Teknoloji

15 Şubat 2024

Günümüzde internet adeta olmazsa olmazımız. Sadece eğlenmek için değil farklı konularda herhangi bir yardım alabilmek adına da önemli. Özellikle yurtdışına çıkmak isteyen, seyahatler vasıtasıyla yeni yerler keşfetmenin zevkini yaşamak isteyen herkes yanında her daim internet olmasını ister. Çünkü internet olmadan seyahat etmek günümüzde oldukça can sıkıcı olabiliyor. En basitinden bir adres sormak yerine internetten bakarak rota oluşturmak ve yurtdışında zorlanmadan bir yere gitmek mümkün olabiliyor. Yurtdışında mekânları, tarihi alanları gezmek, görmek için de cep telefonundaki internet en iyi şekilde rehberlik edebiliyor. 

e-sim-1

İnternete erişim ise özellikle yurtdışındaki tarifeler nedeniyle epey pahalıya gelebiliyor. Bu da seyahat eden insanlara ekstra bir maliyet çıkartıyor. E-Sim dediğimiz yeni uygulama ise insanları bu sorundan hızlı bir şekilde kurtarmayı amaçlıyor. E-sim ile yurtdışında herhangi bir kesinti olmadan ya da ekstra maliyetlerle karşı karşıya gelmeden insanlar internetten faydalanabiliyor. 

E-Sim Nedir?

Dijitalleşen dünyamızda artık sanal bilet sanal kart gibi uygulamalar insanların işlerini epey kolaylaştırıyor. Öyle ki fiziki kart almak için günlerce beklemek ya da bir bayi bulup sözleşme imzalamak gibi sıkıcı yanları olabiliyordu. Sanal kart uygulamaları bilgisayar oyunlarından bankacılığa, alışverişten farklı sosyal etkinliklere kadar pek çok işlemi birkaç tıklama ile yapmayı olanaklı hale getiriyor. İşte E-sim dediğimiz uygulama da buna benzer şekilde insanların fiziki değil de sanal olarak ulaşabilecekleri bir sistem ile yurtdışında rahatlıkla internete erişimi olanaklı hale getiriyor. 

e-sim-2

E-Sim'i Tercih Etme Nedenleri

E-sim uygulamasını aktive etmek için ise uğraşmaya gerek yok. Sadece telefonun yazılımına entegre ederek hemen kullanmaya başlamak mümkün. E-sim aktive prosedürlerini izleyerek dakikalar içerisinde sistem çalışmaya başlıyor. Böylelikle fiziki kart ya da sim kart gibi durumlara da gerek kalmıyor. E-sim dijital kartın pek çok önemli avantajı bulunuyor. Bunları sıralamak gerekirse:

Ekonomik

Normal şartlarda yurtdışında telefonla internete bağlanmak ekstra ücretlere tabi oluyor. Bu da seyahat eden kişiye ciddi bir maliyet bindiriyor. E-sim sanal kartlar ise yurtdışı dolaşım ücretini çok daha uyguna getiriyor. Sunulan ekonomik dijital paketlerden satın alıp hemen kullanmaya başlamak mümkün oluyor.

Pratik

E-sim dijital kartların en önemli özelliklerinden bir tanesi de pratik oluşu. Fiziksel sim karta abone olma, telefona yerleştirme, çalıştırma gibi adımları direkt olarak ortadan kaldırıyor. Sadece birkaç dakikalık bir işlemle e-simi pratik olarak çalıştırmak mümkün oluyor.

Kurulum Kolaylığı

Telefona e-sim yüklemek için öyle çok fazla şey bilmeye de gerek yok. Sistem çok kolay bir şekilde kuruluyor ve anında aktif hale getirilebiliyor. Bunun için paketi aldıktan sonra uygulamanın adımlarını takip etmek yeterli olabiliyor.

Çevreye Dost

Plastik sim kart kullanımlarında ortaya çıkan çöp sorununu yine e-sim ortadan kaldırıyor. Hem zarf hem kartın plastik atıkları çevre için olumsuz bir duruma dönüşebiliyor. Bu sebeple hiçbir zahmette bulunmadan e-sime kaydolmak ve çevreye dost bir uygulamanın tadını çıkarmak mümkün oluyor. 

e-sim-3

E-Sim Nasıl Kullanılır?

E-simin oldukça kolay bir kurulum ve kullanım özelliği olduğundan bahsetmiştik. Şimdi e-simi nasıl aktif hale getirebiliriz onu açıklayacağız. Öncelikle e-simi kullanmak istediğiniz telefonun bu uygulamayı desteklediğinden emin olmalısınız. Genellikle e-sim destekleyen telefonlar iPhone XS ve sonrası çıkan ürünler. Ayrıca Android için Galaxy S20 ve sonrası modeller e-simi destekliyor. Diğer telefon modellerinin de bazıları e-simi destekliyor. Eğer telefonunuz e-simi destekliyor ise artık bir e-sim uygulaması satın alabilirsiniz. 

E-sim uygulamasını hem operatörlerden hem de online kanallardan satın almak mümkün. E-sim satın alma işlemi bittikten sonra operatör tarafından kullanıcıya QR kodu ya da e-sim kodu gönderilecektir. Bu kodu kullanarak e-sim uygulamasını telefonunuza kolaylıkla kurabilirsiniz. 

E-Sim ile İnterneti Nasıl Ekonomik Kullanabilirsiniz?

E-sim, kullanıcılarına her türlü kolaylığı sağlamayı hedefleyen bir uygulamadır. Örneğin bir seyahate çıkacağınızda gideceğiniz ülkeye uygun bir e-sim alırsanız çok daha ekonomik bir şekilde internet kullanabilirsiniz. Üstelik pek çok operatör ve platform söz konusu olduğundan en uygun maliyetli paketlerden birini seçebilirsiniz. 

E-sim uygulamasını daha uyguna kullanmak isterseniz birden fazla sanal e-sim alabilirsiniz. Artık günümüzde pek çok telefon modeli birden fazla simi destekliyor. Bu sayede farklı operatörlerden ya da platformlardan birden fazla e-sim alabilirsiniz. Bu sayede hem daha uzun hem de daha ekonomik bir şekilde internet kullanabilirsiniz.

E-simi daha ekonomik kullanmak için mutlaka wi-fi bağlantısı olan yerlerde wi-fi ile internete girmeyi ihmal etmemelisiniz. Bu sayede e-sim harcamalarınız da minimuma inecek ve sizi ekonomik anlamda zorlamayacaktır. 

E-sim, günümüzde sık seyahat edenlerin ya da tatile yurtdışına gitmek isteyenlerin en sık kullandığı uygulamadır. İnterneti hem daha pratik hem de daha ekonomik kullanmayı olanaklı hale getirir. Ayrıca internet bağlantı sorununu da ortadan kaldıran bir uygulamadır. Farklı operatörlerden ve servislerden uygun fiyatlı e-sim paketleri alabilirsiniz. Yurtdışına çıkmadan önce tatilinizi ya da seyahatinizi gerçekleştireceğiniz ülkelerin operatörlerini yakından inceleyebilir, e-sim sistemini bu paketlere entegre ederek kolaylıkla internete erişim sağlayabilirsiniz.

0
Kültür Seyahat

Yeni Seyahat Alışkanlıklarımız: 2022 Seyahat Trendleri

Kısıtlamalar olmadan özgürce gezmeyi çok özlediğinizi biliyoruz. Dijitalin hayatımıza girmesi ve pandemi şartları derken bir turist olarak seyahat…

Devamını Oku
Ucuz tatil (0)
Tips

Ekonomiyi Önemseyenlere: En Ucuz Tatil Önerileri

Zamanımız belli, bütçeler ve tatil fiyatları belli. Artık zaman, ekonomi devri ve tatilin de en ekonomik ve ucuz olanını yapma vakti. O zaman, en…

Devamını Oku
Kahve Çeşitleri
İyi Yaşam

Yapılışlarına Göre Kahve Çeşitleri

Yeni nesil kahvecilerin de hayatımıza girmesiyle birlikte, eskiden yalnızca Türk kahvesi ile sınırlı olan skalamız epey bir genişledi. Ama hadi…

Devamını Oku