İpucu

12 Temmuz 2023

Zorlu bir senenin ardından çıkılan bir yıllık izin veya yakın yerlere yapılan bir hafta sonu kaçamağı, stresten uzaklaşmak ve yeniden şarj olmak için kendimize vereceğimiz en güzel armağanlardan biri. Hatta tatile çıkmak kadar, tatil planları yapmak, o tatili en ince ayrıntısına kadar planlamak bile şahane bir motivasyondur. Ancak kabul edelim ki valiz hazırlamak işin en eğlenceli kısımlarından biri değil çünkü unutacağımız önemli bir eşya, bizi tüm tatil boyunca zor bir duruma sokabilir ya da en hafifinden keyif kaçırabilir.

Bunu bildiğimiz için, bir tatil valizi hazırlarken olmazsa olmazları, nelere dikkat edebileceğinizi ve sizi rahatlatacak püf noktalarını derleyip topladık ve ihtiyacınız olduğunda kullanabileceğiniz bir rehber haline getirdik. İşin ilk şartı üşenmeden bir liste hazırlamak. Tatilde ihtiyaç duyabileceğiniz her şeyi bu listeye tek tek not ederseniz, günün sonunda eksik bir valiz ile karşılaşma ihtimaliniz de kalmaz.

Peki, listeyi yaparken size yardımcı olabilecek bazı hatırlatmalarda bulunalım biraz da. Bir tatil valizinde neler olmalı, hadi birlikte bir göz atalım ve listenizi oluşturmaya başlayalım.

Tatilin Vazgeçilmezleri: Hijyen Malzemeleri

Pandemi süreci geride kaldı kalmasına ama biz bu süreçten pek çok ders çıkardık ve çoğumuz için dezenfektanlar günlük yaşamımızın bir parçası haline geldi. Tatilde de bu alışkanlıklardan vazgeçmemek bizim yararımıza; bu nedenle alışverişlerimiz sonrasında kullanacağımız el dezenfektanını ve kolonyayı valizden eksik etmemek gerek. Seyahat boy diş fırçası ve diş macunu da listenin ilk sıralarında yer almalı. Birçok otelde şampuan, duş jeli, sabun gibi seçenekler olsa da kişisel bakımınızı evinizdeki gibi sürdürmeniz için her zaman alıştığınız ürünlere ihtiyaç duyabilirsiniz, bu nedenle kendi şampuanınızı ve duş jelinizi küçük şişelere doldurup küçük çantalara yerleştirmek, seyahatiniz sırasında size büyük kolaylık sağlar.

Valiz-2.jpg

Her Mevsim Durumuna Göre: Çeşitli Kıyafetler

Hava oldukça bunaltıcı ve ziyadesiyle sıcak; böyle durumlarda kıyafetlerimizi hazırlarken sweatshirt, hırka, şal gibi kışlıklarımızı göz ardı etmemiz gayet normal ama gideceğimiz tatil beldesinde akşamları bir hayli serin olabileceğini ve ince de olsa bir sweatshirte ihtiyaç duyabileceğinizi unutmayın. Eğer otobüsle gidecekseniz klimalar nedeniyle de üşümeniz olası. Bu yüzden siz siz olun, en azından orta kalınlıktaki bir şalı valizinizde her ihtimale karşı bulundurun.

İnce ve hafif kıyafetler yaz mevsiminin kurtarıcıları. Mutlaka her birinin yedeği de olsun, çok terlerseniz değiştirebileceğiniz bir tişört taşıyın örneğin. Tatil süreniz kısa olsa bile bunları göz ardı etmezseniz orada çok rahat edersiniz.

Kurtarıcı Olacak Ayakkabılar: Sonsuz Konfor Veren Spor Ayakkabılar

Elbette gideceğiniz yerin ayakkabı seçiminizde önemi büyük ama yalnızca kumsalda yatacağınız veya otelin havuz başında tembellik edeceğiniz bir tatil hayaliniz bile olsa, yanınıza mutlaka bir spor ayakkabı alın. Arabanın ulaşmadığı, yalnızca yürüyerek erişebileceğiniz gizli bir koy, doğa yürüyüşleri gibi ihtimalleri göz ardı etmeden, "Ayaklarım şişti, terliğimin arasına taş giriyor" gibi can sıkıcı şikayetlerin önüne geçmek için spor ayakkabı her zaman kurtarıcınız olacak. E tabi yanına bir çift spor çorabı da koyarsanız sizi kimse tutamaz ve keşfedeceğiniz yerlerin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

Valiz-1

Tatilde Yürüyüş Yaparken Gerekli Olanlar: Şapka En Başta

Eğer yaz ya da bahar mevsiminde tatil planladıysanız, unutmayın gideceğiniz yerleri keşfetmek amacıyla yürüyüş mutlaka yaparsınız. Bu yürüyüş esnasında güneşten etkilenmemek için bol güneş kremi, güzel ve kullanışlı bir şapka, rahat ve bol bir t-shirt, kesinlikle yanınıza almanız gerekenlerin en başında geliyor. Ayrıca özellikle sıcak bir sezonda gidiyorsanız, terleme ihtimalinize karşı yedek t-shirt almanız sizin faydanıza olacaktır. Son olarak yürüyüş yaparken, şehir merkezi ya da marketlerin olmadığı tarihi bölgelere gidiyorsanız, su ve atıştırmalık almayı asla ihmal etmeyin, aksi taktirde halsiz kalıp istediğiniz keşifleri yapmadan yürüyüşleri yarıda bırakabilirsiniz.

Tatilin de Kendine Göre Eğlencesi: Gece Hayatı

Eğer tatilinizde gece hayatına önem veren ve özen gösteren kişilerdenseniz, valizinize şık kıyafetlerden, makyaj malzemelerine, topuklu ayakkabılardan, şık çantalara kadar koymanız gereken bir dizi malzeme ve kıyafet bulunuyor demektir. Bu şekil bir tatil planınız var ise ve gece hayatı bu tatilde yaşanacaklar arasındaysa, buna yakışır bir valiz hazırlığı da cabası. Gideceğiniz yeri planladıysanız ve biliyorsanız, o konsepte uygun kıyafetler, ayakkabılar, takılar ve çantalar, mutlaka valizine koymanız gerekenler arasında bulunuyor.

Valiz-5

Acil Durumları Unutmayalım: İlaçlar ve Kremler

Eğer bakımınızı tatilde de ihmal etmek istemiyorsanız her zaman kullandığınız günlük kozmetik kremlerinizi yanınıza almayı unutmayın. Hatta bu konuda en ince detaylarına kadar hazırladığımız bir yazımız da var: Seyahatlerin En Favori Kozmetik Ürünleri. Dilerseniz tıklayıp inceleyebilirsiniz.

Bu yazımızda ise acil durumlarda ihtiyaç duyabileceğiniz ilaçlara değineceğiz. Eğer tansiyon ilacı gibi düzenli kullandığınız ilaçlarınız varsa hepsini not edin ve yanınıza aldığınızdan emin olun. Bunun yanı sıra sinek ve böcek sokmalarına karşı krem, ödem atıcı ilaç, mide bulantısına karşı bir hap da hayli işinize yarar. Eğer gideceğiniz yer hiç bilmediğiniz bir ülke ise, orada deneyeceğiniz yeni lezzetler midenizi alt üst edebilir, o nedenle çantanızda mutlaka bir mide ilacı ve mide koruyucu da olmalı.

Valiz-4

Tatile Giderken Unutmayın: Teknolojik Aletler

Güzel bir tatile çıkıyorsunuz ve unutulmaz anları ölümsüzleştirmek istiyorsunuz, telefon ile çekmektense eğer varsa profesyonel fotoğraf makinanız, notlarınızı alacağınız lap top ya da notepadler, kesinlikle doğru tercihler. Bir kere heves edip gittiğiniz yerleri, anlamsız telefon fotoğraflarındansa, sanatsal fotoğraf makinaları ile anmak, inanılmaz bir zevk olacak. Her adım attığınız yeri, tattığınız lezzetleri, keşfedilecek noktaları, alınacak hediyeleri not edebileceğiniz bir lap topun bulunması ise size ayrı bir zevk verecektir.

Tatile çıkarken valiz hazırlama tüyoları yazımızda, elimizden geldiğince ipuçlarını paylaşmaya çalıştık. Ama şu var ki gideceğiniz noktaya, gideceğiniz yerin mevsimine, yapacağınız aktivitelere göre bu öncelikler mutlaka değişecektir. Hepsini göz önüne alıp mutlaka ama mutlaka önceden bir valiz hazırlama gerçeğini yapın ve ona göre valizinizi hazırlayın. Tatilinizde mutlu olmanın, en önemli püf noktalarından biri de kesinlikle budur. Tatil, en mutlu olacağınız an, bunu daha da güzelleştirmek, doğru valiz hazırlığı ile mümkün. Şimdiden iyi tatiller….

how-do-we-improve-our-brain
İyi Yaşam

Beynimiz İçin Yapabileceklerimiz

Hızlı dünyanın bizim üzerimizdeki etkileri çok büyük. İş hayatı, sürekli yapılan görüşmeler, sorumluluklar derken eve yorgun geliyor ve kalan…

Devamını Oku
Yoga-0
Tips

Uzun Uçuşlarda Bedeninizi Yoga ile Rahatlatın

Kan dolaşımı problemlerinden kas tutulmalarına kadar pek çok sağlık sıkıntısına sebep olan bu uzun uçuşlarda, vücudunuzu yoga ile rahatlatmaya ne…

Devamını Oku
Kahve Çeşitleri
İyi Yaşam

Yapılışlarına Göre Kahve Çeşitleri

Yeni nesil kahvecilerin de hayatımıza girmesiyle birlikte, eskiden yalnızca Türk kahvesi ile sınırlı olan skalamız epey bir genişledi. Ama hadi…

Devamını Oku