Kültür Seyahat

4 Eylül 2022
Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2023

Cebinizi çok boşatmadan tatil yapmak ve şehirleri keşfetmenin bir yolu kamp yapmaktır. Sırt çantası ve çadır bunun için yeterlidir. Ancak, kamp yapmak sadece düşük maliyetle seyahat etmenin bir yolu değil, doğanın güzelliğine hayran kalmanızı ve tatilinizin keyfini doyasıya çıkarmanızı sağlayacak gerçek bir felsefedir. Türkiye’de de sayısız kişi kampı hayatlarının bir parçası haline getirmiş durumda. En güzel kamp yerlerinin bulunduğu şehirlerimizden biri ise Muğla. Siz de bu keyifli felsefeyi Muğla’da yaşamak isterseniz, listedeki kamp alanlarından birini seçebilirsiniz. 

Darboğaz Koyu Kamp Alanı

Fethiye ilçesi sınırları içinde yer alan Gemile Koyu’na oldukça yakın bir yerde. Bu kamp alanında arabayla giriş yapmak yasak. Eğer arabayla gelecekseniz kamp alanına yakın bir yerde park edip alana doğru yaklaşık 15-20 dakika yürümeniz gerekiyor. Yürümek istemezseniz adaya gelen tekneleri de seçebilirsiniz. Bir yanında orman diğer yanında sahil bulunan kamp alanında çadırlı ve karavanlı kamp yapma olanağınız var. Bir trekking yolu olan yerde yürüyüş yapabilir veya denizinde yüzüp dalış yapabilirsiniz. Muhteşem manzarasıyla doğa fotoğrafçılığı için de oldukça elverişli bir yer. Maalesef, Darboğaz Koyu kamp alanında tuvalet, duş ve büfe gibi herhangi bir işletme bulunmuyor. Yiyecek-içecek ve çadır gibi ihtiyaçlarınızı yanınızda getirmeniz gerekiyor. 

Muğla kamp-2

İnbükü Mesire Yeri ve Orman Kampı

İnbükü Mesire Yeri ve Kamp Alanı Marmaris ilçesinde yer alıyor. Toplam alan boyu ise yaklaşık 10 hektar. Sessiz ve sakin bir yer olması ile kampçılar arasında çok tercih edilen yerlerden biri.  Burada çadırla veya kendi karavanınız ile de kamp yapabilirsiniz. Hem ormanla hem de denizle yan yana kamp yapabileceğiniz alanda tuvalet, duş ve restoran gibi işletmeler de var. Kamp yapmak dışında yapabileceğiniz aktiviteler arasında bir de neredeyse 4 kilometrelik sahil şeridi bulunduğu için yüzmek ve serbest dalış olabilir. Burada balıkçılık da serbest. Kamp yaptığınız yerin diğer yanında orman olmasından dolayı doğa yürüyüşü yaparak ormanda gezintiye çıkabilirsiniz. Dilerseniz sabah kahvaltılarınızı bahçe oturma alanlarında gölgelerde yapabilirsiniz.

Muğla kamp-4

Çetibeli Orman Kamp Alanı

Marmaris-Muğla yolu üzerinde yer alan Çetibeli Orman kamp alanına özel aracınızla veya toplu taşıma araçlarıyla ulaşabiliyorsunuz. Özel aracınızla gelmek isterseniz ücretsiz otopark mevcut. Bu kamp alanında çadır ve karavan kampı yapmak serbest. Ormanın ve dağların içinde yapacağınız kamp deneyimi sırasında ateş yakabiliyorsunuz. Fakat dikkatli olmanızda fayda var. Ormanlık bir alan olduğu için burada yürüyüş yapabilir veya bisiklet sürebilirsiniz. Bu bölgenin içinde de büfe ve restoran gibi işletmeler yok. Temel ihtiyaçlarınızı yanınızda getirmeniz gerekiyor veya kamp alanına yakın yerdeki işletmelerden gıda ihtiyacınızı karşılayabiliyorsunuz. Burada aynı zamanda duş ve wc hizmetleri de bulunmuyor. Temel ihtiyaçlar için tesisler olmadığından özellikle çocuklu aileler için kamp yapmaya pek uygun yerlerden biri değildir.

İçmeler Maliye Kampı

Marmaris’in İçmeler bölgesinde bulunan İçmeler Maliye Kamp Alanı sessizliği ve sakinliği seven kampçıların gitmesi gereken bir yer. Burası halka açık bir kamp alanı olduğu için herhangi bir giriş-çıkış saati de bulunmamakta. Bu yüzden, birçok kampçıyla karşılaşma ihtimaliniz yüksek. Burada karavanla veya çadırla kamp yapabiliyorsunuz. Diğer kamp yerleri gibi İçmeler Maliye Kamp Alanı da deniz ile ormanın bir arada bulunduğu bir bölge. Böylece burada isterseniz ormanda doğa yürüyüşüne çıkabilir isterseniz de yüzebilir, dalış yapabilir veya balık tutabilirsiniz. Aynı zamanda ateş yakmak serbest olduğundan ve bir de mangal alanı bulunduğundan mangal yapmak da seçeneklerinizin arasında olabilir. Alanda wc veya duş gibi hizmetler bulunmasa da elektrik ve Wi-Fi bulunuyor. Böylece kamp yaparken dış dünyayla iletişiminizi tamamen kaybetmemiş oluyorsunuz. Lokantanın ve marketin de hizmet verdiği yerde dilerseniz yeme-içme imkânlarınızı bölgede karşılayabilirsiniz.

Muğla kamp-3

Çubucak Orman Kampı

Daha lüks bir kamp yapmayı düşünürseniz ücretli kamp yerleri de seçebilirsiniz. Bunlardan biri Çubucak Orman Kampı. Marmaris’e yaklaşık yarım saat uzaklıkta olan yer Hisarönü bölgesinde bulunuyor. Belki de kamp yapan kişilerin en rahatsızlık duydukları şeylerden biri telefonlarının çekmemesi, fakat burada böyle bir derdiniz olmayacak. Burada telefon çekiyor ve elektrik de var. Alanda cafe, büfe, market ve restoran bulunuyor. Aynı zamanda çeşme, bulaşık yıkama yeri, wc ve duş gibi temel ihtiyaçlarınızı gidereceğiniz hizmetler de var. Çocuklu ailelerin de rahatça kamp yapabileceği bir bölge olan Çubucak Orman Kampı’nda çocuk oyun alanı bile bulunmakta. Kamp alanında yapabileceğiniz sayısız aktivite var. Büyük bir alana yayıldığı için rahatlıkla basketbol ve voleybol gibi top sporları oynayabilirsiniz. Denize yakın olduğu için yüzme, dalış ve balıkçılık yapabilir, ormanda doğa yürüyüşüne veya bisiklet sürmeye çıkabilirsiniz. Doğayla iç içe olduğunuzdan anı ölümsüzleştirmek adına fotoğraflar çekebilirsiniz.

Muğla kamp-1

Cennet Kamping

Bir diğer ücretli kamp alanı ise Fethiye’de bulunan Cennet Kamping. Her ne kadar Cennet Kamping harika bir kamp tecrübesi yaşatsa da buraya ulaşmak biraz problem olabilmekte zira burası Likya Yolu üzerinde bulunuyor. Buraya toplu taşıma veya özel araçla gelmek imkânsız. Fakat Likya Yolu’nda yürümeyi seçerseniz Cennet Kamping’de konaklayabilirsiniz. Yerleşim yerlerine uzak olan yerde doğayla tamamen baş başa kalma şansı yakalayabiliyorsunuz. Mevsimlere göre doluluk kapasitesi değişen yerde genellikle yazları tamamen dolu vaziyette. Bölgede aynı zamanda bungalov evler de var. Çocuklu ailelerin de kamp yapabileceği yerde çocuklar için ücret ödemeye gerek yok. Duş, wc, sıcak su ve elektrik hizmetlerini kullanabiliyorsunuz. Bölgede restoranlar ve ortak dinlenme alanları da var. Burada yüzebilir, balık tutabilir ve bot turlarına katılabilirsiniz.

Kamp yapmayı seviyorsanız Çanakkale'nin En İyi Kamp Alanları ve Antalya’da En İyi 10 Kamp Alanı yazılarımıza da göz atmak isteyebilirsiniz.

Ege'nin Mavi Bayraklı 13 Plajı-0
Kültür Seyahat

Ege'nin Mavi Bayraklı 13 Plajı

Ege'nin masmavi suları ve muhteşem doğal güzellikleri Mavi Bayraklı 13 plajıyla buluşuyor. Yazdan kalan son güneşli günleri değerlendirmek…

Devamını Oku
Çocuklu aileler için plajlar-0
Kültür Seyahat

Çocuklu Aileler İçin İdeal 5 Plaj

Deniz, kum ve güneç üçlüsünü seven aileler için çok güzel bir haberimiz var! Sizler için çocuklarınızla beraber geçirebileceğiniz muhteşem tatil…

Devamını Oku
Ege'nin Mavi Bayraklı 13 Plajı-0
Kültür Seyahat

Ege'nin Mavi Bayraklı 13 Plajı

Ege'nin masmavi suları ve muhteşem doğal güzellikleri Mavi Bayraklı 13 plajıyla buluşuyor. Yazdan kalan son güneşli günleri değerlendirmek…

Devamını Oku