Kültür Seyahat

4 Temmuz 2022

Bayram tatili yaklaştı. Uzun süren pandemi döneminin ardından hepimiz tatili özledik! Birlikte olmanın tadı başka ama sakin sessiz tatiller özellikle çalışanların hayallerini süslüyor. Dokuz gün sürecek bu uzun bayram tatili için tüm yılı tatilsiz geçirenler ailesi ve sevdikleri ile birlikte mutlu bir tatil için planlar yapmaya başladı bile. Gürültüsüz ve az kişinin bildiği o yerlerden oluşan bu yazımız size göre. Çok tercih edilen tatil beldelerinin kalabalığından uzak, huzurlu tatil noktalarını sizin için listeledik.

1- Küçükkuyu/Ayvacık

Tatil denilince denizi arayanlar için harika bir alternatif Küçükkuyu beldesi. Bu şirin tatil beldesi İda Dağı'nın eteklerinde yer alıyor. Geçmişte birçok medeniyete ev sahipliği yapan Küçükkuyu, temiz havası ve tarihi değerleri ile bayram tatilinizin keyifle geçmesini sağlayacak.

Sakin Tatil Beldeleri

Çiçekler ve zeytin ağaçları ile çevrili bu kasabada görülecek çok fazla turistik bölge bulunuyor. Görebileceğinizin en iyi gün batımlarından birisine sahip bu beldede, tatil boyunca sevdiklerinizle birçok tarihi bölge keşfedebilir, unutulmaz bir deneyime sahip olabilirsiniz.

2- Yeşilyurt Köyü/Balıkesir

Yeşilyurt ülkemizin en şirin köylerinden birisi ve oksijeni bol bir tatil herkesin hayalini süslüyor. Edremit Körfezi, Kazdağları'nın eteklerinde bulunan bu muhteşem köyün denize uzaklığı sadece 3 kilometre. Taş evleri, deniz ve dağ turizmi ve bol oksijeni ile size unutulmaz bir bayram tatili yaşatacaktır. Yaz mevsimi ile birlikte çiçeklenen bu köy, badem ağaçları, güzel patika yolları temiz doğası ile ideal bir tatil yeri. Köyde bulunan taş pansiyonları tercih ederek hayata keyifli bir mola verebilirsiniz.

3- Seferihisar/İzmir

İzmir merkeze sadece 45 dakika uzaklıkta sakin bir tatil alternatifi Seferihisar. Sadece İzmirlilerin değil, huzurlu bir tatilin hayalini kuranlar için iyi bir alternatif. Akdeniz ikliminin hâkim olduğu bu bölgede siz ve sevdikleriniz bayram tatilinde sakinliği yaşayacaksınız.

Sakin Tatil Beldeleri-2

Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan bu beldede Teos Antik Kenti, Dionysos Tapınağı ve Sığacık Kalesi'ni ziyaret edebilirsiniz. 27 kilometre uzunluğundaki sahil şeridinde birçok koy ve plaja sahip Seferihisar'da dilediğiniz kadar yüzebilir ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz.

4- İğneada/Kırklareli

İstanbul'a sadece 3 saat uzakta sakin sessiz bir bayram tatili hayal edin. Temiz doğası ormanı ve yedi adet gölü ile size sevdiklerinizle huzurlu bir tatil seçeneğidir. İğneada, Kırklareli'ne bağlı küçük bir kasaba. Kuşlar için önemli göç yollarında bulunan bu bölge aynı zamanda Avrupa'nın en büyük longoz ormanlarına sahip.

Sakin Tatil Beldeleri-3

Burada bol bol balık yiyebilir, uzun yürüyüşler yapabilir, sevdiklerinizle sessiz ve sakin bir bayram tatili yaşayabilirsiniz. İğneada kamp sevdalılarına da oldukça uygun bir bayram tatili seçeneğidir. Longoz Ormanları'na karşı çadırınızı kurabilir doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

5- Bozburun/Marmaris

Marmaris'e sadece 45 km uzaklıkta olan bu belde, sessiz sakin sevdikleri ile tatil yapmak isteyenler tarafından oldukça sevilen bir yer. Doğa yürüyüşlerine çıkabilir Larymna Antik Kenti'nde tarihi bir yolculuk yapabilirsiniz. Asar tepesinden Bozburun'un muhteşem manzarasına bakabilir ve ailenizle birlikte tekne turlarına katılabilirsiniz. Bayram tatilinizde bol bol yüzebilir, kitap okuyabilir ve güneşlenebilirsiniz. Bozburun'un berrak sularında yüzerken yıl boyunca yaşadığınız tüm stresinizi unutacağınız bir tatil yaşayabilirsiniz.

6- Adatepe Köyü, Çanakkale

Şimdi size bir köyden bahsedeceğiz. Hayır, bu denize sıfır tatil beldelerinde görmeye alışkın olduğunuz türden bir tatil köyü değil. Tatlı tatlı esen melteminin burnunuza mis gibi limon ve kekik kokularını taşıdığı, asırlık zeytin ağaçlarının gölgesinde ferahladığınız, korna seslerinden ve yüksek sesli müzikten uzakta huzur bulduğunuz bir köy burası. Bir zamanlar Rumların ve Türklerin bir arada yaşadığı şirin bir köyken, 60’lı yıllara gelindiğinde hayalet köye dönüşen ama daha sonra yeniden el birliği ile ayağa kaldırılan, masalsı, rüya gibi Adatepe Köyü.

Sakin Tatil Beldeleri-4

Üstelik burası, ülkemizin oksijen deposu Kaz Dağları’nda yer alıyor. Çevredeki gezilecek yerlerin arasında İlyada Destanı’nda geçtiği varsayılan Zeus Altarı, Zeytinyağı Müzesi, Yeşilyurt Köyü ve Assos’un yer aldığı Adatepe Köyü’nde dilerseniz restore edilmiş taş evlerde konaklayabilir, dilerseniz orman içine kamp atabilirsiniz, seçim sizin.

7- Datça/Muğla

Tatil denilince aklınıza deniz geliyor ancak sakinliği arıyorsanız Datça bayramda size iyi gelecek. Oksijen bakımından dünyanın ikincisi olmaya hak kazanan bu kasaba yeşil doğası ile sizi kendisine hayran bırakacak. Akdeniz'in güzel doğasını sevenler için tam 52 koya ev sahipliği yapan Datça yarımadası 235 kilometre sahil şeridine sahip. Datça'da dağ yürüyüşü, sörf ve yelken gibi doğa ve su sporlarınızı yapabilirsiniz. Datça tatili ile yılın tüm yorgunluğunu üzerinizden atabilirsiniz. Datça'nın güzel koylarında yüzerken tatiliniz hiç bitmesini istemeyeceksiniz.

8- Kalem Adası, Dikili

Çeşme, Karaburun, Foça, Sığacık derken İzmir’in tatil beldeleri arasında adı pek geçmez Dikili’nin nedense, ya aklımıza gelmez ya da aslında pek de bilmeyiz. Müdavimleri bu işe eminiz ki çok memnun oluyorlardır ama bugün sizlere bir sır vereceğiz. Mavi bayraklı plajları ve turkuaz deniziyle sık sık Maldivler yakıştırmasıyla da anılan Kalem Adası, aynı zamanda ülkenin ilk ve tek ada oteli.

Sakin Tatil Beldeleri-5

Dikili’nin Bademli Köyü’ne 10 km kadar uzaklıkta yer alan volkanik adaya tek ulaşım yolu elbette tekne. Adada gezebileceğiniz bir botanik bahçesi de mevcut. Palmiye ağaçları gölgesinde denizin keyfini çıkarmak, su sporlarını denemek ve dalış yapmak için bu bayram tatilinizde Dikili’yi listenize almalısınız.

Daha fazla rota önerisi için Kurban Bayramı'nda Yurt İçinde Gezilecek Yerler yazımızı da okumanızı öneririz.

Seferihisar Sakin Şehir-0
Kültür Seyahat

Seferihisar: Türkiye'nin İlk Sakin Şehri

Ülkemizi "cittaslow" konsepti ile tanıştıran Seferihisar, tertemiz plajları, zengin tarihi, güzel doğası ve damaklara hitap eden yerel…

Devamını Oku
Birgi-0
Kültür Seyahat

Hayallerdeki Ege Köyü: Birgi

İzmir’in Ödemiş bölgesinde, yalnız güzelliği ile değil, zaman içinde bünyesinde misafir ettiği farklı farklı kültürler ile de kendini size hayran…

Devamını Oku
İzmir Patili Oteller (0)
Kültür Seyahat

İzmir’in Pati Dostu Otelleri

Evcil hayvan kabul eden oteller, seyahatlerinizde evcil dostlarınızı güvende tutmanın pratik bir yolu. Kedinizle veya köpeğinizle birlikte…

Devamını Oku