İyi Yaşam

1 Mart 2023

Yeni yılın gelmesiyle birlikte hepimizin oturup hesaplamaya başladığı resmi tatilleri bu sene sizin için derleyip toparladık. Gelin hep beraber 2023'ün resmi tatillerini öğrenelim.

Yılbaşı: 1 Ocak 2023 Pazar (1 gün)

Yeni yılın ilk resmi tatilinin hafta sonuna denk gelmesi ilk bakışta pek hoş bir tesadüf değilmiş gibi gözükse de yepyeni bir yıla girdiğimiz bu tek günlük tatili aileniz, arkadaşlarınız ve tüm sevdiklerinizle şehir içi düzenlenen etkinliklere katılarak renklendirebilir, kış sporlarıyla gününüzü hareketlendirebilir veya yakınlarda bir otelde konforlu bir akşam tercih edebilirsiniz.

Ramazan

Ramazan Bayramı Arefe (Öğleden Sonra): 20 Nisan 2023 Perşembe- Ramazan Bayramı 3. Gün 23 Nisan 2023 Pazar (3.5 gün)

2023 yılında Ramazan Bayramı, 20 Nisan Perşembe Arefe günündeki yarım günlük bir tatille başlayacak ve ardından 3 gün sürecek olan tatil, 23 Nisan Pazar günü sonlanacak. Genellikle aileyle birlikte vakit geçirmek üzere planlar yapılan ramazan bayramı için 3.5 günlük tatilinizi isterseniz arefe gününe izin alarak 4 güne tamamlayabilir ve yakınlarda size uygun bir otelde geçirmeyi tercih edebilirsiniz. İsterseniz de evinizin konforunda ailenizle bir arada geçirebilirsiniz. Havaların ısınmaya başlamasıyla bu 3.5 gün sizin için çok iyi bir yenilenme fırsatı olacak!

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı: 23 Nisan Pazar  (1 gün)         

2023'ün yılında Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı da tıpkı yılın ilk gününde olduğu gibi pazar gününe denk geliyor. Artı olarak 20 Nisan'da arefeyle başlayan 3.5 günlük ramazan bayramı tatilinin son günü de 23 Nisan Pazar günü ile çakışmakta. Dilerseniz arefe günü yarım günlük bir izinle 23 Nisan tatilini birleştirip 4 günlük bir tatil elde edebilirsiniz. Baharla birlikte gelen sıcak havaları aileniz, eşiniz dostunuzla bir arada kutlayabilirsiniz.

Emek ve Dayanışma Günü: 1 Mayıs Pazartesi  (1 gün)     

2023 yılı Emek ve Dayanışma günü tatili bu sene pazartesi gününe denk geliyor. Keyifleri yerine getiren bir güne denk gelen bu tatil çalışanları cuma akşamından heyecanlandırmaya başlayacak. İşten çıkar çıkmaz hayata geçirebileceğiniz bir kaçamak planıyla birlikte önünüzde sizi bekleyen 3 günlük bir tatil olacak. Bu tatili ister kıyı şeridine doğru inerek Akdeniz veya Ege sahillerinde geçirebilirsiniz veya dilerseniz fazla uzaklaşmadan doğal yaşamın içine kendinizi atıp deşarj olabilirsiniz.

19 Mayıs

Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı: 19 Mayıs Cuma (1 gün)

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 2023 yılında Cuma gününe denk geliyor. Cuma gününden hafta sonuyla birleşip 3 gün olacak tatil sürenizi, daha öncesinde ayarlayacağınız planlamalarla perşembe akşamından başlatıp bu tatili daha verimli geçirmeniz mümkün. Bu 19 Mayıs'ta gençlik ruhunuza kapılın ve o nereye giderse onu izleyin! Türkiye'nin anlatmakla bitmeyen zengin gastronomi dünyasına dalın, kültürel ziyaretlerle coğrafyasını daha yakından inceleyin!

Kurban Bayramı Arefe (Öğleden Sonra): 27 Haziran 2023 Salı - Kurban Bayramı 4. Gün: 1 Temmuz 2023 Cumartesi (5.5 gün)

28 Haziran Çarşamba günü başlayıp 1 Temmuz Cumartesi günü sona eren 2023 Kurban Bayramı tatili, bu yılın en uzun resmi tatilidir diyebiliriz. Arife gününü de dahil ettiğimizde Kurban Bayramı’nda 4,5 gün sürecek bir resmi tatil bizi bekliyor. Bayramın son günü hafta sonuna denk geliyor fakat 27 Haziran Salı arife günü ile birlikte bayramdan sonraki pazar gününü de işin içine kattığımızda 5,5 günlük bir tatil bulunmakta. Yarım gün tatil olan arife gününe yarım gün daha ek izin kullanarak bu tatili 6 güne çıkarmak mümkün. Pazartesiyi de katacağınız 1,5 günlük ek izinle tatil planınızı olacağından çok daha uzun bir süreye çıkarma şansınız da var.

Demokrasi Bayramı: 15 Temmuz Cumartesi (1 gün)

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü 2023 yılında Cumartesi gününe denk geliyor. Hafta sonuna denk gelen bu tek günlük tatilinizi tam yaz ortasında havalar cıvıl cıvılken eve kapanıp harcamamanızı şiddetle tavsiye ediyoruz.

türk bayrağı

Zafer Bayramı: 30 Ağustos Çarşamba (1 gün)

2023'te 30 Ağustos tatili, haftanın tam ortancası çarşamba gününe denk geliyor. Bu bir günlük tatilinizi yoğun iş temponuzu ve stresinizi arkada bırakmak adına şehirden çıkıp yakın yerlerde huzur bulacağınız bir yere kaçarak değerlendirebilirsiniz. İzin alma şansınız olursa  hafta sonunu da ekleyerek uzun bir tatil planlayabilirsiniz. Doğa yürüyüşü, piknik ve manzara karşısında hoş sohbetlerle enerjinizi toparlayabilirsiniz.

Cumhuriyet Bayramı: 29 Ekim Pazar (1.5 gün)

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 2023 yılında pazar gününe denk geliyor. 29 Ekim’de 1,5 günlük resmi tatil olması sebebiyle tatil 28 Ekim Cuma günü öğleden sonrası itibarıyla başlıyor. 28 Ekim’de yarım gün daha izin alarak 3 gün dinlenme şansı yaratma imkanınız mevcut. Sonbahar hüzün mevsimi derler...Eğer siz de kahveniz elinizde, üstünüzde ince bir ceketle manzaraya karşı geçip tatilinizi bu şekilde değerlendirmek isterseniz şimdiden planlamaya girişin deriz!

Bahar rotası
Kültür Seyahat

Türkiye'den En Güzel Bahar Rotaları

Çiçekler en güzel hallerine büründü, bahar geldi, gönlümüz şenlendi, ruhumuz aydınlandı. O zaman hadi gelin, içimizin çiçek gibi açılmaya başladığı…

Devamını Oku
Trabzon Gezilecek Yerler-0
Kültür Seyahat

Trabzon'un Gezilecek En Güzel Yerleri

Kültür ve doğa turları ile her sene sayısız ziyaretçiyi konuk eden Trabzon, tarihi mirasları, mutfağı ve doğal güzellikleriyle Karadeniz'in en…

Devamını Oku
Hediyelik Eşya Fuarları-0
İyi Yaşam

Yılbaşına Sayılı Gün Kala: Şehir Şehir Hediyelik Eşya Fuarları

Yeni yılı sevdiklerinizle karşılarken, onlara yeni yıl temalı eğlenceli hediyelikler ve birbirinden orijinal eşyalar satın alabileceğiniz hediyelik…

Devamını Oku