Kültür Seyahat

3 Kasım 2022

Muhteşem bir manzara eşliğinde eşsiz lezzetlerle damak tadınızı şenlendirmek ister miydiniz? Sizler için Anadolu Yakası’nın en iyi kahvaltıcılarını derledik. Yazının sonunda saydığımız bütün kahvaltıcıları tek tek denemek isteyeceksiniz! O halde gelin, hep birlikte bu eşsiz mekanların isimlerini öğrenelim.

Hatay Gurme, Ataşehir

Ataşehir Kayışdağı Caddesi üzerinde konumlanmış olan Hatay Gurme, haftanın her günü saat 15:00’a kadar yöresel Hatay kahvaltısı sunarak gelen müşterilerin eşsiz tatlara tanıklık etmesine olanak tanıyor. Bu noktada mekânın sahibi olan Barış Bey, Hatay coğrafi işaretleri ile belirlenmiş olan ürünlerle birlikte Antakya’nın farklı bölgelerinde annesi ile beraber deneyimlemiş oldukları lezzetlerle oluşturduğu en güzel kahvaltı menüsüne de annesinin ismini vermiş. Bu bağlamda Dahiye Sultan kahvaltısında yer alan Antakya yöresine özgü olan kahvaltı seçenekleri, 23 yıllık ekşi maya ile yapılan ekmeğinin yanında tandırda pişen tandır lavaşla beraber ahşap bir tepside servis ediliyor.

Avrupanın kahvaltıcıları (3)

Kuleli Yakamoz

Kuleli Yakamoz, adını yanı başında konumlanmış olan Kuleli Askeri Lisesi’nden alıyor. Aynı zamanda İstanbul’da boğaz manzaralı kahvaltı denildiği zaman ilk akla gelen Kuleli Yakamoz, tüm mekanı her detayıyla saran camekan yapısıyla da insanda Boğaz kenarında değil, Boğaz’ın içindeymiş hissi uyandırdığını da söylemeden geçmeyelim. Boğaz’daki en iyi kahvaltı mekanlarından bir tanesi olarak bilinen Kuleli Yakamoz, son derece rağbet görüyor. Bu noktada alkolsüz balık restoranı olarak da faaliyet gösteren bu mekan, hafta sonları müşterilere sunduğu açık büfe kahvaltısı ile birlikte önemli ölçüde dikkat çekiyor.

Mihribat Korusu, Kanlıca

Anadolu Yakası’nın en iyi kahvaltıcıları listesinde ilk sıralarda yer alan bir mekana değineceğiz. Bu bağlamda İstanbul’un en güzel korularından birisi olarak bilinen Kanlıca’da yer alan Mihrabat Korusu, hem ormanın içinde toplamda 3 kilometrelik bir yürüyüş parkuruna hem de benzersiz bir boğaz manzarasına sahip olan bir yer. Ayrıyeten hafta içi de hafta sonu da serpme olarak servis edilen kahvaltıda; sahanda sucuk, sahanda yumurta, böğürtlen reçelli özel lor peyniri, birbirinden farklı peynir ve zeytin çeşitleri, söğüş tabağı, mevsim meyveleri tabağı, tahin pekmez, bal kaymak, börek, poğaça ve ekmek seçenekleri yer alıyor. Aynı zamanda mekanda çocuk oyun parkı ve bebek bakım alanları da bulunuyor.

Ethem Efendi Kahvaltı

Öncelikli olarak gözünüzü sonra da damağımızı şenlendiren bir kahvaltı mekanına gitmek ister misiniz? O zaman sizi Ethem Efendi Kahvaltı yerine alalım. Bu noktada Ethem Efendi Kahvaltı mekanı, İstanbul Erenköy’de tarihi bir köşkte yer alıyor. Bununla beraber tüm gün ilgili bir şekilde kahvaltı hizmeti sunuyor. Köşkün içinde, bahçesinde ve terasında servis edilen organik ve yerel ürünlerle özel olarak hazırlanmış, anne eli değmiş kahvaltıya davet sloganı da oldukça dikkat çekici. Kıyıya köşeye bir sürü mutluluk sakladık. Sıcak bir ortamda içinizi sıcacık yapan bir kahvaltıda sakladığımız mutlulukları bulmaya ne dersiniz?” şeklindeki slogan, müşterilerin sempatisini kazanmaya önayak oluyor.

Avrupanın kahvaltıcıları (2)

Brekkie Moda

Oldukça rağbet gören bir diğer kahvaltı mekanlarından bir tanesi de Brekkie Moda denilebilir. Bu bağlamda peynirlerin Ezine’den, zeytinlerin Hatay’dan geldiği bol pişili ve gözlemeli klasik Türk kahvaltısı sunumu yapan mekanlardan geçilmeyen İstanbul’da, Brekkie Moda kahvaltı konseptine bambaşka bir soluk getiriyor. Brekkie Moda için benzersiz kruvasanın İstanbul şubesi demek kesinlikle yanlış olmaz. Neden mi? Çünkü burada neredeyse tüm kahvaltı ürünleri çıtır çıtır ve enfes kruvasanların arasında, üzerinde ya da yanında sunularak servis ediliyor.

Emilia İstanbul, Suadiye

Londra’ya gidip ödüllü kafe olan Peggy Porschen Cakes’in önünde fotoğraf çektirmeyen çok az turist vardır diyebiliriz. Neyse ki Peggy Porschen Cakes’le fazlasıyla benzer bir konsepte sahip olan kafe Emilia, artık İstanbul’da yer alıyor. Bağdat Caddesi’nde konumlanmış olan Emilia özenle dizayn edilmiş olan dekorasyonu, Londra’dan ithal edilen tamamen organik olan gıda renklendiricilerle hazırlanmış olan enfes kahvaltı ve tatlılılarıyla müşterilerine lezzet şöleni yaratan bu mekan, herkese unutulmaz bir deneyim yaşatacak. 

Vaniköy Mutfak

Vaniköy Mutfak, zengin menü içeriği ve seçenekleriyle rağbet gören mekanlardan bir tanesi olarak biliniyor. Aynı zamanda eşsiz aroma ve lezzetlere öncülük eden Vaniköy Mutfak, Şef Murat Bozok’un danışmanlığında hazırlananmış olan benzersiz lezzetleri içinde barındıran menüsü ile birlikte yepyeni bir ‘Boğaz’da Kahvaltı’ seçeneği olarak birbirinden farklı insanın ilk seçeneği arasında yer alıyor.

Avrupanın kahvaltıcıları (1)

Ada Kahvaltı, Büyükada

Büyükada’da şirin bir köşkün bahçesinde faaliyet gösteren Ada Kahvaltı, portakal ağaçlarının altında özel olarak sunduğu anne eli değmiş mis gibi köy kahvaltısı ile Anadolu Yakası’nın en iyi kahvaltı mekanları arasında güncel konumunu koruyor. Bu bağlamda komşunuza kahvaltıya gitmişsiniz hissi uyandıran Ada kahvaltı, sıcak bir şekilde servis edilen Annneanne poğaçası, hellim peyniri, patatesli kaşarlı omlet, acuka, leziz karpuz kabuğu reçeli ve biberli çökelek gibi sıra dışı lezzetleri ile birlikte Büyükada kahvaltı mekanları arasında rakiplerine nazaran daima bir adım önde oluyor.

İst-Ramazan-0
İyi Yaşam

İstanbul’da Ramazan Etkinlikleri

Ülkece hayli buruk bir Ramazan geçirsek de İstanbul başta olmak üzere tüm şehirlerimizde bu mübarek aya yaraşır, birlik beraberlik içerisinde…

Devamını Oku
Şubat Takvim-0
Kültür Seyahat

İstanbul Şubat Kültür Sanat Takvimi

Sanatseverlere müjde! Sizler için şubat ayını kapsayan birbirinden güzel ve keyifli anlara şahit olabileceğiniz etkinlik ve aktiviteleri derledik.

Devamını Oku
Kadıköy-0
Kültür Seyahat

Kadıköy'ün Gezilecek Yerleri

Modern kültürün ve sanatın kalbi Kadıköy, Anadolu yakasının en gözde ilçesi. Kadıköy'de bizimle birlikte sanal bir tura çıkıp görülmesi gereken…

Devamını Oku