Kültür Seyahat

13 Temmuz 2022

Yaz ayının ortalarına doğru gelmiş olmamıza rağmen tatil telaşı devam ediyor. Ege ve Akdeniz kıyılarındaki hareketlilik gittikçe artıyor. Özellikle çocuklu aileler tatillerini buralarda geçirmeyi tercih ediyor. Çünkü çocukla tatil yapmanın normal tatillerden farklı olduğunu hepimiz biliyoruz. Onların ihtiyaçları çok daha farklı. Örneğin çocukların oynayabilmeleri için kum plajlar, denizdeki güvenliği için de sığ sular tercih ediliyor. Aileler tatil rotalarını belirlerken bu gibi özelliklere dikkat ediyor. Eğer ailedeki çocuklar yaşça biraz daha büyükse o zaman da aktivite seçeneklerinin fazla olduğu yerler ön plana çıkıyor. İşte biz de çocuklarınızla birlikte gönül rahatlığıyla tatilinizi yapabileceğiniz yerlerin listesini çıkarttık.

Marmaris, Muğla

Çocuklu ailelerin tatillerini en rahat ve sorunsuz geçirebilecekleri yerlerin başında Marmaris geliyor. Çünkü buradaki plajlar genellikle sığ ve sakin. Örneğin; İçmeler Plajı, Turunç Plajı, Kızkumu Plajı ve Kleopatra Plajı gibi yerleri tercih edebilirsiniz. Kalabalıklardan kaçmak isteyenler için de örnek verebileceğimiz birbirinden güzel koylar var. Kumlubük, Cennet Adası, Çiftlik, Bördübet gibi koylar bunlardan birkaçı. Akyaka’dan kalkan tekne turlarıyla bu koyları keşfederek çocuklarınıza harika bir yaz tatili yaşatabilirsiniz. Bunların dışında İçmeler’de akşamları düzenlenen ışık ve havuz gösterilerine katılarak çocuklarınızla beraber eğlenebilirsiniz. Alışveriş yapabileceğiniz butikleri ve dükkânları gezebilirsiniz. Ayrıca Marmaris’teki birçok otel bebek ve çocuk dostu. Bu sayede kalacağınız yeri de çok fazla aramak zorunda kalmayacaksınız. Yeşilin, mavinin ve sakinliğin en güzel adresi Marmaris’te ailenizle ve çocuklarınızla beraber muhteşem bir yaz tatili geçirebilirsiniz. 

Çocuklarla Tatil

Çeşme, İzmir

Çocuklarınızla tatil yapabileceğiniz yerlerin listesinde geldik ikinci sıraya. Çeşme, upuzun sahilinin yanı sıra oldukça sığ bir denize sahiptir. Özellikle Ilıca Plajı’nı buna örnek olarak verebiliriz. Mavi bayraklı bir plaj olmasıyla ünlü olduğu için turkuaz ve berrak sularıyla bilinir. Denizin dibindeki kumları net bir şekilde görebilir ve sanki denizde değil de havuzdaymışsınız hissine kapılabilirsiniz. Ilıca Plajı dışında Altınkum Plajı, Pırlanta Plajı, Delikli Koyu, Aya Yorgi Koyu gibi gidebileceğiniz daha birçok seçenek var. Çocuklarınızın sadece denizde vakit geçirmesini istemiyorsanız Aqua Toy City sayesinde daha farklı şeyler yapmalarını sağlayabilirsiniz. Su kaydırakları ve havuzlar onlar için çok güzel bir eğlence kaynağı. Onlar havuzda arkadaşlarıyla sosyalleşirken siz de gönül rahatlığıyla güneşlenebilir ve tatilinizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Çocuklarla Tatil-2

Olimpos, Antalya

Ege ve Akdeniz kıyılarındaki cennet yerlerin bir diğeri ise Olimpos Plajı. Antalya’nın Kumluca ilçesinde yer alan plaj aynı zamanda Likya Yolu’nun bir kenti. Antik dönemlerde çok önemli bir liman kenti olmasıyla biliniyor. Hatta burada o zamanlardan kalma bir antik kent de mevcut.  Müze kartıyla giriş yapabileceğiniz ören yerinde sizi ilk olarak Olimpos Antik Kenti karşılayacak. Buradaki tarihi kalıntıları, hamamları, evleri ve odaları görmek hem sizin için hem de çocuklarınız için çok keyifli olacak. Antik kentin sonunda Olimpos Plajı’na varacaksınız. Bu plaj caretta caretta’ların yumurtlama yeri ve yaşam alanı olduğu için çok dikkatli olmalısınız. Çevreye zarar vermemeye özen göstermekte fayda var. Caretta caretta’ların yumurtadan çıkışını izlemek isterseniz sabah saatlerinde burada olmanız gerekir. Bu bakir kalmış sit alanında çocuklarınıza tarih bilgisinin önemini de aşılamış olursunuz.  Ayrıca buraya çok yakın olan Çıralı Plajı’nı da görebilirsiniz. Yine bu bölgede yer alan Yanartaş’a giderek kayaların arasından çıkan ateşi görmeniz de mümkün. Aynı zamanda Türkiye’nin Maldivler’i olarak bilinen Suluada’ya tekneyle geçmenizi de tavsiye ederiz. Çünkü buradaki kumun güzelliği ve suyun berraklığı oldukça etkileyici. Yalnız suyu çabuk derinleşiyor, dikkatli olmakta fayda var. Kısacası Olimpos ve çevresindeki güzellikler saymakla bitmez. Bu tatil cennetinde çocuklarınızla çok güzel anılar biriktirme şansını kaçırmayın.

Çocuklarla Tatil-3

**Suluada ile ilgili daha fazla bilgi için Akdeniz'in Maldivleri: Suluada yazımıza da göz atabilirsiniz.

Bozcaada, Çanakkale  

Marmara Bölgesi’nde gidebileceğiniz en sakin ve güzel yer Bozcaada. Çocuklarınızın doğayı hissetmesini istiyorsanız burası sizin için çok doğru bir adres olacaktır. Çünkü Türkiye’nin üçüncü büyük adası olan Bozcaada, yeşilin bol olduğu bir yer. Bu muhteşem adanın şirin sokakları ve rengârenk evleri çocuklarınızın dikkatini çekebilir. Başta Rum Mahallesi olmak üzere Bozcada Müzesi, Bozcaada Kalesi ve Yel Değirmenleri’ne uğramanızı tavsiye ederiz. Bozcaada’nın ruhunu bu şekilde daha iyi hissedeceksiniz. Gelelim denize girebileceğiniz yerlere. Habbale Plajı, Akvaryum Koyu ve Ayazma Plajı adanın en meşhur plajlarından. Turistik yerler olmasına rağmen sakinlikleriyle sizi biraz şaşırtabilir. Çocuklarınızın ada merkezini gördükten sonra bu tarz bakir kalmış koyları ve plajları da mutlaka görmesi gerekiyor. Böylece doğaya karşı olan sorumluluklarını daha iyi anlayacaklardır.

Çocuklarla Tatil-4

Silivri, İstanbul

Listemize yalnızca Ege ve Akdeniz’deki yerleri koymayacağız elbette. İstanbul’a yakınlığı sebebiyle büyükşehirde yaşayanların kaçış noktası olarak bilinen Silivri, çocuklarla vakit geçirmek için de oldukça güzel bir yer. Semizkum Plajı, Papatya Plajı ve Gümüşkaya Plajı’nda denize girebilirsiniz. Deniz oldukça sığ. Bu yüzden çocuklarınız için daha güvenli. Denize girmek dışında golf alanları ve at çiftlikleri gibi çocuklarınızın farklı deneyimler yaşayabileceği alanlar da mevcut. Buradaki binicilik kulüplerinin aktivitelerine ailecek katılabilirsiniz. İyi eğlenceler…

Daha konforlu bir tatil için konaklama seçimi çok önemli. Türkiye'den Çocuk Dostu Oteller yazımızda, tatilinizi keyfe dönüştürecek konaklama önerilerimizi yazdık.

1
Kültür Seyahat

Antalya ve Çevresinde Görülmesi Gereken Antik Kentler

Çıralı’ya ve Adrasan’a yakınlığıyla bilinen ve çok uzun yıllardır popüler bir tatil yeri olan Olympos, Antalya’nın Phaselis’ten sonraki ikinci büyük…

Devamını Oku
Antalya-0
Yeme İçme

Antalya'nın En İyi Yöresel Lezzetleri

Türk mutfağı Türkiye’nin her yöresinin kendine has tatlarıyla oldukça zengin bir çeşitliliğe sahip. Turizmin başkenti sayılan Antalya da yalnızca…

Devamını Oku
Çocuklarla Tatil-0
Kültür Seyahat

Çocuklarla Tatil Yapabileceğiniz 5 Tatil Cenneti

Çocukların tatil ihtiyaçları bizden farklı. Haliyle çocuklu aileler de tatil planlarını yaparlarken seçimlerini çocuklara uygun aktivitelerin ve…

Devamını Oku