternatif var. Kamp çaydanlığını tercih ederken alüminyum sıkıntısı oluşabileceğinden dolayı ince eleyip sık dokumanız gerekiyor. Bu bağlamda kaliteli bir demlik çok yüksek ısıya maruz kalmadığı sürece size de sıkıntı yaratmayacaktır.

Mangal

Ateş Kutusu & Ateş Çanağı & Mangal

Yer ateşi her ne kadar insanların psikolojisine iyi gelip mutlu etse de riskleri oldukça fazla. Üstelik bu risk sadece insanlar için değil doğa için de ciddi boyutlarda olduğunu söyleyebiliriz. Bu sebepten ötürü ateş kutusu, ateş çanağı ve mangal, kamp için önemli malzemeler arasında yer alıyor.

Testere ve Balta

Baltalar özellikle kış kamplarında büyük kütüklerden kolay bir şekilde parça alabilmeniz, bu parçaları dilimleyerek gerekli yerlerde kullanabilmeniz adına büyük önem taşıyor. Hatta kış kamplarında ateşinizin daha uzun süre yanmasını istiyorsanız bu silindir şeklindeki parçaları direkt olarak ateşe atıp uzun süre ısı ve ışık kaynağı oluşturabilmeniz mümkün!

Eh, malzemeleriniz de hazır olduğuna göre, geriye kamp yapacak en güzel alanı bulmak kalıyor. Bu konudaki önerilerimize göz atmak isterseniz Muğla, Çanakkale ve İstanbul sahillerindeki kamp alanlarını incelediğimiz yazılarımıza bekleriz.

Sınır kapısı-0
Kültür Seyahat

Sınır Kapısında Vize Alınabilen Ülkeler

Vize işlemleri hem uzun hem de zor, bunu biliyoruz. Hatta sırf bu nedenle yurt dışına çıkmaktan vazgeçenlerimiz bile var. Peki bu meşakkatli süreci…

Devamını Oku
En Güvenli Ülkeler-0
Kültür Seyahat

Dünyanın En Güvenli Ülkeleri

Güvenliğiniz konusunda sürekli endişe duymadan seyahat edebilmek birçok gezgin için rahatlatıcı olabilir ve daha keyifli ve tatmin edici bir…

Devamını Oku
1
Teknoloji

Tatile Çıkmadan Önce Almanız Gereken Teknolojik Aletler

Dünyanın salgın hastalıkla sınandığı bugünlerde herkes tatil hayalleriyle biraz olsun rahatlamaya çalışıyor. Kısıtlamalar sona erdiğinde…

Devamını Oku