Kültür Seyahat

7 Ekim 2023

Özellikle fotoğraf tutkunları için sonbahar mevsimi bir başkadır. Etrafa saçılan yaprakların ortaya çıkardığı nefis manzarayı izlemek paha biçilmez. Kışın habercisi olan ve çoğu kişiye göre romantizmin mevsimi olan sonbahar fotoğraf tutkunları için de ayrıca cezbedici bir mevsim. Ortaya çıkan rengarenk görüntüler insanların kadrajında her yıl olduğu gibi bu sene de sıklıkla yer alacak.

Daha önce sonbahar fotoğrafları çekenler için belirli rotalar olsa da bizler yeni yerler keşfetmek isteyenler için ve sonbaharın eşsiz karelerini yakalamak için favorimiz olan bazı alanları derledik. İşte sonbahar manzarasını fotoğraf makinesi ile ölümsüzleştirmek için sizlere tavsiye ettiğimiz bazı rotalar:

Bolu, Yedigöller

Bolu Yedigöller görenleri kendisine hayran bırakan eşsiz bir yer. Özellikle sonbaharda ziyaretçi akınına uğrayan Yedigöller en saf en temiz bölgelerden. Adı üstünde irili ufaklı birçok gölü bir arada görebileceğiniz Yedigöller’de bol bol fotoğraf çekebilir, harika anıları biriktirebilirsiniz. 

Ankara, Kızılcahamam

Eğer Ankara’da yaşıyorsanız ya da daha önce Ankara’yı ziyaret ettiyseniz Kızılcahamam sizlere çok da yabancı bir isim gelmeyecektir. Kızılcahamam’da bulunan Soğuksu Milli Parkı, her sene sonbahar mevsiminde fotoğraf seveler tarafından ziyaret ediliyor. Bolu sınırına da oldukça yakın olduğu için buradan Bolu tarafındaki doğal alanları da ziyaret edebilirsiniz. Kızılcahamam ve Bolu, kusursuz bir orman iklimine sahip olduğundan burada bol bol fotoğraf çekip arşivinize eklemek isteyebilirsiniz. 

Sonbahar Rotaları-Kızılcahamam

İstanbul Atatürk Arboretumu

İstanbul her ne kadar yoğun ve bol gürültülü bir yer olsa da bu kargaşadan uzaklaşıp harika sonbahar fotoğrafları çekebilirsiniz. İstanbul Arboretum Sarıyer’de bulunuyor. Şehrin tam ortasında doğa ile kucaklaşmak isteyenler için oldukça ideal bir yer olan Arboretum fotoğraf çekmek isteyenler için bulunmaz bir fırsat. Canlı bitki müzesini de görebileceğiniz Arboretum ayrıca aileniz ve arkadaşlarınızla güzel vakit geçirebileceğiniz bir yer. 

Atatürk Arboretumu ile ilgili daha fazla şey okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

İğneada Longoz Ormanları

Hemen her mevsim ziyaretçi akınına uğrayan İğneada Longoz Ormanları sonbaharda bir başka güzel! Doğal güzellikleri ile aklınızı başınızdan alacak olan ormanlık alanda ayrıca doğa sporları yapmanın da keyfini çıkarabilirsiniz. Fotoğraf çekmenin yanı sıra ATV turu, trekking, kano turu, yüzme, bisiklet turu gibi aktiviteler için son derece ideal. 

Artvin, Şavşat

Türkiye’nin belli başlı en sakin yerlerin bir tanesi olan Şavşat doğal güzellikleri ile ziyaretçilerini büyüleyen bir yer. Özellikle trekking yapanların sıklıkla yol tuttukları bu yerde sonbaharın en güzel halini görüntüleyebilirsiniz. Yeşil ve kırmızı yaprakların oluşturduğu manzarayı asla unutamayacak ve yakınlarınıza da mutlaka tavsiye edecekseniz. Burası her sene hem yerli hem de yabancı turistlerin akınına uğruyor.

Sonbahar Rotaları-Şavşat

Kartepe, Maşukiye

Kocaeli’de bulunan Kartepe Maşukiye, İstanbul’a yakın olması sebebiyle fotoğrafçıların sık uğradığı lokasyonlardan bir tanesi. Maşukiye’de doğaya dair aradığınız hemen her şeyi bulabilirsiniz. Milli parklar, dereler, tabiat parkları, mesire alanları… Hem Maşukiye’nin muhteşem manzarasına tanık olup fotoğraf çekebilir hem de aileniz ya da arkadaşlarınızla hoşça vakit geçirebilirsiniz.

Sakarya, Sapanca

Adapazarı’nda yer alan Sapanca Gölü yine sonbahar güzelliği ile ön plana çıkan bir yer. Çevresinde yemyeşil ormanların bulunduğu bu oksijen deposu alan şehrin gürültüsünden kaçmak isteyenler için en ideal yerlerden. Hem göl hem de orman manzarası fotoğrafı çekmek isteyebileceğiniz bu güzel yer ayrıca çeşitli doğa sporları için de uygun. Gölde kayık turu, ATV sürüşü, bisiklet tutu ve mesire alanlarında piknik gibi pek çok faaliyet için elverişli. 

Sonbahar Rotaları-Sapanca

Kastamonu Küre Dağları

Kanyonlarıyla meşhur, görenleri kendisine hayran bırakan bu oksijen deposu bölge fotoğraf çekmek için bulabileceğiniz en ideal yerlerden bir tanesi. Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından korumada altında olan bölge bitki türevleri açısından son derece zengin. Küre Dağları’nın özelliği her mevsim kendisine has özel renklere bürünmesi. Kışın bembeyaz karlı dağları, ilkbaharda ise coşan dereleri ile mutlaka listenize eklemek isteyeceğiniz bir yer. 

İstanbul Belgrad Ormanı

İstanbul Sarıyer ve Eyüpsultan ilçeleri arasında uzanan Belgrad Ormanı sonbahar fotoğrafı çekmek için en güzel yerlerden. Doğa manzarasına sizi doyuran Belgrad Orman'ında yürüyüş yapabilir, en güzel anları fotoğraf makinenizle ölümsüzleştirebilirsiniz. Ayrıca Belgrad Ormanı'nda ziyaret edebileceğiniz 9 tabiat parkı ve milli park bulunuyor. 

İstanbul'un en güzel ormanlarını keşfetmek için buraya tıklayın.

İstanbul, Kuzguncuk

İstanbul’un en nostaljik yerlerinden bir tanesi olan Kuzguncuk, sonbaharda fotoğrafını çekmek isteyebileceğiniz harika manzaralar sunuyor. Rengarenk evler, nostaljik sokaklar, Arnavut kaldırımları, cumbalı evler ve daha fazlası sizleri Kuzguncuk’ta bekliyor. Ayrıca sokak boyunca sıra sıra dizilmiş olan minik kafelerde oturup bir şeyler de yudumlayabilirsiniz. 

Sonbahar Rotaları-Kuzguncuk

Bursa, Trilye

Bursa’nın en sevimli köylerinden bir tanesi olan Trilye, ziyaretçilerine muhteşem bir manzara vaat ediyor. Özellikle denize çıkan tarihi sokakları sizleri büyüleyecek türden. Bu tarihi evlerin özellikle sonbahar mevsiminde fotoğraflarını çekmeden duramayacaksınız. Ayrıca Trilye’de yöreye özgü serpme kahvaltı keyfini de unutmayın. 

İzmir Karagöl Tabiat Parkı

İzmir merkeze 40 kilometre mesafede bulunan bu nefis tabiat parkı, sonbahar fotoğrafçılarının en çok tercih ettiği yerlerden bir tanesi. İzmir ve çevresinden günü birlik pek çok insanın ziyaret ettiği bu parkta ayrıca kamp ve piknik için alanlar da bulunuyor. Sonbaharın en güzel halinin fotoğraflarını çekebileceğiniz bu güzel parkı da aklınızda tutmanızda fayda var. 

Sonbahar Rotaları-İzmir Karagöl

Sonbahar Rotaları-kapak
Kültür Seyahat

En Güzel Sonbahar Fotoğrafı İçin Manzara Noktaları

Romantizmin mevsimi sonbahar fotoğraf tutkunları için de oldukça cezbedici. İşte sonbahar manzarasını fotoğraf makinesi ile ölümsüzleştirmek için…

Devamını Oku
0
Yeme İçme

Sapanca'da Mutlaka Tadılması Gereken Lezzetler

Doğallığıyla kendine hayran bırakan, ister hafta sonu kaçamağı isterseniz de daha uzun süreli tatil planı yapabileceğiniz Sakarya'nın mutfağına…

Devamını Oku
Sonbahar Rotaları-kapak
Kültür Seyahat

En Güzel Sonbahar Fotoğrafı İçin Manzara Noktaları

Romantizmin mevsimi sonbahar fotoğraf tutkunları için de oldukça cezbedici. İşte sonbahar manzarasını fotoğraf makinesi ile ölümsüzleştirmek için…

Devamını Oku