Kültür Seyahat

10 Temmuz 2022
Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2022

Gelibolu Yarımadası’nın incisi, doğası ile misafirlerini cezbeden ve tarihe ışık tutan Çanakkale’de birbirinden güzel kamp alanları bulunuyor. İster deniz kenarında ister yemyeşil ormanlarında kamp yapın, tercihiniz ne olursa olsun, Çanakkale’de kamp yapmanın keyfi bir başkadır. O halde gelin, Çanakkale’deki kamp alanlarına bir göz atalım.

Çanakkale kamp alanları-1

Anzak Koyu Plajı Kamp Alanı

Eceabat’ta bulunan Anzak Koyu Kamp Alanı, ücretsiz ve denize sıfır bir kamp alanıdır. Çanakkale savaşında, mücadelenin en yoğun yaşandığı bölgelerden biri olmasıyla, daha da önem kazanmıştır. Bu sebeple, etraftaki şehitlik mezarlarına muhakkak uğrayın. Çanakkale’ye yaklaşık 22 kilometre uzaklıkta olan kamp alanında, piknik alanı, otopark, duş alanı, soyunma kabinleri ve tuvalet gibi olanaklar kamp alanı yakınlarında bulunuyor. Sahil boyunca çadırınızı açıp bu kamp alanının etrafında yürüyüş yapıp temiz denizinden faydalanabilirsiniz.

Marmaros Plajı Kamp Alanı, Gökçeada

Çadır ve karavan kampı için alan olarak müsait olan Marmaros Plajı Kamp Alanı’nda, su, tuvalet, duş, çeşme, gıda gibi temel ihtiyaçları karşılayacak tesis bulunmuyor. O yüzden mutlaka ihtiyaçlarınızı yanınıza alarak son derece tedbirli bir şekilde bu kamp alanına gitmeniz gerekiyor. Gökçeada’nın kuzey batısındaki bu kamp alanı, son derece bakir ve el değmemiş özelliği ile biliniyor. Plaja varmadan toprak patika yoldan yaklaşık 500 metre mesafedeki Marmaros Şelalesi de görülebilir. Ücretsiz olan kamp alanına yiyecek ve içeceklerinizi almayı unutmayın.

Çanakkale kamp alanları-2

Saros Tepe Kamp Alanı

Saros Tepe Kamp Alanı, Çanakkale’de ücretli kamp alanlarından biridir. Bu kamp alanında, kendi çadırınızla, karavanınızla ya da tesisin sunduğu lüks glamping çadırlarda konaklamak mümkün. Gün batımını izleme şansınızın olduğu tesisin restoranından faydalanıp dilerseniz mutfakta kendinize yemek hazırlama olanağınız da bulunuyor. Ortak kullanıma açık buzdolabı da bulunan kamp alanı, Diriköy’de konumlanıyor.

Fatma Kadın Koyu Kamp Alanı

Çanakkale’nin temiz sularına şahitlik edeceğiniz Fatma Kadın Koyu Kamp Alanı, oldukça revaçta ve yoğun olan bir alandır. Merkeze 67 kilometre uzaklıktaki plajda şemsiye, soyunma kabini şezlong, duş, wc, elektrik, tuvalet, yemek ve içecek gibi olanaklar belirli ücret karşılığında sağlanmaktadır. Kamp ve karavan ile rahatça konaklayabileceğiniz kamp alanının plajı, bölge bölge taşlı ve kumlu olarak tertemiz bir denize sahiptir. Denize sıfır kuracağınız çadırda, huzur bulmanız an meselesi.

Akvaryum Koyu Kamp Alanı, Bozcaada

Adı üstünde Akvaryum gibi bir koy, tertemiz bir deniz, parıl parıl parlayan güneş, daha ne ister insan bir tatil yerinde. Çanakkale’nin en güzel koylarından biri olan Akvaryum Kamp Alanı, bakir bir koy olduğundan dolayı duş, wc ve elektrik gibi olanakları ne yazık ki sunamıyor. Yine bu bölgeye tedarikli olarak gitmekte fayda var. Bozcaada’daki Akvaryum Kamp Alanında konaklayıp akşam yıldızların altında keyif çatmaya ne dersiniz?

Çanakkale kamp alanları-3

Sualtı Milli Parkı Kamp Alanı, Gökçeada

Ülkemizin ilk ve tek sualtı milli parkı olan Gökçeada Sualtı Milli Parkı, ücretli ve ücretsiz olmak üzere kamp alanlarına sahiptir. Bu bölgenin denizinde vatoz, su kaplumbağası, Akdeniz foku gibi çok çeşitli balıklar ile inanılmaz bir deniz altı hayatı olmasından dolayı dalışa son derece elverişlidir. Fakat koruma altında sayılan milli parkta sualtına dalış yapmak için resmi kurumlardan izin almak şart. Kamp için ise çadır kampı için daha uygun olan alanda, ücretli olarak wc, duş, elektrik, soyunma kabini, plaj için şezlong ve şemsiye gibi olanaklar bulunuyor.

Çamlıca Şelalesi Kamp Alanı

Ezine ilçesinde bulunan Çamlıca Şelalesi Kamp Alanı, şırıl şırıl akan şelalesi, huzur dolu doğası ile kamp alanları arasında sevilen yerlerdendir. Kamp bölgesinde, yürüyüş parkuru, piknik alanları gibi doğaya doğacağınız alanlar bulunuyor. Yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta bulunan Çamlıca Köyü’nden gıda ve temel ihtiyaçlarınızı karşılayacağınız marketler mevcuttur. Duş, wc, restoran, kafe, elektrik gibi olanaklar ne yazık ki bulunmuyor. Çamlıca Şelalesi’nin altında kendinizi ve ruhunuzu doğaya döndürerek şehrin stresinden bir nebze de olsa uzaklaşmaya ne dersiniz?

Atikhisar Barajı Kamp Alanı

Sarıçay üzerinde konumlanan Atikhisar Barajı, taşma ve su kontrolünü sağlamak üzere 1970’li yıllarda inşa edilmiştir. Bu kamp alanında herhangi bir tesis, elektrik, duş, wc gibi olanaklar bulunmadığından dolayı oldukça bakir bir kamp alanıdır, önceden temel ihtiyaçlarınızı, ilk yardım çantanızı ve tüm kamp malzemelerinizi hazırlamakta fayda vardır. Çanakkale merkeze 15 kilometre uzaklıkta bulunan bölgede yürüyüş yapabilir, mis gibi doğanın içinde olmanın keyfini yaşayabilirsiniz. Eğer daha konforlu bir konaklama isterseniz, bölgede dağ evi, bungalov, ahşap ev gibi alternatifleriniz de bulunuyor.

Çanakkale kamp alanları-4

Assos Kamp Alanı ve Assos Kadırga Koyu Kamp Alanı

Şehir merkezine 1 saatlik uzaklıktaki Asos Kamp Alanı, çadır ve karavan kampı için uygundur. Kamp etrafındaki bölgelerde tuvalet, çeşme ve duş gibi olanaklar mevcuttur. Tarihi dokuları, doğası ve denizi ile ideal kamp alanlarından biridir. Assos Kadırga Koyu Kamp Alanı’nda ise hem ücretli hem de ücretsiz kamp alanları bulunuyor. Kamp alanı etrafındaki tesislerde tuvalet, duş, şezlong, şemsiye ve gıda temin edebilecek noktalar mevcuttur. Ayrıca bu kamp alanına ulaşım oldukça kolay olduğundan tercih edilenler arasında yer alır.

Batık Gemi Kamp Alanı, Bozcaada

Çanakkale’nin en iyi kamp alanları listesinde baş sıralarda bulunan Batık Gemi Kamp Alanı, farklı bir deneyim ve doğa ile iç içe olmak isteyen kampçılar için biçilmiş kaftan. Kocaman terk edilmiş bir yük gemisi bulunan sahilde, ücretsiz bir şekilde kamp yapabilirsiniz. Tesis olmadığı için tam olarak hazırlıklı gitmek gerekiyor. Batık Gemi Kamp Alanı’nda tertemiz bir deniz, dinginlik ve huzur, kamp tutkunu misafirlerini heyecanla bekliyor.

Deneyim Tatili-0
Kültür Seyahat

Seyahatin Yeni Trendi: Deneyim Tatili

Klasik bir tatil köyünde deniz-kum-güneş üçlüsü mü yoksa kültürün, doğanın ve gastronominin derinliklerine doğru uzanan bir keşif mi; sizin tatil…

Devamını Oku
Kar Temalı Filmler Ana Fotoğraf
İyi Yaşam

Evde Etkinlik Rehberi: Kar Temalı Filmler

Kışı ev sıcağında kucaklamanın en güzel yollarından biri, kar, buz ve tüyler ürpertici maceraların mükemmel karışımını içeren bir film koleksiyonunu…

Devamını Oku
kayak-liste
Kültür Seyahat

Henüz Keşfedilmemiş Sakin Kayak Tesisleri

Kayak tesisleri, kış boyu öğrenciler ve kayak severler tarafından tercih edilen en popüler mekanlardan biridir. Bu yüzden sizler için bu kış…

Devamını Oku