Kültür Seyahat

8 Temmuz 2024
Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2024

Akdeniz bölgesi hem yeşil doğası hem de göz alabildiğine uzanan masmavi denizi ile hemen her yerleşkesinin öne çıktığı bir bölge. Dolayısıyla tatil planı yapmadan önce Akdeniz’deki seçenekleri çoğumuz değerlendiriyoruz. Akdeniz bölgesinde denize yakın ya da uzak fark etmeksizin pek çok eğlenceli aktiviteye katılmak mümkün. Elbette denize yakın yerlerde denize girmenin yanı sıra sörf, kano, paraşüt gibi birbirinden zevkli aktiviteye dahil olabilirsiniz ancak iç kısımlardaki ormanlık alanlarda da gayet heyecan dolu spor ya da aktivitelere girmeniz mümkün. 

Hepsini bir arada yapmak istiyor ve bunun için zaman kavramını yıkarak karavanla yola çıkma düşüncesindeyseniz sizin için pek çok avantajlı nokta olduğunu söylemek isteriz. Kimi yerlerde denize yakın kimi yerlerde ağaçların arasında konaklayabilir, bu özgürlüğün tadını çıkarabilirsiniz. Akdeniz’e karavanla gitmeyi düşünenler için karavan kampları son derece uygun. Peki, nerede bu karavan kampları? İşte size Akdeniz’de keyifli vakit geçirebileceğiniz doğa ile baş başa kalabileceğiniz huzur dolu karavan kampları.

Akdeniz Karavan-1

Kaş, Antalya

Hiç şüphesiz Akdeniz denildiği zaman ilk akla gelen yer Antalya. Hem yerli hem de yabancı turistlerin bölgedeki favorilerinden olan Antalya sadece merkeziyle değil çevresindeki küçüklü büyüklü belde ve ilçeleriyle de dikkatleri her daim çeken bir şehir. Eğer Antalya’da karavan kampları nerede diye merak ediyorsanız Kaş, radarınıza takılan ilk nokta olmalı. Öncelikle Kaş Camping’in, Kaş merkeze 1,5 KM mesafede yer aldığını söylemek gerek. Antalya ile Kaş arasında, oldukça merkezi bir yerde olan kamp alanı sizlere hem şehir yakınlığının konforunu hem de doğa ile baş başa kalmanın keyfini sunuyor. Karavan kamplarında çadırlar, bungalov evler bulunuyor. Ayrıca kamp alanında hemen her ihtiyacınızı giderebileceğiniz donanımlar da mevcut. 

Salda Gölü, Burdur

Karavan tatilini en keyifli yapabileceğiniz noktalardan bir tanesi de Burdur’daki Salda Gölü’dür. Beyaz kumları ve berrak denizi ile gönülleri fetheden Salda Gölü, karavan kamçılarına özel alanı ile de dikkatleri çeken bir yer. Salda Gölü Tabiat Parkı içerisine karavanınızla rahatlıkla girebilir ayrıca kamp alanı içerisindeki duş, elektrik gibi hizmetlerden yararlanabilirsiniz. Son yıllarda popülerliği daha da artan Salda Gölü, karavan kampçılarının mutlaka bir köşeye not etmesi gereken bir yer.

Akdeniz Karavan-2

Likya Yolu, Antalya

Antalya’nın Kemer ilçesinde bulunan doğa harikası Likya Yolu, karavanla seyahat edenlerin en ideal tatil noktalarından bir tanesi. Likya Yolu’nu bilmeyenler için öncelikle dünyanın en iyi 10 yürüyüş yolu arasında olduğunu önden hatırlatalım. Yüksek kayalar, akarsu ve kanyonlarıyla meşhur Likya Yolu’nda sizleri maceralı bir tatil bekliyor. Akdeniz kamp alanları diye ufak bir arama yaptığınızda da ilk sıralarda Likya Yolu ile karşılaşmanız mümkün. Çünkü Likya Yolu geçmişten günümüze hem karavan hem de çadır kampçılarının en popüler duraklarından bir tanesi. 

Beydağları Sahil Milli Parkı, Antalya

Yine Antalya’nın Kemer ilçesinde bulunan popüler bir karavan parkı: Beydağları Sahil Milli Parkı. Bu milli park oldukça geniş bir alana yayılır. Öyle ki Gelidonya Burnu'na kadar uzanan bu kamp alanı sadece denizi ya da doğası ile değil tarihi mirasları ile de dikkatleri üzerine toplar. Kamp alanında Adrasan Plajı ve Çıralı Plajı gibi birbirinden güzel plajlarda denize girebilir, doğanın içerisinde keyifli bir maceraya atılabilirsiniz. 

Akdeniz Karavan-3

Kızıldağ Milli Parkı, Isparta

Isparta’nın ilçesi olan Şarkikaraağaç sınırlarındaki Kızıldağ Milli Parkı, Akdeniz’in en güzel karavan kamplarından bir tanesine sahip. Özellikle mavi yapraklı sedir ormanları ile görenleri kendisine hayran bırakır. Bu bölge 1969 yılında milli park ilan edilmiş ve o günden beri hem yerli hem de yabancı turistlerin ve kampçıların favorilerinden bir tanesi olmuş. Milli park içerisinde her türlü ihtiyacınızı giderebileceğiniz işletmeler olduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenle dilerseniz piknik yapabilir, dilerseniz yakın çevreden alışveriş yaparak yeme içme ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. 

Karatepe Aslantaş Milli Parkı, Osmaniye

Çukurova’nın doğusunda yer alan Karatepe Aslantaş Milli Parkı özellikle zengin bitki örtüsü ile dikkat çeken son derece güzel manzaraları ayağınıza seren bir park. 1958 yılında milli park ilan edilen Karatepe Aslantaş Milli Parkı karavan olsun olmasın her türlü kamp aktivitenizi en iyi şekilde yapabileceğiniz bir yer. Parkın doğal güzellikleri bir yana aynı zamanda içerisinde Hitit, Roma ve Bizans dönemlerine ait pek çok tarihi miras da barındırıyor. Parkta dilerseniz dağ yürüyüşüne çıkabilir, dilerseniz bisiklet sürebilir, dilerseniz piknik yapabilir ve çadır kurabilirsiniz. 

Akdeniz Karavan-4

Yumurtalık Lagünü Milli Parkı, Adana

Ceyhan Nehri’nin denize döküldüğü bu muazzam nokta en önemli milli parklarımızdan bir tanesi. Yumurtalık Lagünü çevresinde denize girebilir, gece olunca yıldızları izleyebilir, doğa yürüyüşlerine çıkabilir, birbirinden farklı bitki ve hayvan çeşitlerini inceleyebilirsiniz. Tam olarak egzotik bir macera sunan Yumurtalık Lagünü Milli Parkı, bir karavan kampından beklediğiniz her şeyi fazlasıyla karşılayan bir yer. 

Patara, Antalya

Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı olan Patara Antik Kenti hem deniz hem de doğa tatili yapmak isteyenler için nokta atışı bir yer denebilir. Hem tarihi zenginlikleri hem de birbirinden farklı aktivite seçenekleri ile keyifli bir kamp yapmanız için her detaya sahip. Patara plajında bulunan ve her yıl sayısız turisti çeken caretta carettaları yakından görme şansına da yine Patara’da erişebilirsiniz. Patara çevresinde kamp yapabileceğiniz pek çok alan bulunuyor. Karavan kampı yapmak isteyenler Dharma Karavan Kampı ziyaret ederek bölgedeki olanaklardan da faydalanabilir. 

Akdeniz'de durumlar böyle. Bir de Ege'ye bakalım, oradaki karavan kamplarını keşfedelim diye düşünüyorsanız, Ege'nin En Güzel Karavan Kampları'nı listelediğimiz yazımıza buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

0
Kültür Seyahat

2022'nin En Muhteşem Rotaları'nda Tanıdık Bir Yer: Teke Yarımadası

National Geographic’in “Aileler için en iyi yerler” kategorisinde önerdiği Teke Yarımadası, aslında meşhur Likya bölgesinin ta kendisi.

Devamını Oku
Akdeniz ücretsiz kamp-0
Kültür Seyahat

Akdeniz’in Ücretsiz Kamp Alanları

Göz alıcı doğası, serin suları ve sakin koylarıyla Akdeniz, kamp tutkunlarını cezbeden bir nokta. Biz de sizler için yaz bitmeden gidip tadını…

Devamını Oku
En Romantik 20 Yer-0
Kültür Seyahat

Türkiye'nin En Romantik 20 Yeri

14 Şubat Sevgililer Günü için sevdiklerine sürpriz yapmak isteyenler acaba nereye gitsek diye araştırmalara başladılar bile. Biz de Türkiye’nin en…

Devamını Oku