Kültür Seyahat

8 Aralık 2022
Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2023

Orijinal adı “The Lord of the Rings: The Rings of Power” olan Güç Yüzükleri Eylül 2022’de ekranlara merhaba dedi. J.R.R. Tolkien'in ölümsüz eserleri Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi’nden binlerce yıl öncesinde geçen Güç Yüzükleri hikayesi, hem tanıdık hem de yeni yüzleri ağırlıyor. Serilerin tutkunlarının, dört gözle beklediği dizi Güç Yüzükleri, farklı lokasyonlarda hayat bulmaya devam ediyor. Dilerseniz bu fantastik dizinin çoğunlukla Auckland ve Yeni Zelanda’da çekildiği yerlere bir göz atalım. Özellikle Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri dizisinin Yeni Zelanda'da, Kuzey ve Güney Adaları'nda çekildiğini belirtelim.

Fjordland

Kidd Dağı

Tüm seriye bakıldığında Fiordland’tan esintiler görmek mümkün. Milford Sound fiyortları, vahşi dağlar ve şelaleler, ıssızlığın ortasında muhteşem manzaralar, eslerin yaratıcısı J.R.R. Tolkien'in vizyonunu ve arka plana verdiği önemi gözler önüne seriyor. Göz alıcı manzarası ile Kidd Dağı’nın etekleri, her seride olduğu gibi burada da güzel sahnelere konuk oluyor. Mistik ve sisli dağ etekleri, Mount Kidd manzaralarını bu efsaneye elverişli bir dekor yapmayı fazlasıyla başarıyor.

Fjordland Ulusal Parkı

Yeni Zelanda'nın en büyük milli parklarından biri olan Fjordland Ulusal Parkı, dizideki karakterlerin puslu dağlarda arayışlarına tanıklık ediyor. Parkın bir diğer önemli ve göz alıcı noktalarından biri de Te Anau Gölü’dür. Taupo Gölü’nden sonra ülkenin ikinci büyük gölü olan Te Anau Gölü, dağların arasından göz kırpan güneş manzaraları ile serideki haklı başrolünü almış oluyor. Neredeyse 10,000 kilometrekarelik bir alandan fazla bir bölgeye yayılmış olan Fjordland Ulusal Parkı, Yeni Zelanda’nın en yağış alan bölgelerinden birisidir. Burada, tam da serinin sahnelerine dekor olacak çeşitlilikte doğaya ait ne ararsanız var: göller, şelaleler, göller, ormanlar, dağ tepeleri, buzullar. Her şey masalsı The Rings of Power: Güç Yüzükleri dizisini anlatır nitelikte.

Coromandel

Coromandel Yarımadası

Yeni Zelanda’nın ruhunu ve güzelliğini yansıtan Coromandel Yarımadası, doğallığını korumuş plajları, sisli ormanları, sakin atmosferi ile en göze lokasyonlardan birisi olmayı hak ediyor. Aynı zamanda ülkenin tatil destinasyonlarından biri olan Coromandel Yarımadası, etkileyici manzaraları, el değmemiş doğası ile ziyaretçilerini mest ediyor. Altın madenciliği tarihi ile bilinen bölgedeki Whitianga ve Whangamata, popüler anlamda ziyaret edilecek beldelerdendir. Bu yarımadanın eşsiz manzaraları ve esrarengiz havası, onu Yüzüklerin Efendisi ve Güç Yüzükleri dizisinin dekoru olmasını haklı kılıyor.

Kahurangi Ulusal Parkı

Neredeyse 4,500 kilometrekarelik bir alana yayılmış olan Kahurangi Ulusal Parkı, ülkenin ikinci en büyük parkı olarak biliniyor. Yeni Zelanda’nın kuzeybatı bölgesinde yer alan parkta, hiking yaparak bölgenin maceralı kısımları keşfedilebilir. Daha fazla adrenalin için ise mağara yürüyüşü ve rafting alternatifleri denenebilir. Kahurangi, Güç Yüzükleri dizisinde, yemyeşil bitki örtüsüne sahip vahşi bir arazi olarak tanımlanan bir bölge olan olarak bilinir. Vadilerden, patikalara, orman plajlarından kayalık döküntülerine kadar, manzaraya ait her bir sahne, Kahurangi Ulusal Parkı’nda.

Otago

Otago Bölgesi

Yeni Zelanda’nın Güney Adası’nın güneydoğu bölümünde bulunan Otago Bölgesi, yapım sürecinde film ekibine ev sahipliği yapmış olan bölgelerden biridir. Göz alabildiğine yeşil bir kara parçasının yanı sıra nehirler, sıra dağlar, engebeli kıyılar, dağ gölleri, bu bölgede göz zevkini şenlendirebilecek bazı manzaralardandır. Bu bölgenin, dağ bisiklet sürme, fotoğrafçılık, hiking ve üzüm bağları gibi konular hakkında revaçta olduğu da biliniyor.

Piha

Yeni Zelanda’nın Auckland Bölgesi’nde bulunan Piha, bu lokasyonun popüler kesimlerinden biridir. Volkanik siyah kumları, bitki örtüleri, falezleri ile Piha, zamansız bir yerde olduğunuzu hissettirmeyi başarıyor ki bu da Güç Yüzükleri dizisi ve serisi için son derece uygun ve istenen bir histir. Özellikle genelde yerel sörfçülerin uğrak yerleri olan Piha’nın büyük dalgaları, sahneler için oldukça devasa ve uygun sahneler ortaya çıkarmıştır. Bölgede yetişine kivilerin, çok sevildiğini de belirtelim. Zamanı unutmak ve Güç Yüzükleri dizisinin mistik havası, ancak Piha’nın manzaralarında gizli. Efsane manzaralarda ve kayalık tepelerde yürüyüş, ancak bu kadar özel olabilir.

Piha

Alexandre Çiftliği, Kuzey Adası

Jackson’ın lokasyon seçimleri, uzun dönemde, Yeni Zelanda’da her zaman turizm açısından ilgi çekici olmayı ve ülkenin eşsiz manzaralarına yeni bir boyut getirmeyi başarmıştır. Kuzey Adası’nın kalbinde Karapiro yakınlarındaki Alexandre Çiftliği, Yüzüklerin Efendisi film üçlemesinde kullanılan Hobbiton Film Seti gibi karakteristiği elinde tutmaktadır.

Hauraki Körfezi

Hauraki Körfezi ve Adaları, Hauraki Körfez Marine Park’ın çoğu kısmını oluşturan 50’den fazla adadan meydana geliyor. Yürüyüş parkurları, volkanik yanardağlar, üzüm bağları, yerleşimin olmadığı bölgeler, Hauraki Körfezi’ndeki bazı adalarda görülebilmektedir. İlk sezonu için rekor bir düzeyde 465 milyon doların harcandığı Yüzüklerin Efendisi Güç Yüzükleri, Auckland bölgesi civarındaki Hauraki Körfezi’nde, inanılmaz doğası ve yemyeşil manzaraları ile nefesleri kesmeye devam edecek.

Hauraki

Orijinal Yüzüklerin Efendisi’nin tutkunları, her daim bu üçlü serinin Yeni Zelanda’da çekildiğini çok iyi bilir. Bu sayede, Yeni Zelanda turizm açısından popüler olmayı ve bu popülaritesini de korumayı başarmıştır. Sonsuzluk hissi veren manzaraları ve esrarengiz atmosferi ile Yeni Zelanda, herhangi bir fantastik yapıma ev sahipliği yapmaya her daim açık olduğunu belirtir niteliktedir. Bu duyguyla, film yapımcıları, daha önceki filmlerdeki aynı havayı ve ortamı yaratmak amacıyla “The Lord of the Rings: The Rings of Power” Güç Yüzükleri dizisinde de Yeni Zelanda’nın hazinelerini kullanmaya devam edecekler gibi görünüyor.

Eğer iflah olmaz bir dizi tutkunuysanız ve çok sevdiğiniz serilerin çekim yerlerini tanımak hoşunuza gittiyse, aşağıdaki içeriklerimizin de ilginizi çekeceğine eminiz. Keyifli okumalar.

Son Zamanların Efsane Netflix Dizisi The Witcher'ın Çekildiği Yerler

House Of The Dragon Dizisinin Çekildiği Şehirler

Minas Tirith'e İlham Veren Kale ile Tanışın: Mont Saint-Michel Kalesi

NFT-0
Teknoloji

Sanatla Teknoloji Birleşirse: NFT

Günümüz dünyasının sanat galeri olan NFT'ler hakkında neler biliyorsunuz? İnsanlar neden NFT alıyor, gerçekten avantajlı mı ya da NFT gerçekten…

Devamını Oku
a0
Kültür Seyahat

Oturduğunuz Yerden Sanal Olarak Gezebileceğiniz 15 Turistik Mekan

Dünyanın en ünlü ve eşsiz simgelerini bir kere de olsa görmek harika bir deneyim olsa gerek. İster çantanızı kapıp fiziksel olarak bir seyahat veya…

Devamını Oku
Turla Gezmek mi Doğaçlama mı-0
Tips

Hangisi Size Daha Uygun, Turla Gezmek mi Doğaçlama mı?

Tatil planlıyorsunuz ama emin değilsiniz, turla mı gidilmeli yoksa kafanız nereye eserse doğaçlama bir şekilde mi tura çıkılmalı? Aslına bakarsanız…

Devamını Oku