Kültür Seyahat

5 Şubat 2024

Ülkemizin pek çok yeri hem doğal manzaraları hem de kültürel yapısı ile dikkat çekici. Bu sebeple Türkiye’yi gezmek, dolaşmak için sebep çok. Özellikle balayı ya da sevdiği insanla romantik bir hafta sonu için geçirmek için pek çok seçenek söz konusu. Bugünlerde, 14 Şubat Sevgililer Günü için sevdiklerine sürpriz yapmak isteyenler acaba nereye gitsek diye internet üzerinden araştırmalara başladılar bile. Biz de hem doğası hem atmosferi hem de eğlenceli taraflarıyla Türkiye’nin en romantik 20 yerini listelemek istedik.

Bozcaada

En Romantik 20 Yer-1

Ege taraflarında ufak çaplı, romantik bir seyahat düşleyenler için Bozcaada son derece uygun. Tarihi sokaklarında gezmek, minik kafelerinde bir şeyler yemek, Ege mutfağının en ünlü menülerini tatmak bu güzel bölgede yapılabilecek şeylerden sadece birkaç tanesi. Özellikle bahar ve yaz mevsiminde dolup taşan plajlarını da unutmamak gerek.

Bu şirin ilçeyle ilgili daha fazla şey öğrenmek için: Bozcaada'nın Saklı Güzellikleri

Şirince

Ege Bölgesi’nin yine güzide lokasyonlarından bir tanesi olan Şirince özellikle taş evleri, dar sokakları, doğal alanları ile dikkat çekici. Üstelik özel el yapımı şarapları ve festivalleri ile de ayrı bir keyifli. Hiç şüphesiz Şirince de Türkiye’nin en romantik noktalarından bir tanesi.

Kapadokya

Peri bacaları ile dünyaca meşhur Kapadokya balayı ya da unutulmayacak romantik bir hafta sonu için listenin en popüler yerlerinden bir tanesi. Sıcak hava balonlarıyla romantik anlara imza atılabilecek bu güzel yer tarihi bölgeleri ve mağaraları ile de sizlere keyifli bir macera sunuyor. 

Göreme Açık Hava Müzesi

Bilindiği gibi Kapadokya çok geniş bir alan. Bu sebeple sadece birkaç özelliğinden bahsetmek haksızlık olur. Kapadokya’da yer alan Göreme Açık Hava Müzesi de mutlaka ziyaret edilmesi gereken ve romantik anlar yaşayabileceğiniz bir yer. Tarihi kiliseleri, kalıntıları ve mağaraları keşfedebileceğiniz bu müze sizlere unutamayacağınız bir gezi deneyimi sunuyor. 

Datça

En Romantik 20 Yer-2

Ege Bölgesi'nin bir diğer önemli tatil kasabası olan Datça doğal güzellikleri, sakin koyları, plajları ve eğlence mekânları ile ister balayı ister keyifli bir romantik tatil düşleyenleri son derece memnun edebilecek bir yer. 

Ege'nin en güzel denizlerini keşfetmek isteyenler, Datça'nın bükleri ile ilgili hazırladığımız rehbere de mutlaka göz atmalılar: Datça’nın Göz Kamaştıran Bükleri

Assos

Antik kentleri sevenler için Assos son derece büyüleyici ve romantik bir yer. Ege’de yer alan Assos taş sokakları, renkli gece yaşamı ve romantik atmosferi ile en ideal yerlerden bir tanesi.

Ayvalık

Ayvalık hem denizi hem de doğal yeşillik alanları ile içinizi ısıtacak bir yer. Ayvalık; tarihi evleri, taş sokakları, kafeleri ve eğlence mekânları ile daha önce belki de hiç yaşamadığınız benzersiz romantik bir tatil vadediyor.

Kuşadası

Bahar ve yaz aylarında rengarenk bir hale bürünen Kuşadası, romantik bir balayı ya da tatil için en ideal yerlerden bir tanesi. Güzel plajlarında gün boyunca denize girip güneşlenebilir, doğal yeşillik alanlarında dinlenip kafanızı dinleyebilir, eğlenceli gece hayatının tadına bakabilirsiniz. 

Kaleiçi

En Romantik 20 Yer-3

Antalya denilince ilk akla gelen yer hiç şüphe yok ki Kaleiçi. Kaleiçi dar sokakları, tarihi alanları, romantik bir manzaraya sahip limanı ile aşıkların favorilerinden. Antalya merkezde olduğu için ulaşım da oldukça kolay. 

Bodrum Kalesi

Bodrum’un simge yapılarından bir tanesi olan Bodrum Kalesi hem romantik anlar hem de hatıralarınızda her daim keyifli anılar bırakabilecek bir yer. Bodrum Kalesi hem gece hem de gündüz son derece etkileyici, büyüleyici bir manzara sunuyor. Bu anlamda misafirlerini de her daim mutlu etmeyi başarıyor. 

Olympos

Antalya’nın en gözde turistik noktalarından bir tanesi olan Olympos doğal güzellikleri ve renkli gece yaşantısı ile çiftlerin en çok tercih ettiği yerlerden. 

Geyve Hanı

Tarihin ve doğal güzelliklerin buluştuğu Safranbolu, Geyve Hanı ile ziyaretçilerini büyülüyor. Öyle ki ahşap mimarisi, göz kamaştırıcı bölümleri ile romantik ve bir o kadar ilgi çekici deneyim sunuyor. 

Amasra

En Romantik 20 Yer-4

Türkiye’nin romantizm kokan bir başka noktası da Amasra. Karadeniz’in muazzam doğa manzarası ile karşılaşacağınız Amasra’da aynı zamanda tarihi mirasları görebilir, denizin tadını çıkarabilir ve şehir turu yapabilirsiniz. 

Göynük Kanyonu

Bolu’da bulunan Göynük Kanyonu şelaleleri, yürüyüş yolları, piknik alanları, ağaçlarla çevrelenmiş oksijen deposu bölgeleri ile romantik bir tatil için en uygun yerlerden bir tanesi. 

Kaputaş Plajı

Turkuaz renkli denizi ile görenleri kendisine hayran bırakan Antalya Turkuaz Plajı, romantik anlara sahne olabilecek en güzel yerlerden birisi. Bahar ve yaz aylarında hareketlenen plajı ve çarşısı ile Akdeniz bölgesinin en çok ilgi çeken noktalarından bir tanesi. 

Akyaka

Türkiyenin En Romantik 20 Yeri-5

Muğla Akyaka nehir ve göz alabildiğine uzanan doğal manzaraları ile ön plana çıkan popüler tatil rotalarından bir tanesidir. Akyaka özellikle romantik birkaç gün geçirmek isteyenler için son derece doğru bir tercih. 

Saklıkent Kanyonu

Fethiye Saklıkent özellikle trekking tutkunlarının bir numaraları tercihlerinden. Bu görkemli kanyonda sevdiğinizle beraber yürümek, doğa ile iç içe romantizmin tadını çıkartmak istiyorsanız mutlaka göz atmalısınız. 

Uludağ

Kış turizminin can damarı Uludağ romantik bir tatil için en ideal ve popüler yerlerden bir tanesi. Kışın kayak keyfi yapmakla beraber güzel kafelerinde manzara eşliğinde sıcak içeceğinizi yudumlayabilir, birbirinden güzel menülere sahip restoranlarında romantik bir akşam yemeği yiyebilirsiniz. 

Büyükada

İstanbul Boğazı'nda yer alan ve manzarası ile görenleri büyüleyen Büyükada hem sakin atmosferi hem de romantik anlar yaşayabileceğiniz doğal, yeşillik alanları ile çiftlerin sıklıkla tercih ettiği yerlerden.

Pamukkale

Beyaz travertenleri ile ülkemizin en önemli doğal dokularından bir tanesi olan Pamukkale, aşıklar için de son derece uygun bir yer. Hierapolis gibi antik kentlerden tüm Pamukkale’yi ışıklar içerisinde izleyebileceğiniz traverten teraslara kadar sizleri büyüleyecek pek çok yer bulunuyor. 

1
Kültür Seyahat

Antalya ve Çevresinde Görülmesi Gereken Antik Kentler

Çıralı’ya ve Adrasan’a yakınlığıyla bilinen ve çok uzun yıllardır popüler bir tatil yeri olan Olympos, Antalya’nın Phaselis’ten sonraki ikinci büyük…

Devamını Oku
Tazı Kanyonu-0
Kültür Seyahat

Torosların Doğal Hazinesi: Bilgelik Vadisi

Turizm sektörünün incisi Antalya’nın Manavgat ilçesine bağlı bulunan Köprüçay Vadisi bünyesindeki Tazı Kanyonu yani Bilgelik Vadisi, uçsuz bucaksız…

Devamını Oku
Kanyon-0
Kültür Seyahat

Türkiye’nin Kanyonları

Ülkemiz, diğer tüm doğal güzelliklerinin yanında kanyonlar bakımından da tam bir cennet. Belki daha önce bu kadar yakınınızda olduğunu bile…

Devamını Oku