İyi Yaşam

30 Ekim 2023

Hangi büyük kitapçıya girersek girelim muhakkak kitap mağazasının giriş tarafında bulunan “bestseller” raflarında kendine yer edinmiş kitapların günümüzde önemli bir kısmını oluşturan bir türden bahsedeceğiz bugün. Kitaplar, okuyan herkesin ufkunu geliştirecek farklı dünyalardır şüphesiz. Eğer iç huzura ulaşmak için keşfetmediğiniz bir yol kalmadıysa, pratik ve etkili yöntemler sunan kişisel gelişim kitapları, tüm sorularınıza yanıt olabilir. Mutlaka okumanız gereken 10 kişisel gelişim kitabı, benliğinizi keşfetme yolculuğunuzda size rehberlik edecektir. O halde pek vakit kaybetmeden hemen bu içeriğimize geçelim. İyi okumalar.

Kişisel Gelişim (2)

İnsan Olma Yolculuğu - Osho

Sıradan bir hayatta gerçek mutluluğu bulmak mümkün mü? İşte kitabımızın mottosu. İnsanın gün içinde veya çeşitli zamanlarda aklını kurcalayan “nereden geldik?” ve “nereye gidiyoruz?” gibi varolussal meselelere odaklanıldığı kitapta, insan olma serüvenindeki bu çelişkiler arasında gidip geliyoruz. Kitapta bu çelişkiler arasında seçim yapmak yerine, onları nasıl hayat yolculuğunun her zorluğunu olmamız gereken bireye dair yeni bir keşfe dönüştürmenin anahtarı olarak kabulleneceğimizi anlatılıyor.

Bir Ömür Nasıl Yaşanır? - İlber Ortaylı

Ülkemizin en yakından tanıdığı, sayılı ve gerçek entelektüellerden biri olan İlber Ortaylı’nın modern dünyada nitelikli yaşamaya dair tavsiyeleri ve daha fazlası bu kitapta mevcut. Bireyin konfor alanından çıkmasını ve hayata farklı pencerelerden bakmasını öneren Ortaylı için şu söz oldukça önemli: “Bir insanın bittiği an, miskinliğe esir olduğu andır. İnsan, konforundan vazgeçmeyi göze almalıdır. Kendi dünyasını yerinden kendisi oynatmalıdır”. İlber Hoca'nın bilgelik ve yaşam tecrübesinden gelen önerilerle dolu bu eser, herkesin yararlanabileceği ve en fazla etki bıraktığı kitaplarından biri olarak öne çıkıyor. 

Evrenden Torpilim Var – Aykut Oğut

Hayatınızda girdiğiniz en derin depresyon hangisiydi? Mesela siz hiç 150 kg oldunuz mu? Veya hiç yabancı bir ülkede valizinizi kaybettiğiniz, sabahları mısır gevreğine bira döküp hayatta kalmaya çalıştığınız ve günlerce tek kelime bile kelam etmediğiniz oldu mu? Dayak yedikten sonra girdiğiniz komadan tek gözünüzü kaybederek çıktığınız veya annenizi kaybettikten sonra hapiste yatarken babanızı kaybettiğiniz oldu mu? Bu havadislerin hepsini yaşamış bir insan olan söz konusu kitabın yazarı Aykut Oğut, bu günlerden nasıl da sıyrılıp güzel bir hayata kavuştuğunu herkesi fazlasıyla motive ederek bu kitapta anlatıyor. 

Kişisel Gelişim (3)

Ferrari’sini Satan Bilge - Robin Sharma

On yıl önce yayımlanan bir kitap, milyonlarca insanın yaşamını değiştirdi. Ünlü avukat Julian Mantle'ın hikayesini anlatan 'Ferrari'sini Satan Bilge', Julian'ın kariyerinin altında gizlediği derin boşluğu açığa çıkarıyor. Bu kitap, hayatta neyin gerçekten önemli olduğunu ve insanların gurur duyabileceği bir yaşamın anahtarlarını sunuyor, aynı zamanda refah, mutluluk ve iç huzurun peşindeki okurlara yol gösterici çözümler sunuyor. 

Duygusal Zeka - Daniel Goleman

Bu kitapta Dr. Goleman, çığır açan çalışmasında zeka kavramını yeniden değerlendiriyor. Başarı ve zeka testlerinin temelini oluşturan IQ ölçeği için, örnek olarak bir çocuğun gelecekteki başarısını öngörmekte yetersiz olduğunu savunuyor ve geleneksel olarak olgunluk anlamına gelen duygusal zeka (EQ) kavramını açıklıyor. Bilimsel verilere dayanan bu açıklamada duygusal zeka yoksunluğu, kişinin aile yaşamından mesleki başarısına, toplumsal ilişkilerinden sağlık durumuna kadar birçok alanda çok kötü sonuçlar doğurabiliyor. Elbette bu açıklama okuyucularda “duygusal zeka neden IQ'dan daha önemli? sorusuna açıklık getiriyor. 

Şu Hortumlu Dünyada Fil Yalnız Bir Hayvandır - Ahmet Şerif İzgören

İş dünyası hakkında etkileyici görüşleriyle bildiğimiz Ahmet Şerif İzgören, bu kitapta biraz daha genel bir yaklaşımla, başarı ve mutluluk yolunda yaşamın her alanında rehberlik ediyor. Ara sıra gülecek, bazen hüzünlenecek, düşüncelere dalacak ve nihayetinde kitaptan büyük bir zevk alacaksınız. Hayatınızı gözden geçirmek için yalnızca 3 saat ayırın ve bu kitabı okuyun deriz.

İnsan Mühendisliği - Nüvit Osmay

O, Türkiye'de modern başarı kültürünün önde gelen isimlerinden biri. Amerikalı yazar Dale Carnegie'nin eğitim programlarına katıarak eğitmenlik sertifikası almış ve takip eden yıllarda kendi yorumunu da ekleyerek Türkiye'de Düşün, Konuş, Dinle (DKD) Okulu'nu kurmuştur. Bu şekilde kurslarına katılan binlerce kişi, önemli başarılara imza atmıştır. Nüvit Osmay’dan bahsediyoruz elbette. 70’li ve 80’li yıllarda TÜBİTAK'ın Bilim Teknik dergisinin yayın yönetmenliğini üstlenmiş ve bu derginin tirajını muazzam bir biçimde 15.000'den 95.000'e yükseltmiştir. Böyle bir adamın muhakkak dinlenmesi gereken kayda değer sözleri olduğu kesin.

Kişisel Gelişim (1)

 

İyi Hissetmek – David Burns

Bu kitapta bizlere sandığınızdan çok mutluluk tekniği sunuyor. Bu teknikler şüphesiz ki bilimsel testlere tabi tutulmuş olup duygularınızı harekete geçirecek ve hayata daha olumlu bakmanızı sağlayacak. Anksiyete sorununuz varsa, suçluluk duygusuyla ve “hiçbir şey yapmak istememe” hissine muzdaripseniz bu kitap size ilaç olabilir. 

Yaşam Koçum Aristo – Jules Evans

20 asır önceye gidelim. Batı medeniyetinin zirvelerinden birini yaşadığı, Sokrates, Aristo, Platon ve Epikuros gibi büyük ustaların oluşturduğu Atina Okulu’nda ders aldığınızı bir anlığına hayal edin. Kitapta bizzat Epikuros size, hayatın tadını çıkarma konulu dersi verecek. Oldukça heyecan verici olmalı.

İnsanın Anlam Arayışı- Victor E. Frankl

İnsandır bu. Her şeye anlam yüklemek ister. Atılan adımlara, gülümsemelere, bakışlara ve hatta deyimi yerindeyse bazen öküzün trene bakışına sahip insan eşgaline. Kısacası herşeye. Varoluş'un içerisindeki anlamları keşfetmemize yarayacak bu kitap bütün dünyada 12 milyondan fazla sattı. Ayrıca, İkinci Dünya Savaşı sırasında bir toplama kampındaki deneyimleri eşliğinde anlatılması da kitabı ilginç ve etkileyici kılıyor.

Kısa Bir Uçuşta Okunabilecek 5 Kitap
İyi Yaşam

Kısa Bir Uçuşta Okunabilecek 5 Kitap

Uçuşlar aslında kendi başımıza olabildiğimiz nadir zamanlardan, eğer uzun zamandır okuyamadığınız bir kitap varsa başlamak için mükemmel bir…

Devamını Oku
Interrail (0)
Tips

Interrail Hakkında Tüm Merak Ettikleriniz

Özgürlük ve sonsuz tren yolculukları, belki de Interrail’i anlatmaya başlamak için ideal ama anlatmaya yeter mi? Kesinlikle yetmez. Bu, bir tren…

Devamını Oku
1
İyi Yaşam

Yükselen Seyahat Trendi Glamping Hakkında Bilgiler

Yemyeşil ormanların içinde, masmavi deniz manzarasına karşı bir çadırda gece kuş sesleriyle uyuduğunuzu düşünün. Şehirden uzakta, doğanın içindesiniz…

Devamını Oku