Kültür Seyahat

27 Ağustos 2022
Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2022

Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında, 30 Ağustos 1922 tarihinde gerçekleşen Büyük Taarruz zaferini her sene, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Bu sene de 100. yılına özel, 30 Ağustos Zafer Bayramı için çok renkli ve dolu dolu kutlamalar planlandı. Ayrıca tüm bu etkinlik ve konserlerin ücretsiz olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

İzmir

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Zafer Yolu 100. Yıl Konserleri başlığı altında İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu tarafından görkemli zaferin dans, müzik ve şiirle anlatıldığı “Son Söz Müzikali”, İzmir Gündoğdu Meydanı’nda 30 Ağustos 2022 saat 20.15’te sahnelenecek. Ayrıca aynı gün aynı organizasyon altında aynı yer ve saatlerde Fatih Erkoç ve Ahmet Baran konserleri de, bu büyük zaferi kutlamaya gelen halka güzel bir müzik ziyafeti sunacak. Aynı gün içerisinde, saat 21.00’de Kültürpark İzmir’de sevilen şarkıcı Zeynep Bastık da renkli bir konser verecek.

Bu arada “Son Söz” projesinin, 25 Ağustos’ta Afyonkarahisar’da, 27 Ağustos’ta Kütahya ve 28 Ağustos’ta Uşak’ta da sahneleneceğini belirtmeden geçmeyelim. Son olarak İzmir’in her bir ilçesinde çeşitli gösteriler, halk oyunları, konserler eşliğinde kutlamalar devam edecek.

Zafer Bayramı-3

Kütahya

100. yıl zaferini en görkemli kutlamalarla yapmayı planlayan Kütahya, Başkomutan Meydan Muharebesi’nin kazanıldığı şehir olması dolayısıyla her sene 26 - 30 Ağustos tarihleri arasında büyük bir coşku ve gururla çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bu sene de 29 Ağustos Büyük Zafer’in 100. Yılı Etkinlikleri ve Toplu Açılış Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleşecek. Etkinlikler kapsamında, rekorlar kitabına girmesi planlanan 3,743 metre boyu ve 1 metre 60 santimetre eni ile dev bayrak, Dumlupınar Şehitliği’nde gökyüzünde dalgalanacak. Solotürk ve Jandarma Havacılık Başkanlığı Üzüm Salkımı Timi tarafından ine gökyüzünde nefesleri kesecek. Ayrıca 30 Ağustos kapsamında, bisiklet festivali, motosiklet kampı, TSK Mehteran Birliği konseri, spor tırmanışı gibi renkli etkinlikler, 100. yıla yakışır güzellikte gerçekleştirilecek.

İstanbul

Büyük taarruz zaferinin coşkusu, İstanbul’daki söyleşiler ve konserlerle kutlanmaya devam edecek. Festival Alanı Sahnesi’nde düzenlenecek olan etkinlikler şu şekilde: Selin Sümbültepe Konseri, 15.30-16.30, Çocuklar ile Resim Atölyesi16.00-16.45, İstanbul Kitapçısı Söyleşi 17.00-17.45, Manuş-U Ala Konseri 17.00-18.00, Çocuklar ile Müzik Atölyesi 17.00-17.45, Sinan Meydan ile “30 Ağustos, Tam Bağımsızlık ve Yurtta Yankıları” Söyleşi 18.00-18.45, Madrigal Konseri 18.00-18.45, Zeynep Deniz Altınsoy ile "30 Ağustos’un Uluslararası Yankıları" Söyleşi 18.30-19.30, Çocuklar ile Dans Atölyesi 19.00-20.15, Hey! Douglas Live Band Konseri 20.45-21.00, İstiklal Marşı Saygı Duruşu Açılış, Dans Gösterisi Show Alanı 21.00-21.15, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Konuşması Show Alanı 21.25, Gösteri: Görsel Show - Mor ve Ötesi Senfonik Show Alanı.

Zafer Bayramı-2

Mersin

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı, bir dolu renkli etkinlik ve konser programı ile kutlanacak. Bu etkinlikler kapsamında, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde 26 Ağustos Özgecan Aslan Meydanı’nda 20.30’da özel bir etkinlik yapılacak. Ardından Zafere Doğru 100. Yıl Oratoryosu’nda, Büyükşehir Belediyesi Sanat Topluluklarının tiyatro ve orkestra sanatçıları tarafından gerçekleştirilecek ve tarihi anlatan aryalar, napolitenler ve türküler sahneye konulacak. Yine Özgecan Aslan Meydanı’nda 30 Ağustos 2022 saat 20.00’de Nova Norda konseri ve hemen arkasından 21.30 sularında Gazapizm konseri gerçekleşecek. Aynı tarihte Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından ayrı bir konser yapılması planlanıyor.

Eskişehir

Yine bir dolu etkinlik düzenleyen Eskişehir, her zaman olduğu gibi 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı hak ettiği coşku ve etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor. Valilik ve belediye tarafından organize edilen etkinliklerden bazıları şu şekilde: Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nce Eskişehir Bilardo Spor Kulübü’nde 24-30 Ağustos tarihleri arasında Bilardo Müsabakaları, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nce Kanlıkavak Bocce Alanı’nda 30 Ağustos saat 10.00-19.00 arasında Bocce Müsabakaları, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nce Porsuk Çayı Köprübaşı Mevkii’nde 30 Ağustos 20.45’te Flyboard Gösterisi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nce Ulus Anıtı Önü’nde 20.45’te başlayacak Zafer Yürüyüşü, yapılacak etkinliklerden sadece bazıları. Teknelerle Fener Alayı, Havai Fişek Gösterisi ve çeşitli TV programları da bu etkinlik kapsamında gerçekleştirilecek.

Antalya

30 Ağustos Büyük Zafer, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ünlü sanatçı Tan Taşçı konseri ile taçlanacak. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek konserin, 30 Ağustos tarihinde saat 20.30’da başlayıp 22.30 gibi bitmesi planlanıyor. Antalyalıların büyük ilgi göstermesi beklenen konser, hem Tan Taşçı’nın şarkıları hem de halkın kutlamaları ile Zafer Bayramımızı zirveye çıkaracak bir coşkuda yaşanacak.

Zafer Bayramı-1

Kayseri

Zafer Bayramımıza yakışır bir şekilde kültür, sanat ve spor etkinlikleri gerçekleştirmeyi planlayan Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı için 29 Ağustos’ta Murat Kekilli, 30 Ağustos’ta Ayşen Kaya, ve Baha gibi sevilen isimlerin konserlerini düzenliyor. Tüm konserlerin, Talas Paraşüt İndirme Alanı’nda gerçekleştirileceğini belirtelim. Ayrıca Zafer Bayramı kapsamında gerçekleşen 30 Ağustos Zafer Kupası Tenis Turnuvaları, 22 Ağustos tarihinde başlayarak 30 Ağustos tarihinde sona erecek.

Denizli

30 Ağustos Zafer Bayramı’nı anmak üzere Denizli Belediyesi de, güzel bir konser planlıyor. 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda saat 21.00’de sevilen pop sanatçısı Fatma Turgut tarafından bir konser verilecek. Güzel şarkıları ile tanınan Fatma Turgut, 30 Ağustos 100. yıl coşkusunu Denizli halkı ile paylaşmaya geliyor.

Büyük Zaferin Son Durağı Dumlupınar’da Gezilecek Yerler yazımıza da göz atabilirsiniz.

Bergama-0
Kültür Seyahat

Bergama Gezi Rehberi

Kuzey Ege’nin göz kamaştırıcı antik kalıntıları, kent merkezi ve muhteşem doğal güzellikleriyle burada herkesi etkiliyor. Burası neresi diye soracak…

Devamını Oku
Seferihisar Sakin Şehir-0
Kültür Seyahat

Seferihisar: Türkiye'nin İlk Sakin Şehri

Ülkemizi "cittaslow" konsepti ile tanıştıran Seferihisar, tertemiz plajları, zengin tarihi, güzel doğası ve damaklara hitap eden yerel…

Devamını Oku
Alsancak-00
Kültür Seyahat

Alsancak'ın 4 Tarihi Hazinesi ve Hikayeleri

İzmir'in gözbebeği, bir zamanların en kapsamlı ticaret noktası, Levanten ve Rum izleri ile bizleri tarihi bir yolculuğa davet eden Alsancak…

Devamını Oku