İpucu

30 Ekim 2022
Güncelleme Tarihi: 1 Kasım 2022

İstanbul'da toplu taşıma kullanmanın önemini hepimiz biliyoruz. Alternatifler ve ilçeler oldukça fazla olduğu için de zaman zaman kafamız karışabiliyor. Bugünkü yazımızda Bakırköy'ü ele aldık.

city-gab455de0c_1920

Metro ile Bakırköy’e Nasıl Gidilir?

Birçok insan metro ile Bakırköy’e nasıl gidilir sorusunun cevabını arıyor. Bu bağlamda direkt olarak Bakırköy merkeze giden herhangi bir metro bulunmuyor. Fakat M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı metrosunun “Bakırköy-İncirli” durağında indikten sonra Bakırköy’e rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Bu noktada da İncirli’de indikten hemen sonra herhangi bir otobüs ya da minibüs yardımıyla kolayca Bakırköy’e gidebilirsiniz. Aynı zamanda M2 Taksim-Hacıosman metrosu ve Marmaray’dan da Yenikapı’da inerseniz bu metroya da aktarma yapabilirsiniz.

Metrobüsle Bakırköy’e Nasıl Gidilir?

İnsanların aklına takılan bir diğer soru da metrobüsle Bakırköy’e nasıl gidilir sorusu oluyor. Bu noktada ulaşım aracı olan Metrobüs, Bakırköy’e ulaşımın en kolay yollarından bir tanesi diyebiliriz. Çünkü metrobüs hattı tüm İstanbul’u boydan boya geçiyor desek yalan olmaz.

Bu aşamada Bakırköy’e metrobüsle gittiğin zaman inmeniz gereken durak “İncirli” durağıdır. Üstelik bu durak, az önce bahsi geçen M1A metrosununBakırköy-İncirli” durağı ile aynı konumda bulunuyor. Yani burada da indiğiniz zaman Bakırköy merkeze küçük bir yolculuk daha yaparak istediğiniz güzergaha ulaşmış olacaksınız.

Marmaray İle Bakırköy’e Nasıl Gidilir?

Bilindiği üzere Bakırköy merkeze en rahat ve kolay ulaşım sağlayan araç Marmaray. Üstelik  Avrupa yakasının banliyo trenleri de uzun yıllardan beri faaliyet gösteriyor. Şimdi de Marmaray ismiyle birlikte Halkalı’dan Gebze’ye kadar kesintisiniz bir şekilde Bakırköy’e rahatlıkla ulaşabilme imkanınız var. Bu noktada eğer eviniz Marmaray’a yakın bir konumdaysa direkt olarak gidebilirsiniz. Marmaray ile birlikte Maltepe, Kartal gibi noktalardan dahi Bakırköy’e yaklaşık olarak 45 dakika civarlarında gidilebiliyor.

İETT Otobüsleri ile Bakırköy’e Nasıl Gidilir?

Bakırköy’e genel olarak otobüsle gitmeniz pek de önerilmez. Çünkü dışarıdan bakıldığı zaman ters gibi gözüken raylı sistem alternatifleri dahi daha hızlı şekilde sizi Bakırköy’e rahatlıkla ulaştırabilir. Fakat otobüsle gitmeyi tercih edenler için açıklık getirelim. Bağcılar’dan 98D,  Beyazıt’tan 94A, Eminönü’nden 94 ve Taksim’den de 72T otobüsleri ile birlikte Bakırköy’e direkt olarak ulaşabilmeniz mümkün.

sabri-tuzcu-Se7E4BUeVrs-unsplash

Araçla Bakırköy’e Yol Tarifi Nasıl Yapılır?

Bakırköy’e özel araçla gitmeyi planlıyor olabilirsiniz. Bu bağlamda Avrupa yakasından direkt olarak  E-5 birinci köprü yolunda ilerleyin. Sonrasında İncirli sapağından aşağı doğru giderek Bakırköy’e dönüş yapın. Anadolu yakasından gelecekler için de birinci köprüden düz bir şekilde devam ederek İncirli sapağına ve Bakırköy’e rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Ayrıyeten her iki yakadan da sahil yolu üzerinden Bakırköy’e gitmeniz elbette ki mümkün. Anadolu yakasından gelecekler ise Avrasya tüneli ile rahatlıkla Bakırköy sahile ulaşım sağlayabilir.

Sabiha Gökçen’den Bakırköy’e Nasıl Gidilir?

Çoğu insanın gözünde Sabiha Gökçen Havalimanı, Bakırköy’e ters gibi gözüküyor. Dışarıdan görünen her ne kadar bu olsa da aslında ulaşım oldukça kolay bir hale geldi. Havalimanından direkt olarak MR-60 İETT otobüsüne binin. Sonrasında Pendik’ten Marmaray’a binin. Son durak olduğu için problem yaşamayacaksınız. Bu aşamada yaklaşık olarak 1 saat gibi bir sürede Bakırköy’e rahatlıkla gidebilirsiniz.

İstanbul Havalimanı’ndan Bakırköy’e Gidiş

İstanbul Havalimanı’ndan Bakırköy’e gitmek isteyen yüzlere kişi var. Bu bağlamda havalimanından Havaist-13 otobüsüne binerek direkt olarak Bakırköy sahile ulaşmanız mümkün. Bu rotada önerilen en hızlı ve hesaplı seçenek bu şekildedir.

Bakırköy Sahil’e, İDO İskelesi'ne Nasıl Gidilir?

Bakırköy denilen  yer aslında merkez olarak Marmaray istasyonu civarı denilebilir. Bu bağlamda eğer Bakırköy sahile gitmek istiyorsanız, Bakırköy meydandan 15-20 dakika civarında rahatlıkla sahile doğru yürüyebilirsiniz. Bu rotada herhangi bir ulaşım aracına binmenize gerek yok. Ayrıyeten Bakırköy sahilde Adalar, Bostancı ve Yenikapı gibi hatlarda faaliyet gösteren deniz otobüslerinin kalktığı bir İDO iskelesi bulunuyor. Bu güzergaha da Bakırköy merkezden yürüyerek ulaşabilirsiniz.

Kadıköy’den ve Pendik’ten Bakırköy’e Nasıl Gidilir?

Kadıköy, Pendik, Kartal, Maltepe gibi Anadolu yakasının sahil ilçelerini kapsayan yerler adına Bakırköy’e gitmek isteyen bireylere yalnızca tek bir seçenek var. Bu bağlamda sadece Marmaray ile bu ilçelerden Bakırköy’e hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz. Kadıköy’den Bakırköy’e Marmaray ile gitmeyi planlayanlar için de kalkış noktası olarak Söğütlüçeşme’ye yürümeli ve oradan Marmaray’a binmelidir.

Akıllı Havalimanı Fikri
Teknoloji

Yapay Zekanın Geldiği Son Nokta: Akıllı Havalimanı

Devir teknoloji devri. Telefonlar, televizyonlar, ev aletleri ve hatta evlerden sonra şimdi karşımızda yepyeni bir kavram duruyor: Akıllı…

Devamını Oku
Çukurcuma-0
Kültür Seyahat

Antika Cenneti Çukurcuma Gezi Rehberi

Antikacıları ile meşhur Çukurcuma, İstanbul’un en eski ve nostaljik semtlerinden bir tanesi. Yolunuz Beyoğlu'na düşerse gerçek İstanbul ruhunu…

Devamını Oku
Karaköy-0
Kültür Seyahat

İstanbul'un Yeni Yüzü: Karaköy

İstanbul'un bütün yüzleri birbirinden güzel ve rengarenk ama Karaköy'ü özel yapan sebepler o kadar çok ki hepsini bir yazıya nasıl…

Devamını Oku