Teknoloji

19 Ekim 2023
Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2023

Fotoğraf düzenleme uygulamaları, dijital fotoğraflarınızı daha etkileyici hale getirmenize ve kişiselleştirmenize yardımcı olan mükemmel araçlar. İster bu işi profesyonel olarak yapın, ister yalnızca sosyal medyanızı renklendirmek için kullanın, fotoğraf düzenleme uygulamaları her zaman elinizin altında olmalı.

Özellikle yeni başlayanlar, bu işler için tamamen ücretsiz olan uygulamalardan yararlanabilir ve isterlerse daha sonra ücretli bir programa da geçiş yapabilir.

Siz de fotoğraflarınızı gerçek bir profesyonel fotoğrafçı gibi düzenlemek istiyor ama nereden başlayacağınızı bilemiyorsanız, sizin için hazırladığımız bu listeye göz atmanızı öneririz.

En iyi fotoğraf düzenleme app-1

Adobe Photoshop Express

Adobe Photoshop’u duyunca birçoğunuzun gözü korkuyor bunu biliyoruz. Firma, tam da bu nedenle Adobe Photoshop'un daha basit ve mobil versiyonu olan Adobe Photoshop Express’i piyasaya sürdü. Peki bu uygulama ile neler yapabilirsiniz bir bakalım.

Fotoğrafçılığa yeni başlayanları hedef alan bu uygulamada kontrast, satürasyon, pozlandırma ve perspektif ayarları gibi temel eylemlere erişebiliyorsunuz. Kullanıcılarına oldukça iyi bir deneyim vadeden programda aynı zamanda oluşturduğunuz fotoğraflara metin ekleyerek özelleştirme imkanı da mevcut. Geliştirilmiş filtre seçenekleri ile fotoğraflarınızı süsleyebiliyorsunuz.

SnapSeed

Sade bir fotoğraf düzenleme uygulaması arayanların tercih ettikleri bir diğer aplikasyon da SnapSeed. Eğer ihtiyacınız temel fotoğraf düzenleme işlemlerini yapıp hızlıca kaydetmekse, Google tarafından geliştirilen SnapSeed’i yükleyebilirsiniz. Uygulamada ince ayarlar yapabileceğiniz 29 ayrı araç da bulunuyor.

Adobe Lightroom

Modern arayüzü, tek tuşla yapılabilen ayarları ve hazır düzenleme araçları nedeniyle Google Play Store’un en çok indirilen fotoğraf düzenleme uygulamaları arasında olan Adobe Lightroom, her seviyeden fotoğrafçıları tek bir çatı altında birleştirme vaadi ile yola çıkmış. Photoshop’a göre daha kolay öğrenilebilen Lightroom’un Kütüphane modülündeki araçları kullanarak fotoğraflarınızı kolaylıkla düzenleyebiliyorsunuz.

VITA

Hem fotoğraflarınızı hem de videolarınızı düzenleyebileceğiniz bir uygulama olan VITA da son zamanlarda fotoğrafçılar arasında bir hayli popüler. Videoları HD kalitesinde dışa aktarma, hız ayarı yapma ve hazır şablonlarla kolaylıkla VLOG oluşturma gibi artıları olan program, basit bir arayüzle kullanıcı deneyimi açısından da tam not almış.

En iyi fotoğraf düzenleme app-2

GIMP

Ben bu işte yeni değilim, bana daha üst düzey bir program lazım diyenleri hedef alan GIMP, çoğu insana göre piyasanın en iyi fotoğraf editörlerinden biri. Ücretsiz oluşu ile de kullanıcıları memnun eden GIMP’te birçok iyileştirme aracı, canlandırılmış GIF’ler, yüz değiştirme, kişiselleştirilebilir arayüz ve kişiselleştirilebilir fırçalar gibi bir dizi özellik yer alıyor.

Pixlr Editor

Mobil online fotoğraf düzenleme programlarının en iyilerinden biri kabul edilen Pixlr Editör, profesyonel bir fotoğrafçı gibi çalışmanıza olanak tanıyan üstün özelliklere sahip bir uygulama. Photoshop arayüzü ile benzerlikler taşıyan Pixlr Editor’de gelişmiş düzenleme araçları, premium yazı tipleri, katmanlar, stok görüntüler, sofistike renk seçiciler, özelleştirilebilir fırçalar ve çok daha fazlasını bulabiliyorsunuz. Düzenlemek istediğiniz görseli cihazınızdan açabildiğiniz gibi, direkt olarak Facebook üzerinden veya URL’sinden de ulaşabiliyorsunuz.

Fotor

Sosyal medya hesaplarınızda kullanacağınız fotoğrafları basitçe editleyebileceğiniz, karmaşık olmayan bir iyileştirme programı arıyorsanız Fotor sizin için kurtarıcı olabilir. Basit düzenlemelerden diş beyazlatma gibi komplike özelliklere kadar bir dizi araç ve özellik listesine sahip olan Fotor’da, sosyal medyanızda paylaşabilmeniz için çerçeveler, efektler, çıkartmalar ve metin seçenekleri de bulunuyor. Manuel olarak düzenleme yapmaya fazla olanak tanımaması bu programın dezavantajı gibi görülse de, profesyonel bir fotoğrafçı değilseniz hazır şablonlarla işlemlerinizi çok daha kısa sürede gerçekleştirebilirsiniz.

en iyi fotoğraf düzenleme app-3

Affinity Photo

iPad dahil tüm cihazlarınızda entegre bir fotoğraf düzenleme imkanı sunan Affinity Photo’da kontrast ve renk düzenlemeden rötuşa, klonlamadan onarıma, istenmeyen nesneleri silmeden kusur düzeltmeye kadar birçok düzenleme özelliği bulunuyor. RAW formatı gibi büyük dosyaları gerçek zamanlı olarak düzenleyebileceğiniz Affinity Photo, özellikle iPad’ler için ideal programların başında geliyor. Bu programı yalnızca 30 günlük deneme süresi boyunca ücretsiz kullanabileceğinizi de ekleyelim. Sonrasında devam etmek isterseniz yalnızca iPad sürümünü tek seferlik 23,99 Euro’ya satın alabiliyorsunuz.

Focos

Yalnızca iOS işletim sistemine sahip cihazlarda çalışabilen Focos’u diğerlerinden ayıran en önemli özellik, ön kameradan çekilen görsellere efekt verebiliyor olması. Bu sayede çektiğiniz fotoğraflarda odak noktası dışında kalan yerleri dilediğiniz gibi blurlayabiliyorsunuz.

TouchRetouch

Eğer ihtiyacınız olan tek şey fotoğrafınızda istenmeyen nesneleri kaldırmaksa, yalnızca buna odaklanan, dolayısıyla buna yönelik çözümler üretmede en başarılı program olarak gösterilen TouchRetouch’tan faydalanabilirsiniz. Fotoğraftan kişi ya da nesneleri kaldırma, cilt lekelerini düzeltme, kısacası fotoğrafınızda görmek istemediğiniz her şeyi silebilme özelliklerine sahip program, kolay kullanımı sayesinde de kullanıcı dostu.

En iyi fotoğraf düzenleme app-5

Foodie

Ürün fotoğrafı çekenlerin, özellikle de yemekleri fotoğraflayanların bayılacağı bir uygulama ile listemizi bitirelim. Foodie, yemek fotoğrafları çekip Instagram ve Facebook hesaplarında yayınlamak isteyenlere hitap eden son derece başarılı bir uygulama. Bünyesinde 30’ün üzerinde profesyonel canlı filtre barındıran uygulama, düzenlenen fotoğrafları direkt olarak sosyal medyada paylaşma imkanı da sunuyor.

1
Kültür Seyahat

Gezginlerin Sevebileceği Kitaplar

Seyahat tutkunu olunca uzun yolculuklarda ya da dinlenme sırasında mutlaka kitaba sarılmak adeta bir ritüeldir. Gezginlerin, sevebileceği kitap…

Devamını Oku
Kişisel Gelişim (0)
İyi Yaşam

Bakış Açınızı Değiştirecek En İyi 10 Kişisel Gelişim Kitabı

Eğer iç huzura ulaşmak için keşfetmediğiniz bir yol kalmadıysa, pratik ve etkili yöntemler sunan kişisel gelişim kitapları, tüm sorularınıza yanıt…

Devamını Oku
Kamp malzemeleri-0
Tips

En İyi 10 Kamp Malzemesi

Kamp yapmak oldukça keyifli olsa da zaman zaman zorlayıcı olabilir. Hele en gerekli malzemelerden birini yanınızda getirmediğinizi veya yanlış…

Devamını Oku