Yeme İçme

28 Mart 2022
Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2022

Şöyle iştahınızı açacak bir film sahnesi ile eminiz hepiniz daha önceden karşılaşmışsınızdır. Bu sahneler bazen bir fantastik kurgu filmindeki bir çikolata fabrikası içerisinde gezerken, bazen ise bir aile sofrasında enfes yemeklerin arasında kendinizi kaybetmeniz ile birçok kere karşınıza çıkmıştır. Karnınızdan hafiften gurultu sesleri getiren ve belki de birazcık ağzınızı sulandıracak bu sahneler ile dolu birbirinden farklı kategoride filmler var. Bunlardan bazıları ise unutulmaz sahnelere yer veriyor ve adeta sizi mutfağa doğru sürüklüyor.

Merak etmeyin bu konuda yalnız değilsiniz. Hele ki leziz yemekler görünce dayanamayanlardan iseniz bu film sahneleri sizi yemeye ve içmeye biraz daha teşvik ediyor. Özellikle bu unutulmaz yemek sahneleri ile başımızı döndüren ve ağzımızı sulandıran bazı filmlerden bahsetmeden geçemeyiz. Konu leziz sahnelere geldiğinde akıllarda yer etmiş olan bu filmleri sizler için derledik. İşte geçmişten ve günümüzden o unutulmaz sahnelere sahip filmler!

1- Charlie’nin Çikolata Fabrikası- Willy Wonka (2005)

Daha filmin adını bile gördüğünüzde ağzınızı sulandıran bir film olan Willy Wonka- Charlie’nin Çikolata Fabrikası'nda gezintiye çıkarken sizi bir sürü şey bekliyor olacak. Leziz mi leziz çikolatadan yapılmış şelalelerden tutun üretimlere kocaman bir çikolata fabrikasında birbirinden eğlenceli olaylar eşliğinde karnınızı acıktıran sahneler izleyeceksiniz. Zamansız filmlerden biri olduğu kesin!

2- Ye Dua Et Sev/Eat Pray Love (2010)

Eğer siz de bizim gibi bir pizza tutkunuysanız bu filmi şimdiden seveceğinize eminiz. Ryan Murphy’nin 2010 çıkışlı bu romantik komedi filmi Eat Pray Love, izleyicilerini birden çok duygu ile karşı karşıya bırakıyor. Ana karakterimiz Liz Gilbert’ın (Julia Roberts) kendini keşfetmek üzere çıktığı yolculuklardan birinde tattığı bir İtalyan pizzası ile şu sözleri söylediği “Aşığım. Pizzamla bir ilişkim var.” sahne pizza severlere çok tanıdık bir his getirecek.

Yemek Sahneleri (3).jpg

3- Harry Potter Serisi- Hogwarts Ziyafetleri

Aranızda gerçek birer Harry Potter hayranı olanların olduğuna eminiz, onlar her yerdeler.. Peki, Hogwart ziyafetlerinin ününden haberiniz var mı? Zamansız film serilerinden olan Harry Potter Serisi’nde özellikle Hogwarts ziyafetlerinde birbirinden leziz yiyeceklerin nasıl bir sofrada toplanabileceğine inanamayacaksınız. Kahkahalar ve sıcacık anlar eşliğinde ağız sulandırıcı bir ziyafete şahit olacaksınız. Ejderha etinden tutun kaymak birasına kadar çeşit çeşit yiyecek ve içecek ile karşılaşacaksınız.

4- Julie & Julia (2009)

Nora Ephron’un, Child’ın yemek kitabındaki 524 tarifin tümünü pişirme sözünü belgeledikten sonra ün kazanmaya başlamış blogger ve aynı zamanda şef Julia Child ve Julie Powell ikilisinin adeta iç içe geçmiş hikayesine tanıklık edeceksiniz. Yemek tarifleri arasında kaybolurken bir yandan da birbirinden keyifli sahneler ile eğleneceğiniz bu film ile kendinizi mutfağa doğru yönelirken bulabilirsiniz.

5- Çelik Manolyalar/Steel Magnolias (1989)

Bir başka Julia Roberts filmlerinden biri olan Steel Magnolias, 1989 yapımı akıllarda yer etmiş olan filmlerden biri. Bir Amerikan-komedi-drama filmi olan Steel Magnolias’da bir grup kadının hayatına biraz yakından şahit olacaksınız. Adeta ünlü Cuppa Cuppa kekinin fenomeni haline gelen filmde bu keke ilham olan sahneleri kaçırmayın.

Yemek Sahneleri (4).jpg

6- Babette’nin Bayramı/Babette’s Feast (1987)

Aslında tek bir yemek etrafında geçen bir konuyu temel alan 1987 yapımı filmde yemek pişirmeye dair birçok sahne ile karşılaşacaksınız. Parisli bir mülteci olan Babette, iki kız kardeş tarafından 14 yıl boyunca içeri alındıktan sonra piyangodan kazandığı para ile abartılı bir ziyafet hazırlamaya karar verir. Tüm konukları etkisi altında bırakan Babette’nin bu ihtişamlı sunumu ve yemekleri akıllara kazınacak sahnelerden biri.

7- Şef/Chef (2014)

Bir dramatik komedi olan 2014 yapımı ünlü filmlerden biri olan Chef, Jon Favreau’nun bunaltıcı ticari restoranlar evrenini terk ederek kendisini yeni bir mutfakta dilediği gibi ifade etme istemesi ile başlayan bir süreci ele alıyor. Bu olaylar dizisinde aldığı eleştirilere rağmen yolundan vazgeçmeyişi ve harika tarifleri ile birlikte izlemeye değer bir film olduğu kesin.

8- Jiro'nun Suşi Rüyaları/Jiro Dreams of Sushi (2012)

Japon bir sushi şefi Jiro Ono ile tanışmaya hazır olun. Dünyada kendisinin sushilerinden öte pek de bir şey olmadığına inanan Jiro için sushi tariflerini en iyi hale getirmek ve gün geçtikçe daha geliştirmekten daha önemli bir şey yok. Uzak Doğu mutfağına ilgi duyanların kesinlikle ilgisini çekecek bu 2012 yapımı filmde hem çok şey öğrenecek hem de iştahınızı kabartan sahnelere şahit olacaksınız.

Yemek Sahneleri (1).jpg

9- Ratatouille (2007)

Bizlere “Herkes yemek pişirebilir.” bakış açısını en tatlı karakterler ile gösteren ve bizi birbirinden keyifli ve leziz sahnelere davet eden bir başka film ile devam edelim. Ana karakterimiz bir sıçan olan Remy ve ondan öğrenecek çok şey var. Bir gastronom ve hayallerinin peşinden gitmek için hiç durmadan çabalayan sevimli mi sevimli karakterimiz Remy ile harika tarifleri ve onun maceralarını izleyeceksiniz.

10- Çikolata/Chocolat (2000)

Başkaları için yemek pişirmeyi sever misiniz? İşte son durağımıza gelmişken bu film tam da bunu işliyor. Hayatta başkaları için yemek pişirmekten daha tatmin edici az şey vardır derler. Joanne Harris’in kitabından uyarlanan 2000 çıkışlı Chocolat filmi, bir akşam yemeği partisinde konuklarına uzman çikolatacı Vianne Rocher’ın sunduğu ziyafet dolu anlara tanıklık ettiriyor.

Yemek Sahneleri (2).jpg

Film keyfinize Zaman Yolculuğunu Anlatan En İyi 10 Film ile devam etmek isterseniz, sizin için hazırladığımız listeye de göz atmanızı öneririz.

Netlif-15 dizi-kapak
İyi Yaşam

Ne İzlesek: Netflix’in Öne Çıkan 15 Dizisi

Orijinal ve kaliteli yapımlarla bir anda hayatımıza giren ve birçoğumuzun bağımlı haline geldiği Netflix, izleyecek yeni bir şeyler arayan herkesin…

Devamını Oku
1
Yeme İçme

14 Şubat'a Özel 14 Farklı Mekan Önerisi

Yılın en tatlı zamanlarından biri yaklaşırken sevdiğiniz ile birlikte bu sene 14 Şubat’ı nasıl geçirsek diye mi düşünüyorsunuz? İşte 14 Şubat’a özel…

Devamını Oku
Pilot-0
Tips

Pilot Olma Hayallerinizi Gerçeğe Taşımanız İçin 5 Öneri

Çoğumuzun çocukluk hayalidir pilot olmak ama pek azımız bunu gerçekleştirebilmişizdir. Peki her şey için çok mu geç? Kafanızdaki tüm soruların…

Devamını Oku