Kültür Seyahat

9 Ağustos 2022

Deniz, kumsallar, güneş ve sıcak... Evet, yaz özlemi, sahilde dalgaların sesini dinlerken dinlenmenin mutluluğu. Bu bir rüya mı? Hayır, sadece deniz kenarındaki kamp alanına doğru bir gezinti! Sizlere alışılagelmiş ve bilinen sahil destinasyonlarından yüzmeniz için değil, sahillerde yapacağınız kamplardan bahsediyoruz. Deniz kenarında yapabileceğiniz mükemmel bir kamp için kampa açık sahil önerilerini burada bulabilirsiniz.

1. Ağva Kilimli Koyu, Şile

Kilimli Koyu, İstanbul’da kamp yapacakların en sık tercih ettiği kamp alanlarından biri. Kilimli’de kamp yapmak için yer ayrılan yeşil kısım dışında bir de plaj bulunuyor. Plajda şemsiye ve şezlong gibi hizmetleri bulabilirsiniz. Hem yeşilin hem de mavinin bir arada olduğu bölgede her iki alanda da kamp yapma şansı yakalayabilirsiniz. Özellikle çiftlerin ve ailelerin burayı kamp yapmak için seçmesi, kampın deniz manzarası ile beraber ailelerin sıcacık atmosferini de beraberinde getiriyor. Burada kamp yapmak dışında yüzme, dalış, trekking, fotoğraf çekme ve piknik yapma gibi aktiviteler yapabilirsiniz.  Bu sahilde ateş yapmak serbest ama yine de dikkatli olunuz, zira burası çok rüzgârlı. Kilimli Koyu’nda kamp yapmak ücretli ama ücretsiz bir kamp yapmayı tercih ederseniz bölgenin arkalarına doğru ve sahil kısmından uzakta ücretsiz kamp alanları da mevcut. Kilimli Sahil’de kamp yapmak için vereceğiniz ücret 100 TL iken, aile kamp alanında ise 150 TL. Eğer bölgeye araçla girerseniz 50 TL gibi bir ücret ödemeniz gerekecek. Ayrıca, burada çakal ve kurt gibi yabani hayvanların da olduğu söylense de sahil kısmı çok kalabalık olduğundan, yabani hayvanlarla karşılaşmanız çok düşük.

Ağva_0.jpg

2. Kumköy Kilyos Kamp Alanı

Karadeniz’e kıyısı olan Kilyos sahiliyle meşhur bir yer. Denizde yüzmek için de gidebileceğiniz yerde aynı zamanda kamp da yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Sahilde ücretsiz bir şekilde kamp yapabiliyorsunuz ancak orada bulunan işletmelerin sahilini kullanmak isterseniz ücret ödemek zorundasınız. Ücretli sahil alanı içinde su, elektrik, tuvalet, duş, şezlong ve şemsiye gibi hizmetler dâhil oluyor. Eğer bunlar olmadan da kampın tadını çıkarabilirim diyorsanız ücretsiz sahil alanlarında da kamp yapabilirsiniz. Yiyecek-içecek gereksinimleriniz için kamp civarındaki bölgelerde bulunan marketleri tercih edebilir veya kendiniz yanınızda getirebilirsiniz. Burada kamp yapmak dışında yüzebilir veya bir yürüyüş alanı olduğundan yürüyüşe de çıkabilirsiniz. Kamp alanında ateş yakmak serbesttir.

Kilyos_0.jpg

3. Sofular Plajı Kamp Alanı

Hem denizin tadını çıkarayım hem de aynı anda yeşilliklerin arasında kamp yapayım diyorsanız gitmeniz gereken yerlerden bir diğeri ise Sofular Plajı Kamp Alanı. Şile’ye 16 kilometre uzaklıkta olan bu yer halka açık bir plajdır fakat Sofular Plajı’nda kamp yapmak için bölgede kamp alanları da bulunuyor. Kamp alanları ise burada tamamen ücretsiz. Hem çadır hem de karavan kampı yapabileceğiniz yerde, wc veya duş gibi ihtiyaçlarınızı alanda bulunan işletmelerden giderebilirsiniz. Elbette ki, bu hizmetler ücretlidir. Yeme ve içmeye para vermek istemiyorsanız bu ihtiyaçlarınızı yanınızda getirmeyi unutmayın. Burada yapabileceğiniz aktivitelerin bazıları yüzmek, kamp yapmak, trekking veya bisiklet sürmek olabilir.

Şile_0.jpg

4. Karacaköy Plajı Kamp Alanı

İstanbul’un merkezine 85 kilometre uzaklıkta olan Karacaköy Sahili tatil sezonunda sıklıkla ziyaret ediliyor. Sahilinin ve denizinin güzelliğinin yanı sıra bazı yerlerin kamp yapılması için ayrılması hem deniz severleri hem de kamp severleri bir araya getiriyor. Karacaköy Sahili’nde ücretsiz bir şekilde dilerseniz çadır dilerseniz de karavan kampı yapabiliyorsunuz. Sahile girmişken denizin tadını çıkarayım derseniz sahilde kamp yapabilir veya kamp için daha ormanlık alanları tercih edebilirsiniz. Diğer sahil ve kamp alanlarının aksine, maalesef, burada wc, duş ve elektrik gibi ihtiyaçlar için işletmeler bulunmuyor. Su ve yemek gibi bazı temel ihtiyaçlarınızı da yanınızda getirmek zorundasınız. Bunun gibi küçük eksiklikler olsa da Karacaköy Sahili’nde kamp yapmak size apayrı bir deneyim yaşatacak. Bölgede kampın olmazsa olmazı ateş yakmak serbest fakat dikkatli olmaya özen gösterin. Burada yüzebilir veya dalış yapabilirsiniz. İnanılmaz manzarayı ölümsüzleştirmek için fotoğraf çekebilir veya yürüyüş parkurunda trekking yapabilirsiniz.

Kamp alanları sahil

5. Semizkum Mocamp

İstanbul’un en donanımlı sahil ve kamp alanlarından biri olan Semizkum Mocamp Silivri’de yer alıyor. 250 metre uzunluğundaki kumsalı ile pek çok turist çeken yer, 300 çadır ve karavan kapasiteli alanları ile de kampçıları buraya sürüklüyor. Burası hem deniz tatili hem de kamp tatili yapmak isteyenler için oldukça kaliteli bir hizmet sunuyor. Bungalov evlerde ve apartlarda da konaklama yapabileceğiniz yerde, elbette ki çadırlı kamp veya karavan kampı yapmayı seçerseniz diğer konaklama seçeneklerine göre daha makul bir ücret ödüyorsunuz. Yani, burada kamp yapmak diğer yerlere kıyasla ücretli. Karavanınızla kamp yapmak isterseniz kişi başı 60 TL ödemek zorundasınız. Bölgede kamp yaptığınızda size sunulan hizmetlerden bazıları şunlar; elektrik, duş, wc, Wi-Fi, voleybol sahası, plaj ve çocuk oyun alanı. Çocukları da düşünen sahilde ailecek kamp yapmak da mümkündür.

Kamp alanları sahil-2

6. Kurfallı Plajı Kamp Alanı

Şile’de bulunan Kurfallı Sahili, bölgedeki diğer kamp alanlarına göre oldukça sessiz ve sakin bir yer. Özellikle yaz aylarında deniz severler tarafından oldukça ziyaretçi alan yer aynı zamanda kampçıları da ağırlıyor. Bu sahilde çadır kampı yapmak serbest. Kamp yerinin etrafında wc, elektrik, duş, piknik alanı ve çeşme gibi hizmetler de var. Burada konaklamak istiyorsanız, otopark ücreti gibi ücretler de dahil 30 TL gibi bir ücret vermeniz gerekiyor. Burada ateş yakabilirsiniz fakat unutmayın ki sahile çok da uzakta olmayan bir orman var. Sahilde kamp yapmanın dışında, yüzüp dalış yapabilir veya bölgenin tadını çıkarmak amacıyla yürüyüşe çıkabilirsiniz.

Günübirlik gezilere devam... Daha fazlasını keşfetmek için İstanbul'dan Günübirlik Kaçılabilecek Yerler yazımıza da bekleriz.

ice coffee istanbul-0
Yeme İçme

İstanbul'da En İyi Soğuk Kahve Adresleri

Sıcak yaz günlerinde serinlemek ve keyifli bir anın tadını çıkarmak için soğuk kahvenin yeri her zaman ayrıdır. İstanbul, bu konuda da…

Devamını Oku
Çekim Yasası: Düşüncelerinizi Değiştirin, Hayatınız Değişsin
İyi Yaşam

Çekim Yasası: Düşüncelerinizi Değiştirin, Hayatınız Değişsin

Eğer ağzınızdan çıkan, hatta içinizden geçirdiğiniz her bir cümlenin hayatınız üzerinde ne kadar şiddetli etkisi olduğunu bilseydiniz; söylemleriniz…

Devamını Oku
Sıra Dışı Dolmalar
Yeme İçme

Ayvadan Balığa, Türk Mutfağının Sıra Dışı Dolmaları

Ayva, kereviz, elma, lahana, kabak çeşitleri, dolmalık biber, patlıcan, enginar, kavun, midye, balık… Farklı toplumlarla kurulan etkileşim sayesinde…

Devamını Oku