Kültür Seyahat

21 Mart 2022
Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2022

Tatilinizde kendinizi birazcık şımartmak için en lüks, en konforlu otellerde kalmak çok hoş ve unutulmaz bir deneyim olabilir lakin zaman zaman gözlerini doğanın kucağında açmaya da ihtiyaç duyar insan ve bizce kulağınızda Akdeniz’in sesiyle uykuya dalmak gibisi yoktur. Görkemli dağları, berrak gölleri, yemyeşil ormanları ve serin şelaleleri ile asla unutamayacağınız bir yolculuk olabilir Antalya’da kamp yapmak. Deneyimli bir kampçı da olsanız, bu maceraya henüz yeni atılan bir acemi de olsanız fark etmez, rotanızı Antalya’ya çevirdiyseniz bu yazı kaçmaz bizden söylemesi!

Sundance Camp

Tekirova’da bulunan Sundance Camp “çevreye en az zararı verme prensibini” benimsiyor. Yeşilin ve mavinin insana dinginlik veren bir uyum içinde bulunduğu bu alan; 24 saat akan sıcak suyu, duşları ve lavaboları ile sizi de bu uyumda konforunuzdan ödün vermeden misafir etmeyi amaçlıyor. İsterseniz karavanınız veya çadırınız ile bulunabileceğiniz bir bölge de mevcut Sundance Camp içinde. Sahili, barı, restoranı hatta dans ve yoga stüdyosu bile bulunuyor burada. Çok ilginç ve keyifli bir tatil geçireceğinize eminiz!

Antalya Kamp-1

Kaş Kamping

1981’den beri faaliyette olan bölge doğallığı ve misafirperverliği ile sizi kendine hayran bırakacak. Kaş’a yürüme mesafesinde olan bölgeye ulaşım haliyle kolay ama alan yerleşim bölgelerinin gürültü ve karmaşasından uzak kalmayı başarabilmiş. Bungalov, karavan ve çadır gibi farklı seçeneklere sahip Kaş Kamping. Oldukça turistik bir yoğunluğa sahip olduğundan otelde kalmanın getireceği strese hiç bulaşmadan Kaş ziyaretinizde sizin için güzel bir konaklama alternatifi olabilir.

İncekum Orman Kampı

İncekum için tam bir mavi cennet diyebiliriz. Çam ağaçlarının gölgesinde serinliği, Akdeniz’in derin mavisinde özgürlüğü tadabileceğiniz bambaşka bir deneyim burası. Yenilenen hali ile daha da güzelleşti İncekum. 156 dönümlük tesiste yok yok! Çadır ve karavan kamp alanı 2.5 kilometrelik bir plajı ve büyükçe bir ormanlık bölgeyi içine alıyor. Yiyecek ihtiyaçlarınız içinse restoran ve market hizmetinizde. Alanya tarafında keşfedilmeyi bekleyen küçük bir koy da var, söylemeden geçmeyelim.

Antalya Kamp-2

Manavgat Köprülü Kanyon

Manavgat ilçesine bağlı bir milli parktır. İçinde Köprüçay nehri ve Selge tarihi kentini de bulunduran Köprülü Kanyon, Türkiye’nin en uzun kanyonlarından biridir aynı zamanda. Kampınıza biraz daha aktivite eklemek istiyor ve özellikle spora ilgiliyseniz burası sizin için biçilmiş kaftan. Hiking, rafting, kano, kaya tırmanışı gibi yapabileceğiniz farklı farklı bir sürü aktivite mevcut Köprülü Kanyonda. Çadır ve kamp alanları ise nehrin iki yanında da bulunuyor.

Bostanlık Koyu Kamp Alanı

Tekirova ve Phaselis antik kenti arasında bulunuyor Bostanlık. Merkezden çok uzak olmasa da oldukça sakin ve sessiz bir yer burası. Yemek yapmayayım derseniz kamping kısmına biraz ücret ödeyerek geçiş yapabilirsiniz, kendim pişirir kendim yerim diyenlerdenseniz çadırınızı ücretsiz bir bölgeye kurabilirsiniz. Denizi de oldukça kayalık olduğundan zıpkın ile balık tutmak oldukça sevilen bir aktivite Bostanlıkta.

Antalya Kamp-3

Çıralı / Olimpos

Çam ve portakal ağaçları eşliğinde eşsiz bir kamp deneyimi yaşamak isteyenlerin adresi. Beydağları Milli Parkı sınırları içerisinde yer alıyor Çıralı. Olimpos tarihi kentinden geçen Ulupınar deresi sahilde Çıralı ve Olimposu ikiye ayırıyor. Denizden çıkıp Ulupınar’da tuzlu sulardan arınabilirsiniz. Yanartaş ve antik kalıntıları görebileceğiniz oldukça turistik bir bölge içinde bulunan Çıralı’da dilerseniz kendi çadırınızı kurabilir dilerseniz de çadır kiralayabilirsiniz. 

Adrasan Koyu

Antalya’dan 95, Kumluca ilçesinden 4 km uzaklıkta bulunuyor Adrasan Koyu. Saklı bir cennet olan koy, ışıl ışıl denizini çevreleyen sık ormanlarıyla rüyadaymışsınız hissi verecek sizlere. Meşhur Likya Yolu üzerinde bulunuyor Adrasan. Ulaşımı da oldukça kolay olduğundan kamp eşyalarınız ile rahat bir yolculuk geçirebilirsiniz. 

Antalya Kamp-4

Korsan Koyu

Likya yolu üzerinde bulunan bir başka kamp alanı ise Korsan Koyu. Gelidonya Feneri ve antik Melanippe Kenti de bu bölgede. Güneşin doğumunu karşılamak için mutlaka erken uyanmanızı tavsiye ettiğimiz koyun enfes bir manzarası var. Arabayla giremediğiniz alana ulaşmak için 15 dakikalık bir yürüyüş yapmanız gerekiyor. Yiyecek ve içecek satın alabileceğiniz yerler bulunmadığını da söylemekte fayda var. 

Maden Koyu Kamp Alanı

Kemer’in merkezine 32 km, Tekirova’ya ise 10 km uzaklıkta bulunuyor. Bölgenin kesinlikle en güzel koylarından biri. Akdeniz'e paralel, kızıl çamlarla bezeli bir yol üzerinden ulaşıyorsunuz Maden Koyu’na, yol bir tık zor bu yüzden tavsiyemiz engebeli yollara dayanıklı sağlam bir araba tercih etmeniz. Fakat bir kez o yolu aştığınızda ince çakıl taşlı sahili ve tertemiz deniziyle size bambaşka bir dünya bekliyor olacak. Yine ulaşım sebepli çok kalabalık bir bölge olmadığı için sakinlik ve huzur arayanlar için birebir. İçinde de küçük bir çeşme dışında başka bir yapı yok.

Patara Bölgesi

Soyu tükenme tehlikesinde olan Caretta Carettalara da ev sahipliği yapan Patara’da farklı farklı kamp alanları bulunuyor. Ve bu sevimli hayvanları korumak için akşam yediden sonra ışık yakmanın ve ses yapmanın yasak olduğunu bildirelim. Kendi çadırınıza izin verilmeyen bölgenin yakınlarında Medusa, Patara Yeşil Park Kamp Alanı ve Çeyrek Camping & Bungalows gibi konaklama bölgeleri bulmak mümkün.

Herkese iyi yolculuklar!

Are you Ready to Explore History?
Kültür Seyahat

Tarihi Bir Keşfe Hazır Mısınız?

Antik dünyanın en önemli coğrafyalarından biri olan Anadolu’da ve çevresinde farklı uygarlıkların izlerini bulmak mümkün. Özellikle Antik Yunan…

Devamını Oku
Bayram Tatili-yurt içi 0
Kültür Seyahat

Coşkuyu Katlayın: Bayram Tatilinde Gidilebilecek Yerler

Üç günlük bayram tatili yaklaşmaya başladı. Yurt dışı önerilerinden sonra bu kez rotamızı yurt içine çevirdik ve cennet ülkemizde tatilin tadı en iyi…

Devamını Oku
Suluada-0
Kültür Seyahat

Akdeniz'in Maldivleri: Suluada

Unvanını sonuna kadar hak eden Suluada'yı daha iyi tanımak, tatilinizi renklendirecek aktiviteleri öğrenmek için sizi yazımıza bekliyoruz.

Devamını Oku