Kültür Seyahat

26 Ocak 2022
Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2022

Leh yazar Andrzej Sapkowski’nin aynı isimli serisinden uyarlanan The Witcher, son zamanların en etkileyici dizilerinden biri. Güçlü oyuncu kadrosu ve etkileyici fantastik kurgusu ile dillerden düşmeyen iki sezonluk dizinin çekiminin yapıldığı yerler de görsel çekiciliği bir üst seviyeye taşıyor. Dizinin çekimi için Macaristan, Polonya, Kanarya Adaları, La Palma ve La Gomera Adaları gibi pek çok yere gidildi. İlk sezonunda izleyicilerini Macaristan’dan Kanarya Adaları’na, ikinci sezonunda ise İngiltere’ye efsanevi bir olay örgüsü eşliğinde yolculuğa çıkaran The Witcher’ın çekildiği yerlere gelin birlikte bir göz atalım mı? İşte bir sonraki yolculuğunuza ilham olacak o yerler.

Dikkat: Diziyi henüz izlememiş veya yeni başlamış olanlar için spoiler içerebilir!

The Witcher 1. Sezon Çekim Yerleri

The Witcher, ilk sezonunda yer verdiği “The Last Wish” adlı kısa öyküler ile izleyicilerinin beğenisini toplamıştı. Eşsiz sahnelerin yer aldığı bu sezonda pek çok farklı ülkeye gidildi ve bunlar bizlere adeta bir görsel şölen yaşattı diyebiliriz. Fanlarını fantastik bir kurgunun içerisinde geziye çıkaran dizinin ilk sezonunun çekim yerlerine bir bakalım.

Görsel kaldırıldı.

Rabsztyn, Polonya

Hikayenin doğduğu yer olarak eşsiz doğa ve tarihi çekiciliklere sahip Polonya’nın gideceğimiz yerler arasında olmayacağını düşünemezdik. Burası The Witcher seti için listemizin ilk durağı. Sezon finali olan “Much More” bölümünde gördüğümüz Soden Savaşı için Krakow’a yalnızca 60 km uzaklıktaki küçük bir köy olan Rabsztyn’daki Ogrodzieniec Kalesi’nde çekimler gerçekleştirildi. Savaşın her karesine harika bir arka plan olduğuna şüphe bile yok! Gerçek yaşanmışlıklara sahip bu kale kalıntıları bugün hala ziyaretçilerine tarihi yeniden yaşatmak için sergileniyor.

Kanarya Adaları, İspanya

Şüphesiz, Kanarya Adaları dizinin ilk sezonundaki en güzel sahnelerin ev sahibi olarak bizi pek çok sahnede karşılıyor. Fantastik bir gezintiye eşlik edecek güzellikteki birbirinden farklı manzarası ile burası The Witcher’ın ilk sezonunda sık sık gösterildi. İspanya’nın güney kıyılarındaki bu eşsiz güzellikteki takımadalarının çölleri, dizide Geralt’ın seyahat ettiği kum denizleri olarak karşımıza çıkmıştı. Yine dizi boyunca gördüğümüz pek çok muhteşem kumsal ve orman çekimleri de yine Kanarya Adaları’ndan!

Görsel kaldırıldı.

Budapeşte, Macaristan

Ana çekim stüdyosunun ve dizideki tüm iç mekanların bulunduğu yer ise ikinci durağımız Budapeşte, Macaristan! Şehir merkezine çok yakın ve görülmeye değer olan Vajdahunyand Kalesi, sahip olduğu hem Gotik hem de Rönesans mimarisi ile adeta eşsiz bir yapı. Bu kale nereden tanıdık geliyor diye düşünüyorsanız eğer, büyücü Stregobor’un evinin avlusunu hatırlamaya çalışmanız yeterli. Birbirinden farklı tarihi yapı ve doğa parçası ile Macaristan, popüler dizinin birçok karesinde karşımıza çıkıyor. Daha da fazlası; Kiscelli Müzesi, Eger Replika Kalesi, Tata Kalesi, Gyarmatpuszta Ormanı ve daha pek çok yer ise yine Macaristan’daki diğer set duraklarından.

Görsel kaldırıldı.

Leobendorf, Avusturya

Ana karakterimiz Geralt’ın Striga ile dövüştüğü sahneye ise Viyana’nın yaklaşık 20 km uzaklığındaki Leobendorf’ta bulunan Kreuzenstein Kalesi ev sahipliği yaptı. Devasa yükseklikteki kapıları ve savaş ortamına yakışır atmosferi ile burası harika bir seçimdi. Ortaçağdan kalma yemek tariflerinin sunulduğu ve ziyaretçilerini 12. yüzyıla doğru bir yolculuğa çıkaran bu kale, bir sonraki Avusturya seyahatiniz için güzel bir tercih olabilir!

The Witcher 2. Sezon Çekim Yerleri

Neredeyse 2 yıllık bir aranın ardından, 2. sezon çekimlerinin pandemiden dolayı zor şartlar altında yapılabildiği The Witcher’ın bu sezondaki iç ve dış mekanlarının tamamı İngiltere’de çekildi. Geçmişten bu yana birçok ünlü dizi ve filmlerin çekimine ev sahipliği yapmış İngiltere setleri izleyicileri her defasında olay örgüsünün içine gerçekçi bir şekilde çekiyor. Bizi bu sezonda ana karakterimiz Geralt’ın çocukluk evi Kaer Morhen’e götüren dizinin eşsiz İngiltere lokasyonlarına bir bakalım.

Görsel kaldırıldı.

North Yorkshire- Göller Bölgesi, İngiltere

Karakterimiz Geralt’ın bir nehir veya göl kenarındaki sahnelerini hatırlıyor musunuz? Bu sahnelerin çoğu için Göller Bölgesi, Kuzey Yorkshire tercih edildi. Eşsiz kireç taşı kayalıkları, şelaleler ve Rydal Mağarası ile burası her açıdan inanılmaz bir çekiciliğe sahip. 2. Sezon 6. bölümdeki ünlü ölüm sahnesi, Kuzey Yorkshire’daki fantastik görünümüyle Plumpton Rocks’tan!

Arborfield Film Stüdyoları, İngiltere

Covid-19’un film ve dizi dünyasını da olumsuz etkisi altında bıraktığı bu zamanda dizinin çekimleri zor da olsa devam ettirildi ve 2. sezon seyircisiyle buluştu. Prodüksiyonun tamamen İngiltere’de gerçekleştiği 2. sezonun ana merkezlerinden biri Arborfield Film Stüdyoları. Eşsiz ve etkileyici iç mekanların inşa edildiği bu stüdyolarda, bazı köy mekanlarından sahneler ve özellikle ana karakterimiz Geralt’ın eski evi Kaer Mohern’den görüntüler çekildi.

Görsel kaldırıldı.

Bourne Wood, Farnham/ Coldharbour Wood, Chichester, İngiltere

Bourne Wood, İngiltere’de yaklaşık 20 yıldır popüler olan çekim yerlerinden biri. Sadece The Witcher’da değil başka film ve dizi sahnelerinde de karşınıza çıkması olası bir yerden bahsediyoruz. Farnham yakınlarında bulunan bu ormanlık olanda; The Crown, Gladiator, Harry Potter, Jurassic World: Fallen Kingdom gibi birçok popüler dizi ve filmin de çekildiğini söyleyelim. İngiltere’nin Chinchester şehrindeki Coldharbour Wood ise The Witcher’ın ikinci sezonunun ilk gününden itibaren dizinin sanat ekibinin, dizi için ağaçların arasında adeta gerçek bir elf köyü inşa ettiği yer.

Liverpool-0
Kültür Seyahat

Efsane Grup The Beatles'ın İzinde: Liverpool

Tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ünlü bir şehir olmanın ötesinde The Beatles'ın doğduğu yer olarak da bilinen Liverpool, her yıl binlerce…

Devamını Oku
1
Kültür Seyahat

Sömestr Tatilinde Gezilmesi Gereken 5 Yer

Bütün dönem çok çalıştınız ve bütün sınavları bitirdiniz şimdi sıra kendinizi ödüllendirmekte. Sömestr tatili yaklaştığı zaman birçok öğrenci…

Devamını Oku
Oxford-0
Kültür Seyahat

Dünyanın En Güzel Üniversite Kampüsleri

Eğitim kalitesi kadar olmasa da öğrencilerin seçimlerinde üniversitenin kampüs ortamı büyük rol oynuyor. Biz de sizler için kampüsleri ile dünyanın…

Devamını Oku