Kültür Seyahat

19 Ocak 2022

Ailece tatile çıktığınızda keyifli ve sorunsuz vakit geçirebilmeniz adına kalacağınız otelin özelliklerini ve hizmetlerini iyi incelemeniz gerekir. Özellikle çocuklu aileler için bu daha da önemli. Aile büyükleri tatilini yaparken çocukların da sıkılmaması ve eğlenceli aktivitelerde bulunabilmesi için otellerin sağladığı çeşitli olanaklardan faydalanmak gerekiyor. İşte şimdi biz de bu olanakları sağlayan bazı otelleri sizlere tanıtacağız. Hadi gelin başlayalım.

1

Club Nena, Antalya (Manavgat)

Bebek ve çocuk dostu olarak hizmet veren otel, 00-02 ve 04-12 yaş arası minikler için gün boyu çalışmakta. Burası; klimalı oyun ve aktivite odası, restoranı, üzeri kapalı havuzu ve özel aquapark alanı ile yaklaşık 1000 m2’lik bir alana sahip. İşte sırasıyla otelin sunduğu hizmetler:

- 3 adet çocuk havuzu (Havuzlardan bir tanesinin üzeri jütle kapalı, diğer iki havuzda da küçük kaydıraklar bulunuyor.)
- Bahçede ve sahilde üzeri kapalı oyun parkı
- Klimalı mini kulüp oyun ve boyama odası
- Genel mekânlarda, sahilde ve mini kulüpte çocuk tuvaleti
- Genel tuvaletlerde bebek bakım ünitesi
- Sahilde bebekli anneler için aile yatakları (Bu alanda sigara içilmesi yasaktır)
- Bebekler için lazımlık  (00-02 yaş grubu)
- Bebekler için küvet (00-02 yaş grubu)
- Bebek küveti için file (00-02 yaş grubu)
- Restoranda çocuk büfesi, mikrodalga fırın, biberon ısıtıcısı
- Restoranda bebek sandalyesi
- Bebek karyolası ve odalarda su ısıtıcısı
- Çocuklar için restoranın menüsünde hamburger, sandviç ve patates kızartması ikramı, dondurma servisi, yaş pasta ve diğer pastane ürünleri bulunuyor. 

3

Papillon Zeugma Relaxury, Antalya (Belek)

Bebekler için; bebek karyolası, mama hazırlamak için odada su ısıtıcısı, bebek küveti, bebeklere uygun katı gıda restoranı, ara öğün ikramları, tuvaletlerde bebek bakım ünitesi ve açık hava oyun alanları gibi hizmetler veriliyor.

Çocuklar için; özel oturma grubuna sahip çocuk restoranında hamburger, sandviç ve patates kızartması, dondurma, pizza, pasta ikramı, çocuk bakımı konusunda eğitimli mini kulüp personelinin eşliğinde çocuklara yönelik eğlenceli aktiviteler, açık hava oyun alanları gibi olanaklar sağlanmakta. 

Ayrıca “Papy Kids Club” adı altında bebeklere ve çocuklara çeşitli hizmetler sunuluyor. Kulüp saat 10.00 – 23.00 arasında hizmet veriyor. İşte onlardan bazıları: 

01-03 yaşlar için (Ebeveyn gözetimi altında): Uyku odası, bebek oyun odası, antibakteriyel zemin, bebek bezi değiştirme, biberon ısıtıcı, mikro dalga ısıtıcı, sterilizatör ve bebek sandalyeleri.

04-07 (Mini Club) ve 08-12 (Maxi Club) yaşlar için: Çeşitli yarışmalar, oyunlar, turnuvalar, özel temalı günler, havuz oyunları, doğum günü partileri, el işi aktiviteleri, çocuk festivalleri, workshoplar, bireysel ve takım spor aktiviteleri, yabancı dil ve dans dersleri, yüz boyama, PS4 odası, sinema, lego odası, sanat atölyesi, oyun parkı, açık yüzme havuzları, aquapark, mini disco ve çocuk şovu, a la carte restoranda çocuk menüsü, ana restoranda çocuk büfesi.

13-17 (Gençler Kulübü) yaşlar için: Çeşitli yarışmalar, oyunlar, turnuvalar, özel temalı günler, havuz oyunları, doğum günü partileri, workshoplar, bireysel ve takım spor aktiviteleri, playstation, sinema (haziran-eylül aylarında). Çalışma saatleri 10.00-12.30 / 14.30-17.00 arasındadır.

4

Liberty Fabay, Muğla (Fethiye)

Burada 06-12 yaş arası bebek ve çocuklar için özel bakıcılık hizmeti ücretli olarak sunuluyor. Ayrıca burada, minik dostların aileleriyle veya mini kulüp çalışanları ile vakit geçirebilmeleri için dalgakıranla çevrili bir bebek plajı bulunuyor. Çocuk oyun alanı, sinema salonu, çocuk el işi atölyesi gibi mekânları bulunan otelde çeşitli eğlence kulüpleri oluşturulmuş. Bunlar:

Liby & Berty Kids Club: 08.30 - 18.00  / 19.30 - 22.30 saatleri arasında hizmet veriyor. Haftanın bir günü kapalı olmakla beraber bebek bakıcılığı ücret karşılığında veriliyor.  

Teenage Club: 13 ve 17 yaş arası çocuklar için takım oyunları ve değişik aktiviteler gerçekleştiriliyor. 10.30-12.30 / 15.00 - 18.00 / 21.00-23.00 saatleri arasında hizmet veriliyor.

Rixos Premium Bodrum, Muğla 

Bebek ve çocuk dostu olarak geçen bu otel Muğla’daki ikinci durağımız. Tıpkı diğer otellerdeki gibi buranın da bebek karyolası, bebek bakım ünitesi, biberon ve su ısıtıcısı, bebek küveti, açık hava oyun alanları, ücretsiz Wi-fi servisi, çocuk havuzu, yemek servisi gibi hizmetleri bulunmakta.

Ayrıca; 12 ay-3 yaş grubu için Rixy Baby, 4-12 yaş grubu için, Rixy Mini, 6-7 yaş grubu için Rixy Midi, 8-12 yaş grubu için Rixy Maxsi, 13-16 yaş grubu için Teenage Club adında kulüpler eğlenceli aktiviteler yapıyor. Sinema, çocuk animasyonu, mini disco, çocuk kaydırağında oyunlar ve sanat atölyesinde hobi çalışmaları sayesinde çocuklar tatilde asla sıkılmıyorlar. 

2

Kuştur Club Holiday Village Otel, Aydın (Kuşadası)

Otelde 4-12 yaş arası çocuklara, sabah 09.30-12.30 ve öğleden sonra 14.30-17.30 saatleri arasında hizmet veren çocuk kulübü ve oyun bahçesi bulunuyor. Çocuk kulübüne gelen çocuklar için Türkçe, Almanca, İngilizce, Rusça ve Fransızca bilen tecrübeli çocuk animatörler bulunuyor.

Ayrıca mini golf, basketbol, yüz boyama, mini bowling, dart, havuz oyunları, t-shirt boyama, kum oyunları, boyamalar, çocuk sineması, çocuk şovu, kurabiye yapımı gibi etkinliklerin yanı sıra turnuvalar da yapılıyor.

Bebekler için mikrodalga fırın ve biberon ısıtıcısı ana restoranda bulunuyor. 5 yıldız kategorisindeki bu otelde çocuklarınızla tatilinizin tadını çıkarabilirsiniz. 

5

Tui Blue Ephesus, Aydın (Kuşadası)

Otel içerisindeki mağazadan bebek mayosu ve terliği gibi tatil ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz gibi ana restoranda her zaman yoğurt ve süt bulabiliyorsunuz. Ayrıca ihtiyaç halinde ücretli olarak bebek küveti ve biberon ısıtıcısı da talep edebiliyorsunuz. Eğer bir taşıma aracı isterseniz, bebek taşıma araçları konusunda otel yetkilileri size yardımcı olacaktır.

Çocuklar için; otelin a la carte restoranlarındaki çocuk menüsü hizmetinden faydalanabilirsiniz, bu şekilde çocuklarınız da kendini özel hissedecektir.

Oteldeyken ihtiyaç halinde ana restoranda bulunan mama sandalyeleri, mikrodalga fırın ve blender gibi eşyaları kullanabilirsiniz.

Mini kulüpte, 10.00 - 12.00, 15.00-17.00, 18.30-19.45 saatleri arasında eğlenceli aktiviteler düzenleniyor. Bahçe içerisindeki oyun alanı da çocukların güle oynaya vakit geçirecekleri keyifli bir mekan olmuş.

Mavi bayrak-0
Kültür Seyahat

Türkiye’nin Mavi Bayraklı Plajları

Ülkemiz, İspanya ve Yunanistan’ın ardından mavi bayraklı plaj sayısı bakımından dünyada 3. sırada yer alıyor. Birbirinden özel bu plajlara bir göz…

Devamını Oku
Çocuklarla Tatil-0
Kültür Seyahat

Çocuklarla Tatil Yapabileceğiniz 5 Tatil Cenneti

Çocukların tatil ihtiyaçları bizden farklı. Haliyle çocuklu aileler de tatil planlarını yaparlarken seçimlerini çocuklara uygun aktivitelerin ve…

Devamını Oku
1
Kültür Seyahat

Antalya ve Çevresinde Görülmesi Gereken Antik Kentler

Çıralı’ya ve Adrasan’a yakınlığıyla bilinen ve çok uzun yıllardır popüler bir tatil yeri olan Olympos, Antalya’nın Phaselis’ten sonraki ikinci büyük…

Devamını Oku