Yeme İçme

15 Mart 2022
Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2022

Tik-Tok son zamanların en popüler sosyal medya uygulamalarının başında yer alıyor. Kimisi orada yeteneklerini sergilerken kimisi de yalnızca vakit geçirmek için bu uygulamayı kullanıyor. Şimdilerde hemen herkesin gündeminde olan bu uygulamada yok yok. Yemek tariflerinden dans videolarına, minik eğitimlerden viral komik içeriklere ne arasınız bulabileceğiniz dev bir platforma dönüşen Tik-tok’ta zaman su gibi akıp geçiyor. Hatta tıpkı diğer sosyal medya uygulamalarında olduğu gibi burası da pazarlama için harika bir araç haline gelmiş durumda. Reklamlar, videolar ve sayısız birbirinden çeşit içerik derken biraz içinde kaybolabilirsiniz. 

Tabiki bir sosyal medya uygulamasından bahsedince trendlerden bahsetmemek mümkün değil. Kimi içerikler diğerlerine göre daha fazla ilgi görerek trendlere girebiliyor. Her alanda sayısız trend içeriklerin bulunduğu Tik-tok’un hayatımıza kattığı bazı trendlerden birkaçı da yeme-içme alanından. Yemek yemeyi veya yapmayı sevenlerin izlerken çok keyif alacağına şüphe yok. Bu trend yeme-içme içeriklerinin ise günlük hayatımızda bile çok fazla popüler olduğu da kesin. Bu trendlerin kimisi çok basit olduğu için kimisi de leziz göründüğü için çok fazla ilgi görüyor. Gelin, hayatımıza dahil olan Tik-tok yemek trendlerine bir göz gezdirelim!

TikTok Trend (4).jpg

Kahvaltının yeni yıldızı: Yoğurt Kremalı Leziz Tostlar

Bu tarifi kesinlikle bir yerlerde daha önceden görmüşsünüzdür. Son zamanların özellikle kahvaltı için çok ilgi gören Tik-tok yoğurt kremalı tostlarını birçok kişi çoktan denedi ve beğendi bile. Yapılışına gelirsek oldukça basit ama leziz bir tarif. Tost ekmeklerinizin içini eliniz veya bir kaşık yardımıyla hafif bastırarak sos için alan oluşturun. Sonrasında yoğurt, bal ve istediğiniz herhangi bir malzeme ile bir krema hazırlayarak bu alanlara sürün. Sonrasında fırınladığınız bu tarifi süsleyerek keyfini çıkarın!

Çeşit çeşit sandviç: Tortilla Sandviçleri

Tortilla ekmekleri son zamanların popüler tariflerinin baş rolünde. Eminiz, herhangi bir yerde tortilla ekmekleri ile katlanarak hazırlanan sayısız çeşitte sandviç tarifi gördünüz. Tortilla ekmeklerine bir minik bıçak darbesi ile katlamak için kesik oluşturduktan sonra dilediğiniz malzemeleri her bir bölmeye yerleştirdikten sonra sırasıyla katlayarak sandviçinizi hazırlayabilirsiniz. Bu sandviçi tost haline getirerek de harika bir sonuç elde edebilirsiniz!

TikTok Trend (5).jpg

Bir dip sos ile harika gider: Makarna Cipsleri

Klasik mısır ve patates cipslerine yeni bir alternatif trendimiz ile karşınızdayız. Makarna cipsleri! Makarna yemenin en yeni ve yaratıcı hallerinden biri olan bu Tik-tok trendi ile makarna keyfinizi başka bir seviyeye taşıyın. Makarnaları haşladıktan sonra dilediğiniz sos ile karıştırın ve ister hava fritözü ister fırınlayarak cipslerinizi hazırlayın.

TikTok Trend (1).jpg

Hiç bu kadar sağlıklı ve basit olmamıştı: Hava Fritözü

Son zamanların en sağlıklı ve hızlı yemek pişirme yollarından birinden bahsedeceğiz. Hava fritözleri şu sıralar çoğu kişinin favori pişirme aracı. Balıktan sebzeye, hamur işinden kızartmaya pek çok yiyeceği yalnızca dakikalar içinde ve çok sağlıklı bir yöntem ile pişirmeye ne dersiniz? Vakitten kazandıran ve enfes tariflerinize yardımcı olan bu yeni trendi mutlaka denemelisiniz!

Yurdumuzdan dünyaya: Çılbır!

Karşınızda Türkiye’de zaten yıllardır sevilerek tüketilen bir tarif ve kendisi Tik-tok trendleri arasında yer alarak dünya tarafından çok sevildi bile. Çılbır, yoğurt ve poşe yumurtanın en güzel kombinasyonu olabilir. Bir de üzerine leziz bir tereyağlı ve salçalı sos ile yediğinizde yumurtayı daha da çok seveceksiniz. Yumurtanın sarısının akışkanlığı ve yoğurdun hafif tadının birleşimi şu sıralar çok popüler!

TikTok Trend (6).jpg

Sebzeler fırına: Ezilmiş Sebzeler

Sebzeler kimileri için biraz sıkıcı seçimler olsa da aslında onlarla harika ve birbirinden çeşitli tarifler yapabilmeniz mümkün. İşte sıradaki Tik-tok trendi ise tam da sebzelerin en leziz hallerine işaret ediyor. Dilediğiniz baharatlandırma ile istediğiniz sebzeyi dilimledikten sonra fırınlayın. Fırından çıkardıktan sonra bir çatal yardımı ile üstlerinden hafifçe ezin ve işte bu kadar! Soslar ile harika gideceğine eminiz.

TikTok Trend (2).JPG

Çikolataya bayılanlar burada mı: Nutella Pizza

Tik-tok’un şimdilerde en çok izlenen videoları arasında yer alan leziz mi leziz, çikolataya doyuran bir tarifi ile tanışın. Aslında bunu daha önceden tatmış olmanız mümkün. Fakat şu sıralar Tik-tok’ta trendlerde yer alan bu tarif Nutella Pizza. Klasik pizza hamurunun üzerine bolca nutella sürdükten sonra fırınlayıp ardından dilediğince süsleyebilirsiniz. Hatta bizim önerimiz nutella ve peynir kombinasyonunu da bir deneyin. Akışkan bir peynir ve akışkan çikolata birbirine çok yakışıyor!

Havalar ısınacak, ferahlama zamanı: Biberiye ve Karpuz Kokteyli

Mart her ne kadar kapıdan baktırsa da artık soğuk havaların sonlarına geliyoruz ve sıcak havaları karşılamak üzereyiz. Tam da bu havalar için piknik ve etkinliklerinize eşlik edecek harika bir Tik-tok trendi ile tanışın. Biberiyenin ferahlatıcı aroması ve karpuzun tatlı tadı ile pembe bir kokteyl yapmaya ne dersiniz? Bu karışım son zamanların trendi ve bunu hak ediyor!

TikTok Trend (3).jpg

Makarna hiç bu kadar kolay olmadı: Fırında Beyaz Peynir ve Cherry Domates Makarnası

Tik-tok’un son zamanlardaki en popüler tariflerinden bir diğeri de Feta Makarna tarifi. Beyaz peyniri fırın tepsisinin ortasına bir blok şeklinde yerleştirdikten sonra etrafını biraz sarımsak biraz cherry domates ile kaplıyoruz. Üzerine birkaç dal fesleğen dokunuşu yaptıktan sonra fırına veriyoruz. Bu sırada bir kenarda da makarnalarınızı haşlamayı unutmayın. Fırınladığınız peynir ve domates karışımınızı fırından çıkarıp bir miktar karıştırın. İyice pişen malzemeler karıştığında harika bir makarna kreması halini alacaktır. Üzerine eklediğiniz haşlanmış makarnalar ile karıştırdıktan sonra ise tek yapmanız gereken afiyetle yemek!

Tik-Tok'un ardından bir de Youtube'da ne yemekler pişiriliyor bakalım mı? Youtube'da mutlaka takip etmeniz gereken yemek kanallarını bulabileceğiniz yazımıza buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

1
Tips

Hamilelikte Seyahat Konusunda Bilmeniz Gerekenler

Kulağa pek mümkün değilmiş gibi gelse de hamilelikte seyahat etmek aslında oldukça normal. Önemli olan zamanlamayı ve koşulları doğru ayarlamak. Bu…

Devamını Oku
Cape Town-0
Kültür Seyahat

Yeni Başlayanlar İçin Afrika: Cape Town

Güney Afrika'nın en renkli ve en canlı turizm noktalarından bir tanesi olan Cape Town'u ziyaret etmek için çok sebebiniz var. Hadi gelin…

Devamını Oku
Bebekle Seyahat
Tips

Kabusa Dönüşmesin: Bebekle Araba Yolculuğu Yapmak

Bebekle araba yolculuğu yapmak, düşündüğünüz kadar zorlu değildir aslında, burada püf nokta sadece hayatı bu konuda daha pratik bir hale getirmektir…

Devamını Oku