Kültür Seyahat

11 Nisan 2023

Mübarek Ramazan ayı içerisindeyiz ve üç günlük bayram tatili yaklaşmaya başladı. Yavaş yavaş planlar yapılıyor, tatilde nereye gidilecek, ne kadar konaklama yapılacak, nereler gezilecek, neler yenilecek gibi sorular artık sohbet konularının başında yer alıyor. Bayram tatilinde gidilebilecek yerler arasında en sessiz cennet köşelerden, cıvıl cıvıl ortamlara kadar pek çok farklı alternatif mevcut. O zaman biz de önerilerimizi sıralayalım, belki tatilinizi geçireceğiniz yer birazdan okuyacağınız listedeki şehirlerden biri olur kim bilir...

Avrupa’nın Kıskanacağı Eşsiz Bir Şehir: Eskişehir

Eskişehir, zamansız bir atmosferde, kendinizi bir Avrupa şehrinde hissedeceğiniz nadide şehirlerden. Öyle ki birçok yönüyle bizce Avrupa şehirlerini de kıskandıracak niteliklere sahip. Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi’nden çiğ böreklerine, nehir seyahatlerinden elektrikli taşıma alternatiflerine kadar, ne ararsanız Eskişehir’de bayram tatilinde sizleri bekliyor olacak. Eskişehir ismine aldanmayın, ülkemizin çoğu şehrinden çok daha güzel, çok daha modern bir şehir ile karşı karşıyasınız. Eskişehir’e gelmişken, Odunpazarı Evleri’ni, Kurtuluş Müzesi’ni ve Sazova Parkı'nı ziyaret etmeyi unutmayın.

Eskişehir-Sazova Parkı.jpg

Sakinliğin Dibi: Mazıköy, Çökertme, Bodrum  / Muğla

Bayram tatili her zaman kalabalıklar içerisinde olma zorunluluğu anlamına gelmez. Sakinlik ve dinginlik arayan hatırı sayılır bir kesim, kendine gözlerden uzak tatil beldeleri arıyor. Mesela Mazıköy'ün ve Çökertme'nin müdavimleri gibi. Muhteşem sahilleri, huzurlu ortamı, yeşilin bin bir tonu ve efsane manzaraları ile Mazıköy, şehirden kaçmak isteyen ziyaretçiler için kesinlikle doğru tercih gibi görünüyor.

Koyları ve Turları ile Sevilen Bölge: Didim / Aydın

Aydın’a bağlı olan Didim, bayram tatili için ideal olan lokasyonlardan biri. Didim’e gitmişken özellikle yerli ve yabancı turistlerin gözbebeği olan antik dönemin kehanet merkezi Didyma Apollon Tapınağı, Manastır Koyu, Cennet Koyu, Haydar Koyu, Sağtur Plajı ve Akvaryum Plajı gibi noktaları görmeden asla dönmemek lazım. Taze balıkları, Ege mezeleri ve ciğeri ile meşhur olan Didim, bayram tatilinizi şenlendirecek noktalardan olmaya devam ediyor.

Didim Apollon

Gizli Kalmış Bir Cennet: Ekincik, Köyceğiz / Muğla

Yolu ayrı güzel, kendi ayrı güzel, Ekincik Koyu, Muğla’nın Köyceğiz’ine bağlı bir köydür. Geçim kaynağının turizm ve arıcılık olduğu belde, tam bir doğa harikası. İlk kez giderken, “Bu yol acaba nereye çıkacak?” hissiyatı uyandıran bölgeye geldiğiniz anda, sanki gizli bir cennetin kapılarının açıldığını hissedeceksiniz. Derin ama tertemiz denizi, size bütün yılın yorgunluğunu unutturup bayram tatilinin keyfini verecek cinsten. Yeşilin ve mavinin dostluğu, belki de hiç bu kadar güzel olmamıştı. Ekincik Koyu, bayram tatilinin ailecek ya da dostlarla yapılabileceği nadide noktalardan.

Kamp Alanları ile Meşhur: Yenişarbademli ve Aksu / Isparta

Bayram tatilinde sakinlik, yemyeşil bir doğa, kampın getirdiği huzur gibi seçenekleri tercih edenlerdenseniz, Isparta’nın Aksu ilçesi, tam size göre. Karavan, kamp, çadır ne isterseniz Aksu ilçesinde emrinize amade durumdadır. Isparta’ya bağlı bulunan Yenişarbademli ilçesi ise Dedegöl Dağı’nın eteklerinde bulunan Melikler Yaylası ile meşhurdur. Melikler Yaylası’nda her sene düzenlenen Dedegöl Dağı Dağcılık Festivali’nin de düzenlendiğini belirtmeden geçmeyelim. Tertemiz havası ve el değmemiş doğası ile Isparta’yı en azından bir kez görmelisiniz.

Isparta

Villa Tatillerinin Hası Burada: Kalkan, Kaş / Antalya

Son dönemlerde ve özellikle pandemi ile hayatımıza giren mesafeli tatil anlayışı sayesinde villa tatilleri oldukça revaçta. Antalya’nın Kaş ve Kalkan beldelerinde bulunan manzaralı, mesafeli, korunaklı ya da havuzlu villalar, ailecek tatil yapacak olan bayram tatili meraklıları için son derece uygun. Bu çok odalı ve geniş villalarda, bir değil birden fazla ailenin rahatça konaklaması ve gönüllerince bayram tatili yapabilmesi de mümkün.

Marmaris’in Efsane Koyu: Söğüt / Muğla

Bir koy düşünün, muhteşem doğallıkta çiçekli tek katlı evler ve pansiyonlarla bezenmiş. Vardığınız anda, huzurun bin bir çeşidini hissedeceğiniz Söğüt, bayram tatilini butik ve doğal bir ortamda geçirmek isteyenler için son derece idealdir. Tekne tutkunlarının da sıklıkça tercih ettiği Söğüt, çiçekli pansiyonları, Arnavut kaldırımları, güzel ve lezzetli restoranları, tertemiz denizi ile bayram tatilinde kesinlikle doğru tercih olacaktır. Hemen derinleşmeyen denizi ile çocuklu ailelere de hitap edeceğini de belirtelim.

Tiny House Cenneti: Bademli, Dikili / İzmir

Yine pandemi sayesinde hayatımızda önemli bir yer edinmiş olan Tiny House konsepti, Dikili’nin Bademli ilçesinde kendini göstermeyi başarıyor. İzmir ilinin kuzey bölümünde yer alan Dikili’deki bu konsept, sevildikçe yeni Tiny House'lar açılmaya başlandı. Sessiz sakin bir doğada, sevdiklerinizle beraber kafanıza göre bir bayram tatili geçirmek isterseniz, Bademli’deki Tiny House alternatiflerini kesinlikle denemelisiniz. Zeytin ağaçları ve doğal yeşillik alanların içerisindeki bu konaklama seçenekleri, son dönemde oldukça revaçta. Hem evinizin konforunda hem de gözlerden uzak bir bayram tatili için doğru tercih Dikili Tiny House'lar.

Dikili

Antalya-0
Yeme İçme

Antalya'nın En İyi Yöresel Lezzetleri

Türk mutfağı Türkiye’nin her yöresinin kendine has tatlarıyla oldukça zengin bir çeşitliliğe sahip. Turizmin başkenti sayılan Antalya da yalnızca…

Devamını Oku
​​Kastelorizo.jpg
Kültür Seyahat

Kaş Çıkışlı Mavi Tur Rotaları

Kaş’ın her bir köşesini gezmek insanı ruhen tatmin eden bir deneyim. Ayrıca yapılabilecek en iyi etkinliklerden biri de kesinlikle koylarını gezmek.

Devamını Oku
Çocuklarla Tatil-0
Kültür Seyahat

Çocuklarla Tatil Yapabileceğiniz 5 Tatil Cenneti

Çocukların tatil ihtiyaçları bizden farklı. Haliyle çocuklu aileler de tatil planlarını yaparlarken seçimlerini çocuklara uygun aktivitelerin ve…

Devamını Oku