Kültür Seyahat

4 Ağustos 2023
Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2023

Siz de kamp yapmayı seviyor ve yaz tatilinin son ayında kendinize yakın, güzel bir kamp alanı araştırıyorsanız sizin için çeşitli kamp alanlarını derledik.

Kelebekler Vadisi - Muğla

Tam bir doğa harikası, en özel vadilerimizden biri olan Kelebekler Vadisi'ne olan ilgi gün geçtikçe daha da artıyor. Kampçıları eğlenceye, doğaya ve denize doyuracak bir kamp deneyimi için mükemmel bir seçenek olan vadide tertemiz bir deniz ve oksijen deposu doğa içinde yürüyüş yapma imkânları mevcut. Ulaşımın zorlu bir koyda olması vadiyi daha sakin ve deneyim gerektiren kamp tecrübesi sunmasıyla daha çekici kılan özelliklerinden biri. Ancak, bu heyecan dolu yolculuğa hazırlıklı olmak önemli. Bol bol su, güneş kremi ve tabii ki kamp malzemelerimizi yanınıza almayı unutmayın. Paraşüt heyecanı da cabası! Doğa ile baş başa olmanın yanı sıra gökyüzünden manzaraya bakıp serbest bir kuş gibi uçma fırsatını yakalamak mümkün. Kamp alanının kapasitesi 125'e kadar çıkıyor. Duş, tuvalet ve elektrik hizmetlerinin ücretsiz olması da işin içine bir artı olarak giriyor. Çadırda rahat edemeyenler kamp alanı çevresindeki bungalovları tercih edebilir.

Kelebekler Vadisi-1

Yakınlardaki Kabak Koyu da kampçıların favori destinasyonlarından. Kabak Koyu ile ilgili daha fazla bilgiye ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Karagöl Sahara Milli Parkı - Artvin

Artvin'in iki muhteşem gölüyle dopdolu bir kamp deneyimi için hazır mısınız? Hem tabiat parkı hem de milli park olarak kabul edilen iki gölün ikisi de Karagöl isminde ve doğa severlerin gözde adreslerinden olmaya aday gibi duruyor. Hadi gelin biraz daha detaylara göz atalım!

Biri Borçka'da biri Şavşat'ta bulunan göller birbirinden güzel.

Şavşat'taki Karagöl milli park olarak tescillenmiş, yemyeşil ormanlar ve berrak bir gölün kucaklaştığı bir cennet gibi gözüküyor. Burada konaklama imkânının olması kamp severleri  sevindirecek bir haber. Çevresindeki doğal köy ve yaylaları da gezilecek yerleri listesine eklemeyi atlamayın!

Tabii ki doğa yürüyüşüne çıkmadan önce kamp alanının giriş ücretlerini de gözden geçirmekte fayda var. Özellikle çadır ve karavanla kamp yapmayı düşünenler için günlük fiyatları belirlemek bütçeyi kontrol altında tutmak açısından önemli olacaktır. Ayrıca, kır evlerinde konaklamak da bir alternatif.

Karagöl Tabiat Parkı

Olimpos - Antalya

Olimpos Türkiye'nin en ünlü ve gözde kamp merkezlerinden biri olarak adını tüm dünyaya duyurmuş bir cennet köşesi. Hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çeken bu muhteşem bölge doğanın, denizin ve tarihin tadını bir arada çıkarmak isteyenler için biçilmiş kaftan!

Yaz aylarında yer bulma konusunda şansınızın pek yaver gitmeyebileceğini söyleyelim. Gideceğiniz yeri önceden belirleyip yer ayırtmanız çok önemli.

Ağaç evlerin olduğu kamp alanları da gerçekten ilginç! Sıra dışı bir konaklama deneyimi yaşamak ve doğayla iç içe olmak isteyenler için ideal. Deniz, güneş ve doğanın kucaklaştığı Olimpos herkese göre bir atmosfer sunuyor.

Doğanın güzelliklerine ek olarak Olimpos'un tarihi de oldukça ilgi çekici. Antik Olimpos kenti kalıntılarını ziyaret etmek, geçmişe doğru küçük bir yolculuk yapmak ve tarihi atmosferi soluyarak günün tadını çıkarmak mümkün. Antalya Havalimanı'na yakınlığı da Olimpos'un büyük bir avantajı.

Olimpos sahili

Başkonuş Yaylası - Kahramanmaraş

1300 dönümlük orman arazisi içinde yer alan Başkonuş Yaylası adeta bir doğal cennet. Geyiklerle karşılaşabileceğiniz, 50 çeşit endemik bitkinin bulunduğu bu göz alıcı orman kamp yapmak, doğayla bütünleşmek için harika bir seçenek. Şifalı havası ve bol oksijeniyle de tam bir sağlık deposu!

Arazinin büyüklüğü, kendinize göre sakin ve huzurlu bir köşe bulma şansı sunuyor. Ufak bir uyarı, yaz aylarında hafta sonlarında günübirlikçilerle kalabalık olabileceğini unutmayın. Bu yüzden yerinizi önceden ayırmakta fayda var.

Sersem Yaylası'na çıkmak ve diğer yürüyüş parkurlarını keşfetmek doğa yürüyüşü sevenlere birer nimet gibi gelecek. ATV turları ve atlı safari gibi aktivitelerle de alanın keyfini çıkarmak mümkün. Gölet ve yangın kulesi gibi noktalara ulaşmak için yapılacak aktivitelerin çeşitliliği her zevke uygun bir deneyim sunuyor.

Mersin, Hatay, Gaziantep, Adana ve Osmaniye gibi şehirlere yakın olması da büyük bir avantaj. Bu bölgelerde oturanların mutlaka akıllarının bir köşesinde olması gereken bir kamp alanı.

Kahramanmaraş-0

Delikli Koy – İzmir

İzmir'in sevilen semti Alaçatı'da bulunan Delikli Koy, kamp severler için adeta bir cennet. Eğer denizin ve doğanın tadını doyasıya çıkarmak istiyorsanız çadırınızı, matınızı ve mayonuzu kapın ve Delikli Koy'a doğru yola çıkın!

Delikli Koy'un muhteşem konumunu görür görmez hayran kalacağınızdan eminiz. Plajın huzur veren atmosferinde çadır kurmak, dalgaların eşliğinde uykuya dalmak ve deniz kenarında huzur dolu anlar yaşamak mümkün. Rüyalarınızdaki kamp deneyimi burada gerçeğe dönüşecek gibi görünüyor.

Koyda herhangi bir tesis olmaması kendini tam da doğanın kollarına bırakılmak isteyenler için ideal. Gerçekten denizden iki adım uzaklıkta kamp yapmanın tadı bambaşka. Ancak yine de koyun yakınlarında bulunan tesislerde konaklamayı düşünürseniz WC, duş, elektrik, yiyecek ve içecek gibi temel ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Koya toplu taşımayla ulaşmak biraz zor olduğundan genellikle arabayla yolculuk tercih ediliyor. Bu sayede sabah ve öğlen saatlerindeki sıcaktan kaçmak ve Alaçatı’yı keşfetmek için arabaya atlayıp merkezde dolaşabilir ve yerel üretici pazarlarını gezip mutfağını deneyebilirsiniz.

Alaçatı-0

Kabak-0
Kültür Seyahat

Yoga Tutkunları İçin Huzurlu Seyahat Rotaları

Bilindiği üzere yoga, ruhu ve mentaliteyi dinlendirip iyileştiren bir aktivite Aynı zamanda yoganın ruhsal açıdan da daha sağlıklı olunmasına vesile…

Devamını Oku
Muğla Pet Hotel-0
Kültür Seyahat

Muğla'nın Pati Dostu Otelleri

Tatil denildiğinde aklımıza sıcak güneş, berrak deniz ve dinlendirici bir atmosfer geliyor. Ancak ailemizin bir parçası haline gelen evcil…

Devamını Oku
Ölüdeniz-0
Kültür Seyahat

Kurban Bayramı’nda Şehirden Kaçış

Popüler turistik beldelere nazaran nispeten sakinliğini koruyabilen ama doğal güzellikleri konusunda hiçbirinden eksik kalmayan şahane önerilerle…

Devamını Oku