İpucu

26 Haziran 2022
Güncelleme Tarihi: 1 Temmuz 2022

Özgürlük ve sonsuz tren yolculukları, belki de Interrail’i anlatmaya başlamak için ideal ama anlatmaya yeter mi? Kesinlikle yetmez. Bu, bir tren yolculuğundan çok daha fazlası, Interrail demek sınırları aşmak demek, özgürlüğe giden yolda sağlam bir adım demek. Avrupa’da başlayan serüvenin, bir sonraki durağı neresi olacak? Heyecan, macera, Interrail’de eşsiz ve adrenalin dolu maceralara doğru, sınırsız bir şekilde gidiyor. Bir tane tren bileti bile, Avrupa boyunca size yeni destinasyonları, kültürleri ve arkadaşlıkların yolunu açmış oluyor. Yaklaşık 33 ülkeden, neredeyse 40,000’e yakın noktadan Avrupa’nın hangi macerası size yakınsa, seçip yolculuğa başlayabilirsiniz. Avrupa’yı, daha az seyahat stresi ile gezmenin yolu, Interrail’den geçiyor. Gelin, detaylara bir göz atalım.

Interrail (3)

Interrail Nedir?

Neredeyse tüm Avrupa’da seyahat etmenizi kolaylaştıracak olan Interrail biletleri ile 40 tren yolu ve feribot şirketi ile 33 ülkede serbest seyahat hareketine sahip olabilirsiniz. Her yaşa açık olduğunu belirtelim. Yani kısaca Avrupa ülkelerinin arasında, belirli bir ücret karşılığında belli günlerde sınırsızca seyahat etme hakkı tanıyan pass yani göster geç türünde bir bilettir. Fakat bu, Schengen vizesi almaya ihtiyaç yoktur anlamına gelmez. Türk vatandaşlarının, ülkemiz AB’ye üye olmadığından dolayı özel durumlar haricinde vizeye başvurması gerekmektedir.

**Schengen vizesi nasıl alınır, gerekli evraklar nelerdir gibi tüm sorularınızın yanıtlarını Schengen Vizesi Hakkında Merak Ettiğiniz Her Şey yazımızda bulabilirsiniz.**

Interrail ile Seyahat Etmenin Avantajları Nedir?

Interrail bileti ile seyahat etmenizin pek çok avantajı bulunuyor aslına bakarsanız. Öncelikle çevreye duyarlı, Avrupa’yı dolaşmak için rahat bir yol ve inanılmaz manzaraları karşılamak için en güzel yöntem. Ayrıca şimdi bir bilet aldınız diyelim, aldığınız 11 ay sonrasına kadar seyahat etme fırsatını da bulabilirsiniz.    

Özgürlüğe Giden Yol

Diğer hiçbir seyahat bileti, her ülkede aynı şekilde çalışırken yolcularına 40,000’den fazla destinasyona ulaşım sağlayamaz. İster planlı ister plansız olsun, sınırsız seyahat deneyimine hazır olun. Özgürlüğe giden yolun diğer adıdır Interrail.

Esnekliğin Diğer Adı

Kesinlikle bu kadar esnek bir seyahat seçeneği bulamazsınız. Neden mi? Çünkü aynı bilet ile Interrail’in geçerli olduğu yerde ve istediğiniz zamanda, seçeceğiniz trene binme şansınız vardır. Böylece kafanıza göre sevdiğiniz yerde daha uzun kalıp beğenmediğiniz yerleri es geçebilirsiniz. Seçim, tamamen size kalmış.

Değeri Paha Biçilmez

Bir tren bileti pahalı görünebilir fakat spontane kararlar alabilmek için kapsamlı bir geziyi düşündüğünüzde, fazlasıyla değeceğini anlarsınız. Interrail biletleri, kesinlikle, bütçesine göre en iyi faydayı sağlar. Yani fiyat fayda ilişkisine bakıldığında, Interrail aldığı parayı, fazlasıyla hak ediyor.

Interrail (2)

Yeni Kişilerle Tanışma

Trenler, sadece sizi şehirlerin kalbine götürmekle kalmaz aynı zamanda da bölgede yaşayan yerli insanlarla ve diğer gezginlerle tanışma fırsatı sunar. Yeni dostluklar ve yeni arkadaşlıklar kurmak, bu yolculuklarda çok daha kolay.

Rahatlığın Konforu

Trenler, her zaman yolcularına daha geniş bir yaşam alanı ve hareket etmek için daha fazla yer sunarlar. Oturup ister kağıt oynayın ister film izleyin ya da eşsiz manzaraların doyasıya tadına varın. Size ait alanın, yolculuk boyunca keyfini çıkarın yeter.

Avrupa’nın En Ucuz Ülkeleri

Varşova, Polonya; Krakow, Polonya; Cesky Krumlov, Çek Cumhuriyeti; Bratislava, Slovakya, Budapeşte, Macaristan; Zagrep, Hırvatistan; Belgrad, Sırbistan; Saraybosna, Bosna-Hersek; Sofya, Bulgaristan; Bükreş, Romanya, bu Interrail turları ile gidilebilecek en ucuz ülkelerdendir.

Avrupa’da Bütçeye Uygun Seyahat İçin İpuçları

Avrupa’yı doyasıya gezmek için en bütçe dostu yöntem, dediğimiz gibi Interrail Tren Pass kullanmaktır. Tek bir bilet ile Avrupa’nın çoğu trenine binebiliyorsunuz. Konaklama, yemek ve eğlence bütçeleri, ülkelere göre değişse de düşük bütçeli seyahat gerçekleştirmek mümkündür. Örneğin, popüler ve fiyat olarak yüksek sayılan Akdeniz’in meşhur Fransız kıyılarını gezmektense daha ekonomik olan büyüleyici Hırvatistan plajlarını ziyaret etmek, daha mantıklı bir hareket olacaktır. Ayrıca yurt dışında gideceğiniz zaman, gideceğiniz bölgenin yoğun sezonlarını seçmeyin, daha ziyade daha sakin ve kalabalık olmayan zamanları tercih edin, böylece gereksiz masraflardan ve fazlaca vereceğiniz paralardan kaçınmış olursunuz. Interrail seyahatiniz boyunca, paranızı en iyi şekilde nasıl harcayacağınızı ve nelerden kazanç sağlayabileceğinizi planlayın, böylece daha eğlenceli aktivitelere harcayarak daha güzel vakit geçirmeniz mümkün olabilir.

Yolculuğunuz için gece trenlerini tercih etmeye gayret edin. Gece trenlerinde seyahat etmek için daha fazla para ödemek gerekse de bu miktar, bir otelde ya da hostelde kalmaktan daha ekonomik olacaktır. Aynı zamanda gece seyahat ederek, gezeceğiniz zamandan da kazanabilirsiniz. Ayrıca eğer konaklayacak olursanız, otel yerine daha çok gezginle tanışma imkanınızın olacağı daha ekonomik hostelleri tercih edebilirsiniz. Genellikle internetin de fiyata dahil olduğu hosteller, uygun fiyatlı gezi turları da organize etmektedirler. Eğer otel tercih ederseniz, geceyi bir otelde geçirmek daha masraflı olabilir ama otellerde kendi mahremiyetinizin olacağı da kesin. Bu tercih tamamen size kalmış. Bunun yanı sıra kamp alanlarında konaklamak, Avrupa’yı deneyimlemek amacıyla oldukça popüler ve fiyat açısından uygun kalmaktadır. Artı olarak Avrupa’nın en muhteşem manzaralarında uyanmakta bir artı olarak yanınıza kalacak. Norveç, Finlandiya ve İsveç gibi ülkelerde, kamp alanı dışında belirli kurallar çerçevesinde kamp kurmaya izin verildiğinden dolayı, kamp yapmak tercih edilebilir bir seçenektir. Fakat bu alanların tren istasyonlarına uzak olduğu düşünüldüğünde, kamp malzemelerini taşımak zorunda kalınabileceğini unutmamak gerekiyor.

Interrail (1)

Interrail Hakkında Özel Notlar

Ülkemiz, Avrupa Birliği’ne üye ülkelerden olmasa da Interrail bilet networküne dahil olan ülkeler arasında yer alıyor. Bu da Türk vatandaşlarının aldıkları biletlerin, Interrail kapsamında olduğu anlamına geliyor. Interrail biletleri, TCDD’nin uluslararası bilet satışı yapan tüm garlarından, İstanbul'daki Viking Turizm, Gençtur, Cosmopolitan ile Ankara'daki Uygar Tours ve Van'daki Ayanis Turizm seyahat acentelerinden alınabilir.

AI-0
Teknoloji

Yapay Zeka Türleri ve Uygulamaları

Kimilerine göre ulusal güvenlik tehdidi, kimilerine göreyse çağın buluşu. Lakin hakikat şu ki o geleceğin gerçeği. ChatGPT'den Bing'e,…

Devamını Oku
Noel Filmleri-0
İyi Yaşam

Ne İzlesek: Yılbaşı Gecenize Eşlik Edecek Filmler

2023’e girmeye sayılı saatler kala, gecenizi çok daha güzelleştirecek film önerileriyle geldik. Eğer içlerinde izlemedikleriniz veya hatırlamak…

Devamını Oku
İlk Kez Seyahat Edecekler için Bagaj Tavsiyeleri
Tips

İlk Kez Seyahat Edecekler için Bagaj Tavsiyeleri

Valiz toplamak çok kolay bir işlem gibi görülebilir fakat oldukça zor bir süreçtir. Hepimiz, hiç giymeyeceğimiz kıyafetler koyabilir, valizimizi…

Devamını Oku