İyi Yaşam

22 Haziran 2023

Vücut ve mentalite için belki de en uygun meditasyon yoga yapmaktır. Bu kanıya istinaden kendinizi iç huzurun dinginliğine bırakabileceğiniz yoga, sizler için bambaşka kapıları aralıyor. Öte yandan bu alana yönelik ince eleyip sık dokuyanlardansanız size güzel bir haberimiz var! Sizler için 21 Haziran Uluslararası Yoga Günü vesilesi ile İstanbul’un en iyi yoga stüdyolarını derledik. O halde gelin, kendinizi keşfedebileceğiniz huzur duraklarına göz atalım.

yoga stüdyo istanbul

YogaŞala

Yoga denildiği zaman hiç kuşkusuz ki ilk akla gelen stüdyolardan birisi YogaŞala oluyor. Bu bağlamda Sanskrit dilinde Yoga Evi anlamına gelen YogaŞala Etiler, Nişantaşı ve Bağdat Caddesi’nde konumlanmış. Aynı zamanda Türkiye’nin en köklü yoga okullarından birisi olarak nam salan YogaŞala, bireylerin bir araya gelerek yoga yapacakları, nefes egzersizleriyle dinç bir konuma geleceği ve bedenleriyle barışacakları güvenli bir ortam yaratıyor. Bütün bunlara istinaden stüdyonun sıcacık ortamı, samimi ve içten eğitmenleri sizi adeta buraya bağımlı yapıyor. İşinde profesyonel eğitmenler eşliğinde yapacağınız yoga hem mentalitenize hem de fiziksel anlamda sağlığınıza çok iyi gelecek.

Cihangir Yoga

Sıradaki durağımız birçoğumuzun adına duymaya aşina olduğu Cihangir Yoga oluyor. İstanbul’un en eski ve köklü yoga okullarından birisi olarak ses getiren Cihangir Yoga “Herkese Yoga” düşüncesiyle uzun vadeli bir emekle kuruldu.  Bu noktada Akaretler ve Caddebostan’daki stüdyolardan ziyade yeni açtığı Canlı Yayın Stüdyo'da “Herkese Yoga” sloganlı çalışmalar tam gaz devam ediyor. Alanında profesyonel ve güçlü eğitmen kadrosu, bünyesinde barındırdığı öğrencilerin ve eğitmenlerin öğreneceği bilgileri her zaman güncel ve taze tutmayı amaçlıyor. Bunun için de çoğu zaman uluslararası eğitmenlerle çeşitli etkinlikler düzenliyor. Oldukça popüler olan bu stüdyoyu ziyaret edip yoga dersleri hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

yoga stüdyo istanbul-2

Yogakioo

Şimdi bahsedeceğimiz stüdyo Türkiye’nin en büyük yoga stüdyosu unvanına sahip olduğu için epey revaçta. Bu bağlamda Yogakioo adıyla ünlenen bu yerin farklı şehirlerde birçok farklı stüdyosu, KKTC ise bir stüdyosu yer alıyor. Öte yandan aynı isme sahip olanTürkiye’nin tek basılı yoga dersinin öne sürülmesine de ön ayak olan Yogakioo, yalnızca ülkemizde değil dünyanın her bir yerinde yogaya gönül veren bireylerin gerçekleştirdiği etkinliklerle bir araya getirmeye tam gaz devam ediyor. Aynı zamanda Yogakioo önderliğinde düzenlenen online dersler sayesinde de birbirinden farklı ülke ve şehirlerdeki pek çok kişiyle yoga derleri yapılabiliyor. Dolayısıyla sosyal medya platformları açısından Yogakioo’nun YouTube kanalı da fazlasıyla aktif durumda. Bu bağlamda siz de stüdyonun YouTube kanalına abone olarak kendi seviyenize uygun birbirinden farklı derslere göz atabilirsiniz. Öğrencilerine bambaşka bir deneyim yaşatan ve profesyonel bir ekip tarafından yönlendirilen yoga derslerine mutlaka katılmalısınız.

Hariom Yoga

Sıra geldi popülaritenin ilk sıralarında yerini kimseye kaptırmayan o yoga stüdyosuna. Evet, Hariom Yoga yaşattığı yoga deneyimi sayesinde sizi adeta alıp götürüyor. Normal şartlarda derslerini Kadıköy’deki stüdyolarında düzenleyen Hariom Yoga, İstanbul’daki en iyi yoga merkezlerinden birisi olarak nam salıyor. Meditasyonun yanında Hatha, Vinyasa, Kundalini, Iyengar Yoga gibi birbirinden çeşitli yoga seanslarına da dahil olabileceğiniz Hariom Yoga’nın diğer yoga merkezlerinden farklı bir sitemi var. Bu noktada Hariom Yoga’da Qigong dersleri de alabiliyorsunuz. Bütün bunların yanında hamile yogasına ek olarak, anne-bebek ve postnatal yoga dersleri sayesinde de ufkunuzu genişletebilirsiniz. Hem farklı yoga türlerine merakınız varsa hem de farklı bir deneyim yaşamak istiyorsanız Hariom Yoga ile kendinize iyi gelebilirsiniz.

yoga stüdyo istanbul-3

Githa Satya Yoga

Şimdiki durağımız İstanbul’da 2014 senesinden beri en iyi yoga stüdyolarından biri olarak faaliyet gösteren Githa Satya Yoga oluyor. Burada yogadan ziyade özel olarak ses şifa çalışmaları, mitler üzerine çeşitli konuşmalar, birbirinden farklı meditasyon atölyeleri, çeşitli şamanik çalışmalar, kadın çemberleri, mandala ve eşsiz mum atölyeleri gibi komün ruhunu destekleyen birbirinden farklı yoga dersleri sizleri bekliyor. Benzerlerinden farklı bir sisteme sahip olan Githa Satya Yoga stüdyosu, birçok farklı insan tarafından tercih ediliyor. Bu noktada yoga dersi almadan önce belirlediğiniz stüdyo adına detaylı bir araştırma yapmanız ve iletişime geçmeniz son derece önemli. Profesyonel bir ekiple yönetilen Githa Satya Yoga stüdyosu sayesinde aklınızdaki bütün soru işaretlerini silebilirsiniz.

Shape Up

Kapanışı sağlam bir yoga stüdyosuyla yapmaya ne dersiniz? Shape Up adına İstanbul’un en şirin yoga stüdyosu diye bahsetsek yalan olmaz. Çünkü bu yoga stüdyosunda serbestçe dolaşan köpek dostlarımız ortama bambaşka bir neşe katıyor. Öte yandan yoga ve Megaformer olmak üzere iki ayrı alanda öğrencilerine hizmet veren Shape Up’ta özellikle Megaformer dersleri sırasında aletlerin etrafında gezen köpekler, size büyük destek vererek gününüzü şenlendiriyor. Hem profesyonel bir ekiple çalışıp meditasyon yapmak hem de ortamın verdiği huzura kapılmak istiyorsanız İstanbul Beşiktaş’ta yer alan Shape Up yoga stüdyosunu ziyaret edip kendinize uygun türde bir yoga dersini almalısınız.

İstanbul Moda-0
Kültür Seyahat

İstanbul'un Bohem Yüzü: Moda

Kadıköy ilçesinde yer alan ve adını sadece giyim tarzlarından değil, aynı zamanda yaşam tarzlarından da alan Moda semti şüphesiz ki İstanbul…

Devamını Oku
galata-0
Kültür Seyahat

İstanbul Mart Etkinlik Takvimi

Havalar yavaştan ısınmaya başlarken enerjimiz de bir yandan artıyor. İstanbul’da yaşayanlar için İstanbul Mart ayı etkinlik takvimi şimdiden heyecan…

Devamını Oku
Yerebatan Sarnıcı ve Efsanesi
Kültür Seyahat

Yerebatan Sarnıcı ve Efsanesi

Yüzyıllardır tüm görkemi ile Sultanahmet'te yükselen Yerebatan Sarnıcı, aslında kelime anlamıyla yağmur sularının biriktiği bir su deposu.

Devamını Oku