İyi Yaşam

12 Nisan 2021
Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2022

Yemyeşil ormanların içinde, masmavi deniz manzarasına karşı bir çadırda gece kuş sesleriyle uyuduğunuzu düşünün. Şehirden uzakta, doğanın içinde kamp yaptığınızı hayal edin. Hayaliniz tam yolunda giderken, o da ne? Bir anda böcekler, haşereler hayalinizi böldü. Sakın panik yapmayın. Yeni trend Glamping ile konforunuzdan ödün vermeden doğanın içinde izole bir şekilde kamp yapmak ya da konaklamak mümkün. Aynı zamanda “lüks kamp” olarak bilinen Glamping, dünyanın her bir yanında en güzel destinasyonlarda eşsiz bir konaklama yaşayabileceğiniz alternatifler sunmaya hazır. Geleneksel kamp ile daha lüks konaklamayı birleştiren “Glamping” kelimesi, İngilizce ”Glamorous” yani büyüleyici,   “Camping” yani kamp yapma anlamındaki kelimelerden türemiştir.

Özellikle bir seneyi aşkın bir süredir dünyanın içinde bulunduğu ortam düşünüldüğünde kamp, karavan ve de glamping seçenekleri oldukça revaçta tatil seçenekleri olarak düşünülmeye başlandı. Kamp yapmayı sevip de rahat bir ortamda hatta rahattan da öte lüks bir ortamda keyif çatmak glamping sayesinde meraklılarını mutlu etmeyi başarıyor. İster lüks bir bungalov, isterse tam teçhizatlı bir otel odası misali kocaman bir çadır olsun, hepsi de birbirinden uzakta izole şekilde doğanın içinde konaklama yapmak için bire bir. Büyüleyici doğanın güzelliğinin lüks ve konfor ile buluştuğu nokta olan Glamping’e hoş geldiniz. Doğanın vazgeçilmez dostları böceklerden, vahşi hayvanlardan, akan çadırlardan, bir ton eşya taşımaktan, yemek yapma uğraşından, kat kat giyinmekten, ısıtma sıkıntısından sıyrılıp doğayla baş başa hiçbir şey düşünmeden biraz kendinize vakit ayırmak, glamping ile mümkün.

Muhteşem outdoor aktiviteleri, dalış ya da bir dağa tırmanış, harika manzaralarda yürüyüş, ama sonunda hep en rahat edebileceğiniz mekânlarda dinlenmek glamping ile çok kolay. Eviniz gibi sıcacık kabinlerden, görkemli kubbelere, ahşap bungalovlardan, jakuzili dev çadırlara kadar pek çok glamping seçeneği bulunuyor. Deluxe kulübeler, şirin prefabrik evler, localar, eşsiz villalar, ağaç evler, safari çadırları ile hem kamp keyfi yaşayıp hem de otel konforundan vazgeçmemiş olacaksınız. Kamp yaparken yaşadığınız dar alanları unutup daha geniş mekânlara hoş geldin diyebilirsiniz. Eski usul kamp ısıtmalarını unutup kaldığınız yerin doğal ısıtmalarıyla rahat yataklarınızda sorunsuz bir şekilde uyuyabilirsiniz. Kamp yaptığınız süreçte temizlik, düzen ya da yemek için harcadığınız zamanı, glamping yaparken doğada daha çok yer keşfetmeye ayırabilirsiniz.

Özellikle pandemi sürecinde gezginlerin ve tatil tutkunlarının ilk tercihi olan ve gelecekte de kesinlikle tatilin yeni tanımı olacak glamping, aslında kesinlikle denenmesi gereken bir konaklama türü. Ülkemizde ve dünyanın çeşitli yerlerinde sayısız glamping örneklerinden biri, sizin için ideal olmaya aday. İster romantik, ister maceracı bir ruha sahip olun, içinizde kamp için yanan ateşi, glamping yaparak daha da geliştirebilirsiniz. Gerek izole bir kaçamak, gerekse kamp tadında lüks bir konaklama için glamping, meraklıları adına doğru tercih olacaktır. Geleneksel kamp severler glampingi tercih etmese de bu alternatif tatil seçeneğinin, kamp ile lüks arasında kalan gezginleri, kurtardığı bir gerçek.

Peki Türkiye’de glamping yapabileceğiniz yerler neler? İşte bu sorunun cevabını da sizler için verelim. Galmping ülkemize nazaran dünyada çok daha revaçta. Ancak endişelenmeyin, Türkiye’deki imkânlarımız da kısıtlı değil. Yeni yeni tanınan ve keşfedilen bir konaklama türü olsa da glamping’i tercih eden insanların sayısı yadsınamaz. Türkiye’nin dört bir yanında kamp yapan gezginler ve tatilciler bu yeni konaklama türünü yaymayı başardılar. Örneğin; Club Amazaon (Marmaris), Mona Clamping Caravan Suits (İzmir), Cambo Portakal (Antalya), Adaperest (Çanakkale) gibi glamping alanlarında konaklayabilirsiniz. 

1
Havalimanlarındaki Yüz Tanıma Sistemi
Teknoloji

Havalimanlarındaki Yüz Tanıma Sistemi

Telefonlarımızdan asansörlere, hayatımızın birçok alanında kullanılan yüz tanıma sistemi havalimanlarında da yerini almaya başladı.

Devamını Oku
Dünya Turu-0
Tips

Para Harcamadan Dünya Turu Mümkün mü?

Dünyayı gezmek hepimizin hayalleri arasındadır. Özellikle pandemi nedeniyle dünya çapında seyahatlerin kısıtlanmasıyla beraber evlerde mahsur kalan…

Devamını Oku
3D Yazıcılar Bilim Kurgudan Gerçekliğe
Teknoloji

3D Yazıcılar Bilim Kurgudan Gerçekliğe

3D yazıcılar bugün hayatımızın her alanına dokunan en net örneklerinden birisi. Aynı zamanda bilimin geldiği noktayı da en iyi gösteren işaretlerden…

Devamını Oku