İyi Yaşam

2 Nisan 2021
Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2022

Uzun uçuşlar, saatler süren gezmeler, kendimizi kaybederek güzellikleri görmek adına yaptığımız kilometrelerce yürüyüşler, seyahatlerimizde olmazsa olmazlardan. Gezmek, görmek gayet güzel fakat bir de bu kadar yorgunluğun cildimize olan etkilerini düşünmek gerek. Bu yorgunluk etkilerini en aza indirecek ve bizi yenileyecek cilt bakım ürünlerine bir göz atalım. 

El Kremi

Valizimizde değil hatta çantamızda da bulunması gereken bir üründür. Malum, seyahat ederken ellerimiz de çok yoruluyor. Ağır valizleri çekmek, çantamızı taşımak, hep ellerimizin sorumluluğunda. Hele bir de bu dönemde, el yıkama başta olmak üzere ellerimizde kullandığımız kolonyalar, dezenfektanlar, dezenfekte mendiller, el yapımızı etkileyebilir. Ellerimizi yenilemek için her daim, seyahatlerimiz sırasında valizimizde ve çantamızda el kremi mutlaka bulundurmalıyız.

Makyaj Çıkarıcı Ürünler ve Mendiller

Makyajımızı gün içinde tazeleyerek güzelce gezdik. Fakat gün sonunda, tatilde ya da seyahatte de olsak yaptığımız makyajı mutlaka çıkarmamız gerekiyor ki böylece yüzümüz temizlenmeye hazır olsun. Seyahatte “Makyaj çıkarıcı sabun, köpük ya da jel ile uğraşamam” diyenlerdenseniz, daha pratik olan makyaj çıkarıcı mendilleri tercih edebilirsiniz. 

1

Yüz Temizleyici Köpük, Jel, Tonik ya da Mendiller

Makyajımızı çıkardıktan sonra artık yüzümüzü temizlemekte sıra. Seyahat sırasında ya da akşamları yüz temizleyici köpük, jel, tonik ya da mendillerimiz ile yüzümüzü ferahlatmayı asla unutmamalıyız. Sürdükten sonraki hissedilen rahatlama, sizi ertesi güne hazırlamaya yardımcı olacaktır. 

Yüz Nemlendirici Krem

Farklı hava şartları, uçakların havalandırmaları, yüzümüze vuran güneş ışıkları, yaptığımız makyaj derken, yüzümüz de yaptığımız seyahatlerde oldukça yorgun düşer. Eğer cildimizde makyaj yoksa, özellikle soğuk havanın hakim olduğu seyahatlerimizde ara ara yüzümüze sürdüğümüz nemlendiricimizi yenileyebiliriz. Daha dinlenmiş ve temiz bir yüz için, yüz nemlendirici kremimizi valizimize atmayı asla ihmal etmemeliyiz.

2

Göz Kremi

Çok yer gezdik, çok yer gördük, parıl parıl ışıldayan güneşin altında ya da buz gibi havada dolanıp durduk. Gözümüzde güneş gözlüğümüz olsa bile farklı hava etkilerinden gözlerimizin etkilenmesi mümkün. Bu etkileri en aza indirmek için gözümüze özel tasarlanan göz kremlerimizi, valizimizden eksik etmemeliyiz. 

Güneş Koruyucu

Günlük hayatımızda bile güneşli günlerde, yüzümüze ve hatta ellerimize sürmeden dışarı çıkmamız gereken bir cilt bakım ürünü var sırada. Güneş ışınlarının, cilde olan ciddi etkileri, artık bilinen bir gerçek. Gezip görürken, cildimizi güneşten korumayı asla ihmal etmemeliyiz. Bu ürünü de valizin yanı sıra seyahat boyu olarak çantamızda da bulundursak çok mantıklı bir hareket olur. 

Nemlendirici Jet Lag Maskeleri

Uzun uçuşlar, saatler süren aktarma beklemeleri ile sadece vücudumuz değil cildimiz de yoruluyor. Özellikle bu yorgunluğu en çok hisseden yüzümüze, seyahatlerimiz süresince de iyi bakmamız şart. Jet lag yorgunluğunu gideren ve cildi yenileyen jet lag maskeleri oldukça revaçta. Peki, bu jet lag maskeleri ne işe yarıyor? Hemen belirtelim. Jet Lag maskeleri, stresli cildi dinlendirerek, içerisindeki vitaminler, seramidler ve antioksidanlar ile uçuş yorgunluğunu gidermeye, cildi nemlendirmeye ve dolgun bir cilt sağlamaya yardımcı oluyor. Bu maskeler, anında etki yaratarak, cildin yenilenmiş, parlak ve daha dingin bir görünüme kavuşmasında önemli rol oynuyor. 

El Maskesi

Seyahatlerde yorulan ellerimizi, el maskeleri ile yenileme zamanı. Her ne kadar kışın farklı hava koşullarından korunmak için eldiven tercih etsek de gün sonunda yorulan ellerimizi, el maskeleri kullanarak nemlendirmemiz ve pürüzsüz hale getirmemiz mümkün. Ayrıca kullandığımız kolonya, dezenfektan, dezenfekte mendil gibi ürünlerden sonra akşamları kullanacağınız el maskeleri, elinizi nemlendirmede ve rahatlatmada oldukça etkilidir. Valizimize, farklı aromaları ile çeşitli el maskelerinden mutlaka ekleyebiliriz. 

3

Ayak Törpüsü ve Ayak Nemlendiricisi

Seyahatlerimizde yaşadığımız ayak ağrıları, “Akılsız başın cezasını ayaklar çeker” deyiminin sonucu değil bu sefer. Hele hele yürüyerek keşfetmeyi sevenlerdenseniz ve kilometrelerce güzellik görmeyi tercih ediyorsanız, akşamları yatarken ayaklarınızı  nemlendirmeniz ve rahatlatmanız çok önemli. Her ne kadar rahat ayakkabılarınız olsa da akşamları hafif bir törpü yapıp ayak nemlendiricilerinizi mutlaka sürün. Hatta bolca sürüp üzerine bir de çorap giyerseniz, sabahları yeni yerler keşfetmek için yumuşacık ayaklarla uyanabilirsiniz.

Uçakta yanınızda taşıyacağınız el bagajı kısıtlamaları hakkında bilgi almak için lütfen tıklayınız.

Ucuz tatil (0)
Tips

Ekonomiyi Önemseyenlere: En Ucuz Tatil Önerileri

Zamanımız belli, bütçeler ve tatil fiyatları belli. Artık zaman, ekonomi devri ve tatilin de en ekonomik ve ucuz olanını yapma vakti. O zaman, en…

Devamını Oku
Coacsurfing Hakkında (0)
Tips

Couchsurfing Hakkında Bilmek İsteyeceğiniz Her Şey

Yurtdışına çıkmak, gezmek, dil öğrenmek, eğlenmek isteyen kişiler artık bunu hayal olmaktan çıkarıp gerçekleştirebiliyor. Nasıl mı? Couchsurfing ile.

Devamını Oku
Haziran Festivalleri
Kültür Seyahat

Dünyanın Dört Bir Yanından Renkli Etkinlikler

Haziran, kültürel seyahatlerin keyfini çıkarmak için yılın mükemmel bir zamanı. Dünyanın çeşitli bölgelerinde, bu ayda düzenlenen birçok muhteşem…

Devamını Oku