Kültür Seyahat

24 Mayıs 2022
Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2022

İstanbul’a Açılan Sihirli Kapının Ardında Neler Var?

“Dünyanın En İyi 10 Havalimanı” sıralamasında bizim ülkemizin de yer aldığını biliyor muydunuz? Dünyaca ünlü Travel and Leisure Dergisi’nin düzenlediği ankette, okuyucu oylarıyla oluşturulan en iyi havalimanları listesinde ikinci sırayı İstanbul Havalimanı aldı.

Eğer sık seyahat eden biriyseniz, havalimanlarında uzun saatler geçirmişsinizdir mutlaka. Bir bakmışsınız uçuşunuz birkaç saat ertelenmiş veya aktarma yapacağınız seferinizin gerçekleşmesine daha saatler var. Dinlenerek enerji toplamak, fırsattan istifade biraz çalışmak, bir şeyler yiyip içmek veya kafa dağıtmak için alışveriş yapmak, önünüzdeki uzun saatleri değerlendirmeniz için iyi alternatifler gibi görünüyor.

Oldukça büyük bir alana konumlanmış olan İstanbul Havalimanı, bu seçenekler bakımından da oldukça zengin ve geniş bir yelpazede hizmetler sunuyor. O zaman gelin, dünyaca ünlü Travel and Leisure Dergisi’nin düzenlediği ankette “Dünyanın En İyi 10 Havalimanı” listesinde ikinci sırayı alan İstanbul Havalimanı’nda beklerken neler yapılabilir, hangi hizmetlerden yararlanılır birlikte göz atalım.

İGA Rehber-1

İstanbul Havalimanı Yiyecek ve İçecek Alanları

Vaktinizi bir şeyler yiyip içerek değerlendirmek sizin için cazip bir seçenekse kesinlikle doğru yerde olduğunuzu söyleyebiliriz çünkü Türk ve Dünya mutfaklarının seçkin örneklerini bulabileceğiniz İstanbul Havalimanı’nın yeme-içme alanları, dünyadaki birçok havalimanından çok daha büyük. Pratik bir şeyler atıştırıp kalkmak isteyenler için simitten pizzaya, pideden dönere kadar pek çok alternatif bulmak mümkün. Ama biraz daha keyfine ve boğazına düşkün, nerede olursa olsun gurme lezzetlerin izini süren misafirler de unutulmamış; Uzak Doğu mutfağından geleneksel Türk yemeklerine uzanan geniş bir yelpazede, aklınıza gelen her yemeği bulabileceğiniz bir restoran mutlaka var.

Yemeğin ardından gözünüze kestirdiğiniz bir kafeye oturup taze demlenmiş bir Türk çayı veya yeni nesil kahvelerden söyleyip keyif yapabilirsiniz. İstanbul Havalimanı, tıpkı restoranlarda olduğu gibi kafeler konusunda da oldukça cömert seçenekler sunuyor.

Son olarak havalimanında geçirdiğiniz zamanları tatlı bir şekilde noktalamak isteyenlere ise meyveli yoğurt, çikolatalı dondurma ve klasik pasta alternatifleriyle hizmet veren birçok kafe ve pastane olduğunu da ekleyerek, bir diğer başlığa geçelim.

İstanbul Havalimanı’ndaki restoran ve kafe seçeneklerine bu linkten ulaşabilirsiniz.

İGA Rehber-2

İstanbul Havalimanı'nda Alışveriş Keyfi

Yolculuğunuz sırasında okumak için iyi bir kitap, çocuğunuzun oyalanması için bir oyuncak, valizinize koymayı unuttuğunuz güneş kreminiz veya yanınızda getirdiğiniz fazladan eşyalar için yeni bir sırt çantası…

Dünyaca ünlü seçkin markaların mağazaları, İstanbul Havalimanı misafirlerinin benzersiz bir alışveriş deneyimi yaşamaları için birçok noktada hizmet veriyor. Seçenekler konusunda ise oldukça tatminkar, zira yeni trend kıyafetlerden mücevhere, çocuk giyimden müzik ve kitap mağazalarına, ev tekstilinden elektronik ürünlere kadar birçok ihtiyacınızı bu alandan karşılayabiliyorsunuz. Eğer siz de kendinizi bir alışveriş tutkunu olarak tanımlıyorsanız, bu kadar marka ve mağaza içerisinde bekleme saatlerinizin su gibi akıp geçeceğine emin olabilirsiniz.

İstanbul Havalimanı’nda bulabileceğiniz mağazaların tam ve detaylı listesi bu linkte.

Elbette ki bir havalimanının olmazsa olmazı Duty Free’yi unutmadık. 1000 farklı uluslararası markayı bir araya getiren Duty Free alanı, dış hatlar yolcularının uğrak yeri. Prestijli mağazalarında aradığınız her şeyi bulabileceğiniz Duty Free’deki markaları ve alışveriş kurallarını öğrenmek için linkimiz burada.

İGA Rehber-3

Keyifli ve Konforlu Bir Konaklama Deneyimi: YOTEL

Hem lokal hem de transit yolcular için mükemmel bir dinlenme alanı olan YOTEL, misafirlerini Kara (Landside) ve Hava (Airside) tarafı olmak üzere iki lokasyonda ağırlıyor. Bu sayede, ileri teknoloji ile donatılmış odalarındaki özel tasarım akıllı yataklarında güzel bir uyku çekebilir, hızlı ve ücretsiz kablosuz internet erişimi ile işlerinizi organize edebilir, suit banyolarındaki yağmur duşu sayesinde rahatlayabilir, günün 24 saati şefler tarafından hazırlanan zengin kahvaltı ve yemek menüleriyle kendinize bir ziyafet çekebilirsiniz.

İGA Rehber-4

Sanat Galerisi ve Kütüphane

Kitap kurtlarının bayılacağı seçeneği sonlara sakladık. İç hatlar giden yolcu katında yer alan İstanbul Havalimanı Kütüphanesi, iki bini aşkın kitabıyla bekleme süresini bir keyfe dönüştürmeniz için özel olarak tasarlanmış. Kalabalıklar içerisinde son derece dingin bir ortam sunan kütüphanenin bir güzel tarafı da, buradan ödünç aldığınız kitapları Türkiye’nin herhangi bir yerindeki halk kütüphanesine teslim edebiliyor olmanız.

Son olarak bir de sergi alanlarından ve müzeden bahsetmeden geçmeyelim. Yolculuğunun her anını bir keşfe dönüştürmek isteyenler, Türkiye’de bir ilk olan İstanbul Havalimanı Müzesi’ne mutlaka uğramalılar. 316 eserin yer aldığı müze, dış hatlar giden yolcu katında ziyaret edilebilir.

Alanda iyi vakit geçirmek isteyen sanatseverler için ise birçok ilgi çekici sergi alanı bulunuyor. Güncel sergiler için bu linki ziyaret etmenizi öneririz.

İGA Rehber-5

İGA Lounge Dinlenme ve Konfor Alanı

Dinlenme alanı, açık büfe, bilardo, gazete-dergi, kilitli dolap alanı, bilgisayar ve yazıcı imkanı sunan çalışma köşesi, ücretsiz masaj imkanı ve daha niceleri… Yolculuklarınızdaki zorunlu bekleme sürelerinizi çok daha keyifli ve verimli hale getirmek için özel olarak tasarlanan İGA Lounge alanları, hem Dış Hatlar hem de İç Hatlar olmak üzere iki ayrı mekanda hizmet veriyor.

15-30 yaş arası gençler için ise güzel bir haber daha; playstationdan langırta kadar birçok eğlenceli aktivitenin yer aldığı Youth Lounge alanı, bekleme sürelerini eziyet olmaktan çıkarmak için birebir.

İGA Rehber-6

Çocuklar İçin Oyun Alanı

Çocuk ve Aile Dostu Havalimanı” konseptiyle yola çıkan İstanbul Havalimanı'nda elbette çocuklar unutulmamış. Havalimanında eğlenceli bir tura çıkaran Çocuk Treni, farklı farklı temalarda ve tamamen ücretsiz olarak dizayn edilmiş Çocuk Oyun Alanları, minik misafirlerin beklerken çok eğlenmelerini sağlıyor.

Diğer Hizmetler

Havacılık fotoğrafçılığına ilgi duyanları mutlu edecek Türkiye’nin ilk resmi “Spotter Alanı ve “Erişilebilir Seyahat”i mümkün kılan İGA Yanımda gibi çok seveceğiniz diğer hizmetlere ulaşmak için bu linke tıklayabilirsiniz.

Yerebatan Sarnıcı ve Efsanesi
Kültür Seyahat

Yerebatan Sarnıcı ve Efsanesi

Yüzyıllardır tüm görkemi ile Sultanahmet'te yükselen Yerebatan Sarnıcı, aslında kelime anlamıyla yağmur sularının biriktiği bir su deposu.

Devamını Oku
Beyoğlu-0
Kültür Seyahat

Beyoğlu'nun Tarihi ve İkonik Mekanları

Eski siyah-beyaz filmlerden tanıdığınız eski Beyoğlu’nun bazı mekanları ise o dönemlerden günümüze, hikayeye ayak uydurmaya devam ediyorlar. Yanından…

Devamını Oku
Üsküdar-0
Yeme İçme

Üsküdar Gastronomi Sokağı

Üsküdar Gastronomi Sokağı Gastronomi Festivali ile 18 Haziran 2022 yılında açılışını yaptı. Böylece tarih boyunca ilklerin yaşandığı İstanbul’da yine…

Devamını Oku