Kültür Seyahat

23 Haziran 2023

Geldi çattı Kurban Bayramı, tam tamına 9 günlük tatil başlıyor ve tatil planı olanlar, programları yapmaya başladı, hatta rezervasyonları tamamladı bile. Uzun zaman sonra ilk defa bu kadar uzun bir tatil keşif sevdalılarını bekliyor. Bu Kurban Bayramı’nda, vizeli ya da vizesiz olarak ekonomik yurt dışı turlarına bir göz atalım.

Sharm El Sheikh Turu 3 Gece 5 gün - Mısır

Vize ile uğraşmak istemeyen tatilciler ve egzotik Mısır’ı keşfetmek isteyen gezginler için bu tur tam anlamıyla biçilmiş kaftan. Bu turda, Atv Çöl Safari turları, otantik Sharm Gece Turları, göz alıcı Kahire Piramitler Turu, muhteşem Ras Muhammed Milli Parkı turu, inanılmaz Deniz Gözlemi turu gibi ekstra ücret karşılığında katılabileceğiniz birbirinden güzel geziler bulunuyor. Eğer dalış meraklısı iseniz, Kızıldeniz’de hayatınız boyunca unutamayacağınız dalış deneyimini de gerçekleştirmeyi ihmal etmeyin. 552 USD’dan başlayan fiyatlarla seçeceğiniz otele göre fiyatların değiştiğini belirtmekte fayda var. İstanbul Yeni Havalimanı ile Sharm El Sheikh gidiş dönüş ekonomi sınıfı uçak biletleri, seçilen otel kategorisinde 3 gece belirtilen pansiyon tipinde konaklamalar, havalimanı ve otel arası transferler, havalimanı vergileri, Türkçe rehberlik hizmeti gibi masraflar, paket fiyata dahildir.

Sharm El Sheikh-tur

Baştan Başa Balkanlar Turu 7 Gece - Balkanlar

Kurban Bayramı tatili için Balkanlar turu alternatifini seçmek, çeşitli ülkeler ve kültürler görmek için son derece ideal bir tercih olabilir. Kişi başı 679 EUR olan bu tur paketinde dahil olan hizmetler ise şu şekilde sıralanıyor: İstanbul Üsküp gidiş ve Belgrad İstanbul dönüş ekonomi sınıf uçak bileti, Üsküp`te 1 gece, Ohrid`de 2 gece,  İşkodra`da 1 gece, Tribinje` de 1 gece, Saraybosna`da 1 gece, Belgrad`da 1 gece olmak üzere toplam 7 gece kahvaltı dahil konaklama, otellerdeki 6 akşam yemeği, Üsküp`te yöresel restoranda alınacak akşam yemeği (3 course menü ve su), Üsküp, Ohrid, Tiran, Budva, İşkodra, Trebinje, Mostar, Saraybosna, Belgrad panoramik şehir turları, havalimanı vergileri ve servisleri bedeli, havalimanı ve otel ile havalimanı transferleri ve şehirlerarası otobüs transferleri, Jolly Tur profesyonel rehberlik hizmetleri, zorunlu Paket tur Sorumluluk Sigortası. Makedonya, Arnavutluk, Karadağ, Bosna, Sırbistan, vizeli gidebileceğiniz bu turda göreceğiniz güzel ülkeler.

Ohrid Lake

Selanik-Kavala-Halkidiki-Thassos Tur Programı (Otobüs ile) - Yunanistan

Otobüs kalkış yerleri gece yarısı saatlerinde olan bu kısa ama özel tur, Selimpaşa ve Silivri üzerinden İpsala Gümrük Kapısı’ndan çıkışla başlıyor ve Yunan Sınır Kapısı’ndan girişle devam ediyor. Sabah erken saatlerde Kavala’da yapılan kahvaltı sonrasında, dileyen misafirler muhteşem plajları olan Halkidiki’de yüzme turuna katılabiliyor. Tertemiz sularda güneşlenip hayatın stresinden uzaklaşmak için doğru tercih olabilir. Dönüşte Selanik’te yapılan şehir turunda, Atatürk evi, beyaz kule, kordon ve Aristo caddesi gibi önemli yerler görülebiliyor. Konaklama gece Selanik'te gerçekleşiyor ve isteğe bağlı olarak, akşam yemekli taverna gecesine katılım 45 EUR ile sağlanabiliyor. Ertesi gün Kavala’da panoramik şehir turu planlayan tur programı, 25 EUR bütçe ile feribotla Thassos Adası’na gidilmesi ile devam ediyor. Ada turu sonrasında tekrar feribotla karşıya geçilip, sınırda İstanbul’a dönüş başlıyor ve gümrük işlemleri gerçekleştiriliyor. Turun ücreti ise kişi başı 109 EUR şeklinde.

Halkidiki tur

Prag Turu 3 Gece 4 Gün

Kişi başı 399 EUR gibi uygun sayılabilecek bir bütçe ile 3 yıldızlı otellerde konaklama ve Prag turu yapmak, bu Kurban Bayramı’nda mümkün. Sabah erken saatlerde Prag uçuşu ile başlayan tur, Prag’da yapılacak yürüyüş turunda, Charles IV. Köprüsü, Cumhurbaşkanlığı Sarayı, St. Vitus Katedrali, Küçük mahalle ve Eski şehir meydanı gibi önemli yerleri keşfederek başlıyor. Akşam dileyen misafirler, tekne ücreti olarak 50 EUR karşılığında, yemek, içecek ve Vlatava Tekne Turu gerçekleştirebiliyor. Ertesi gün Karlovy Vary yani tarihi 17. Yüzyıla kadar dayanan tarihi sarayların bulunduğu muhteşem şehir, 55 EUR karşılığında ziyaret edilebiliyor. Aynı akşam ise 55 EUR bütçesi ile meşhur Çek Gecesi Turu ile eğlenceyi sonuna kadar hissedebileceğiniz folk dansları ve yılan dansları eşliğinde, Çek mutfağının leziz tatları ile keyiflenebilirsiniz. Son gün ise Doğu Almanya’ya 2 saatlik bir yolculukla erişip Dresden Turu’na katılmak (75 EUR) ve akşamına da ünlü Ortaçağ Gecesi Turu (70 EUR) yaşanabilir.

Prag turu

Romanya & Transilvanya Şatolar Turu 3 Gece 2 Gün

Kurban Bayramı’nda ekonomik olarak gerçekleştirebileceğiniz bir diğer tur ise Romanya & Transilvanya Şatolar Turudur. Akşam saatlerinde İstanbul’dan kalkan otobüs ile Kapıkule Gümrük sınırından, gerekli gümrük işlemlerinin ardından, Bulgaristan’ın Rusçuk şehri ve Tuna Nehri üzerinden Romanya Giurgiu pasaport ve gümrük işlemlerinden sonra Doğu’nun Paris’i olarak bilinen Bükreş’e varılıyor. Bükreş panoramik şehir turunda,  Atamız Mustafa Kemal ATATÜRK Heykeli, Devrim Meydanı, Üniversite Meydanı, Roma Ahteniumu, Çavuşesku tarafından yaptırılan “Halk Evi” gibi tarihi yerler görülüyor. Ertesi gün ise Romanya’nın en özel lokasyonlarından biri olan “Transilvanya ve Şatolar” Peleş Sarayı Ziyareti, Kont Drakula filmlerine ilham olmuş gizemli Drakula Şatosu, Braşov şehrinde, Amlan Rokoko mimarisi ile yapılmış Kara Kilise gibi birbirinden değerli yapılar ziyaret ediliyor. Ertesi gün ise tekrar Türkiye’ye geri dönüş zamanı.

Transilvanya tur

Ohrid-0
Kültür Seyahat

Vizesiz Keşif: Ohrid

Planlarınız arasına Ohrid seyahatini de ekleyin çünkü vizesiz bir şekilde gidebileceğiniz Ohrid bölgesi, sizlere benzersiz anlar yaşatacak olan…

Devamını Oku
Bayram turları-0
Kültür Seyahat

Ekonomik Kurban Bayramı Yurt Dışı Turları

Önümüzde upuzun bir bayram tatili var. Bu dokuz günlük tatili yeni ülkeler keşfederek geçirirken aynı zamanda ekonomi de yapayım derseniz, bu turlar…

Devamını Oku
Kışın Gidilebilecek Balkan Ülkeleri-0
Kültür Seyahat

Kışın Ziyaret Edilebilecek Balkan Ülkeleri

Balkan ülkelerinin köklü ve büyüleyici tarihi ile kışın muhteşem atmosferi birleşince ortaya kusursuz bir tatil serüveni çıkabiliyor. Üstelik vizeye…

Devamını Oku