İpucu

11 Mayıs 2022

Zamanımız belli, bütçeler ve tatil fiyatları belli. Artık zaman, ekonomi devri ve tatilin de en ekonomik ve ucuz olanını yapma vakti. Zamanımız olsa bile artık hepimiz, “Savurganlıktan öte daha uygun bir bütçeyle nasıl en rahat ve en güzel tatil yaparız?” sorusunun cevabının peşindeyiz. Bu yazımızda da en ucuz tatil önerileri ve en uygun tatili yakalamak için yapılması gerekenler konumuz ile karşınızdayız

Erken Rezervasyon Fırsatları, Zamanlama ve Yeterince Araştırma

Hepimiz biliyoruz, ne kadar erken tatil rezervasyonu yaparsak o kadar ekonomik bir tatil yapma şansına sahibiz. Ona göre sağlam bir araştırma yapıp erken bir rezervasyonla neredeyse yarı fiyatına varan bir tatil imkanı yakalamamız mümkündür. Bunun yanı sıra farklı acente ve turları araştırın, hatta tatil yapmayı tercih edeceğiniz otele bile direk fiyat sormayı ihmal etmeyin. Kimi zaman ummadığınız taraf, bir şekilde sağladığı kampanyaları ile daha uygun fiyatlar verebiliyor. Bir bakmışsınız, aynı tarihlerde sizinle birlikte kalan misafirlerle beraber aynı konsept kapsamında konaklayıp yarı fiyatına tatil yapıyorsunuz. Ayrıca eğer ekonomik bir tatil yapmak istiyorsanız, tatil konusundaki zamanlamaya da çok dikkat etmeniz gerekiyor. “Top Season” denilen tatilin yeri ve mevsimine göre gerçekleşen yüksek sezonda ya da bayram tatilleri gibi genellikle herkesin tercih ettiği favori zamanları es geçmek gerekiyor.

Ucuz tatil (2).jpg

Konsept Bazında Ucuza Getirilecek Yöntemler

En pahalısı ve hareketlisindense artık en butik, en sakin ve en huzurlu noktalar seçilir oldu. İster çift olarak ister çocuklu aileler olarak tatile çıkın, gerek pandeminin etkisiyle gerekse ekonomik sebeplerle her zaman tercih edilen lüks otel seçimleri, kişilerin tercihlerine göre farklılık gösterir oldu. Tatil yapacağınız beldeye göre eğer ‘Her şey dahil’ konaklama türünü tercih ederseniz dışarı çıkıp para harcamazsınız. Fakat uygun fiyatlı ‘Oda kahvaltı’ konseptini seçip te pahalı bir tatil beldesinde ya da otel içerisindeki alternatiflerden yemek ve içeceklere bir ton para ödeyip kat ve kat pahalıya bir tatil sonlandırabilirsiniz. O yüzden uygun fiyatlı ‘Oda kahvaltı’ konseptinde gideceğiniz otelin içerisindeki ve mümkünse beldenin ortalama yeme içme fiyatlarını araştırmak da fayda olacaktır.

En Uygun Tatil Fırsatı Sağlayan Noktalar

Başlığı okuyunca “Bu şekilde bir yer kaldı mı ki?” dediğinizi duyar gibiyiz. Fakat ateş pahası yerlerin yanı sıra hala tatilciyi ve ekonomik tatil yapmayı talep eden misafirlerini düşünen noktalar ve tesisler bulunuyor. Didim, Edremit, Burhaniye, Sığacık gibi noktalarda konaklama yapmak daha favori lokasyonlara göre mantıklı olabilir. Peki neden? Örneğin, Kazdağları’nın fiyatları bir tık yüksek gelirse yaklaşık 20 dakikalık mesafedeki Edremit’teki otellerde daha uygun fiyatla konaklayıp hemen yanı başındaki meşhur mu meşhur Kazdağları’nda muhteşem vakit geçirebilirsiniz.

Bu durum aynı Uludağ otellerinde yüksek fiyatla konaklama yapmayı tercih etmektense, Bursa’da ya da Çekirge ilçesinde konaklamayı bir alternatif olarak görmeye benziyor. Çünkü özellikle kar mevsiminde gidilip kayak yapılacak Uludağ’a tutup da kar olmayan bir mevsimde gitmenin pek bir anlamı olamaz. O yüzden yüksek sezonda gidilmesi gereken Uludağ’a gidip kayak yapıp, aşağı bölgelerinde mantıklı fiyatlara konaklamanız mümkündür. Sonuç olarak her zaman favori lokasyonlardansa, buralara yakın noktalarda konaklamak, daha ucuza bir bütçe ile üstesinden gelinebilir.

Ucuz tatil (3).jpg

En Ucuz Tatil Deyince Akla Gelen Alternatifler

Pandemiden itibaren artık hepimizin bildiği gibi, çadır kurmak, karavanla dolaşmak, butik, salaş ve lükse kaçmayan bungalov otellerde konaklamak, birer ezber gibi oldu. Hem kalabalıktan uzak hem de sakin ve hastalıktan uzak ortamda daha huzurlu bir tatil için, çoğu seyahat ya da tatil yazısında, bu önerilerden bahsedilir oldu. Aslına bakarsanız bunların hepsi de gerçekten sosyal mesafe kurallarına uygun ve birebir tatil için mantıklı seçeneklerdi. Pandemi azalsa bile bu tatil seçenekleri, çoğu tatilci için hem ekonomik anlamda hem de diğer insanlarla mesafe anlamında vazgeçilmez oldu. Bazı tatilciler için çadırı bir sahile kurup kendi yemeklerini yapmak, asla bir otel konforunu sağlamasa da ekonomik anlamda çok çok uygun olduğu, su götürmez bir gerçektir.

Öğrenci Şehri Eskişehir’den Salda’ya Kadar Uygun Bütçe ile Gezilecekler

Odunpazarı’nın güzelliğinden mi bahsetsek yoksa Eskişehir’in modernliğinden mi? Ülkemizde en yaşanacak şehirlerinden biri olan Eskişehir’de, öğrencilerin bol olmasından ötürü de çok pahalı olmayan bir bütçe ile tatil yapılabileceği söylenebilir. Kültür dolu şehri, doyasıya gezip ekonomik bütçeli otellerde konaklayabilirsiniz. Sırada bir başka uygun tatil yapılabilecek bir destinasyon var: Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Ören ilçesi. Burası şirin mi şirin bir tatil beldesidir. Burada deniz kenarındaki uygun otellerde konaklayıp 45 dakikalık mesafedeki Akyaka’ya, 70 ya da 75 kilometre mesafedeki Bodrum ve Marmaris’e gitmeniz mümkündür. Bu lokasyondan biraz da kuzeye çıkalım. Balıkesir’in güzel bir ilçesi olan Erdek’te hem ekonomik konaklama yaparak Kyzikos antik Kenti, Kapıdağ Yarımadası gibi gezilecek yerleri de turlayabilir ve 20 kilometrelik mesafedeki Bandırma’ya gidebilirsiniz.

Ucuz tatil (1).jpg

Ege tarafında ise Kuşadası’na bağlı Dilek Yarımadası Milli Parkı’ndaki Güzelçamlı beldesi, uygun ve butik bir tatil için uygun sayılabilir. Farklı güzellikteki koyları bulunan Güzelçamlı, milli parkın doğası ve Kuşadası’na olan yakınlığı ile misafirlerini fazlasıyla mutlu etmeyi başarır. Alternatifler için biraz da iç kısımlara göz atalım. Ülkemizin Maldivleri diye bilinen Salda Gölü’nde yüzme yasaklansa bile gerek doğası gerekse muhteşem manzarası ile burası kamp alanları ile her sene pek çok yerli ve yabancı turisti kendine çekmeyi başarıyor.

Genel olarak fiyatlar, her anlamda pahalansa da uygun ve ekonomik bir tatil, gerekli araştırmaları yaptıktan sonra mümkün olabiliyor. Şimdiden iyi tatiller! 

how-do-we-improve-our-brain
İyi Yaşam

Beynimiz İçin Yapabileceklerimiz

Hızlı dünyanın bizim üzerimizdeki etkileri çok büyük. İş hayatı, sürekli yapılan görüşmeler, sorumluluklar derken eve yorgun geliyor ve kalan…

Devamını Oku
2023-Travel Trends
Tips

2023'te Beklenen 8 Önemli Seyahat Trendi

2023 senesinin yeni seyahat trendleri şekillendi bile. Yeni senenin herkese yeni heyecanlar, keşifler, maceralar ve güzellikler getirmesini dileyerek…

Devamını Oku
TikTok-0
İyi Yaşam

TikTok’ta Takip Edebileceğin Faydalı Hesaplar

Eğlenceli içeriklerin yanı sıra eğitici ve sıra dışı bilgileri de bulabileceğiniz yeni sosyal medya uygulaması TikTok artık herkesin cebine girdi.…

Devamını Oku