Kültür Seyahat

16 Aralık 2022

Her mevsim yapılacak aktivitelerden birisi kamp desek yanlış olmaz. Kamp; şehirde yaşamanın vermiş olduğu tüm stresi kendi başımıza doğanın huzurunda unutmak ya da sevdiklerimizle ateş başında keyifli sohbetler yapmak demek. Kimileri için olmazsa olmaz, kimileri için tatlı bir tatil alternatifi. Yaz aylarında ateş böceklerinin sesleri eşliğinde uykuya dalmak ne kadar keyifliyse kış kampı da bir o kadar keyifli. Doğanın bembeyaz bir çarşafın altında saklandığı o harika manzaranın içinde olmak kim istemez. Bu yazımızda kamp ateşi etrafında sıcak çikolatanızı içerken doğanın tüm güzelliği izleyeceğiniz kamp noktalarını sizler için derledik. Kış kampı yapmadan önce yazımıza mutlaka bir göz atın deriz.

Kış Kampları-3

Erciyes

Kayseri sınırları içerisindeki heybetli bir dağın tepesinde kamp yapmaya ne dersiniz? Erciyes Dağı 3917 metre olmasıyla da zirve tırmanışı yapmak isteyen dağcıların da gözdesi konumda. Kamp yapmak için Çobanini ve Sütdonduran Yaylası en çok tercih edilen alanlardan. Bu alana gelmek için yaklaşık 3 bin metrelik bir yüksekliğe ulaşmanız gerekiyor. Erciyes dağına ulaştıktan sonra kamp alanına varmak için 4-5 saatlik bir yürüyüş sizi bekliyor. Eğer yürümek istemezseniz Telesiyej ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Telesiyej ile son durak olan Zümrüt'te inerek 1 saat kadar yürüdükten sonra Çobanini mevkisine varabilirsiniz. Kayseri merkeze Türkiye'nin birçok noktasından hava yolu ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Şehre ulaştıktan sonra şehir içi otobüs ile Erciyes Dağı'na gidebilir ya da aracınızla gidebilirsiniz.

Uludağ

Kış tatili için herkesin odak noktalarından birisi Bursa ili oluyor. Uludağ, 2543 metre rakıma sahip oldukça yüksek bir dağ. Uludağ, yerli ve yabancı pek çok ziyaretçisini her kış ağırlamaya devam ediyor. Uludağ kamp yapmak isteyenler tarafından da sıklıkla tercih edilen alanlardan birisi. İstanbul'a yakın olması açısından da oldukça iyi bir tercih olarak karşımıza çıkıyor. Doyasıya kar manzarası yaşamak istiyorsanız Uludağ sizin için unutulmaz bir kamp deneyimi olacaktır. Uludağ'da çadırınızı alarak kamp yapacaksanız kayak merkezlerine yakın yerleri tercih ederek kayak keyfi yapabilirsiniz. Uludağ'da çadırınızı kurabileceğiniz kamp alanları Sarıalan, Kadı, Sobra ve Kirazlı'dır. Bursa'ya İstanbul'dan özel aracınızla gelebilirsiniz. Bursa'ya Yenişehir havalimanı üzerinden de kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Kış Kampları-2

Antalya

Antalya kış kampı için farklı bir tercih olacaktır. Karlar altındaki dağlarda kamp yapabileceğiniz gibi deniz kenarında ya da serin yaylalarda da kamp yapabilirsiniz. Karlar altında kalan bir dağda kamp hayali kuruyorsanız Kızlar Sivrisi'ni düşünebilirsiniz. Antalya'nın Elmalı sınırları içerisinde yer alan bu dağ 3070 metre yüksekliğindedir. Bu nokta Batı Akdeniz'in yüksek noktasıdır. Yılın 5 ayında karlarla kaplı bu alana kamp çadırınızı atabilir güzel bir ateş yakarak doğanın keyfini sürebilirsiniz. Antalya şehrine hava yolu ile kolaylıkla ulaşabilir ya da özel aracınızla da gelebilirsiniz. Şehirlerarası otobüs yoluculuğu ile gelmeyi de tercih edebilirsiniz. Bu kamp alanına ulaşmak için Elmalı iline ulaşmalı ardından Büyüksöğle köyüne gitmelisiniz. Büyüksögle, Elmalı merkezine sadece 13 km uzaklıktadır.

Kaz Dağları

Muhteşem bir manzaraya sahip olan Kaz Dağları, Biga Yarımadasına uzanmaktadır. Üç tepesi olan Kaz Dağlarının doruk noktası 1774 metre ile Karataş Tepesi'dir. Kaz dağları koruma altında olduğu için ayrılan özel alanlarda kamp yapmalısınız. Kaz Dağlarında rehber olmadan bazı bölgelere girişe izin verilmediğini belirtmek isteriz. Serbest olan alanlarda ise işletmeler bulunuyor. Kaz Dağları'na ulaşmak için Balıkesir şehrine ulaşmalısınız. Edremit'e ulaştıktan sonra Kaz Dağlarına gitmek için yola koyulabilirsiniz. Doğada birkaç huzurlu gün geçirmek ve kar manzarasının tadını çıkartmak için Kaz Dağları'nı kamp listenize mutlaka eklemelisiniz.

Kış Kampları-1

Kapadokya

Dünyaca ünlü miraslarımızdan birisi Kapadokya şehrimiz. Bir film setinden çıkmış gibi görünen ve büyüleyici manzaraya sahip bu şehirde kamp yapmaya ne dersiniz? Sevdiklerinizle ya da tek, unutulmaz bir kamp deneyimi olacaktır. Kış kampı olarak adından çok söz edilmiyor olsa da kış kampı için ideal alanlardan birisi Kapadokya'dır. Ücretsiz bir şekilde kamp için tercih edebileceğiniz noktalar; Kızılçukur Vadisi, Güvercinlik Vadisi, Aşk Vadisi, Devrent Kamp ve Güllüdere Vadisi'dir. Bu alanlar dışındaki kamp alanları ücretli bir hizmet vermektedir. Yıl boyunca popüler bir turist noktası olan bu alanda gecenin karanlığında karlar altındaki peri bacalarının güzelliğine hayran olacaksınız. Nevşehir'e hava yoluyla kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Aladağlar

Özellikle dağcılıkla ilgililer bilir ki Aladağlar 50'den fazla zirvesiyle dağcılığın cennetidir. Niğde, Kayseri, Adana sınırlarının hepsinde yer almasıyla oldukça geniş bir alana yayılmış olan Aladağlar kamp yapmak isteyenler ve dağcıların tercih ettiği bir alandır. Aladağ'ların en yüksek noktası 3767 metre olan Kızılkaya zirvesidir. Aladağlar'ın 50 den fazla 3500 metreden fazla zirvesi bulunur. Bu sayede uzun dağ yürüyüşleri yapabilir farklı bir kamp macerası yaşayabilirsiniz. Bu bölgede kamp yapmak isterseniz Nevşehir'e ya da Kayseri'ye hava yolu ya da karayolu üzerinden ulaşmalısınız. Çamardı üzerinden Çukurbağ köyüne ya da Demirkazık Köyü'ne ulaşmalısınız. Buradan sonrası sizin tercihinize bağlı olarak kamp bölgesine ulaşabilirsiniz. Dilerseniz yürüyebilir dilerseniz araçla yolunuza devam edebilirsiniz.

Eğer kışın kamp yapmayı ilk kez deneyecekseniz, bir rehber niteliğinde hazırladığımız Kışın Kamp Yapacaklara Tavsiyeler yazımıza da göz atmayı unutmayın. Keyifli tatiller.

Kış Kampları-4

2024 Seyahat Trendleri-0
Kültür Seyahat

Yeni Senede Bizleri Neler Bekliyor: 2024 Seyahat Trendleri

Yeni seneye girerken seyahat dünyası bir kez daha evrim geçiriyor. O halde gelin, 2024'te bizi bekleyen heyecan verici seyahat trendlerine…

Devamını Oku
Türkiye’de Kafanızı Dinlemek İçin Gidebileceğiniz Yerler
Kültür Seyahat

Türkiye’de Kafanızı Dinlemek İçin Gidebileceğiniz Yerler

Hepimizin zaman zaman işten bunaldığı, hayatındaki karmaşık düzenden farklı bir düzen aradığı dönemler olmuştur. Bu gibi durumlarda kendimizi bulmak…

Devamını Oku
Silent Travel-0
Kültür Seyahat

Dünyanın En Yeni Seyahat Trendi: Silent Travel

Geleneksel tatil anlayışının aksine Silent Travel'da amaç gözlemlenen yerlerin güzelliğini veya yerel lezzetlerini kaçırmamak değil, tam tersine…

Devamını Oku