Kültür Seyahat

22 Ağustos 2022

Sıradan sporlardan sıkıldınız mı? Daha farklı ve adrenalin dolu bir macera peşinde misiniz? Heyecan tutkunu musunuz veya ilk kez bir farklılık mı denemek istiyorsunuz? Bu sorulardan herhangi birine cevabınız evet ise, ülkemizde yıllardır son derece güvenli bir şekilde yapılan ve yapılmaya devam eden ekstrem sporların adreslerini sizlerle paylaştığımız bu yazıyı kaçırmayın deriz. Adrenalin ve heyecan tutkunu insanların yapmak için can atacağı, riskli olduğu kadar keyifli de olan ekstrem sporların ülkemizde nerelerde düzenlendiğine buyrun hep beraber bakalım.

Tüplü Dalış

Tüplü dalış, ülkemizin deneyimli eğitmenleri ve dalış merkezleriyle son yıllarda Türkiye’de oldukça rağbet gören bir spor türü. “Scuba Diving” olarak da adlandırdığımız bir su altı aktivitesi olan tüplü dalış, Ege denizi ve beraberinde Akdeniz kıyılarında yapılmakta. Bodrum sizlere bu spor dalında önerebileceğimiz en güzel yerlerden biri. Burada sizlere ilk kez dalış yapanlar ve ileri seviye dalıcılar için ayrı olarak tüplü dalış programları sunuluyor. Eğer Bodrum’a gelirseniz ve bir ekstrem spor deneyimi yaşamak isterseniz, tüplü dalış güzel bir tercih olacaktır. Bambaşka bir dünya olan su altının güzelliklerini keşfedebileceğiniz diğer dalış noktaları arasında ise Ayvalık, Kaş, Fethiye ve Saros yer alıyor. Türkiye’de tüplü dalış sezonunun genellikle Nisan ve Kasım ayları arasında olduğunu da belirtmekte fayda var.

Eğer bu seçenek ilginizi çektiyse Akdeniz'deki En İyi Dalış Noktaları yazımızdaki önerilerimizi keşfetmeyi unutmayın.

Adrenalin Dolu-1

Rafting

Isparta’dan Antalya’ya uzanan bir vadi olan Köprülü Kanyon’da yapabileceğiniz en güzel aktivite şüphesiz rafting olsa gerek. Ziyaretçilerin gelirken kamp malzemelerini de eksik etmediği bu mekândaki en popüler olan aktivite de bu aslında. Rafting, kısa süreli bir eğitimin gördükten sonra ilk denemeniz olsa bile rahatlıkla kavrayabileceğiniz ve deneyimleyebileceğiniz bir su sporu. Buraya ek olarak Akdeniz ve Ege bölgelerinin sınırını oluşturan ve Muğla’da yer alan Dalaman Çayı da ziyaretçilerine profesyonel bir şekilde rafting deneyimi sunuyor.

Adrenalin Dolu-2

Dağ Tırmanışı

Türkiye’nin dağlık doğası, dağlar arasında yeni rotalar oluşturmak ve tırmanış yapmak adına büyük bir şans sunuyor. Ağrı Dağı, Aladağlar’da yer alan Milli Park ve Antalya gibi yerler Türkiye’de dağ tırmanışı yapmak istediğinizde gözde yerler olarak karşınıza çıkıyor. Özellikle Ağrı Dağı’nın dünyanın pek çok farklı bölgesinden turistlerin geldiğini söylemek mümkün. Dağın en tepesinde bulunan Nuh’un Gemisi’ne doğru tırmanırken rota boyunca görüp görebileceğiniz en güzel manzara sizlere eşlik edecek. Üstelik tırmanış devam ettikçe artan sis sizleri bambaşka bir atmosferde hissettirecek.

Adrenalin Dolu-3

Sıcak Hava Balonu

Türkiye’de deneyimleyebileceğiniz belki de en heyecan verici macera sporlarından biri, muazzam manzarasıyla Kapadokya’daki sıcak hava balonu. Kendinizi havada serbest bırakmanın özgürlüğünü Türkiye’nin en görülesi şehirlerinden birinde yaşamak size unutulmaz bir anı bırakacak. Peri bacalarının görülür olduğu manzarada ayrıca yüksek kireçtaşı kulelerinin panoramik ve 360 derecelik manzarasının da keyfini çıkarma fırsatı bulacaksınız. Bu aktivitenin genç ve adrenalin tutkunu gezginler için harika bir tercih olmasının yanı sıra, çiftler için de ideal bir romantik deneyim olduğunu söylemeden geçmeyelim.

Yamaç Paraşütü

Yüksekleri sevenler ve adrenalin tutkunları için mükemmel macera sporlarından bir diğeri de yamaç paraşütü. Yamaç paraşütü, Türkiye'de Fethiye’ye bağlı Ölüdeniz Plajı bölgelerinde ana spor dallarından biri haline gelmiş durumda. Dünyanın dört bir yanından eğlence tutkunları, Türkiye'deki en iyi macera sporu aktivitelerinden birinin tadını çıkarmak için yazları bu noktaya akın ediyor. Güzel dağlardan geçerken bölgenin sunduğu davetkar manzara eşliğinde adrenaliniz yükselecek. İlk kez bu sporu deneyecek olan insanlar için de eğitim merkezleri mevcut. Kendinizi 2000 metreden bırakmaya hazırlandıktan sonra geriye unutulmaz bir anı oluşturmak kalacak.

Adrenalin Dolu-4

Kayak

Eğer kayak dahil edilmemişse, Türkiye’de yapılabilecek ekstrem sporların listesi tam hazırlanmamış demektir. Tüylerinizi diken diken eden soğukta nefes kesici bir deneyim olan kayak, yurt dışından gelen ziyaretçiler için de bir numaralı spor branşları arasında yer alıyor. Son zamanlarda İstanbul'dan Ankara'ya, güvenilir buz ve kar deneyimi sunan mükemmel tesislerle birlikte, kayak merkezlerinin sayısı oldukça arttı. Öne çıkan kayak pistleri Antalya, Isparta ve Erzurum ilçelerinin yakınlarında yer alıyor. Uludağ, Erciyes, Davraz, Palandöken ve diğer kayak merkezleri keyifli ve unutulmaz bir kayak deneyimi yaşamanız için sizleri bekliyor.

Rüzgâr Sörfü ve Kiteboard

Bu yaz aklınızdaki en büyük öncelik Türkiye’nin macera sporları ise Rüzgar Sörfü ve Kiteboard'a merak salmak, bu sporları keşfetmek için iyi bir seçenek olacaktır. Türkiye'de Gökova Körfezi, mükemmel hava koşulları, 3 kilometre uzunluğundaki sörf parkuru ve sığ suları sebebiyle Kiteboard aktiviteleri için adeta bir cennettir ve hâliyle bu anlamda en çok tercih edilen bölgedir. Gökyüzünde adrenalin seviyenizi hat safhaya çıkaracak olan uçuş, yapılacaklar listenizde yer alabilir. Ülkemiz ayrıca Ege kıyıları, koyları ve adaları nedeniyle rüzgar sörfü için de idealdir. Bu spor konusunda eğitim veren birçok okul, gezginler için Alaçatı’yı hareketli bir yaz bölgesi haline getirdi.

Adrenalin Dolu-5

Çocuklu aileler için plajlar-0
Kültür Seyahat

Çocuklu Aileler İçin İdeal 5 Plaj

Deniz, kum ve güneç üçlüsünü seven aileler için çok güzel bir haberimiz var! Sizler için çocuklarınızla beraber geçirebileceğiniz muhteşem tatil…

Devamını Oku
Ölüdeniz-0
Kültür Seyahat

Kurban Bayramı’nda Şehirden Kaçış

Popüler turistik beldelere nazaran nispeten sakinliğini koruyabilen ama doğal güzellikleri konusunda hiçbirinden eksik kalmayan şahane önerilerle…

Devamını Oku
Kabak-0
Kültür Seyahat

Yoga Tutkunları İçin Huzurlu Seyahat Rotaları

Bilindiği üzere yoga, ruhu ve mentaliteyi dinlendirip iyileştiren bir aktivite Aynı zamanda yoganın ruhsal açıdan da daha sağlıklı olunmasına vesile…

Devamını Oku