Kültür Seyahat

23 Temmuz 2022
Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2022

İGA (İstanbul Grand Airport) açıldığı günden bu yana İstanbul’a yepyeni bir vizyon kattı. Mimari özellikleri, üstün teknolojisi ve uçuştaki kalite standartlarıyla bir havalimanından çok daha fazlası. Farklı kültürden insanlar yolculukları sebebiyle İstanbul Havalimanı’nda kesişiyor. Bu durumu değerlendirmek isteyen İGA, insanlara havalimanındaki vakitlerini en iyi şekilde değerlendirmeleri için çeşitli imkânlar sağlıyor. İşte bu kapsamda İGART’ın öncülüğünde çeşitli sergiler, canlı müzik performansları ve atölye çalışmaları düzenleniyor. Böylece havalimanında bulunan otel, alışveriş alanları, yeme-içme yerleri, havalimanı müzesi ve kütüphane gibi seçeneklere bir de sanat köşesi eklendi. Zaten sanat, kültür ve tarih şehri olan İstanbul’a da böylesi yakışırdı öyle değil mi?

İstanbul Havalimanı; Travel and Leisure Dergisi okurlarının görüşlerine göre belirlenen “Dünyanın En İyi 10 Uluslararası Havalimanı” kategorisinde Singapur Changi Havalimanı’ndan sonra gelerek ikinci oldu. Erişim, check-in, güvenlik, yeme-içme alanları, alışveriş ve tasarım açısından değerlendirilen havalimanları bu kriterlere göre listeye adını yazdırdı. İşte bu özelliklere bir yenisini daha eklemek isteyen İstanbul Havalimanı, yukarıda bahsetmiş olduğumuz sanatsal faaliyetlere olanak sağlayarak adını en üst sıraya yazdırmakta kararlı. Peki sözünü ettiğimiz sanatsal faaliyetlerde neler var? Misafirler uçaklarını beklerken hangi etkinliklere katılabilir? Bu sorulara cevap olarak Temmuz ve Ağustos ayındaki tüm etkinlikleri sizin için derledik.

MÜZİK PERFORMANSLARI

23.07.2022 - Alphecca Ensemble (Klasik Müzik):

Her bir üyesi Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarına müzik hayatına başlayan ve lisans üstü akademik eğitimlerine devam eden Alphecca Ensemble, 2019 yılından bu yana yurt içi ve yurt dışı konserleriyle geniş bir kitleye hitap ediyor. Keman, klarnet, korno ve piyanodan oluşan bu dörtlü müzik grubunun repertuarı ise oldukça renkli. Aynı zamanda çocuk gelişimini destekleyici eğitim konserleri de veren bu grubun nefis dinletisiyle bir müzik ziyafeti çekmek isterseniz, 23 Temmuz'daki bu konseri kaçırmayın. Etkinlik, iç hatlardaki Starbucks'ın yanında, 09:00-15:00 saatlerinde gerçekleşecek.

Temmuz-Ağustos İGA Etkinlikleri

30.08.2022 - Kübanas (Latin Müzikleri):

Geleneksel Latin müziğini seviyorsanız Kübanas’ı Boshporus Koridoru’nda (F Yönü) 09:00-15:00 saatleri arasında dinleyebilirsiniz.

05.08.2022 - Erman Türkeli ve Grubu (Balkan Müzikleri):

Ağustos ayının ilk müzik etkinliğinde genç sanatçı Erman Türkeli, grubuyla beraber sahne alacak. Saat 09:00-15:00’te gerçekleşecek olan etkinliği İstanbul yazısı önünde izleyebilirsiniz.

06.08.2022 - Piyano Performansı:

Piyano dinlemeyi sevenlerin oldukça hoşuna gidebilecek etkinlikte dünyaca ünlü besteleri dinlemek mümkün.  Etkinlik 09:00-15:00 saatleri arasında D&R Kitap Mağazası’nın yanındaki pasaport arkası bölümünde gerçekleşecek.

EL SANATLARI

26-28 Temmuz Bez Çanta Boyama Etkinliği:

Çocuklarınızla da katılım gösterebileceğiniz etkinlik sırasıyla iç hatlardaki Starbucks’ın yanında ve Boshporus Koridor’unda (A-B Yönü) gerçekleşecek. 09:00-15:00 saatlerinde bu eğlenceli etkinliğe siz de dâhil olabilirsiniz.

Temmuz Ağustos İGA Etkinlikleri-2

02-04 Ağustos Filografi:

El sanatlarıyla uğraşanlar ve filografiye ilgili olanlar için bu etkinlik harika bir uçuş molası olacak. Etkinliğe sırasıyla iç hatlardaki Starbucks’ın yanında ve Boshporus Koridor’unda (F Yönü) katılabilirsiniz. Ağustos ayının son el sanatı etkinliği olan filografi, 09:00-15:00 saatlerinde gerçekleşecek.

ATÖLYE ÇALIŞMALARI

03.08.2022 Türk Kahvesi Yapımı Atölyesi:

Tüm yolcular için Türk kahvesini tanımanın en güzel yolu bu etkinlikten geçiyor. Kahve meraklılarının da ilgisini çekebilecek etkinlik saat 09:00-15:00’te Boshporus Koridoru’nda (A-B Yönü).

Temmuz Ağustos İGA Etkinlikleri-3

27.07.2022 Vitamin Bar ve Sağlıklı Yaşam Atölyesi:

Temmuz ayının son atölye çalışması olan etkinliğe 09:00-15:00 saatleri arasında, iç hatlardaki Starbucks’ın hemen yanında bulunan alanda katılım gösterebilirsiniz.

İstanbul Havalimanında nerede ne var keşfetmek isterseniz, Detaylı İstanbul Havalimanı Rehberi yazımıza da mutlaka göz atmanızı öneririz.

üsküdar kahvecileri-0
Yeme İçme

Üsküdar’ın En İyi Kahvecileri

Üsküdar’ın samimi atmosferinde iyi bir fincan kahveye ulaşmak, yalnızca bir kahve molasından çok daha fazla şey ifade eder. Biz de Üsküdar’daki…

Devamını Oku
Dünyanın En Eski İkinci Metrosu
Kültür Seyahat

Dünyanın En Eski İkinci Metrosu

Dünyanın en eski ikinci metrosu olan Tünel, bugün İstanbul'un en önemli simgelerinden biri olarak kabul ediliyor. 17 Ocak 1875 tarihinde ahşap…

Devamını Oku
İstanbul Yoga-0
İyi Yaşam

İstanbul'un En İyi Yoga Stüdyoları

İnce eleyip sık dokuyanlardansanız size güzel bir haberimiz var! Sizler için Uluslararası Yoga Günü vesilesi ile İstanbul’un en iyi yoga stüdyolarını…

Devamını Oku