İyi Yaşam

29 Ekim 2022

Seyahat etmeyi seviyor musunuz? Bununla birlikte yol filmlerinden ilham alıp kendinize rota oluşturmak ister miydiniz? O halde doğru yerdesiniz. Sizler için seyahatseverlere özel en iyi 10 yol filmini derledik. Üstelik ilginizi çekecek olan nüanslara vurgu yaparak merakınızı daha da artırdık. Dilerseniz gelin, hep birlikte benzersiz 10 yol filmini inceleyelim.

Yol Flmleri (3)

Barselona, Barselona IMDb 7.6

2009 yılında vizyona giren ve Woody Allen’ın yönetmenliğini üstlenildiği Barselona, Barselona filmi; Amerikalı Vicky ve Christina’nın İspanya’da birlikte geçirecekleri bir yaz tatilinde karşılaşacakları gösterişli ve merak uyandıran bir İspanyol sanatçıyla aralarında özel olarak doğan aşk ilişkisinin işlendiği bir film olarak nam salıyor. Bu bağlamda filmi izlerken Akdeniz sıcaklığını iliklerinize kadar hissedebileceğiniz şehrin benzersiz dokusu ve keyifli hayatını birebir görme isteğiyle yanıp tutuşacaksınız.

The Motorcycle Diaries (Motosiklet Günlüğü) IMDb 7.8

2004 yılında vizyona giren ve Walter Salles’ın yönetmenliğini üstlendiği The Motorcycle Diares filmi; 1950’lerde Güney Amerika’yı en yakın arkadaşı Alberto Granado’yla beraber gezen Küba devrimcisi olarak tanınan Ernesto Che Guevara’nın motosikletle yaptığı benzersiz seyahati konu alıyor. Aynı zamanda bu biyografik film; Arjantin, Şili, Brezilya ve Peru sokaklarını gözler önüne sererek izleyicileri ekran başına toplamayı başarıyor. Dönemin Latin Amerika’sını halka karışarak tecrübe eden bu iki arkadaş, hem kendi geleceklerini hem de ülkenin kaderini şekillendirecek olan bir yolculuğun kapısını aralıyor

Eat Pray Love (Ye Dua Et Sev) IMDb 7.3

2010 yılında vizyona giren ve Julia Roberts’ın yönetmenliğini üstlendiği Eat Pray Love filminde; ADB’li Yazar Elizabeth Gilbert’ın kendi hayat deneyiminden yola çıkarak yazdığı kitabından uyarlanan filmin ana karakteri olan Elizabeth, mutsuz bir evlilik hayatı yaşıyor. Bu noktada sarsıcı ve çetrefilli bir boşanma sürecinin sonrasında kendini yeniden bulmak için İtalya, Hindistan ve Bali’yi içine alan uzun bir seyahat turuna çıkmaya karar veriyor. Bu bağlamda ana karakterin yaptığı dünya turu, sizi de seyahate teşvik eden yolculuk filmlerinden bir tanesi olacak.

Yol Flmleri (1)

Seven Years in Tibet (Tibet’te Yedi Yıl) IMDb 8.0

1997 yılında vizyona giren ve Jean-Jacques Annaud’un yönetmenliğini üstlendiği Seven years in Tibet filmi; Avusturyalı dağcı, gezgin, ve yazar olan Heinrich Harrer’in yaşamını anlattığı kitaptan esinlenerek oluşturulan bir filmdir. Aynı zamanda filmde dünyanın en yüksek 9. zirvesi olarak bilinen Hindistan’daki Nanga Parbat’ın zirvesine çıkmayı hedefleyen Heinrich Harrer (Brad Pitt), 1939 yılında Almanlarla savaş halindeki İngilizler tarafından rehin alınıyor. Sonrasında arkadaşı Peter Aufschnaiter (David Thewlis) ile kaçmayı başarabilen Heinrich Harrer, Kutsal Şehir Lhasa’ya yani Tibet’e ulaşıyor. Dağcının tüm hayatını değiştirecek olan bu kesişmeyi izlediğiniz zaman Nepal, Bhutan ve Tibet coğrafyasından eşsiz manzaralar göreceğinizi de belirtmiş olalım.

Easy Rider (Özgürlüğün Bedeli) IMDb 7.4

1969 yılında vizyona giren ve Dennis Hopper’ın yönetmenliğini üstlendiği Easy Rider filminde; 68 kuşağının yollara ve özgürlüğe duymuş olduğu bağlılık etrafında şekillendirilen bir yapıt olarak karşımıza çıkıyor. Bu bağlamda film motosikletleriyle Amerika’da gezinen iki kişinin macera dolu öyküsü gözler önüne seriyor. Aynı zamanda film kahramanlarının 60’lı yılların konformist Amerika’sına başkaldırarak bilinmezlere kucak açtıkları bu benzersiz yolculukta dışsal öğeler oldukça dikkatinizi çekecek. Bu bağlamda seyahat isteğinizin artacağının temennisini verebiliriz. “

Kış Uykusu (Winter Sleep) IMDb 8.2

2014 yılında vizyona giren ve Nuri Bilge Ceylan’ın yönetmenliğini üstlendiği Kış Uykusu filminin; Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye ve bununla birlikte FIPRESCI ödülüne layık görülen bir yapıt olduğunu belirtelim. Bu noktada filmdeki ana karakterimiz Aydın, eşi Nihal ve kocasından yeni boşanmış kardeşi Necla ile Kapadokya’da babasından kalma Othello Hotel’in işletmesini üstlenmiş olan ve çok uzun yıllar tiyatroculuk yapmış bir adam olarak karşımıza çıkıyor. Aydın, yerel bir gazetede köşe yazarı olarak faaliyet gösteriyor. Bu noktada bir türlü başlayamadığı tiyatro tarihi kitabını yazmayı düşünerek geçirdiği zamanda uzaklara gitmeyi düşünür olur. Bu noktada yolculuk süreci, sizler adına pusula görevini üstlenecek diyebiliriz.

Yol Flmleri (2)

Roman Holiday (Roma Tatili) IMDb 8.1

1953 yılında vizyona giren ve William Wyler’ın yönetmenliğini üstlendiği Roman Holiday filmi; 50’lerin siyah beyaz yapımlı bir kült filmi olarak biliniyor. Bu noktada film, kraliyet adabının getirdiği zorluklara karşı gelerek modern zaman prensesinin gazeteci kimliğini ustalıkla saklayan Joe Bradley ile birlikte Roma’yı keşfe çıkmasını konu alıyor. Bu bağlamda yolları kesişen bu ikilinin beraber Roma sokaklarını gezdikleri zamanda aralarında gelişen aşk ise kaçınılmaz bir gerçek. Filmde Roma’ya hem gidenleri hem de izleyenleri kendine hayran bırakan şehrinin en güzel simgelerinden birisi olan İspanyol Merdivenlerini de göreceksiniz. Bu muhteşem yapıt, sizin de seyahat rotanızı belirleyecek.

İstanbul Hatırası – Köprüyü Geçmek IMDb 7.6

2005 yılında vizyona giren ve Fatih Akın’ın yönetmenliğini üstlendiği İstanbul Hatırası- Köprüyü Geçmek Filmi; Müzikal/Belgesel olarak ele alınan bir yapıt olarak gözler önüne seriliyor. Bu bağlamda Alexander Hacke adındaki bir müzisyenin müzik türlerini anlamak amacıyla İstanbul’a gelişi konu alınmış. Üstelik hiç Türkçe bilmeyen bu karakterimiz Selim Sesler ile tanışıyor. Birbiriyle müzik dilini kullanarak diyalog kuran bu ikilinin benzersiz serüvenine birçok müzisyen ve şarkıcı da katılıyor. Bu bağlamda İstanbul’un her zerresini görebileceğiniz bu yapıtı mutlaka seyretmelisiniz.

Wild (Yaban) ­IMDb 7.1

2014 yılında vizyona giren ve Jean-Marc Valle’nin yönetmenliğini üstlendiği Wild filmi; Cheryl Strayed adındaki bir genç kadın yakın zamanda annesini kaybetmesiyle gelişen olayları anlatıyor. Ana karakterimiz olan Cheryl’in evliliği de yavaş yavaş bitme noktasına geliyor. Her şeyi geride bırakıp çantasını alarak seyahate çıkan Cheryl, yolculuk boyunca birbirinden farklı olaylara tanıklık ediyor.

Yol Flmleri (4)

The Rum Diary (Tutku Günlükleri) IMDb 7.5

2012 yılında vizyona giren ve Bruce Robinson’un yönetmenliğini üstlendiği The Rum Diary filmi; canlandırdığı karakterlerle herkesin gönlünü fetheden Johnny Depp’in yani Paul Kemp adlı karakterimizin 1950 yılında serbest gazetecilik yaparken New York’taki hayatını bırakması ve küçük bir gazetede çalışmak için Porto Rico’ya gitmesini ele alıyor.

Hafta sonunu evde geçirmeyi planlayanlar için bir içeriğimiz daha var. Ne izlesek diye düşünüyorsanız, çiçeği burnunda platformumuz Disney+'ta yayınlanan diziler arasından yaptığımız seçkiye de mutlaka göz atın: Ne İzlesek: Öne Çıkan 10 Disney+ Yapımı

Words to Learn Before Your Trip
Tips

Seyahate Çıkmadan Öğrenmeniz Gereken Kelimeler

Dilini bilmediğiniz bir ülkeye doğru yolculuğa çıkmak bazen zorlayıcı bir durum olabilir. Bu yüzden en azından birkaç kelime öğrenmek çok önemli.

Devamını Oku
Kişisel Gelişim (0)
İyi Yaşam

Bakış Açınızı Değiştirecek En İyi 10 Kişisel Gelişim Kitabı

Eğer iç huzura ulaşmak için keşfetmediğiniz bir yol kalmadıysa, pratik ve etkili yöntemler sunan kişisel gelişim kitapları, tüm sorularınıza yanıt…

Devamını Oku
how-do-we-improve-our-brain
İyi Yaşam

Beynimiz İçin Yapabileceklerimiz

Hızlı dünyanın bizim üzerimizdeki etkileri çok büyük. İş hayatı, sürekli yapılan görüşmeler, sorumluluklar derken eve yorgun geliyor ve kalan…

Devamını Oku