Kültür Seyahat

21 Haziran 2022
Güncelleme Tarihi: 1 Temmuz 2022

Yaz tatilini tamamen dinlenerek, sakin bir ortamda geçirmek isteyenler burada mı? İşte sessiz sakin deniziyle huzurlu ve keyifli bir tatil ortamı sunan ülkemizin görülmeye değer en sakin tatil beldeleri…

Bördübet, Marmaris

Marmaris’in Hisarönü mevkiine bağlı mis kokulu çam ormanlarıyla çevrili Ege’nin şirin köyü eşsiz doğasıyla göz kamaştırıyor. Yemyeşil ormanlar ile masmavi denizin arasında kalan Bördübet, sakin bir tatil beldesi olarak yer alır. Bölgenin en güzel ve bakir kalmış koylarından biri olan Bördübet Koyu, masmavi denizi ve cıvıl cıvıl kuş sesleriyle ziyaretçilerini karşılar.

Marmaris.jpg

Oldukça sakin ve sessiz bir belde olan Bördübet’te kuş sesleri eşliğinde doğa yürüyüşü, rüzgar sörfü, kano, dağ bisikleti, trekking gibi doğa aktiviteleri yer alır. Ayrıca bu bölgede bulunan seyir terasından Gökova Körfezi’nin muhteşem manzaralarını izleyebilirsiniz. Bördübet’te konaklama yapmak için butik otel ve doğa içerisinde glamping adı verilen butik kampları tercih edebilirsiniz.

Seferihisar, İzmir

Türkiye’nin ilk Cittaslow (Sakin Şehir) unvanına sahip Seferihisar, huzur dolu bir tatil geçirmek isteyenlerin tercih ettiği tatil beldeleri arasında yer alıyor.

Sığacık-2

İzmir’e bağlı olan bu sakin tatil beldesinde gezebileceğiniz yerler arasında Cittaslow olma özelliğine sahip kıyı kasabası Sığacık, Teos Antik Kenti bulunur. Tertemiz denizi ile dikkat çeken Seferihisar’da Akvaryum, Sığacık Akkum Plajı, Girlen Plajı, Akarca Plajı, Maden Koyu ve Azmak Koyu öne çıkar. Sakin bir atmosfere sahip bu plaj ve koylarda deniz, kum, güneş keyfi yaşayabilirsiniz. Seferihisar'ın birbirinden şirin sokaklarında konaklama yapabileceğiniz konuk evleri, tarihi evler, aile pansiyonları yer alır.

Türkiye'nin sakin şehir unvanlı noktalarına öncülük eden Seferihisar ve diğer Cittaslow'lar ile ilgili biraz daha bilgi almak istiyorum diyenleri de buraya alalım.

Özdere, İzmir

İzmir ilinin Menderes ilçesine bağlı Özdere, Ege’nin en sakin tatil beldeleri arasında yer alır. Sessiz ve sakin olan dinlence yeri Özdere, eşsiz doğası ve tertemiz denizi ile yerli ve yabancı turistlerin uğrak tatil yeridir.

Görülmeye doğal güzelliklerin ve yeşilliklerin yer aldığı Özdere’de denize girebileceğiniz, piknik ve kam yapabileceğiniz pek çok alan yer alır.  Çukuraltı Plajı, Özdere Halk Plajı, Maydanoz Koyu, Zindancık, Göl yatağı, Koru, Kuyu Bükü koyu ve Kalemlik Milli Parkıbu yerler arasında bulunur. Yedin bin yıllık tarihe sahip Özdere’de tarihi mekanlar içerisinde Efes, Claros, Notiobn, Lebedos, Teos Antik kentleri gezebilirsiniz. Her bütçeye uygun tatil seçeneklerinin yer aldığı Özdere’de otel ve pansiyonları değerlendirebilirsiniz.

Bozburun, Marmaris

Marmaris’e bağlı Bozburun, Türkiye’nin sessiz sakin tatil beldeleri arasında yer alır. Masmavi berrak deniziyle huzur dolu bir ambinyasa sahip Bozburun’da güneşin ve denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Selimiye Bozburun-2

Ülkemizin cennet köşelerinden biri olan Bozburun, huzur veren eşsiz doğası ve masmavi sakin deniziyle Akdeniz’in en güzel manzaralarından birine sahiptir. Sakin ve keyifli bir tatil geçirebileceğiniz Bozburun’da Bozukkale Limanı ve Karia Yolu’nda uzun yürüyüşler yapabilir, Kız Kumu Plajı’nda denize girebilir, Larymna Antik Kenti’nde tarihi bir gezintiye çıkabilirsiniz. Yaz aylarında yerli, yabancı turistlerin ziyaret ettiği Bozburun’da aynı zamanda tekne turlarına katılarak çeşitli koyları ve plajları ziyaret edebilirsiniz. Bozburun’da butik otelden pansiyona kadar pek çok farklı konaklama tesisinde huzurlu bir tatil geçirebilirsiniz. 

Küçükkuyu, Ayvacık

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı sakin bir tatil beldesi olan Küçükkuyu, tarih boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Kaz Dağları’nın eteklerinde kurulu olan Ayvacık, bol oksijenli havası, tertemiz sakin denizi, antik kentleri ve şelaleleri ile göz doldurur.

Zeytin ağaçlarıyla çevrili Ayvacık’ta doğa yürüyüşleri yapabilir, yemyeşil ağaçlarla dolu tarih kokan köylerinde gezintiye çıkabilirsiniz. Yaz aylarında yerli, yabancı turistlerin ziyaret ettiği Küçükkuyu’da gezebileceğiniz yerler oldukça fazladır. Bu yerler arasında küçük bir tepe üzerinde bulunan muhteşem bir doğal güzellik sunan Zeus Altarı, Troya Antik Kenti, Assos Antik Kenti, Şahindere Kanyonu, Troya Müzesi, Kaz Dağları Milli Parkı, Kadırga Koyu, Yeşilyurt ve Adatepe Köyü öne çıkar. Her bütçeye uygun konforlu konaklama seçeneklerinin yer aldığı Küçükkuyu’da butik otelleri değerlendirebilirsiniz.

Datça, Muğla

Muğla iline bağlı Datça masmavi berrak denizi, tertemiz havası ve yemyeşil sakin koyları ile Türkiye’nin gözde tatil beldeleri arasında yer alır. Huzur ve sakinliğin hakim olduğu yemyeşil doğa ve masmavi denizin kucaklaştığı Datça’nın birbirinden sakin ve güzel koylarında serinleyerek huzur dolu anlar yaşayabilirsiniz.

Eski Datça.jpg

Bükler ve koylar diyarı olarak anılan Datça’da Hayıtbükü, Palamutbükü, Ovabükü, Gabaklar Koyu, Kurubük, Bağlarözü Koyu, Değirmen Bükü ve Murdala el değmemiş sakin koylar olarak yer alır. Sakin tatil beldesi Datça’da deniz ve güneş keyfinin yına sıra, antik kentleri gezebilir, yapabilir, günübirlik tekne turlarına katılabilir, doğa gezileri ve rüzgar sörfü yapabilirsiniz. Özellikle begonvil çiçekli sokakları ve taş evleri ile dikkat çeken Eski Datça’yı mutlaka görmelisiniz. Gezebileceğiniz diğer yerler arasında Can Yücel Evi, Knidos Antik Kenti, Kızlan Değirmenleri görülmeye değerdir. Eşsiz doğasıyla huzurlu bir atmosfere sahip Datça’da her bütçeye uygun otel tesisleri yer alır. Genellikle Datça merkezde yer alan bu oteller konuklarına birçok imkan sunar.

Seferihisar Sakin Şehir-0
Kültür Seyahat

Seferihisar: Türkiye'nin İlk Sakin Şehri

Ülkemizi "cittaslow" konsepti ile tanıştıran Seferihisar, tertemiz plajları, zengin tarihi, güzel doğası ve damaklara hitap eden yerel…

Devamını Oku
Alaçatı ziyaret (0)
Kültür Seyahat

Alaçatı'yı Tercih Etmeniz İçin 10 Harika Sebep

Türkiye'nin güzelliklerinden biri olarak kabul edilen yer, yerli ve yabancı turistler için keyifli bir tatil destinasyonu sunmaktadır. İşte…

Devamını Oku
Karaburun-0
Kültür Seyahat

Kurban Bayramı'nda Yurt İçinde Gezilecek Yerler

Bayram geldi, hoş geldi. Hem de ne gelmek; tam tamına 9 gün! E hal böyle olunca, bu uzuuuun bayram tatilini dinlenmek ve eğlenmek için bir fırsata…

Devamını Oku