Kültür Seyahat

12 Ekim 2022

Vize işlemleri hem uzun hem de zor, bunu biliyoruz. Hatta sırf bu nedenle yurt dışına çıkmaktan vazgeçenlerimiz bile var. Peki bu meşakkatli süreci atlayıp, sınır kapısında ziyaretçilerine vize veren ülkeler olduğunu biliyor muydunuz? Pasaportunuzu hazırlamanız ve yanınızda birkaç evrak getirmeniz yeterli. Yabancı bir ülkeyi ziyaret etmenin en ekonomik ve zahmetsiz yollarından biri olan sınır kapısında vize alma fikri, size tatil planlarınızı yeniden gözden geçirtebilir. Kim bilir, belki de hiç aklınızda yokken kendinizi bir anda Samos'ta veya Kamboçya'nın görkemli tapınaklarından birini gezerken bulabilirsiniz. 

1. Doğal Güzellikleri ile Muhteşem Endonezya

Yapılan düzenleme ile umuma mahsus pasaportlu Türk vatandaşları için turistik ziyaretler amacıyla Endonezya’ya, belirli kurallar çerçevesinde yapılan seyahatler için 30 gün süresince vizeden muaf olmak mümkün. Yaklaşık 17 bine yakın adası bulunan Endonezya, sınır kapısında vize ile gidilebilecek nadide güzellikte yerlerdendir. Muhteşem Bali’den tutun da metropol başkent Jakarta’ya kadar görülecek bir ton etkileyici nokta bulunmaktadır.

Sınır kapısı-1

2. Artık Daha da Yakın: Yunan Adaları

Aslına bakarsanız normalde Yunanistan, Schenghen vizesi ister fakat adalarına gidişte ise sınır kapısında vize alternatifini de sunan nadir ülkelerdendir. Yani bu demek ki, Yunanistan ana karaya giderken Schenghen vizesi şartı bulunmakta fakat ülkenin Sakız, Midilli ya da Kos gibi adalarına giderken sınır kapısı vizesi yeterli olmaktadır.

Hazır adalardan bahsetmişken; pratik bir şekilde planlayacağınız bir Midilli ya da Samos ziyareti ilginizi çekiyorsa, adaların turistik yerleri ve ulaşım yolları hakkında hazırladığımız yazılarımızı da es geçmeyin diye buraya bırakıyoruz linkleri:

Artık Bir Feribot Uzaklığında: Midilli

Karşı Kıyının Güzeli: Samos

3. Bize Yakın Bir Komşu: Azerbaycan

1 Nisan 2021 itibarı ile Türkiye ile Azerbaycan arasındaki anlaşmaya göre pasaport ve vize talebi kaldırıldı. Yaklaşık 1 ay sınır kapı vizesi almanın mümkün olduğu Azerbaycan, Bakü Haydar Aliyev Havaalanı’na veya Gence Uluslararası Havaalanı’na varış yapan vatandaşlarımıza bu kolaylığı sağlamaktadır. Vizesiz Azerbaycan’a gitmişken, hayran kalacağınız UNESCO Dünya Mirası’ndaki Bakü Eski Şehir, Heydar Aliyev Kültür Merkezi, başkent Bakü, tarihi Şirvanşahlar Sarayı görülecek yerlerden.

4. Turkuazın En Canlısı: Dominik Cumhuriyeti            

“Ah ben de oralarda olsam keşke” dediğinizi duyar gibiyiz. Dominik Cumhuriyeti, tam bir deniz deryası, tertemiz sularda kendinizi unutabileceğiniz güzelliktedir. 30 günlük ziyaretlere kadar havaalanından vize almanın mümkün olduğu Dominik, Survivor programına hayat veren bir dekor olmayı başarmıştır. Gitmişken görülmesi gereken noktaların arasında Morne Trois Pitons National Park yani Kaynayan Göl, bembeyaz kumu ile Bavaro Plajı, muhteşem El Limon Şelalesi, önemli turizm noktalarından Samana Yarımadası ve Körfezi bulunmaktadır.

Sınır kapısı-2

5. Çöl Safarilerinin Adresi: Güney Afrika Cumhuriyeti

Güney Afrika Cumhuriyeti, 30 güne kadar olan ziyaretlerde, kapıda harçsız bir şekilde giriş izni sağlamaktadır. Yaklaşık 10 saat süren bir uçuştan sonra Afrika’yı gezmenin keyfine varmaya bakın. Özellikle gitmişken meşhur çöl safarilerini yapmadan asla geri dönmeyin. Güzelliklerine hayran kalacağınız Kruger Ulusal Parkı, muhteşem Ümit Burnu, göz alıcı Cape Town, Masa Dağı, inanılmaz bitki örtüsü ve manzarası ile Blyde Nehir Kanyonu, görülmesi gereken yerlerin başında geliyor.   

6. Doğanın En Saf Hali: Sri Lanka

30 güne kadar turistik amaçlı ziyaretlerde ya internet adresinden ya da kapıda vize alma imkanı sağlayan Sri Lanka, inanılmaz doğası ile ziyaretçilerini mest edecek bir güzelliğe sahip. Yaklaşık 15 saatlik bir uçuş ile Sri Lanka’ya kadar gitmişken doğa yürüyüşleri, Sri Lanka tapınak gezileri, Botanik bahçe gezileri, baharat bahçe gezintileri, dalga sörfü gibi aktiviteleri yapmadan asla geri dönmeyin. Sri Lanka’da kesinlikle Asya masajları yaptırmayı da ihmal etmeyin.

Sınır kapısı-3

7. Mistik Ülke Kamboçya

Türkiye’deki Kamboçya Fahri Konsolosluğu’ndan verilen 30 gün geçerli turistik amaçlı vizeler, aynı zamanda sınır kapılarında da verilebilmektedir. Ayrıca umuma mahsus pasaportların e-vize olarak da verilmesinin söz konusu olduğunu belirtelim. Güneydoğu Asya’nın en mistik ülkelerinden biri olan Kamboçya, bembeyaz kumları ve tertemiz denizleri ile göz kamaştırıcı güzelliğe sahiptir. Kırsal alanları ile Phnom Sampeau, tapınağı ile ünlü Ta Prohm, kanalları ile meşhur Kampot, görülecek yerlerdendir.

8. Petrol Zengini Kuveyt

Orta Doğu’nun en güçlü ülkelerinden biri olan Kuveyt, sınır kapılarında 30 gün süreli vizeleri ücretsiz olarak temin etmektedir. Meşhur Kuveyt Kuleleri, Büyük Cami (Mescid-i Kabir), Kuveyt Ulusal Müzesi, Kuveyt Bilim ve Doğal Tarih Müzesi, Marina Mall Alışveriş Merkezi, ülkenin en büyük alışveriş merkezi 360 Mall, yapay Yeşil Ada, Al Kout Plajı, Dhow Limanı, Kobar Adası, Failaka Adası, görülmesi gereken yerlerin başında yer alıyor.

9. Rüyalar Ülkesi: Maldivler

Vizelerin 30 gün süreli olarak sınır kapılarından harçsız bir şekilde alınabildiği Maldivler, turkuaz denizi ve bembeyaz rüya gibi kumları ile balayı çiftlerinin unutulmaz adreslerinden birisidir. Rüyalar ülkesinde plajları keşfedip Maldiv masajı yaptırmayı asla ihmal etmeyin. Maldivlerin meşhur otellerini sıralayacak olursak, turkuaz suların üzerinde olan Radisson Blu Maldivler, Huruvalhi, Park Hyatt ön plana çıkıyor.

Sınır kapısı-4

Sınır Kapısında Vize Almak İçin Gereken Başlıca Evraklar

Schenghen ya da diğer vize türlerinde olduğu gibi detaylı evrak istenmeyen sınır kapısı vizeleri için başlıca evraklar gerekmekte. Diğer vize türlerinde çalıştığınız firmanın en üst detay kuruluş evraklarına kadar istenirken, bu sınır kapısı vizelerinde, sizi üzmeyen ve hazırlamanız gereken başlıca evraklardır. Bunların en başında; en az 1 yıllık geçerliliği olan pasaportunuz ve fotokopisi, otel rezervasyon belgesi, gidiş dönüş uçak bileti ya da feribot bileti, istenen sayıda biyometrik fotoğraf, banka hesap dökümleri, seyahat sigorta poliçesi, vize başvuru formu ve vize alabilmek için gereken bütçe bulunuyor.

 

Kamp malzemeleri-0
Tips

En İyi 10 Kamp Malzemesi

Kamp yapmak oldukça keyifli olsa da zaman zaman zorlayıcı olabilir. Hele en gerekli malzemelerden birini yanınızda getirmediğinizi veya yanlış…

Devamını Oku
Yeme İçme - Kahve Hakkında Bilmeniz Gerekenler - Flysta
Yeme İçme

Kahve Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Kahve, bazıları için vazgeçilmez bir tutkudur. Kahve kültürü ise türleri, tarifleri ya da yöntemleriyle sonsuz bir öğrenme alanıdır. Peki nedir…

Devamını Oku
Vize başvurusu-0
Tips

Vize Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Vize demek biraz uğraşmak, evrak hazırlamak ve yolculuk için hazırlık yapmak demektir. Evrakları titizlikle ve gerektiği şekilde hazırlamak ise her…

Devamını Oku