Kültür Seyahat

1 Mayıs 2024

Nisan ayındaki canlı kültür sanat takviminden sonra Mayıs ayında da oldukça renkli ve çeşitli bir süreç İstanbul sakinlerini bekliyor. Konser, tiyatro, atölye, performans gösterileri derken pek çok yerli ve yabancı sanatçı İstanbul halkı ile buluşuyor. Her yaştan ve her zevkten insanın keyif alabileceği Mayıs ayı etkinliklerini sizler için listeledik.

Mayıs Kültür Sanat 2024

Konserler

Manga

Türk Rock müziğin sevilen gruplarından Manga, en sevilen parçalarını hayranları için sahneleyecek. Bir “Kadın Çizeceksin”, “Dursun Zaman”, “Cevapsız Sorular” gibi hit parçalarını canlı olarak sahneleyecek grubun konseri KüçükÇiftlik Park’ta olacak.

Tarih: 03 Mayıs 2024

Yer: KüçükÇiftlik Park

Saat: 21:30

Bilet: Bubilet.com.tr

Can Gox

Blues, rock ve caz gibi farklı tarzları bir araya getiren başarılı müzisyen Can Gox sevenlerine unutulmaz bir gece yaşatacak. Her tarzdan müziksevere dokunmayı başaran müzisyen en sevilen parçalarını seslendirecek. 

Tarih: 03 Mayıs 2024 Dorock XL Kadıköy – 21:30

Tarih: 25 Mayıs 2024 Hayal Kahvesi Atakent – 22:00

Bilet: Bubilet.com.tr

Star Wars: A New Hope In Concert

Sinema dünyasının en ikonik serilerinden bir tanesi olan Star Wars’un unutulmaz müziklerini canlı olarak dinlemeye ne dersiniz? John Williams imzalı senfonik müzikler İstanbul Film Orkestrası’nın muhteşem performansıyla sahnelenecek.

Tarih: 04 Mayıs 2024, 16:00 – Zorlu Psm Turkcell Sahnesi

Tarih: 04 Mayıs 2024, 21:00 – Zorlu Psm Turkcell Sahnesi

Bilet: Biletinial.com

Feridun Düzağaç

Türk Rock müziğin sevilen ismi Feridun Düzağaç en sevilen şarkılarıyla hayranları ile buluşuyor. 

Tarih: 17 Mayıs 2024

Yer: Dorock XL Kadıköy

Saat: 21:00

Bilet: Biletinial.com

Still Corners

İngiliz grup Still Corners, desert noir olarak adlandırdıkları müzik tarzı ile son dönemin en popüler isimleri arasında yer alıyor. İster ilk kez dinleyecek olun isterse grubun sıkı bir takipçisi fark etmeksizin kaçırılmayacak bu performansı Salon İKSV’de canlı izleyebilirsiniz.

Tarih: 24 Mayıs Cuma

Yer: Salon İKSV

Saat: 21:00

Bilet: Passo.com.tr

Roby Lakatos Ensemble & Hakan Güngör

İKSV Müzik Festivali kapsamında Keman virtüözü Roby Lakatos ve grubu ile kanun virtüözü Hakan Güngör unutulmayacak bir performansa imza atmaya geliyorlar. Caz ve klasik müziği harmanlayarak dinleyicilere müzik şöleni yaşatacak olan sanatçıları canlı izlemek için biletinizi şimdiden ayırtın.

Tarih: 27 Mayıs Pazartesi

Yer: Four Seasons Bosphorus Terası

Saat: 21:00

Bilet: Passo.com.tr

Mayıs Kültür Sanat 2024-2

Tiyatro

Triplo Doğaçlama Tiyatro Karyola

Müzikal-tiyatro formatındaki oyunda seyirciler içeriğe tamamen müdahale edebiliyor ve keyifli vakit geçirebiliyorlar. 

Tarih: 1 Mayıs Çarşamba

Yer: Motto Sahne 

Saat: 21:00

Bilet: Passo.com.tr

Namevcut Konferans

Küreselleşme ile ilgili bir konferansın sahnelendiği bu ilginç oyunda aslında konuşmacıların hiçbiri yok ve bu görevi sahneden biri üstleniyor. Post modern olarak nitelendirilebilecek bu oyun özellikle farklı bir deneyim arayışında olanlar için son derece ilgi çekici.

Tarih: 04 Mayıs Cumartesi

Yer: Kundura Sahne

Saat: 17:00

Bilet: Passo.com.tr

Deli Bayramı

Devekuşu Kabare’nin Deliler oyununun yeni bir uyarlaması olan Deli Bayramı, Metin Akpınar süpervizörlüğünde sahneleniyor. 

Tarih: 6 Mayıs Pazartesi

Yer: DasDas

Saat: 20:30

Bilet: Mobilet.com

Kel Diva

Absürt ve bir o kadar çılgın bir oyun olan Kel Diva’da Haluk Bilginer ve Zuhal Olcay unutulmayacak bir performansa imza atıyor. 

Tarih: 14 Mayıs Salı

Yer: Maximum Uniq Hall

Saat: 21:00

Bilet: Bubilet.com.tr

Öteki

Ünlü sinemacı Emin Alper’in Dostoyevski’nin aynı isimli eserinden sahneye koyduğu Öteki’de birbirinden yetenekli sanatçılar bir araya geliyor. Cem Yiğit Üzümoğlu, Derya Karadaş, Erdem Şenocak ve Gökhan Yıkılkan gibi isimleri sahnede, keyifli bir oyunda bir arada görmek için son derece iyi bir fırsat.

Tarih: 28 Mayıs Salı

Yer: Maximum Uniq Hall

Saat: 21:00

Bilet: Passo.com.tr

On Yıl Sonra

10 yıl sonra yeniden bir araya gelen bir çiftin hikayesinin anlatıldığı On Yıl Sonra’da ilişkiler, yaşanmışlıklar, pişmanlıklar ve itiraflarla dolu bir akşam yemeğine davetlisiniz. 

Tarih: 28 Mayıs Salı

Yer: Komedi Kulüp

Saat: 21:30

Bilet: Biletinial.com

Mayıs Kültür Sanat 2024-3

Sergi / Atölye

Jigger İstanbul Cocktail Workshop

Viski ve cin ile birbirinden lezzetli kokteyllerin yapımının öğretileceği bu atölyede etkinlik sonrası bir de DJ performansı katılımcılara müzik ziyafeti sunacak. 

Tarih: 4 Mayıs Cumartesi

Yer: Rooftail Galata

Saat: 18:00

Bilet: Passo.com.tr

Zeynep Koçak ile Komedi ve Skeç Yazarlığı Workshop

Oyuncu ve skeç yazarı Zeynep Koçak ile 5 saat sürecek keyifli bir atölye. Eğlenerek, zorlanmadan nasıl skeç yazılabileceğine dair ipuçları verecek olan yazar skeç yazmanın tüm temel ögelerini uygulamalı şekilde anlatacak.

Tarih: 05 Mayıs Pazar

Yer: Falan Stüdyoları

Saat: 13:00

Bilet: Passo.com.tr

Devrim Erbil “Inspirations”

Ünlü sanatçı Devrim Erbil’in 60 yıllık sanat hayatında daha önce hiçbir yerde sergilenmemiş eserlerinin sergileneceği bu etkinlik meraklıları için kaçırılmayacak bir fırsat.

Tarih: 10 Mayıs Cuma

Yer: İstanbul Sinema Müzesi

Saat: Tüm gün sürecek.

Bilet: Gişeden alabilirsiniz.

Sarnıçta Yoga

Şerefiye Sarnıcı’nın mistik ortamında yoga özellikle yoga ile ilgilenen herkesi benzersiz bir deneyime davet ediyor. Yoga ve meditasyon seansları her seviyeden katılımcı için uygun.

Tarih: 15 Mayıs Çarşamba

Yer: Şerefiye Sarnıcı

Saat: 20:30

Bilet: Passo.com.tr

Deri Cüzdan Tasarım Atölyesi

Beykoz Kundura’nın Kundura Hafıza bölümünün parçası olan Deri Cüzdan Tasarım Atölyesi katılımcılara deri, bozuk para cüzdanlarının tasarlanmasını anlatacak ve uygulayacaklar.

Tarih: 26 Mayıs Pazar

Yer: Kundura Hafıza

Saat: 14:00

Bilet: Passo.com.tr

Bakırköy
Tips

Bakırköy’e Nasıl Gidilir?

İstanbul'da toplu taşıma kullanmanın önemini hepimiz biliyoruz. Alternatifler ve ilçeler oldukça fazla olduğu için de zaman zaman kafamız…

Devamını Oku
İstanbul’un Sesleri
Kültür Seyahat

İstanbul’un Sesleri: The Soundsslike Project

Yolu İstanbul’dan geçen herkes bu şehirde görmesi ya da tatması gerekenleri bilir. Ne var ki, 24 saat susmayan bu şehri çoğu zaman dinlemeyiz.…

Devamını Oku
Avrupanın kahvaltıcıları (0)
Kültür Seyahat

Anadolu Yakası’nın En İyi Kahvaltıcıları

Muhteşem bir manzara eşliğinde eşsiz lezzetlerle damak tadınızı şenlendirmek ister miydiniz? Sizler için Anadolu Yakası’nın en iyi kahvaltıcılarını…

Devamını Oku