İpucu

9 Şubat 2022
Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2022

14 Şubat Sevgililer Günü ne kadar eleştirilse de bu günü kutlamak isteyen çiftlerin sayısı oldukça fazla. Siz de bu çiftler arasındaysanız gününüzü değerlendirmeniz adına size birkaç önerimiz olacak. Hadi o zaman, sevgilinizle keyifli ve unutulmaz anılar biriktirmeniz için gelin yapabileceklerinize bir bakalım.

Görsel kaldırıldı.

Daha önce tatmadığınız lezzetleri tadın. 

Farklı şeyler tatmak zaten her zaman insana keyif verir. Fakat bunu sevgilinizle yaptığınızda daha çok eğleneceksiniz. İkiniz de farklı kültürler ve lezzetlere meraklıysanız istediğiniz ülkenin mutfağından yeni yiyecek ve içecekleri deneyebilirsiniz. Hatta önce seçtiğiniz yemeği veya içeceği yerinde tadıp sonra evde birlikte yapmayı deneyebilirsiniz. Güzel bir yemek masasında kendi yaptığınız yemeği yemek gibisi yok. Hazırladığınız yemeğin gerçeğine ne kadar benzediğini tartışabilir, uzun uzadıya sohbetler edebilirsiniz. Böylece sevgilinizin yeni yönlerini keşfetmiş ve birbirinizi daha iyi tanıma fırsatı yakalamış olursunuz. 

Çok özel bir Sevgililer Günü Menüsü hazırlamak isterseniz, önerilerimize mutlaka göz atmalısınız.

Korku evine gidin.

Sevgilinizle adrenalin dolu anlar yaşamak istiyorsanız bir korku evine gidebilirsiniz. Oradaki etapları geçmeye çalışırken korkup birbirinize sığındığınızda neler olup bittiğini anlamayacaksınız bile. Hatta belki etapları geçemediğinizde sinirlenerek birbirinize kızacaksınız. Ama oyun bittikten sonra fark edeceksiniz ki her şey çok eğlenceli olmuş. Etraftaki tüm tehlikelere rağmen o anın tadını çıkarıp güzel bir gün geçirmişsiniz. Bir korku filmi içerisindeymiş gibi başrolleri siz paylaşmışsınız… Harika değil mi?

Birbirinize şakalar hazırlayın. 

Partneriniz için klişe olmayan bir şeyler arıyorsanız belki de en eğlenceli yol bu. Ona şaşıracağı veya korkacağı şakalar yapabilirsiniz. Sevgilinizin hoşlandığı ve hoşlanmadığı şeyleri düşünün, bunlara göre bir şaka planlayın. Tabii ki eşek şakasına varacak derecede olmasa da ufak heyecanlar ilişkinize renk katacak. Sevgilinizin şakanıza vereceği tepkiyi de öğrenerek onu tanıma yolunda bir adım daha atmış olacaksınız. Sevgililer Günü’nde sevgilinizle bol bol gülebileceğiniz bir aktivite olabilir, ne dersiniz? 

Görsel kaldırıldı.

Kısa film veya video çekin. 

Sevgilinizle film izlemek kadar çekmek de çok keyifli olacaktır. Evinizde veya dış mekânlarda istediğiniz konuda bir senaryo kurgulayıp onu videoya alın. Hatta filminizde kendiniz de oynayabilirsiniz. Bu daha da eğlenceli olacaktır. Çektiğiniz videoyu eğer ihtiyacı varsa ufak bir düzenlemeden geçirin. Sonunda ortaya çıkan şeyi bir mısır patlatarak izleyin. Birlikte bir şeyler üretmenin heyecanıyla, amatörce çektiğiniz filmi izlediğinizde çok güleceksiniz. Sevgililer Günü’nde vizyonda ne var derdine son! Nasıl olsa siz çoktan vizyona girdiniz… 

Birlikte resim yapın. 

Öncelikle iki adet tuval ve boya takımı alın. Malzemelerinizi güzelce hazırlayıp doğaçlama olarak resminize başlayın. İsterseniz birbirinizi isterseniz de soyut şeyler çizin. Aynı zamanda sevdiğiniz bir şarkıyı dinleyin. Hem sohbet edip hem de kafa dağıtın. Boyalarla birbirinize sataşıp çocuklar gibi ortalığı kirletebilirsiniz. Ama nasıl olsa bugün sizin gününüz, her şeye değer. Eğer resim yapma konusunda çok da yetenekli değilseniz ortaya çıkan şeye aldırmayın. Amacınız keyifli ve eğlenceli vakit geçirmek olsun. Hatta yaptığınız resimleri birbirinize hediye edip duvarlarınıza asabilirsiniz. Onlara her baktığınızda o günü hatırlayıp mutlu olursunuz. 

Görsel kaldırıldı.

Oyun oynayın. 

Kendi kendinize oyunlar üretin. Mesela bir kâğıda birbirinizin özelliklerini yazın ve bunları tahmin etmeye çalışın, kazanana ödül ve kaybedene ceza belirleyin. Unutmayın, yaptırımları ağır olan cezalar her zaman daha eğlenceli olur. Eğer bu tür bir oyun istemezseniz bilgisayar oyunlarını deneyebilirsiniz. Yine iddiaya girip kazananın ve kaybedenin neler yapacağına karar verin. Aslına bakarsanız günün sonunda her ikiniz de galip gelmiş olacaksınız. Sevgilinizle vaktinizi değerlendirmiş ve eğlenmiş olacaksınız. 

Kamp yapın.

Şubat ayı ne kadar soğuk olsa da sevgilinizle kamp yapmak içinizi ısıtacak. Manzaralı bir bölge seçip oraya çadırınızı kurun. Tüm yiyecek ve içeceklerinizi alın, ekipmanlarınız tam olsun. Gün içinde doğanın tadını çıkarın. Akşam olunca da ateşinizi yakıp içeceklerinizi yudumlayın. Sohbetler edin, şarkılar söyleyin. Gece yıldızların altında çadırınızda birbirinize sarılarak uyumanın keyfine varın. Sevgilinizle baş başa olmak ve romantik anlar yaşamak istiyorsanız kamp yapmayı bir düşünün deriz. 

Görsel kaldırıldı.

Gitmek isteyip de ertelediğiniz yerlere gidin. 

Eğer uzun zamandır gitmek istediğiniz bir ülke veya şehir varsa oraya 14 Şubat’ta gitmek sizin için daha özel olacaktır. Sevgililer Günü’nü fırsat bilip ertelediğiniz tüm şeyleri bugün içerisinde yapabilirsiniz. Gittiğiniz yerin insanlarını, kültürünü, tarihini keşfedin. Caddelerde dolaşın, etkinliklere katılın. Bir sürü fotoğraf çekin ve albüm yapın. Eğer evde değil de dışarıda olmak istiyorsanız böyle bir aktivite sizin için daha uygun olacaktır. Sevgilinizle birlikteyken zamanın ve mekânın önemi olmasa da gününüzü gezerek geçirmek sizi daha da yakınlaştıracaktır. 

Barınakları ziyaret edin.

İlk anda kulağa garip gelen bu önerimiz aslında çok anlamlı. Sevgililer Günü’nde sevginizi hayvan dostlarımızla paylaşmak sizin için de çok keyifli olacak. Barınaklardaki hayvanlarla vakit geçirip onları besleyebilirsiniz. İmkânınız varsa barınakların ihtiyaç listesine katkıda bulunabilirsiniz. Sevgililer Günü’nün tüketim çılgınlığı furyasına katılmayıp işe yarar bir şeyler yapmak sevgilinizle olan bağınızı daha da kuvvetlendirecek. Sevgilinizle gününüzü böyle güzel bir yerde geçirebilirsiniz. Belki de bir hayvan sahiplenip küçük bir aile olma yolunda ilk adımı atarsınız, belli mi olur? 

Görsel kaldırıldı.

PTT (Pijama, terlik, televizyon) günü yapın. 

Sevgililer Günü’nde illa özel ve farklı şeyler yapılacak diye bir kaide yok. İçinizden hiçbir şey yapmak gelmiyorsa evde pijamalarınızla yatağa girip dizi veya film seyredin. Sıcacık yatakta sevgilinizle yan yana olmak kadar güzeli var mı? Birlikte pineklemek bile gününüzü keyifli geçirmenizi sağlayacaktır. Dış dünyadan uzak, baş başa olacağınız harika bir gün geçirmiş olursunuz. Sevgilinizle sarılıp uyuyarak günü sonlandırabilirsiniz.

 

Sevgililer Günü’nüz kutlu olsun!

Dünya Turu-0
Tips

Para Harcamadan Dünya Turu Mümkün mü?

Dünyayı gezmek hepimizin hayalleri arasındadır. Özellikle pandemi nedeniyle dünya çapında seyahatlerin kısıtlanmasıyla beraber evlerde mahsur kalan…

Devamını Oku
Metaverse-01
Teknoloji

Metaverse ile Tanıştığımız Yepyeni Bir Kavram: Sanal Gezginlik

Sanal dünyanın ve sanal gerçekliğin kapılarını biraz daha aralayan Metaverse, son zamanların en çok konuşulan dijital ürünlerinden biri olarak…

Devamını Oku
Vize başvurusu-0
Tips

Vize Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Vize demek biraz uğraşmak, evrak hazırlamak ve yolculuk için hazırlık yapmak demektir. Evrakları titizlikle ve gerektiği şekilde hazırlamak ise her…

Devamını Oku