İyi Yaşam

3 Temmuz 2023
Güncelleme Tarihi: 6 Temmuz 2023

İstanbul, en sevilen haliyle Temmuz ayında da bizleri yalnız bırakmayacak elbet. Gerek yaz sıcağını ilklerimizde hissettiğimiz bu günlerde nefes almak için, gerekse de kendimizi bu güzel şehirde şımartmak için oldukça güzel bir fırsat. Taşı, toprağı altın bu şehrin bir yaz ayında bunaltıcı sıcağını en aza indirebilmek için seçtiğimiz etkinlik önerilerine bir göz atın deriz. İyi okumalar dileriz. 

Temmuz-1

30. İstanbul Caz Festivali- Konser

Bir şehrin prestiji, tutkusu ve alamet-i farikası bu olsa gerek. Gerek Türkiye, gerekse yurt dışından yüzlerce güncel müzik ve caz sanatçısının İstanbul’da ağırlanacağı festivalde The Lumineers, Lizz Wright, Morcheeba, Kovacs, Fatoumata Diawara, Alfa Mist, Youn Sun Nah Quartet, Mammal Hands gibi isimler sahne alacak. Ayrıca, Okay Temiz ve Riff Cohen’in bir araya gelerek oluşturdukları “The Ritual” adlı proje ve Nuri Bilge Ceylan’ın ilk üç filminden esinlenerek yazılan caz bestelerinden oluşan Taşra Üçlemesi Caz Projesi gibi özel projeler de festivalde yer alacak. Gerçek müzik ve gerçek İstanbul sizleri 7 ile 19 Temmuz günleri çeşitli mekânlarda bekliyor.

Norveç Ulusal Gençlik Korosu-Konser  

Kuzeyin kültürü ve ezgileri temmuz ayında bizlerle. 1987 yılında kurulan ve Norveç’in her bölgesinden yaşları 16 ile 26 arasında değişen yaklaşık 40 şarkıcıdan oluşan ödüllü Norveç Ulusal Gençlik Korosu, dünya turnesi kapsamında 7-8 Temmuz tarihlerinde İstanbul’a konuk oluyor. İstanbul’un iki yakasında da konserleri olan koro 7 Temmuz akşamı Beyoğlu’ndaki St Antoine Kilisesi’nde, 8 Temmuz akşamı ise Kadıköy’deki Surp Levon Kilisesi’nde sizlerle buluşuyor.

Bir Delinin Hatıra Defteri-Tiyatro

Ve bir Erdal Beşikçioğlu klasiğiyle karşı karşıyayız. Gogol’un, yaşadıklarıyla baş etmeye çalışan bir adamın hatıra defterinde yazanları konu alan unutulmaz kitabı “Bir Delinin Hatıra Defteri”,  Erdal Beşikçioğlu’nun muhteşem performansıyla 10 Temmuz akşamı Selamiçeşme Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro’da sahneleniyor. Tiyatro sevdalıları kaçırmamak için şimdiden bilet almıştır bile.

Ağladım-Tiyatro

Tiyatro bu güzel şehrin olmazsa olmazı elbet. Sizi bir dramaya götürüyoruz. İşte karşınızda geleceğin çocuklarına olan inancı, umudu ve idealiyle  her şeye rağmen öğrencilerinin karşısındaki bir öğretmenin hikâyesi. 1990’lı yıllarda Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde görev yapan genç öğretmen Şenay’ın yaşadığı zorluklara rağmen ülkesinde kaybettiği tüm öğretmenlerinden aldığı miras ile inancı ve yürüdüğü istikrarlı yolun dramatik yansıması 5 ile 15 Temmuz akşamları Oda Tiyatrosu’nda sizlerle.

Temmuz-2

Bağımsız Ruhlarla İstanbul-Konser

Özgür ruhların melodiye dökülmüş haliyle karşı karşıyasınız. Kalpten gelen bir ifade biçimini İstanbul’da temmuz ayında dinlemek mümkün. Caz, folk ve klasik müzikten ilham alan post-rock şarkıları ile post-rock ve indie-folk dinleyicilerinin her zaman ilk sıralarında yer alan Teksaslı enstrümantal deneysel müzik grubu Balmorhea, 8 Temmuz akşamı Türk hayranlarıyla Maximum UNIQ Açıkhava’da buluşuyor. Indie severlerin kaçırmaması gereken bir resital.

An Epic Symphony-Konser

O gerçek bir kült. Sizleri yaz sıcağında yarattığı eşsiz sanatsal esintiyle ferahlatacak ve büyüleyecek. Uluslararası ödüllü proje “An Epic Symphony” ile Mark Eliyahu, 18 Temmuz akşamı Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda sizlerle.

Ritmin Merkezine Yolculuk- Konser

Bu sefer Afrika sadece sıcağıyla değil, eşsiz müziğiyle de artık İstanbul’umuza ulaştı. İleri görüşlülüğü, zaman kavramını aşan artistik müzikal vizyonuyla şarkılarında insanı en yalın haliyle anlatan renkli Afro-pop şarkıcısı Fatoumata Diawara boğazın eşsiz manzarasında dinleyicilerin kalbine yolculuk yapacak. Fatoumata Diawara, The Marmara Esma Sultan Yalısı’nda 17 Temmuz akşamı sizlerle buluşacak.

Temmuz-3

Aydınlıkevler Dev Kadrosuyla Sahnede-Tiyatro

Yılmaz Erdoğan’ın 20 yıllık aradan sonra tiyatro yazarlığına, Demet Akbağ’ın da 15 yıllık bir aradan sonra tiyatro sahnesine döndüğü oyun Aydınlıkevler, Temmuz'da da seyirciyi yalnız bırakmıyor. Bir babaanne ile torunun büyükşehirde yaşama mücadelesini, sıcak bir mahalle ortamında izleyiciye sergileyen komik, sıcak ve içten oyunu 11-30 Temmuz akşamları Maximum UNIQ Açıkhava’da izlemek eminiz ki bu şehrin gürültüsünü ve stresini bir nebzeliğine bizden alacak.

Yüzdeyüz Akustik-Konser

Bu hareketli şehrin gürültüsünden uzaklaşıp, biraz da sakin bir yaz akşamı geçirmeliyim diyorsanız hay hay, bu aktivite tam sizlik. Yüzdeyüz Akustik Konserleri ile Zuhal Olcay, Emre Aydın, Tuğkan ve Yeni Türkü Küçükçiftlik Park Bahçe’de sizlerle buluşuyor. 7 Temmuz Akşamı Emre Aydın ve Tuğkan yer alırken, 14 Temmuz akşamı ise Zuhal Olcay ve Yeni Türkü, sizleri bu yaz akşamı ferah bir yolculuğa çıkaracak.

Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu-Konser

Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu görünüşe göre temmuz ayında oldukça yoğun bir kalabalık ağırlayacak gibi. 7 Temmuz akşamı güçlü sesiyle dinleyicilerini büyüleyen Göksel, 10-11 Temmuz akşamları yerli müziğin sevilen isimlerinden Sıla, 19 Temmuz akşamı piyanosu, eşsiz sesi, söylediği şarkılar ve farklı yorumuyla son dönemin en çok dikkat çeken isimlerinden olan Karsu, 20 Temmuz akşamı şarkıları ve sevilen sahne performansıyla Gülşen ve de 26 Temmuz akşamı yeni albümünün sevilen şarkılarını dinleyicileriyle birlikte seslendirecek olan Mabel Matiz İstanbul’a renk katacak şüphesiz.

Maximum Uniq Açıkhava-Konser

Açıkhava müzik resitalleri elbette de bunlarla sınırlı değil. Maximum Uniq Açıkhava’da ise 12 Temmuz akşamı kendine has yorumu ve eşsiz sesiyle dinleyicilerini büyüleyen Cem Adrian, 25 Temmuz akşamı sesi ve şarkılarıyla Türk müziğinin sevilen şarkıcısı Sertab Erener ve de 28 Temmuz akşamı Türk rock müzik tarihinin en sevilen gruplarından Athena bizleri şenlendirecek.

Temmuz-4

Arboretum-0
Kültür Seyahat

İstanbullular İçin İdeal Dinlence Noktası: Atatürk Arboretumu

Atatürk Arboretumu, İstanbul’da şehir hayatının karmaşasından uzaklaşmak için huzur veren tam bir dinlenme noktası. Eğer daha önce yolunuz düşmediyse…

Devamını Oku
Saraylar-0
Kültür Seyahat

İstanbul’un Görkemli Sarayları

İstanbul’un görkemli sarayları hakkında bilgi almak ve sarayların en ilginç özelliklerini öğrenmek için hemen tıklayın!

Devamını Oku
galata-0
Kültür Seyahat

İstanbul Mart Etkinlik Takvimi

Havalar yavaştan ısınmaya başlarken enerjimiz de bir yandan artıyor. İstanbul’da yaşayanlar için İstanbul Mart ayı etkinlik takvimi şimdiden heyecan…

Devamını Oku