Teknoloji

9 Temmuz 2022

Disney + veya Disney Plus, The Walt Disney Company'nin yayın hizmetidir. Bu nedenle Netflix, Amazon Prime Video ve diğerleriyle sıkça karşılaştırılıyor. Disney Plus, 21st Century Fox ve Disney arasında imzalanan anlaşma göz önüne alındığında, Disney, Marvel, LucasFilm (dolayısıyla Star Wars), Pixar ve daha fazlasına ait bir içerik kataloğu sunar. Disney +, yukarıda belirtilen markalara ayrılmış çeşitli bölümlere başvurmak için içerik ve düğmelerle dolu bir ev, arama ve hesap yönetimi için bir yan menü ile Netflix'e çok benziyor. Birçok ülkede sunulan bu online dizi platformu ülkemizde de 14 Haziran itibariyle yayın hayatına başladı ve Türk seyircileriyle buluştu. Dünyanın en büyük dizi platformlarından biri olan Disney+‘ta neler var, yazımızda bulabilirsiniz.

Disney Plus-1

Disney+’a erişim ise oldukça kolay. Bu platform, oyun konsolları, medya oynatıcıları ve akıllı TV'ler dâhil olmak üzere internete bağlı çoğu ekranda bulunuyor. Çeşitli orijinal uzun metrajlı filmler, belgeseller, canlı aksiyon ve animasyon dizileri ve kısa formatlı içeriklerle reklamsız bir yayın akışı sunuyor. Hizmet ayrıca Disney'in devasa film ve televizyon arşivine erişim sağlıyor.

Başka hiçbir izleme platformunda bulamayacağınız içerikleri barındıran yerde izleyebileceğiniz dizilerin bazıları Marvel evreninden Agent Carter, Daredevil; Disney’in kendi orijinal çocuk animasyon yapımları olan DuckTales, Esrarengiz Kasaba, Muzice: Uğur Böceği ile Kara Kedi ve Fineas ve Förb; Fox yapımı efsaneleşmiş The Simpsons ve American Horror Story gibi diziler. How I Met Your Mother, Lost, Modern Family, Prison Break ve The X-Files gibi klasikleşmiş diziler de bu platformda. Yakın zamanda çıkmış Pam and Tommy, How I Met Your Father, What We Do in the Shadows filminin aynı adlı dizisi de Disney+’ta. Yerli diziler arasında izleyebileceğiniz yapımların bazıları ise Sen Çal Kapımı ve Mucize Doktor. Bunların yanı sıra Disney+’ın ilk yerli yapımı dizi olan Kaçış da izleyebileceğiniz diziler arasında.

Disney+’taki filmler ise şunlar; Avatar, Siyah Kuğu, Suyun Sesi, Büyük Budapeşte Oteli ve Zor Ölüm gibi birçok ödüllü ve kült filmler.

Bunların yanında, Disney’in kendi filmleri olan Cruella, Küçük Deniz Kızı, Mulan, Moana, Aslan Kral, Encanto, Karlar Ülkesi ve benzer Disney yapımı filmleri de izleyebilme şansı buluyorsunuz.

Disney+ aynı zamanda, animasyon stüdyolarının en iyilerinden biri olan Pixar animasyonlarını da film arşivinde barındırıyor. Herkes tarafından sevilen animasyon filmleri arasında, Kayıp Balık Nemo, Coco, İnanılmaz Aile, Luca, Ters Yüz ve Oyuncak Hikâyesi gibi animasyonlar bulunuyor.

Dizi ve film izlemenin yanı sıra National Geographic imzalı belgeseller de izlemek mümkün. Hem doğal yaşam belgeselleri hem de gerçek hayatı temel alan yapımlar belgesel severler için Disney+’ta bulunuyor. İlgi alanınıza uyan ve dilediğinizi seçebileceğiniz belgeseller arasından en dikkat çekenleri ise şunlar; ünlü aktör Jeff Goldblum’un farklı hikayelere bizi konuk ettiği Jeff Goldblum'un Dünyası, Oscar ödüllü Free Solo ve çeşitli sanatçıları ve bilim insanlarını anlatan Deha belgeseli gibi belgeseller.

Disney Plus-3

Başka Bir Dünya: Marvel ve Star Wars

Marvel ve Star Wars evrenlerine de ayrı bir parantez açmadan olmaz. Elbette Disney+ birçok Marvel içeriğine sahip. Katalogda Marvel Sinematik Evreninin parçası olan tüm filmler yani Avengers serisinin filmleri, Iron Man, Captain America, Thor, Ant-Man gibi bütün Marvel Evreni Disney+ platformunda. Disney’in Fox yapımlarını da satın almış olmasıyla beraber Deadpool ve X-Men filmlerini de izleyebiliyorsunuz. Ayrıca, Marvel Evreni ile ilgili animasyon dizileri ve televizyonun etrafında döndüğü her içerik var. Ancak eksikler arasında, hakların Sony ile ortak yönetimi nedeniyle Spider-Man’e adanmış filmler bulunuyor. Yani, Spider-Man filmleri Disney+’ta yoktu fakat, yakın tarihte, 24 Haziran tarihinden itibaren Tobey Maguire, Andrew Garfield ve son olarak Tom Holland’ın oynadığı bütün Spider-Man filmleri Disney+’ta izleyiciyle buluşabilmekte. Sony’de hakkı olan Venom da artık Disney+’ta. Ayrıca Spider-Man: Into the Spider-Verse adlı animasyonda bu platformda.

Yakın zamanda çıkan WandaVision, The Falcon and The Winter Soldier, Loki, Hawkeye, What If…?, Moon Knight gibi yeni Marvel dizilerini de bu platformda izlemek mümkün.

Efsanevi Star Wars filmlerini de burada bulabiliyorsunuz. LucasFilm’i bünyesinde barındıran Disney, Star Wars ile ilgili her türlü içeriği sahip. Orijinal Star Wars üçlemesinin yanı sıra, yakın zamanda çekilmiş ve yeni sayılan diğer Star Wars filmleri de mevcut. Filmler harici, Star Wars ile alakalı olan The Mandalorian, The Book of Boba Fett ve yeni çıkan Obi-Wan Kenobi de burada. LEGO Star Wars ve Rebels adlı çizgi filmler de dahil.

Disney Plus-4

Disney+ Ücretli mi?

Disney+ da diğer yayın platformlarında olduğu gibi bedava değil. Eğer buradaki filmleri ve dizileri izlemek istiyorsanız belli bir ücret karşılığında platforma üye olmak zorundasınız. Şu anki fiyatlandırma, aylık olarak 34.99 TL, yıllık olarak ise 349.90 TL’dir. Eğer tek seferde yıllık ücret öderseniz, aylık ödeme sistemine kıyasla, 10 ay ücretine 12 ay platformu kullanma şansı yakalıyorsunuz. Üye olacakların Disney+’ın ücreti dışında merak ettikleri bir diğer konu ise üye olurken taahhüt imzalanıp imzalanmaması. Disney+, üyelerinden herhangi bir taahhütname imzalamalarını istemiyor. Tek yapmanız gereken şey üye olmak. Eğer hizmetten memnun kalmazsınız, istediğiniz zaman iptal etme hakkınız var.

Peki, temel ücrete neler dâhil? Üyeler, Dolby Vision'da 4K Ultra HD çözünürlükle aynı anda dört ekranda, ilişkilendirilebilecek maksimum 10 cihaz için, içeriği oynatma olanağına sahiptir. Her hesap için, Netflix çizgisinde kullanıcının zevklerine uyum sağlayacak yedi farklı profil oluşturmak mümkündür. Çocukları ve ebeveyn kontrolünü düşünen yerde, elbette, özel bir arayüze ve içeriğe sahip çocuklar için özel olarak tasarlanmış bir mod olan Çocuk Modu da var. Disney + aynı anda 10 cihaza kadar kurulabilir. Ayrıca bu 10 cihazda katalogdaki içerikleri indirerek çevrimdışı bile izleyebilmek mümkündür.

1
İyi Yaşam

Yükselen Seyahat Trendi Glamping Hakkında Bilgiler

Yemyeşil ormanların içinde, masmavi deniz manzarasına karşı bir çadırda gece kuş sesleriyle uyuduğunuzu düşünün. Şehirden uzakta, doğanın içindesiniz…

Devamını Oku
İlk yardım kiti-0
Tips

İlkyardım Seyahat Çantanızda Neler Olmalı

Seyahat esnasında meydana gelebilecek küçük kazalara, burkulmalara, yanıklara ve ağrılara karşı tedarikli olmak önemli. Bu yüzden yanınızda bir…

Devamını Oku
1
Tips

Seyahatseverler İçin En Güzel Hediyeler

Gezmek, bir seyahatsever için en güzel hediyedir aslında. Fakat yine de seyahatseverlere verilebilecek birbirinden anlamlı hediyeler bulunuyor, gelin…

Devamını Oku