Teknoloji

10 Mayıs 2022
Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2022

Seyahat ederken şahit olduğumuz güzellikleri ölümsüzleştirmek, anılarımızı kaydetmek ve en güzel haliyle hatırlamak isteriz. Bu yüzden seyahat esnasında yanımızda taşıyabileceğimiz çekim ekipmanları ile gezip gördüğümüz yerleri çekebilir, sosyal medya hesaplarımıza, arşivimize aktarabiliriz. Bavulları hazırladık sıra geldi en iyi şekilde fotoğraf çekmek için ne tür ekipmanları yanımızda bulundurmalıyız kısmına. Seyahat ederken ihtiyaç duyacağınız çekim ekipmanlarını burada bulabilirsiniz.  

Çekim Ekipmanları

Fotoğraf Makinesi

Seyahat ederken paketlemesi ve taşınması kolay DSLR veya aynasız fotoğraf makinelerini tercih edebilirsiniz. Fazla ağır olmayan bu fotoğraf makinelerinden gibi yeterli ışık için ideal olan Canon EOS M3, Nikon D780, Nikon Z6, Fuji X- T4 gibi modelleri seçebilirsiniz.

Su altı fotoğraf çekimi için 30 metreye kadar su geçirmeyen Sjcam Wifi 5000 modelini tercih edebilirsiniz. Eğer yurt dışına seyahat edecekseniz yedek kamera gövdesini yanınızda bulundurmalısınız.

Kamera Lensleri

Yanınızda kaç adet lens bulundurmanız gerektiği tamamen ne tür fotoğraf çekmeyi planladığınıza bağlıdır. Seyahat ederken ağırlık yapmaması için daha hafif lensleri tercih edebilirsiniz.

Geniş veya çok uzun çekimler yapacaksanız 35 mm ve 50mm gibi çok yönlü sabit lensleri seçebilirsiniz. Ne tür fotoğraflar çekmeye karar verdiğinizde yanınızda en fazla iki lens bulundurmalısınız.

Yedek Kamera Batarya ve Şarj Cihazı

Uzun bir seyahat yolculuğu yapacaksanız yanınıza 1 veya 3 ekstra yedek kamera batarya ve tek bir şarj cihazı alabilirsiniz. Seyahatler ve tatiller için ideal olan kompakt ve konforlu hızlı şarj cihazlarını tercih ederek aracınızda kolaylıkla şarj edebilirsiniz.

Çekim Ekipmanları-2

Dizüstü Bilgisayar veya Tablet

Seyahat esnasında fotoğraf yedekleme ve fotoğraf düzenlemeleri için kullanabileceğiniz ve kolay taşıyabileceğiniz hafif bir dizüstü bilgisayar veya tablet tercih edebilirsiniz. Apple MacBook Air, Dell XPS 13, Lenovo ThinkPad X1 gibi dizüstü modelleri veya iPad Pro gibi tabletleri tercih edebilirsiniz.

Fotoğraf Makinesi için Sırt Çantası

Fotoğraf makinesi ve ekipmanları için uygun olan çok yönlü sırt çantalarını tercih etmeniz sizi hem stresten kurtaracak hem de fazla ağırlık yapmadan konforlu bir yolculuk ve seyahat yapmanızı sağlayacaktır. Farklı iç bölmelere ve tasarımlaera sahip sırt çantalarının içine fotoğraf makinesi gövdesi, fotoğraf lensleri, şarj cihazları ve kabloları, dizüstü bilgisayarı, tripodu kolayca sığdırabilirsiniz.

SD Hafıza Kartları ve Hafıza Kartları Kılıfı

Seyahat ederken fotoğraf ve videolarınızı güvende tutmak için yedek hafıza kartlarınızı yanınızda bulundurmalısınız. Keşfettiğiniz yeni yerleri kayıt altına alırken anılarınızı bu pratik ve kolay hafıza kartlarında güvenle saklayabilirsiniz.

Kaliteli çekimler yapabileceğiniz hafıza kartlarınızı rahatlıkla yanınızda taşıyabilirsiniz. Yolculuk sırasında hafıza kartlarınızı kaybetme konusunda endişe yapmamak için ek olarak su geçirmeyen çiziğe dayanıklı hafıza kartı koruyucu kılıflarını bulundurabilirsiniz. Bu hafif koruyucu kılıflar içine birden fazla hafıza kartını ekleyebilirsiniz.

Çekim Ekipmanları-3

Drone

Seyahat çantalarının vazgeçilmezi haline gelen drone’lar seyahat edilecek ülkelerde belli başlı kurallara göre kullanılır. Drone kullanımının serbest olduğu ülkelere gidecekseniz bu aksiyon dolu ekipmanı yanınızda bulundurabilirsiniz.

Diğer çekim ekipmanlarında olduğu gibi drone’lerin özenle taşınması gerekir. Drone taşımak için drone çantaları yanınıza almalı, batarya durumu için önlem almalı, yedek pil almalısınız. Böylece drone uçuş süresini arttırabilir, seyahatinizi daha eğlenceli hale getirebilirsiniz.  

USB Araç Şarj Cihazı

Uçakla seyahat edeceğiniz ülkelerde araba kiralayarak veya aracınızla  güzel bir yolculuk yapmak için  USB araç şarj cihazları ile çekim ekipmanlarınızı kolaylıkla şarj edebilirsiniz. Aracınızın elektriğini kullanan şarj cihazları sizi yarı yolda bırakmadan çekim ekipmanlarınızı, telefon, tablet, powerbank ve dizüstü bilgisayarınızı hızlı bir şekilde şarj eder. Araçlarda çakmaklık kısmına takılan araç şarj cihazları kullanım ve model yönünden farklılık gösterir. Birden fazla kişi yararlanacaksa kablolu modelleri tercih edilmesi tavsiye edilir.

Seyahat Tipi Powerbank

Fotoğraf makinesi, tablet ve diğer ekipmanlarınızı şarj edebilecek bir aracınız yoksa seyahatler için ideal olan powerbank pil paketiyle şarj edebilirsiniz. Seyahat halinde prize gerek kalmadan kolaylıkla kullanabilirsiniz. Aynı anda birden fazla cihazı şarj edebilir, yanınızda rahatlıkla taşıyabilirsiniz. Sık sık seyahat edenlerin her yere kolayca taşıyabileceği powerbank’lar tam dolu haldeyken cihazlarınızı birkaç kez sarj eder.

Çekim Ekipmanları-4

Taşınabilir Seyahat Fiş Adaptörler

Her ülkenin priz tipleri birbirlerinden farklılık gösterir. Bu farklılıktan dolayı prizler ile cihazlar uyum sağlamayabilir. Tüm ülke prizlerine uygun olarak üretilen kullanımı kolay taşınabilir seyahat fiş adaptörlerinden edinerek ekipmanlarınızı kolaylıkla şarj edebilir, fotoğraf çekimlerinize kaldığınız yerden keyifle devam edebilirsiniz.

Taşınabilir Harddisk

Günümüzde fotoğrafçıların vazgeçilmezi olan harddiskler binlerce veriyi depolamakla kullanıcılara büyük bir kolaylık sağlar. Seyahat sırasında biriken fotoğraf ve vidyolar için tek bir harddisk yetersiz kalabilir. Bu durumda seyahat ederken yanınıza kolayca erişebileceğiniz taşınabilir yedek harddisk almalısınız. Harddisklerin tercih edilmesinde boyut, kapasite, veri güvenliği, okuma ve yazma hızı gibi özellikleri oldukça etkilidir.

Kompakt LED Işıklı El Feneri

Karanlıkta dış ortamlarda ilginç ve sıra dışı fotoğraflar yakalamak için taşınması kolay bir LED el fenerini seyahat ederken ekipmanlarınızın arasına alabilirsiniz. Taşınması kolay olan ve uzun süre kullanılabilen her türlü odaklama özelliğine sahip LED ışıklı el fenerlerini kullanarak seyahat fotoğraflarınıza sinematik bir görünüm katabilirsiniz.

Maldivler-0
Kültür Seyahat

Maldivler'de Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler

Dünyaca ünlü plajları, mercan adaları ve zengin su altı yaşamı ile büyüleyici güzellikteki Maldivler, yıllardır dünyanın en popüler tatil…

Devamını Oku
Disney Plus
Teknoloji

Herkes Onu Konuşuyor: Disney Plus'ta Neler Var?

14 Haziran'da ülkemizde yayın hayatına başlayan ve Türk izleyicileriyle buluşan Disney+, bir online dizi platformundan çok daha fazlası. Peki…

Devamını Oku
patagonia-0
Kültür Seyahat

Patagonya: Macera Dolu Bir Kaçış

Patagonya'nın eşsiz güzellikleri, macera dolu aktiviteleri ve kültürel zenginlikleri ile dolu bir kaçış deneyimi sunuyor. Bu muhteşem bölge,…

Devamını Oku