Kültür Seyahat

30 Ekim 2022

Game of Thrones fanatiklerinin büyük bir özlemle bekledikleri dizi House of The Dragon'un ilk sezonu geride kaldı ama konusu, oyuncuları ve özellikle çekildiği mekanlar hala konuşulmaya devam ediyor. Game of Thrones ile aynı dünyada geçen dizi, Targaryen Hanedanlığı konusu üzerinden ilerliyor ve meşhur Game of Thrones’tan bildiğimiz hikayeden neredeyse 200 yıl önce yaşanıyor. Yeni sezonu beklerken, en az dizinin kendisi kadar ünlenen çekim mekanlarında bir gezintiye çıkmaya ne dersiniz?

Caceres, Ekstremadura, İspanya

Dizinin çoğunluğunun İspanya’nın özerk bölgesi Ekstremadura’ya ait olan Caceres’de çekildiği biliniyor. Tarihi mimarisi ile Caceres, Gotik ve Roma görsel mimarisini öylesine güzel ifade etmektedir ki bu sebeple seyirciye fantastik ve tanıdık bir hava vermek, oldukça kolaylaşmıştır. Tarihi ve korunmuş bu şehir, House of Dragon ruhunu en iyi hissettiren noktalardan biri olmayı başarmıştır. Bu arada Caceres şehrinin, tarihi alanlarının 1986 senedinde UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak kabul edildiğini belirtmekte fayda bulunuyor.

Caceres

Trujillo, Caceres, İspanya

Trujillo, Caceres iline bağlı bir ilçedir ve Caceres gibi iki şehir de oldukça tarihi ve orta çağa ait bir görünüme sahiptir. Bu esrarengiz kentte, 16. yüzyıl Rönesans mimarisinin en iyi örneklerinden biri olan The Plaza Mayor Meydanı, tarihi ve dikkat çekici Trujillo Kalesi, kentte görülebilecek en özel noktalardandır. Caceres ile bu şehre bağlı Trujillo arasındaki mesafe yaklaşık 45 kilometre kadardır. Yaklaşık 10 bini geçkin nüfusu ile fazla büyük olmayan Trujillo kenti, mimarisi ve mistik havası ile House of Dragon’un çekildiği en özel noktalardandır.

La Calahorra, İspanya

Ülkenin on yedi özerk bölgesinden biri olan Granada’ya bağlı olan La Calahorra’da bulunan, House of the Dragon dizisinde House of Targaryen Hanedanı olarak izlenen şehirdeki kale, yerel adıyla Castillo de La Calahorra olarak biliniyor. Dört kulesi ve gotik mimarisi ile dikkat çeken Castillo de La Calahorra Kalesi, İspanyol işgali sırasında hapishane olarak kullanılmış.

La Calahorra

Devon, İngiltere

Su ve nehir kenarlarındaki çoğu sahne, Atlantik kıyısındaki Devon’daki Hartland Quay, Holywell Koyu Plajı ve yakınındaki Sr. Cuthbert’s Well gibi İngiltere’nin farklı farklı plajlarında çekilmiştir. Güneş, kum ve deniz kenarı plajları sevenlerin kendi cennetlerini bulabileceği Hartland Quay, kayalıklı tepeleri ve çakıllı kıyılara vuran dalgaları ile büyülü bir atmosfere sahiptir. Devon!a 1,5 saatlik mesafedeki Hartland Quay, Londra’ya ise 3,5 saatlik uzaklıkta yer alıyor.

Cornwall, İngiltere

Ülkede bulunan orta çağ kiliseleri ve kaleleri ile bu bölgelerin etrafına yayılan her tondan yeşil çayırlar ile masmavi suların meydana getirdiği manzaraların çok ve enfes bir atmosfere sahip olması, İngiltere'yi, görülmesi gereken büyülü yerler arasına sokmayı başarıyor. Tüm bu içerikler sonucunda, Cornwall, House of the Dragon’ın çekilebileceği en iyi lokasyonlardan biri olarak dizideki yerini almıştır. Sakin bir gezinti vadeden Tremenheere Sculpture Bahçeleri ve St. Michael Koyu ve yakınlarındaki St. Michael Dağı, muhteşem yürüyüşleri akıllara kazınacak hale getirecek kadar güzel noktalardandır.

St. Michelle Mount

Surrey, İngiltere

İngiltere, sadece House of The Dragon için ya da Game of Thrones dizileri için değil, genelde tüm çekim yapılacak yapımların göz bebeği olmuştur. Caesar’s Camp kale kalıntılarının da yer aldığı yere önem vererek burada çekim yapmışlardır. Surrey’de gezilecek yerler arasında RHS Garden Wisley, muhteşem yürüyüş yolları ile Surrey Hills Area of Outstanding Natural Beauty, yeşilin bin bir tonu ile National Trust - Winkworth Arboretum Bahçesi, gibi doğa harikaları bulunuyor.

Derbyshire, İngiltere

İngiltere, Game of Thrones dizisinde çok fazlaca arka dekor olarak filme alınmış olup belirlenmiş sahneler için Derbyshire'daki Peak District kullanılmıştır. Bu bölgenin her tondan yeşil tepeleri, kayaları, mağaraları ile 2022'nin en çok beklenen dizilerinden birisi için inanılmaz bir atmosfer sağlamayı her seferinde başarmıştır. Cave Dale Kireçtaşı Vadisi, Peak District Ulusal Parkı’ndaki Eldon Quarry Tepesi ve Pazar Yeri, House of the Dragon için kullanılan lokasyonlardan bazılarıdır.

Derbyshire

Monsanto, Portekiz

Dev kayaların arasında evler, yeşilliklere sığınmış bir güzellik, burası Mosanto kasabası ve tam anlamıyla masallardan çıkmışçasına bir güzelliğe sahip. Bunu fırsat bilen House of the Dragon yapımcıları, Mosanto’yu, dekor olarak kullanmayı kendilerine görev edinmişler. Gerçekte, Dragonstone Targaryen Hanedanlığı’nın evi, Portekiz’in merkezinde bulunuyor ve “Kutsal Dağ” anlamına geliyor. Tarihi Mosanto Kalesi ve Torre De Lucano Kulesi, görülmesi gereken nadide noktalardandır. Dev gibi kayaları ve inişli çıkışlı tepeleri ile “Taşlar Şehri' olarak da bilinmektedir.

Dubrovnik, Hırvatistan

Gerek tarihi atmosferi gerekse mistik kokan havası ile Dubrovnik, çoğu orta çağ dizisinde kullanılmayı fazlasıyla hak eden bir şehir olmuştur. Tarihi kaleleri ve dokusu, Arnavut kaldırımlı daracık sokakları ve huzur veren geçmişi anımsatan evleri ile Dubrovnik, efsane dizi Game of Thrones’a da ilham kaynağı olmayı başarmış nadide bir şehirdir. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan şehirde, merkez Stradun, görkemli Pile Gate Eski Kent Kapısı, Dubrovnik Yamaç Teleferiği, manzaralı Minceta Kalesi, görülmesi gereken yerlerden sadece bir kaçı.

Dubrovnik

The Dark Hedges, İrlanda

Soğuk ülke İrlanda’nın Antrim ilçesinde bulunan kayın ağaçlarının ve dallarının oluşturduğu efsane bir yoldur. Armoy ve Stranocum arasında yer alan The Dark Hedges Yolu, çekilebilecek bir dizi ya da film için mistik ve büyülü bir atmosfere sahiptir. Bakar bakmaz insanı alıp götüren bir derinliğe sahip bu nokta, House of Dragon dizisinde de kullanılmış muhteşem bir mekandır. Bu bölge, birbirine geçmiş ağaçların dalları, patika yolları ve esrarengiz havası ile aynı zamanda Game of Thrones’ta da yer almıştır.

The Dark Hedges

Bu içerikler de ilginizi çekebilir: Hırvatistan’da Ziyaret Edebileceğiniz Game of Thrones Mekanları ve Minas Tirith'e İlham Veren Kale ile Tanışın: Mont Saint-Michel Kalesi

Hırvatistan-Dubrovnik-0
Kültür Seyahat

Hırvatistan: Dünyanın Cennet Köşesi

Dalmaçya kıyılarına özgü benzersiz güzelliği 1000'e yakın adayla birleştiren Hırvatistan’a uzanıyoruz bugün. Akdeniz'de bir Balkan incisi…

Devamını Oku
Dijital Göçebe Vizesi Veren Ülke-0
Kültür Seyahat

Dijital Göçebe Vizesi Veren Ülkeler

Hem çalışıp hem seyahat etmek, yeni dünyanın getirdiği iş modellerinden. Özellikle yeni kuşağı ülkelerinde misafir etmek için artık birçok ülke…

Devamını Oku
Hırvatistan-Dubrovnik-0
Kültür Seyahat

Hırvatistan: Dünyanın Cennet Köşesi

Dalmaçya kıyılarına özgü benzersiz güzelliği 1000'e yakın adayla birleştiren Hırvatistan’a uzanıyoruz bugün. Akdeniz'de bir Balkan incisi…

Devamını Oku