İyi Yaşam

4 Kasım 2022

Özellikle pandemiyle birlikte televizyon izleme alışkanlıklarımız da değişti, daha doğrusu izleyeceklerimiz de dünyada yaşanan değişim dalgasına ayak uydurdu. Bu alandaki değişimin öncülüğünü de Netflix yaptı diyebiliriz. Orijinal ve kaliteli yapımlarla bir anda hayatımıza giren ve birçoğumuzun bağımlı haline geldiği Netflix, izleyecek yeni bir şeyler arayan herkesin başvurduğu ilk adres. Biz de çorbada bir tuzumuz olsun istedik ve bilim kurgudan gerilime, Netflix’te izleyebileceğiniz en iyi 20 dizi önerisiyle geldik.

Netflix-15 yapım

1.The Watcher (Gözcü)

Son zamanlarda oldukça revaçta bir dizi ile listemize başlayalım. Başrollerinde Naomi Watts ve Bobby Cannavale’in oynadığı Gözcü dizisi, gizem ve gerilim sevenlerin baş listesinde yer almaya aday. “İzlenme” hissiyatını hiç bu kadar derinden hissetmediğiniz bir yapımı izlemeye hazır olun.

2. Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story

Amerika’da 1978 ile 1991 seneleri arasında 17 erkeğin ölümüne neden olan seri katil Jeffrey Dahmer’in gerçek hayat hikayesiniz izleyeceğiniz yapım, tüyler ürpertici bir konuyu ekranlara taşıyor. Dizi, Milwaukee Canavarı olarak da bilinen seri katili, bu olaylara sürükleyen sebepleri de ele alıyor.

3- The Crown

Dönem dizilerini seviyorsanız, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in hayatını konu alan The Crown’a da bayılacaksınız demektir. 9 Kasım 2022’de yeni sezonu yayınlanacak olan dizinin ilk sezonlarına platformdan ulaşabilirsiniz.

4- Andropoz

Hepimiz Engin Günaydın’ı çok seviyoruz, değil mi? Aktör bu kez kendisine çok yakılan bir kara komediyle izleyicisiyle buluştu. Marmaris’in güzel manzarası eşliğinde Yusuf’un orta yaş bunalımlarını keyifle izlemek için Andropoz’u mutlaka izleme listenize ekleyin.

5- The Sandman

Yine bir çizgi roman uyarlaması olan The Sandman, rüya tanrısı Morpheus’un ve insanlığın öyküsünü efsanevi bir kurguyla anlatıyor. Tam 165 milyon dolar bütçe ayrılan dizi, fantezi türündeki dizileri sevenler için çölde bir vaha adeta.

6- 1899

Dark dizisini izlediğinizi ve çok sevdiğinizi tahmin ediyoruz. 1899 da Dark’ın yapımcılarının yeni dizisi olarak karşımıza çıkıyor. Farklı milletlerden yolcuları taşıyan ve Londra’dan New York’a ulaşmaya çalışan bir geminin okyanustaki korku ve gerilim dolu yolculuğunu ekranlara taşıyan 1899, 17 Kasım 2022’de bu platformda olacak.

7- Uysallar

Yine bir kara komedi ve yine bayılacağınızı düşündüğümüz bir Türk yapımı olan Uysallar, Hakan Günday ve Onur Saylak gibi isimleri buluşturan sekiz bölümlük alternatif bir aile komedisi. Dizi Öner Erkan, Uğur Yücel, Haluk Bilginer gibi dev isimleri de kadrosunda toplamayı başarmış.

8- Maid

Tüm popüler Netflix yapımlarının yanında biraz gölgede kalmış gibi dursa da genç bir annenin zorlu koşullar altında verdiği yaşam mücadelesini konu alan Maid, Netflix’in en iyi yapımlarından biri olmaya aday bizce.

9- The Chair

Killing Eve’den tanıyıp çok sevdiğimiz Sandra Oh’un yeni dizisi The Chair, Pembroke isimli bir üniversitede bölüm başkanlığına getirilen ilk siyahi kadının mücadelesini konu ediyor.

10- Better Call Saul

Efsanevi Breaking Bad’in en sevilen karakterlerinden avukat Saul Goodman’ın hayatını merak ediyor musunuz? Goodman’ın Walter White ile tanışmadan önce neler yaptığını anlatan dizi, kimilerine göre Breaking Bad’i gölgede bırakacak kadar iyi.

Netflix-2

11- Inside Man

Doctor Who ve Sherlock dizilerinin senaristinin yeni dizisi oldukça iddialı bir şekilde platformda yerini aldı. Başrolünde de yine Doctor Who’dan hatırlayacağınız David Tennant var. Amerikalı bir idam mahkumunun esrarengiz bir kaybolma olayında kilit adam rolünde olacağı dizi, 31 Ekim’de gösterime girdi.

12- Cabinet of Curiosities

Korku dizilerini sevenler el kaldırsın! Yeni bölümü 25 Ekim’de izleyiciyle buluşan dizi, Oscar ödüllü yönetmen Guillermo del Toro tarafından yaratılan korku hikayelerini işliyor. 25 Ekim’de ilk iki bölümü yayınlanan dizi, toplamda sekiz korku hikayesi olacak şekilde kurgulanmış.

13- Wednesday

Tim Burton hayranlarını heyecanlandıracak bir haberde sıra. 23 Kasım’da Netflix platformunda yerini almaya hazırlanan Wednesday, doğa üstü gizemlerle donatılmış Wednesday Addams’ın (ki kendisi ünlü Addams Ailesi’nin kızı olur) bir cinayet serisini önlemesini ve 25 yıl önce ailesinin de karıştığı bir gizemi çözmesini konu alıyor. Dizinin resmi fragmanına Netflix’ten ulaşabilirsiniz.

14- Clickbait

Aniden ortadan kaybolan ve daha sonra sosyal medyada dönmeye başlayan videolarda ortaya çıkan Nick, elinde herkesi ve özellikle ailesini dehşete düşürecek bir pankart tutuyordur. Pankartta, video 5 milyon izlemeye ulaştığında Nick’in öleceği yazmaktadır. Ve böylelikle Nick’in ailesinin zamana karşı yarışı başlar. Sosyal medyanın karanlık tarafını gözler önüne seren dizi, geçen senenin en sevilen yapımlarından biriydi.

15- After Life

En sevdiğimizi sona sakladık. İlk bölümü 8 Mart 2019’da yayınlanan ve topu topu 2 sezondan oluşan bu mini diyebileceğimiz dizi, çok uzun süre Netflix’in en iyi yapımlarının toplandığı dizilerde boy gösterecek bizce. Dizinin hem yönetmeni, hem yapımcısı, hem de başrol oyuncusu Ricky Gervais’in bizi çıkardığı bu yolculukta eşini kaybettikten sonra hayata küsmüş bir adamın yaşamına konuk oluyoruz. Kara mizah unsurlarının yer aldığı, zaman zaman duygulandıran bu öyküde herkes kendi geçtiği mutsuz yolları hatırlayacak ve kendince bir şeyler çıkaracak. After Life’ı zaten bilen ve severek izlemiş olanlara bir müjdeyle bitirelim; dizinin final sezonu olacak 3. sezon da 14 Ocak’ta Netflix’e geliyor!

Mali’deki Kerpiç Camii: Cenne Ulu Camii
Kültür Seyahat

Mali’deki Kerpiç Camii: Cenne Ulu Camii

Dünyanın topraktan yapılan en büyük kerpiç yapısı Cenne Ulu Camii, UNESCO Dünya Miras Komitesi tarafından koruma altına alınan saraylardan biridir.…

Devamını Oku
Airbnb-0
Tips

Airbnb Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Göl evlerinden tarihi evlere, bungalovlardan Kuzey Kutbu evlerine kadar, ne ararsanız Airbnb’den kiralamak mümkün. Peki, nedir bu Airbnb? Nerelerde,…

Devamını Oku
Haziran Festivalleri
Kültür Seyahat

Dünyanın Dört Bir Yanından Renkli Etkinlikler

Haziran, kültürel seyahatlerin keyfini çıkarmak için yılın mükemmel bir zamanı. Dünyanın çeşitli bölgelerinde, bu ayda düzenlenen birçok muhteşem…

Devamını Oku