Yeme İçme

18 Mart 2023

Her şeyiyle özel olan İzmir’de kahvaltı kültürü de bir o kadar güzel ve önemli. Türkiye’nin en harika şehirlerinden İzmir’de Kordon boyunca uzanan denizin yanında veya doğayla bir olacağınız yeşilin içinde kahvaltı yapma fırsatını yakalayabilirsiniz. İşte size leziz kahvaltılar yapabileceğiniz İzmir’in en iyi kahvaltı mekânlarını öneriyoruz.

İzmirkahvaltısı-0

Morisi Kahvaltı

Bostanlı’da, Mavişehir’ de ve Alaçatı’da şubeleri bulunan Morisi Kahvaltı 2015 yılından beri müşterilerine lezzetli kahvaltılar sunuyor. Beyaz peynir, tulum ve çeçil peyniri gibi çeşitli peynir türlerinden oluşmuş peynir tabakları, peynir dolgulu ızgara zeytin gibi çeşitli lezzetlerin olduğu zeytin tabakları, pişi, sigara böreği, kabaklı veya patlıcanlı bin bir çeşit sebzeli börekler ve pek çok kahvaltılık Morisi Kahvaltı’da sunulan ürünlerden sadece bazıları. Burada birbirinden farklı reçeller de var. Belki kendinizin almaya fırsat bulamayacağınız karpuz reçeli gibi reçeller bile bulunuyor. Vejetaryen dostu kahvaltı seçenekleri de olan yer hafta sonu doya doya kahvaltı yapmak için İzmir’de en uygun mekânlardan biri.

Tuzu Biberi Kahvaltı Evi

2009 yılından bu yana Alsancak, Balçova, Bayraklı ve Bostanlı da dâhil 11 tane şubesi bulunan Tuzu Biberi Kahvaltı Evi İzmir’in gözde kahvaltı mekânlarından. Serpme kahvaltıda yiyebileceğiniz ürünler arasında beyaz peynir, tulum ve kaşar peyniri, çemen, farklı çeşit reçeller, bal-kaymak ve kahvaltılık söğüş tabağı bulunuyor. Dilerseniz omlet, menemen ve paçanga böreği gibi diğer ürünlerden de sipariş edebilirsiniz. Burada vejetaryen ve vegan seçenekleri de mevcut. Doğal tatlara ve yöresel lezzetlere oldukça önem veren yerde brunch ve öğle yemeği de yiyebilirsiniz.

izmir kahvaltı-2

Aktuğ Köy Kahvaltısı

Çiçekliköy kahvaltısı ile meşhur desek yalan olmaz. Burada pek çok kahvaltı mekânı bulunuyor. Bornova Çiçekliköy’de yer alan Aktuğ Köy Kahvaltısı’da bu meşhur İzmir kahvaltıcılarından sadece biri. Burası kesinlikle doğayla baş başa bulunup lezzetli bir kahvaltı yapabileceğiniz bir yer. Salı günleri hariç her gün ziyaret edebileceğiniz yerde pişi, mıhlama, çeşitli peynir ve zeytin tabakları, türlü türlü reçeller, sucuklu yumurta, patates kızartması ve hatta sarma bile yiyebilirsiniz. Özellikle ailecek gelinip kahvaltı yapılabilecek kahvaltıcıda yeşilliklerin ortasında bir kahvaltı sizi bekliyor.

Tereci Yöresel Bakkal Kahvaltı

Karşıyaka Mavişehir’de bulunan Tereci Yöresel Bakkal Kahvaltı’da yiyebileceğiniz birçok lezzetli ürün var. Burada diğer mekânlara nazaran yiyeceklerinizi kendiniz seçebiliyorsunuz bu yüzden çeşit oldukça bol. Yiyebileceğiniz ürünler arasında siyah zeytinden biber dolgulu zeytine kadar bir sürü zeytin çeşidi ve hatta zeytin salatası, diğer şehirlerden de gelen peynirler, ev yapımı kayısı, incir, mandalina, ceviz ve daha birçok reçel, tereyağları ve yoğurtlar bulunuyor. Hatta oraya gitmişken belki mekânın kebaplarından da deneyebilirsiniz. Mekânın ve atmosferin oldukça aile dostu ve de nezih olduğu yerde kahvaltı yapmak sizin için ayrı bir deneyim olacaktır.

izmir kahvaltı-3

Proof Breakfast Brunch

Karşıyaka Bostanlı’da açılmış Proof Breakfast Brunch diğer mekânlara kıyasla Türk mutfağına o kadar yoğunlaşmıyor. Daha çok Fransız ve Amerikan mutfaklarına yer veren kafede avokadolu tost, Fransız tostları, Amerikan sandviçleri, farklı ekmeklerden yapılan ekmek üstüler, pancakeler, peynir-zeytin ve meyve tabakları, kruvasanlar, omlet ve eggs benedict gibi çeşitler bulunuyor. İsterseniz smoothie ve vegan kâse de vegan yaşam tarzını benimsemiş müşteriler için de seçenek durumunda. Mekânın yeterince geniş ve ferah olması da kahvaltı deneyiminizi bir üst seviyeye çıkaracaktır.

Asmalı Kahvaltı Evi

Bornova Çiçekliköy’de bulunan bir diğer kahvaltı noktası ise Asmalı Kahvaltı Evi. Serpme kahvaltı menüsünde yiyebileceğiniz ürünler ise şunlar; tulum peyniri, beyaz peynir, domates-salatalık tabağı, ev çemeni, otlu peynirli Boşnak böreği, su böreği, incir ve patlıcan reçeli, tereyağı, bal-kaymak, kurutulmuş domates çeşnisi, ekşi mayalı köy ekmeği ve sınırsız çay. İçeride oldukça sıcak bir atmosfer sunan yer dışarıda ise İzmir’in yeşil manzarasıyla büyülüyor. Mekânın dışında ise çocuklar için bir oyun alanı da mevcut. Bu yüzden burası çocuklu aileler için de oldukça uygun bir kahvaltı salonu.

izmir kahvaltı-4

Nirvana Kahvaltı Salonu

Çiçekliköy’den bir diğer kahvaltı destinasyonu Nirvana Kahvaltı Salonu. Burası her gün açıktır. Hafta içi rezervasyon yaptırmanıza gerek olmasa da hafta sonu burası epey kalabalık olduğundan rezervasyon yaptırılması tavsiye edilir. Kahvaltı menüsünde bulabileceğiniz ürünler arasında iki çeşit peynir, iki çeşit zeytin, domates-salatalık-biber tabağı, çemen, reçel çeşitleri, yöresel karadutlu lor tatlısı, şakşuka, bazlama, pişi, sigara böreği, kuru domates, çökelek, köy ekmeği, patatesli yumurta ve sınırsız çaydır. İsterseniz kahvaltı sonrası Türk kahvesi de içebilirsiniz. Burada isterseniz doğum günleri gibi özel günleri de kutlayabiliyorsunuz. Buranın lezzetleri dışında bir diğer güzel özelliği ise dış alanda kahvaltı yapabiliyor olmanız. Yeşilliklerin arasında doğayla iç içe piknik tadında bir kahvaltı deneyimleyebiliyorsunuz.

Moresi Eskiköy – Girit Mutfağı

Konak ve Alaçatı’ da bulunan Moresi Eskiköy sıcak atmosferiyle büyüleyen bir kahvaltı salonu. Fakat, eğer buraya gitmek isterseniz lütfen ismine dikkat edin yoksa Bostanlı’da yukarıda bahsettiğimiz kahvaltıcıya gidebilirsiniz. Menüsü ise oldukça geniş bu yüzden her damak tadına uygun bir şey bulmak hiç de zor değil. Mekânın iki kişilik serpme kahvaltılarının içinde peynir ve zeytin tabakları, mevsim reçelleri, Moresi’ye özel kahvaltılık soslar, portakallı tereyağı, mücver, kahvaltılık söğüş tabağı, kabaklı sigara böreği ve meyve gibi lezzetler var. İsterseniz yanına çikolatalı krep ya da çökelekli, mantarlı ve kaşarlı omlet de söyleyebilirsiniz. Krepin de yumurtanın da onlarca çeşidi var, size uygun olanlarından birini sipariş etmeyi deneyin.

Kahvaltınızın ardından, özellikle İzmir'de yeniyseniz mutlaka sokak lezzetlerinin de tadına bakmalısınız. İsimleri ilk başta kulağa garip gelebilecek birçok harika yiyeceğin müptelası olmak işten değil. O halde Boyozdan Kumruya: İzmir’in Dillere Destan Sokak Lezzetleri yazımıza da bekleriz.

İzmir Fuar-Terra Madre-0
Kültür Seyahat

Terra Madre Anadolu İzmir Gastronomi Fuarı

Dünyanın en büyük gıda hareketi Slow Food (Yavaş Gıda) liderliğinde, "Anadolu'nun Bereketi Dünya Sofrasında" mottosuyla yola çıkan…

Devamını Oku
Sakin Tatil Beldeleri-0
Kültür Seyahat

Sakinliği Arayanlara 8 Alternatif Bayram Rotası

Bayramınızı gürültüsüz ve az kişinin bildiği huzurlu yerlerden birinde geçirmek istiyorsanız, aradığınız yer sizin için hazırladığımız bu listede…

Devamını Oku
Alaçatı ziyaret (0)
Kültür Seyahat

Alaçatı'yı Tercih Etmeniz İçin 10 Harika Sebep

Türkiye'nin güzelliklerinden biri olarak kabul edilen yer, yerli ve yabancı turistler için keyifli bir tatil destinasyonu sunmaktadır. İşte…

Devamını Oku