Kültür Seyahat

16 Aralık 2023

Yine turizm faaliyetlerinin oldukça coşkulu geçtiği bir sezonu geride bıraktık. Bu süreçte gezginler dünyanın hem gözde bölgelerini hem de hiç görmedikleri yeni yerleri keşfettiler. Bu süreçte de elbette birbirinden ilginç yerlerde konakladılar. Peki bu sene gezginlerin favori konaklama yerleri nereler oldu merak ediyor musunuz? Üstelik listede İstanbul'dan bir otel de yer alıyor. Hadi dünyanın en iyi 10 oteline birlikte göz atalım.

Çırağan Sarayı, İstanbul

Hiç şüphesiz İstanbul’un en eski en köklü ve en ilgi gören otellerinin başında Çırağan Sarayı gelir. Beyoğlu’na da oldukça yakın olması sebebiyle oldukça merkezi denebilecek bu otel bu sene de gezginlerin favorileri arasındaydı. Pek çok imkânı bir arada sunan Çırağan Sarayı yani Ciragan Palace havuz, SPA, spor salonu, ücretsiz otopark gibi hizmetleri olan bir otel. Evcil hayvan kabulü de yapan otelde ücretli bol çeşitli kahvaltı hizmeti bulunuyor. Otelde 2 restoran 2 de bar bulunuyor. Ofisi 24 saat açık olduğundan günün her saati rahatlıkla giriş çıkış yapılabiliyor. Otel, hem bireylere hem ailelere hem de gruplara uygun odaları ile konforlu bir konaklama imkânı sunuyor. 

En iyi otel-1

Rambagh Palace, Hindistan

Gezginlerin favori otellerinden bir diğeri de Hindistan’da. Rambagh Palace özellikle romantik bir tatil atmosferi isteyenler için özellikle tavsiye ediliyor. Bu büyük otel pek çok merkezi lokasyona da yürüme mesafesinde olduğu için ayrıca bir avantaj sağlıyor. Otelde çiftler, aileler ve gruplar için farklı büyüklükte odalar bulunuyor. Ücretsiz internet, düz ekran televizyon, mini bar, klima, oda servisi, concierg gibi pek çok hizmet fiyata dahil veriliyor. Aracı ile gelenler için özel bir otopark da yer alıyor. Otel içerisindeki restoran ve barın yanı sıra pek çok dünya mutfağı yemeği tadabileceğiniz restoranlar, gece eğlenmek için gece kulüpleri ve barlar sadece yürüme mesafesinde bulunuyor.

Rambagh Palace

Ozen Reserve Bolifushi, Maldivler

Maldivler’in eşsiz manzarası eşliğinde gezginlere unutulmayacak bir konaklama deneyimi sunan Ozen Reserve Bolifushi merkezi bir konumda bulunuyor. Velassaru Beach'dan 5 km mesafedeki otel Bolifushi Island şehir merkezine ise yürüme mesafesinde. Suyun hemen üzerinde konumlanan odalarının içinde mini barı, kliması, düz ekran televizyonu, sınırsız internet bağlantısı, duş kabini, kişisel kasa yer alıyor. Restoranda kahvaltı ve akşam yemekleri sunuluyor. Otel içerisinde gece kulübü, spor kulübü, güneşlenme terası da bulunuyor. 

Ozen Reserve Bolifushi

Hotel Colline de France, Brezilya

Brezilya Gramado seyahatine çıkanlar için oldukça ideal olan bu otel yine gezginlerin yüksek puan verdiği konaklama yerlerinden. Farklı oda ve yatak seçenekleri ile misafirlerini ağırlayan otelde restoran, bar, oda servisi gibi hizmetler bulunuyor. Odaların içerisinde televizyon, klima, mini bar, kasa, sınırsız internet gibi hizmetler sunuluyor. Ayrıca merkezi bir konumda olmasından dolayı turistlerin en çok ilgi gösterdiği noktalar Rua Coberta, Igreja Matriz Sao Pedro Apostolo, Caro Watson Escape Game’e kolaylıkla ulaşmak mümkün. 

Shangri-La The Shard, Londra

Avrupa’nın en güzel ülkelerinden İngiltere’nin başkenti Londra’da hem gezmek hem de dinlenmek için en ideal konaklama seçeneklerinden bir tanesi Shangri-La The Shard. Gezginlerin de favorilerinden bir tanesi olan otel hem çiftler için romantik bir atmosfer sağlıyor hem de aile ve arkadaş gruplarına benzersiz aktiviteler vadediyor. Her bir odada klima, mini bar, düz ekran televizyon, internet, kasa bulunuyor. Hem oda servisi hem de otel dışı işlemler için concierge hizmetler veriliyor. Otelde havuz, havuz başı mini bar, restoran gibi birbirinden güzel imkânlar yer alıyor. Çok merkezi bir yerde bulunduğundan pek çok restoran, bar ve gece kulübüne de yürüme mesafesinde ulaşılabiliyor. 

Shangri-La The Shard

The Ritz-Carlton, Hong Kong

Son yıllarda iyice popülerleşen Uzak Doğu ülkelerinden bir tanesi olan Honk Kong’da pek çok gezgin için ideal konaklama imkânı bulunuyor. The Ritz-Carlton ise en çok memnun kalınan otellerin başında geliyor. Otelde havuz, oda servisi, bar, restoran gibi pek çok imkân bulunuyor. The Lounge & Bar at The Ritz-Carlton, Sandbox VR gibi merkezi lokasyonlara yürüme mesafesinde olduğundan otel dışında da pek çok aktivite seçeneği söz konusu olabiliyor.

JW Marriott Marquis Hotel, Dubai

Birleşik Arap Emirliklerindeki 7 emirlikten biri olan Dubai her gezginin favorileri arasında yer alır. Burada bulunan JW Marriott Marquis ise konuklarını son derece iyi ağırlamakta ve onlardan tam puan almaktadır. Otelde çatı terası, oda servisi, concierge, açık havuz, kahvaltı, otopark gibi pek çok standart hizmet ücretsiz olarak veriliyor. Dubai’yi keşfetmek isteyenler için ise otel son derece merkezi bir yerde. Dubai Çeşmesi, Burj Khalifa - At The Top gibi turistlerin ilgi gösterdiği noktalara oldukça yakın. 

JW Marriott Marquis

Ikos Andalusia, İspanya

İspanya’nın Estepona şehrinde bulunan 5 yıldızlı Ikos Andalusia misafirlerine rüya gibi bir tatil imkânı sunuyor. Bu vesileyle gezginlerden de tam puan alıyor. Otel içerisinde havuz, sauna, eğlence kulübü, çocuk kulübü, oda servisi, otopark, teras, bahçe gibi olanaklar bulunuyor. Odaların içerisinde düz ekran televizyon, mini bar, kasa, masa, kahve makinesi, buzdolabı, küvet ya da duş mevcut. Restoranında ise dünya mutfağından en özel seçkileri tatmak mümkün. Merkezi lokasyonlara ve plajlara da oldukça yakın olduğundan her yere kolaylıkla ulaşmak mümkün oluyor.

Ikos Dassia, Yunanistan

Gezginlerin favori konaklama yerlerinden bir tanesi de Dassia'da bulunan bu romantik tatil köyü. Türkiye’ye de oldukça yakın olduğundan ülkemizdeki gezginlerin de oldukça sevdiği bir yer. Odalarında her türlü imkân bulunuyor. Düz ekran televizyon, klima, mini bar, buzdolabı, internet gibi standart tüm ihtiyaçlar düşünülmüş durumda. Tatil köyünde oda servisi ve concierge hizmetleri sunuluyor. Ayrıca işletmede ücretsiz kahvaltı ve havuz da mevcut. 

Ikos Dassia

Sunrise Attitude, Afrika

Afrika’nın tropik atmosferinde keyifli vakit geçirmek isteyen gezginlerin favorilerinden bir tanesi Sunrise Attitude oldu. Villa otel, yerel lezzetler sunan restoranı, havuzu, bahçesi, SPA alanı, plajı ile benzersiz bir tatil deneyimi sunuyor. Üstelik müze, mağaza, restoran gibi yerlere de yakın olduğundan bölgeyi keşfetmeye de oldukça müsait bir lokasyonda. Otelin dekorasyonu ise tıpkı atmosfere uygun olarak beyaz, mavi, yeşil tonlarda deniz kenarını aratmayacak nitelikte düşünülmüş. Bu anlamda tropik Afrika atmosferini sevenleri oldukça memnun edecek bir konaklama sunduğu söylenebilir.

İst-Ramazan-0
İyi Yaşam

İstanbul’da Ramazan Etkinlikleri

Ülkece hayli buruk bir Ramazan geçirsek de İstanbul başta olmak üzere tüm şehirlerimizde bu mübarek aya yaraşır, birlik beraberlik içerisinde…

Devamını Oku
Kültür Sanat-0
Kültür Seyahat

Ağustos İstanbul Kültür-Sanat Etkinlikleri

Sevdiklerinizle beraber ister bir konser akşamına, isterse bir tiyatro gecesine hazırlanın: İşte ağustos ayında İstanbul’da katılabileceğiniz çeşitli…

Devamını Oku
İstanbul'un Sokak Müzisyenleri
Kültür Seyahat

İstanbul'un Zenginlikleri: Sokak Müzisyenleri

Türkiye’nin en kozmopolit şehri olan İstanbul, farklı bölgelerden ve ülkelerden gelen sokak müzisyenlerini de bir araya getiriyor. Dünyada kendi…

Devamını Oku